Laatste update: 19-07-2021
 
Roepnaam : Dana
Stamboomnaam : Dazzling Dominiques Danisha
Geboren : 5 april 2006
Overleden : 19 augustus 2020
Geboorteplaats : Putten
Eigenschappen :
Aandachtvrager
Kroelkip
Echte jager (alles wat beweegt)
Graver
Ondeugend en speels
Gaat graag mee in de auto
Houd van tv kijken (vooral naar dieren) met bijbehorende herrie
 
Filmpje: Dana ziet een haas in onze tuin

Sinds begin december 2006 is Dana bij ons komen wonen. Ze is bij ons geplaatst door Lydia (fokster van onze Noa) onder fokkersvoorwaarden, maar na 3 nestjes (als alles goed mag verlopen) zal ze hier ook blijven.

Op 5 april 2006 is Dana geboren met nog 2 zusjes (Lana en Luna).
Moeder van Dana is Blixem (zusje van onze Noa) ... wat voor ons extra leuk en bijzonder is!
Vader van dit mooie trio is Thijs (Balmoral's Brooklet Button Down).
Dana heeft een rood bandje om op de foto's.


Het is een echte lieverd ... heel extreem in haar gedrag, van het begroeten van iemand tot het ondeugend zijn. Ze wil altijd mee ... ze vindt een stevige wandeling heerlijk vooral naar het bos.

In juni was ze ook al even bij ons, omdat we op Zoë van Lydia zouden passen tijdens hun vakantie en Dana was gezellig mee gekomen. Toen nog niet wetend, dat ze aan het eind van het jaar bij ons zou komen wonen.


In oktober waren we voor de trimbeurten van Joy en Noa bij Lydia, die op dat moment pupjes had. Dana was gek met de kleine monstertjes ... hele dagen stoeien en spelen! Ze was toen zelf ook nog maar 6 maanden oud.


December 2006

Op 9 december kwam Dana (net 8 maanden oud) bij ons de buurt "onveilig" maken. Eerst een paar dagen met Zoë om te wennen en om niet meteen alleen achter te blijven. Met onze dames ging het eigenlijk vanaf dag één goed, af en toe een schermutseling, maar dat hoort er ook bij. Onze drie "musketiers" waren vanaf dat moment een feit! Dana weet heel goed haar plaats, maar heeft ook al een aantal dingen verworven in korte tijd, zoals 's avonds tussen ons in op de bank kroelen en op de bankleuning liggen voor het raam.
Vooral met Noa kan ze lekker veel spelen (Joy is niet zo'n speler en natuurlijk ook een stuk ouder).


14 januari 2007

Onze eerste "echte" boswandeling met z'n allen bij Het Ravijn (Nijverdal).


5 april 2007

Dana's eerste verjaardag. 's Middags heerlijk gewandeld rond schaapskooi Twilhaar bij Nijverdal en allemaal nog wat lekkers gekregen om te kauwen.


Mei/Juni 2007

Dana en Noa zijn allebei zonliefhebbers, dus zodra de eerste stralen er zijn en de temperatuur een beetje aangenaam, dan zijn ze buiten te vinden.


Ook nog een paar dagen op Flakkee gelogeerd bij "opa en oma" en bij vriendje Beatle op visite geweest in onze vorige woonplaats Oude-Tonge.
Lekker met z'n allen gewandeld over onze oude speelwei, langs andere voor ons bekende plekjes en later nog bij Beatle in zijn tuin fanatiek gespeeld. Het was erg leuk en gezellig om elkaar weer eens te zien!


Verder hadden we deze maand ook weer het midzomerfeest op ons dorp. Onze dames hebben goed "geholpen" met de voorbereiding van de straatversiering ... het aanbrengen en inkleuren op een groot laken van een afbeelding van Liefde is.


Juli 2007

Dana aan het poseren op de heide in Putten.


Augustus 2007

Voor de TV is Dana vaak te vinden ... vooral van reclames met dieren erin weet ze precies welk muziekje erbij hoort!


Ook heeft ze een periode gehad, dat ze graag onder de bank lag!


September 2007

Voor de eerste keer met onze drie dames op vakantie naar Innertkirchen (Zwitserland) geweest. Dit was het vaste vakantieadres van "opa en oma" en het chalet ligt aan een doodlopende weg boven het dorpje in het prachtige Berner Oberland. Het dorpje ligt vlakbij Meiringen en de Brienzersee. Bijna elke dag reden we even naar beneden om in Innertkirchen te wandelen, omdat het bij huis behoorlijk steil was. Veel gewandeld in die twee weken en veel moois gezien. Twee keer bij de Engstlensee geweest ... daar konden de dames ook lekker in het water. Naar de Grimselpas gereden over een prachtige bergweg en daar rondgewandeld. Wandelingen rondom Meiringen en met de kabelbaan naar boven de Hasliberg op. Het Openluchtmuseum Ballenberg bezocht, waar meer dan 100 originele Zwitserse gebouwen staan in prachtig aangelegd groen en waar veel te doen en te zien is. Ook met het treintje geweest van Innertkirchen naar Meiringen en terug. Aan het eind van onze vakantie ons plekje weer afgestaan aan "opa en oma", die er toen nog drie weken zouden verblijven. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar!Oktober 2007

Met onze drie dames heerlijk gewandeld op de Sprengenberg bij kasteel Palthe (Haarle). Voor iets lekkers willen ze wel even gaan zitten, maar je moet wel snel zijn!


December 2007

Begin december is Dana teruggegaan naar Lydia ter voorbereiding van haar eerste nestje. Door omstandigheden besloten, dat Dana tussen de dekking en de bevalling gewoon daar zou blijven, dus het was erg stil hier en wennen voor ons.
Eind december is ze dan gedekt door Balmoral's Brooklet Bobbie James (Jesse) en na een aantal weken werd duidelijk, dat ze ook daadwerkelijk drachtig was.

Februari 2008

Op 26 februari is ze bevallen van 4 puppies, 2 reutjes en 2 teefjes. Ze heeft het heel goed gedaan en ze is een fantastische moeder.
Wij mochten bij de bevalling aanwezig zijn ... wat was het een geweldig mooie en bijzondere ervaring!


Begin mei is Dana weer bij ons komen wonen en ze kwam na al die maanden binnen of ze niet weg geweest was. Voor ons weer even wennen dat de "wervelwind" weer thuis was, maar natuurlijk ook heel blij.

Mei 2008

Deze keer 10 dagen met de dames op voorjaarsvakantie geweest in Zwitserland ... weer op het stekje van "opa en oma" in Innertkirchen. Heel anders dan in de herfst, maar ook heel mooi en lekker lang licht 's avonds. Helaas wel wat minder weer, dus minder kunnen wandelen. Wel de Hasliberg weer op geweest met de kabelbaan en naar beneden gewandeld. De laatste paar dagen waren "opa en oma" er ook weer en zijn we met z'n allen naar de Engstlensee geweest, waar ons een wintersprookje zou wachten. Eind mei en nog steeds een dikke laag sneeuw, wat de dames super vonden!Augustus 2008

Gewandeld bij de Colckhof (Laag Zuthem/Heino). De Colckhof is een prachtig landgoed met buitenplaats ... het is niet heel groot, maar echt de moeite waard! Een rondwandeling van 3 km is gemarkeerd en deze geeft ook aansluiting op de wandelroute over het naburige landgoed Den Alerdinck.
Onderstaande foto is gemaakt bij het theekoepeltje in het bos.


September 2008

In september een weekje naar Exloo (Drenthe) geweest. Vakantiebungalow idyllisch plekje ligt op Landgoed Hunzebergen verscholen in het groen en grenzend aan het Hunzebos en de Boswachterijen van Borger/Odoorn.
De mooie, gezellige bungalow ligt op een ruim en omheind privéterrein en heeft rechtstreeks toegang tot het aangrenzende Hunzebos. De tuin is prachtig aangelegd en heeft veel zitjes en terrassen om van de tuin te genieten.
Helaas kwamen we na een paar dagen tot de ontdekking, dat er in de tuin ook egels hun onderkomen hadden. Niet alleen 's avonds waren ze op het grasveld te vinden, maar ook gewoon midden op de dag. Niet echt ideaal met 3 Terriërs, die graag jagen. Zat de ene niet voor de openslaande deuren naar het terras met uitzicht op de tuin, dan de andere wel. Ze konden ook niet meer los naar buiten en dat is toch wel een beetje zonde, als je een grote omheinde tuin tot je beschikking hebt. Daarom besloten om voor een volgende vakantie een nieuw adresje te zoeken. Heel jammer, want het was daar echt een idyllisch plekje!


November 2008

Dana genietend in de sneeuw!


April 2009

Met de dames op stap geweest naar kasteel Eerde (gemeente Ommen), waar we een prachtige wandeling over het landgoed hebben gemaakt.Mei 2009

Gewandeld met onze dames over landgoed Den Alerdinck (Laag Zuthem/Heino).


Augustus 2009

Dinsdag 4 augustus is Dana opgehaald, want een paar dagen eerder was ze loops geworden. Binnenkort wordt ze dan weer gedekt door Jesse (dezelfde reu als de eerste keer). Spannende tijden dus weer! Ook dit keer zal ze een aantal maanden weg zijn, dus weer erg rustig hier. Hieronder een foto van het verliefde stel Dana en Jesse (rechts).


Oktober 2009

Op 15 oktober is Dana bevallen van 2 teefjes en 1 reutje. Alles is goed verlopen en ze is superblij met haar kids. Ook wij zijn weer trots op haar en blij, dat het allemaal weer achter de rug is en dat het met moeder en pups hartstikke goed gaat. Wel jammer, dat de bevalling eerder kwam dan gedacht, daardoor konden wij er deze keer niet bij zijn. We waren op familiebezoek in Zuid-Holland, maar zijn op de terugweg even langs geweest om de nieuwe aanwinsten te bewonderen. Het blijft mooi om te zien dat kleine spul!

Pupjes zijn hier ongeveer één week oud


Het wachten is weer voorbij! Dinsdag 15 december 2009 hebben we Dana weer opgehaald. De pupjes zijn bij hun nieuwe baasjes en teefje Esprit blijft bij Lydia, dus die zal ze nog regelmatig zien. Ook nu weer zo bijzonder om te zien, hoe (schijnbaar) gemakkelijk een hond kan omschakelen. Alles loopt weer alsof ze geen 5 maanden weg is geweest. We zijn trots op haar!

December 2009

Samen met Noa in de sneeuw.


April 2010

Foto's van onze dames gemaakt tussen de bloemetjes op 't Reelaer (Raalte).Ook nog heerlijk een weekje weggeweest naar Wateren (Drenthe).
Vakantiehuis De Eik is een vrijstaande gezellig ingerichte vijf-persoons stenen bungalow in Wateren (bij Diever) in het Drents Friese Wold. De bungalow ligt op een eigen perceel grond van 2000 m², zodat je genoeg privacy hebt. Helaas is de bostuin met ruim terras niet omheind. Gelijk vanaf het kleinschalige park kun je in het bos wandelen. In de omgeving ook weer prachtige wandelingen gemaakt, zoals bijvoorbeeld rond schaapskooi Huenderhoeve (Het Drentse Landschap Nauurmonumenten), wandelroute op de Vledderhof en in het unieke natuurgebied het Aekingerzand (de Kale Duinen).
Op deze uitgestrekte zandvlakte heeft de wind vrij spel om het zand ook echt te laten stuiven. Met behulp van grazers wordt het gebied verder vrij van gras en bomen gehouden. Neem zeker je fotocamera mee! De omgeving is uitermate geschikt voor landschapfotografie. Het Aekingerzand ligt even buiten Appelscha in het grensgebied van de provincies Drenthe en Friesland.


Mei 2010

Mooie wandeling gemaakt met de dames bij kasteel De Haere in Olst.


Juni 2010

CaithlinDe dochters van Dana
Esprit - Caithlin
Esprit

Augustus 2010

Wandeling op de Sprengenberg (Haarle).


Met z'n drietjes op de bank ... helemaal niet nieuwsgierig!


September 2010

Twee weken op vakantie geweest naar Ruinen (Drenthe).

De eerste week in vakantiehuis De Eekhoorn gelegen op een kleinschalig vakantiepark aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. Vanaf de vakantiewoning is het ongeveer een kwartier lopen door het bos naar de Ruiner Schaapskooi of het mooie bezoekerscentrum gelegen aan de rand van de Dwingeloose heide.
De Eekhoorn is een gezellig en ruim huis met omheinde tuin en met dagelijks een eekhoorntje op bezoek! Dus Dana was de eerste week niet weg te krijgen bij de openslaande deuren, waar vandaan ze de bewuste boom goed in de gaten kon houden.

De tweede week in appartement de Runahoeve in het achterhuis van een mooie boerderij in het buitengebied van Ruinen. De Runahoeve is heel sfeervol (zowel binnen als buiten) met eigen terras met prachtig vrij uitzicht over de weilanden en de 4 shetlandpony's van Anne en Anita. Ook hun hond de Friese Stabij Riva kwam vaak even buurten.
Het Dwingelderveld en de Anserdennen liggen vlakbij, dus heerlijk om te wandelen of te fietsen. Tip: neem zeker een rustmoment bij Theehuys Anserdennen!

We hebben o.a. gewandeld bij de Ruiner Schaapskooi, rond het Bezoekerscentrum Dwingelderveld en in boswachterij Ruinen.
Ook in de Anserdennen gewandeld en uiteindelijk bij het theehuis neergestreken. De heerlijke appeltaart met slagroom zullen we niet snel vergeten!
Verder zijn we ook nog naar het Blauwe Meer gereden (omgeving Hoogersmilde) en hebben daar rond het meer gewandeld. Prachtig is het daar en er waren heel veel paddenstoelen!

Drenthe staat wat ons betreft op nummer 1 ... het is elke keer weer genieten!Oktober 2010

Poseren op een boomstronk kan Dana als de beste!


December 2010

Sneeuwpret op het speelveld voor ons huis.


Maart 2011

Eind maart 2011 is Dana weer teruggegaan naar Lydia voor (als alles goed gaat) haar laatste nestje. Begin april is ze dan 2 keer gedekt. Deze keer is ze "tussendoor" nog wel 2 weken bij ons geweest, maar weer op tijd terug voor de laatste weken van de dracht.

Juni 2011

Op 8 juni is Dana bevallen van 1 teefje, maar het liep helaas anders dan dat we allemaal gehoopt hadden. Het pupje bleek niet te ademen, nog wel van alles geprobeerd, maar het mocht niet baten. Dana is ook gelijk gesteriliseerd, dus al met al heeft ze een flinke operatie achter de rug. Een hele grote domper voor ons allemaal! Zondag 12 juni hebben we haar weer opgehaald.
De eerste dagen moest ze echt weer even haar draai vinden en zat ze ook niet lekker in haar vel, maar dat is logisch na alles wat ze in de week ervoor had meegemaakt. De eerste dagen ook aangepaste wandelingen gemaakt, veel rust en knuffels. Inmiddels is de "oude" Dana weer helemaal terug. Ze gaat weer voluit met het wandelen, gaten graven en opjagen van konijnen. Ook het litteken geneest goed gelukkig, dus kunnen we dit hoofdstuk nu afsluiten. Bij deze ook onze grote dank aan Lydia en Wytse, dat zij al die jaren de zorg voor Dana aan ons toevertrouwden en dat ze nu voorgoed bij ons mag blijven!

Eind juni 2011

Dana gaat liever voor een grote voetbal. Kleine balletjes zijn tenslotte voor kleine hondjes!


Juli 2011

Deze maand hebben Caithlin en Stacey van Lydia (familie van Dana) bij ons gelogeerd voor de zomervakantie. Het was lekker druk met vijf van die witte monsters, maar alles ging goed. Meer informatie en foto's zijn te vinden onder het kopje oppassen.


September 2011

Op vakantie met de dames naar Frankrijk. In het dorpje Thilay in de Franse Ardennen (net over de grens bij Bohan - België) staat een heerlijk vrij vakantiehuisje (LeValy Paradis 2) met grote omheinde tuin aan de rivier de Semois. Een waar paradijs voor twee- en viervoeters! Hier zijn de honden ook echt welkom en Dirk en Sandra hebben ook meerdere huisjes te huur (allemaal in de Semoisvallei in de Franse en Belgische Ardennen). Het is een prachtige streek met veel bossen, kronkelende beekjes, valleien en prachtige rotsformaties, dus heerlijk om te wandelen. Vlakbij het huisje loopt de oude spoorwegroute, waar je voor de dagelijkse kortere rondjes heerlijk kunt lopen. Verder hebben we bij Roc la Tour (een bijzondere rotsformatie) boven het stadje Monthermé gewandeld met prachtig uitzicht over de vallei en ook langs de rivier daar kon je goed op niveau wandelen en fietsen. De rondwandeling Haulmé-Tournavaux-Haulmé is ook een aanrader en bij Vresse-sur-Semois hebben we ook lekker langs het water gewandeld. Bij het bruggetje net buiten het dorp kunnen honden zo het ondiepe water in. Rond Bohan zijn er ook mooie routes en in Bohan zelf heel veel keuze om op een terrasje te eindigen! En had je een dag geen zin om de bergschoenen aan te trekken, dan was het echt geen straf om thuis te blijven en te genieten in de tuin en de dames konden lekker pootje baden in de rivier. Echt een super plekje ... de twee weken vlogen voorbij! Gelijk geboekt voor het volgende jaar, want er zijn meer mensen die dit plekje ontdekt hebben.December 2011

Dit jaar met de Kerstdagen weggeweest op een kleinschalig vakantiepark buiten het dorpje Spier (Drenthe). De vrijstaande bungalow staat gelijk aan de rand van weiland en heide (waar normaal schapen lopen) en aan de rand van een natuurgebied. Dus vanuit de bungalow heb je vrij uitzicht en kun je gelijk gaan wandelen.
Ook zijn we bij het Oriëntatiecentrum van Staatsbosbeheer in Spier geweest, waar een aantal mooie wandelroutes starten. Wij hebben daar het verharde familiepad gevolgd in het Dwingelderveld en deze is goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, rolstoelen, buggy's e.d. en niet heel lang. Verder nog gewandeld rondom een groot prachtig ven met veel jeneverbesstruiken onderweg.
Echt een aanrader!


Februari 2012

Sneeuw in deze periode, dus met de dames naar de Sprengenberg geweest.


April 2012

Foto's gemaakt tussen de paardenbloemen op ons speelveld.September 2012

Voor de tweede keer op vakantie naar LeValy 2 in Thilay (Frankrijk).
Het voelde weer als thuis komen!
Twee weken genoten van de prachtige omgeving, het gezellige huisje met de heerlijke omheinde tuin. Zo fijn, als je wat dat betreft geen omkijken hebt naar je honden en ze alle vrijheid en ruimte hebben om te spelen, snuffelen enz.
Onze eerste wandeling van de vakantie was de rondwandeling Haulmé-Tournavaux-Haulmé ... toch wel één van onze favorieten. In deze vakantie ook een meer ontdekt niet heel ver van ons vandaan (Lac des Vieilles Forges), waar ze heerlijk het water in konden. Helaas waren honden alleen toegestaan in het achterste stukje van het meer, maar in combinatie met eerst een wandeling in het bos er tegenover of door het sfeervolle dorpje vlakbij was het prima te doen.
Natuurlijk ook weer in de omgeving van "ons" bruggetje gewandeld bij Vresse-sur-Semois en de dames weer genoten in het ondiepe water bij het bruggetje.
Verder nog een halve dag naar het kasteel van Bouillon geweest. Het is een middeleeuws kasteel in het Belgische stadje Bouillon, in de provincie Luxemburg. Helaas mochten er geen honden mee naar binnen, dus hebben we in de omgeving van het kasteel een mooie wandeling gemaakt.
Deze vakantie ook met de door Sandra (en Dirk) georganiseerde woensdagnamiddagwandeling meegeweest bij het dorpje Nafraiture (B). Samen met andere LeValy-huurders (Barbara, Ronny en hun Ierse Wolfshond Buran) een prachtige route gelopen van ongeveer 7 km. Na gedane arbeid met z'n allen neergestreken op een terrasje in Bohan. Voor Joy was dit eigenlijk te ver, maar ze had het weer goed voor elkaar ... vele kilometers gedragen en geknuffeld!
Aan het eind van de vakantie nog een rondwandeling gemaakt bij Laforet (B).
Het was weer geweldig ...Oktober 2012

Wandeling rond schaapskooi Twilhaar bij Nijverdal.Jaarwisseling 2012

Met de jaarwisseling voor het eerst naar een huisje geweest in Gasselte (Drenthe), omdat Joy thuis steeds banger werd voor vuurwerk.
Het huisje ligt op een glooiing van de Hondsrug en is vrij gelegen tussen de prachtige velden, die rondom Gasselte te vinden zijn. Het huisje staat schuin achter het huis van de eigenaars, maar door de ligging ben je in ieder geval verzekerd van genoeg privacy.
Het is een heel gezellig huisje met alles op de begane grond en een heerlijke kachel in de woonkamer.
Qua vuurwerk was er wel wat te horen, maar dof en verder weg. Al met al was het goed te doen voor Joy en met de jaarwisseling zelf de TV ook nog flink hard gezet!
Alle dagen heerlijk gewandeld in de omgeving, zoals bijvoorbeeld door het bos van Hondsrug Gieten-Borger en bij het Boomkroonpad.
Het buitencentrum Boomkroonpad is een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Drouwen ... er is van alles te doen en je kunt er prachtige routes wandelen.
Het was een heerlijke week en goed geslaagd zeker voor Joy! Gelijk geboekt voor de volgende jaarwisseling ...April 2013

Een nieuw hondvriendelijk vakantieadresje ontdekt niet zo heel ver van ons vandaan. Twisterhof ligt net over de Duitse grens in het buitengebied van het dorpje Sustrum Moor, waar we dus voor het eerst een weekje verbleven.
De gezellige vakantiewoning is ruim en van alle gemakken voorzien met een terras en een eigen grote omheinde speelweide voor je honden. Het is er heerlijk rustig met veel privacy. Er zijn wandel- en fietsmogelijkheden in overvloed, zowel aan de duitse (Emsland) als aan de nederlandse (Westerwolde) kant van de grens. Wij hebben toen een mooie route gewandeld in de omgeving van het klooster van Ter Apel (Westerwolde) en door het mooie park rondom het klooster met vijvers en bankjes. Later in de week naar de Burcht Wedde (in Wedde/Groningen) geweest en een lekker rondje door de tuin daar gedaan. Ook rondom de Twisterhof kun je lekker wandelen en vlakbij in het dorpje is er ook nog een vijver met bosje waar je een leuk rondje kunt maken. We hebben genoten en het was ook hier zeker niet de laatste keer!


Mei 2013

Wandeling over Landgoed 't Reelaer bij Raalte.


Met vriendje Banjo op ons speelveld.


Juni 2013

Wandeling door het buitengebied rondom ons dorp.September 2013

Wandeling vanaf het uitkijkpunt terug naar het bezoekerscentrum bij Nijverdal.


September 2013

Na heel veel jaren eindelijk weer eens een weekje naar Texel geweest. Een heerlijk en compleet huisje buiten Den Burg gevonden. Bungalow "Het Lam" is een vrijstaande, landelijk gelegen bungalow met een prachtig vrij uitzicht. Vanuit de woonkamer heb je een mooi uitzicht over de weilanden met schapen van de verhuurders/buren en kun je genieten van de ondergaande zon vanuit je luie stoel.
De dames gingen voor het eerst mee met de veerboot, dus dat was wel even spannend voor ze!
Deze week goed getroffen met het weer ... heerlijk gewandeld en veel op het strand geweest, want dat hebben we thuis niet. Wel veel apart gewandeld, omdat het voor Joy te veel zou worden en haar ook veel gedragen.
Onderstaand de activiteiten, die we hebben ondernomen in deze week ...

Natuurpad Het Alloo bij Ecomare.
Wandeling door NP Duinen van Texel ... wat een prachtig gebied.
Het strand "onveilig" gemaakt bij de vuurtoren van De Cocksdorp.
Natuurpad De Mient ... wel een verkorte route.
Wandeling door De Slufter bij Paviljoen 28.
De Slufter bij het uitkijkpunt (aan de Slufterweg).
Stukje gelopen van de wandelroute bij De Horsmeertjes.
Strandwandeling bij De Koog en op een terrasje neergestreken.

Al met al was het een hele fijne week en veel te snel voorbij!Tijdens onze vakantie hebben we ook nog foto's laten maken door fotografe Sanne van onze boeven en ook van ons vijfjes. Super leuke shoot en prachtige foto's geworden in de duinen bij de vuurtoren van De Cocksdorp. Hierbij een aantal foto's van Dana alleen en met Joy en Noa samen. Zo blij, dat we dit gedaan hebben ... een mooie herinnering voor nu en later en achteraf geen moment te vroeg!
Eén van de foto's met z'n drietjes hebben we groot laten afdrukken op canvas en heeft een mooi plekje in de woonkamer gekregen.December 2013

Rond de Kerstdagen zijn we een weekje met onze familie naar Texel geweest. We verbleven met 9 personen en onze drie dames in vakantiehuis Ganzenvlucht aan de rand van De Cocksdorp (vlakbij de vuurtoren). Het was helaas niet al te fijn weer ... veel regen en zelfs een paar dagen stormachtig. Gelukkig konden we tussen de buien door nog wel een paar keer naar het strand en naar de Slufter (aan de Krimweg). Verder ook nog naar Ecomare geweest, de vuurtoren beklommen, enz.
We zijn één avond heerlijk uit eten geweest bij restaurant 't Bikkelement in het centrum van De Cocksdorp en Eerste Kerstdag met z'n allen aan de gourmet gezeten.
Al met al was het een fijne week!


Jaarwisseling 2013

Na één nachtje thuis gingen wij weer een weekje op de vlucht voor het vuurwerk ... weer naar hetzelfde huisje als vorig jaar net buiten Gasselte.
Heerlijk gewandeld in boswachterij Schoonloo (Loomeer/De Tweelingen), bij 't Nije Hemelriek en een aantal keer over de heide bij Gasselte.

Op 2 januari ook nog met Joy naar dierenarts Froukje Seip (bij De Kapschuur) geweest in Gees. Zij heeft diverse mogelijkheden om gecombineerd in te zetten voor de gezondheid van je dier. Dus zowel regulier als bioresonantie/homeopathie enz. Zowel voor fysieke symptomen alsook voor traumaverwerking en gedragsproblemen, een holistische aanpak. Na uiteraard eerst een uitgebreid gesprek en meting gestart met homeopathie en celzout.
Noa en Dana waren natuurlijk ook mee en daarna nog even een korte boswandeling gemaakt bij Gees.

Zondag 5 januari werd Joy 14 jaar (haar laatste verjaardag en laatste vakantie zo zou later blijken)!
De volgende dag was het weer tijd om naar huis te gaan.


Maart 2014

Wandeling over Landgoed de Kranenkamp bij Deventer.


In deze periode ook in contact gekomen met vriendjes Hummel (Dwergschnauzer) en Kadoes (Lagotto) en hun baasjes Agnes en John. We kenden elkaar al een beetje van de behendigheidscursus in Raalte, waar zij met Hummel kwamen en wij met Noa. Hummel was een beetje verliefd op Noa en Dana en gedroeg zich dan ook echt als het stoere ventje als ze daar waren. Kadoes vond het allemaal wel best.
Een tijdje verder is het fijn om te weten, dat we er voor elkaar kunnen/willen zijn en in goed vertrouwen voor elkaars viervoeters zorgen als dat nodig is (in ons geval ook voor hun poezen Zwoefel en Pom). Of dat nu even uitlaten is of oppassen voor een dagje of langer.
Onderstaande foto's zijn later in het jaar gemaakt in hun heerlijke grote (omheinde) tuin, waar het genieten is voor iedereen. Joy was al overleden en van Hummel hadden ze toen pas gehoord, dat hij een tumor had.


April 2014

Dana met een groen gevlekt jasje ... altijd leuk om door pas gemaaid gras te rollen!


Close-up van onze Daantje.


25 april 2014

Vandaag hebben we met pijn in ons hart afscheid genomen van onze lieve smurf Joy.
Ze mocht 14 jaar en bijna 4 maanden worden.
s' Middags kwam Agnes langs om afscheid te nemen van Joy en heeft daarna Noa en Dana meegenomen, zodat wij nog een paar uurtjes alleen met Joy konden zijn en rustig afscheid van haar konden nemen.
Bij thuiskomst hebben Noa en Dana ieder op hun eigen manier afscheid genomen.

De volgende middag hebben we Joy naar haar laatste rustplaats gebracht op de dierenbegraafplaats.
Het hele verhaal van Joy's afscheid is te vinden onder haar eigen levensverhaal.

Dana kwam gelijk kijken en heeft even aan Joy gesnuffeld. Daarna weinig aan haar gemerkt, dat ze er niet meer was. Ze had ook niet zo'n klik met Joy en dat was van twee kanten zo.
Onderstaande foto is de laatste foto met z'n drietjes.


Mei 2014

Een paar weken na het afscheid van onze lieve Joy zijn we er toch nog een weekje tussen uit geweest om even op adem te komen. Natuurlijk was het erg moeilijk om zonder haar weg te zijn, maar waar we ook zijn aan haar denken en haar missen doen we toch. Gelukkig konden we op deze korte termijn weer bij de Runahoeve terecht in Ruinen. Zeker met een dubbel gevoel, want Joy had hier de eerste keer ook zo genoten. We hebben in ieder geval geprobeerd om er een mooie week van te maken, dus veel gewandeld met Noa en Dana en genoten van de net ontwaakte natuur om ons heen.

Onderstaand een aantal van onze activiteiten:

Ons bijna dagelijkse rondje vlakbij de Runahoeve langs een natuurgebied.

Naar het Blauwe Meer geweest en daar gewandeld met een groepje Westieliefhebbers (meer informatie en foto's zijn te vinden onder het kopje Evenementen).

Gewandeld in de omgeving van het Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Dwingelderveld.

Een poging gedaan om bij Theehuis Anserdennen te wandelen, maar in de week voor onze aankomst had het flink geregend, dus veel wateroverlast in het bos.

Ook nog naar de nieuwe schaapskooi van Havelte geweest en de vlindertuin daar bezocht.


Augustus 2014

Deze maand kwam Stacey van Lydia weer twee weken bij ons logeren. Weer lekker gespeeld met elkaar en natuurlijk een paar keer naar het bos geweest. Wel hadden we de indruk, dat ze het iets minder geslaagd vond om zonder een maatje uit eigen roedel hier te zijn. De laatste week ging ze ook slechter eten, dus het was goed dat ze weer lekker met Lydia naar huis ging.
Meer foto's van haar logeerpartij zijn te vinden onder het kopje Oppassen.


September 2014

In september voor de tweede keer naar de Twisterhof geweest in Duitsland. Helaas zonder onze Joy, wat echt wel moeilijk was. Ze had hier de eerste keer ook zo genoten ...
Met het warme welkom (met koffie en taart voor ons en allerlei koekjes/stokjes voor de dames) van Jacqueline ben je gelijk thuis. Je kon haar en Peter altijd raadplegen of gewoon voor een gezellig praatje.
Heerlijk ook om de deur open te kunnen zetten en dat ze lekker los zo de speelweide in kunnen.
Deze periode was de appelboom in de speelweide volbeladen en was er dus af en toe wat werk aan de winkel.

Uiteraard ook weer heerlijke wandelingen gemaakt deze vakantie:

Door het Kloosterbos met de vijvers en vele bankjes bij het Klooster in Ter Apel.

Het Natuurbelevingspad - startpunt informatiecentrum de Noordmee in Sellingen.
In de heerlijke (thee- en vlinder)tuin van de Noordmee hebben we al met al wel een aantal uurtjes doorgebracht (meestal met wat lekkers!).

Rondje Dankernsee (D). Helaas geen fijne ervaring ... binnen 10 minuten dook er een grotere hond op Dana en dat was niet om leuk te spelen!! Eerst Dana nagekeken of er schade was en toen niets gevonden, maar bij thuiskomst had ze wel een flinke bloedvlek in haar hals/nek (twee plekjes van zijn hoektanden). Gelijk ontsmet en gelukkig viel het mee!

De blauwe route - startpunt informatiecentrum de Noordmee in Sellingen. Was een mooie route, maar helaas niet af kunnen maken, omdat er paaltjes weg waren gehaald!

Drie mooie wandelroutes rondom het plaatsje Lehe aan de Ems (D). Wij hebben de kortste route gedaan. Ook kun je hier het pontje nemen om aan de overkant te wandelen.

Middagje naar de vesting Bourtange geweest. Wat een geweldig en sfeervol stadje!

Mooie wandeling langs de Ruiten Aa bij Sellingen. Smalle paadjes door bos en langs water en weilanden.

Het was weer heerlijk, mazzel met het weer gehad en alweer geboekt voor het volgende voorjaar!Ook zijn we later in deze maand nog een dagje naar "opa en oma" geweest, die een weekje op vakantie waren in Doldersum (Drenthe).
Ze zaten vlakbij de schaapskooi met natuurgebied, dus daar nog heerlijk een wandeling gemaakt met z'n allen.


November 2014

Over de Haarler Enk gewandeld (bij Haarle/Sprengenberg).


15 december 2014

Deze dag zijn onze dames voor het eerst een middagje alleen bij Hummel en Kadoes geweest. Was best wel een beetje spannend voor iedereen, maar alles ging goed! De keuken voelde in ieder geval heel veilig voor de dames ...


26 december 2014

Op deze prachtige Tweede Kerstdag hebben de baasjes van Hummel en Kadoes afscheid moeten nemen van hun lieve Hummel. Ruim 13 jaar mochten ze van hem genieten en andersom.
Wat heb je een heerlijk hondenleven gehad bij je baasjes, die alles voor je over hadden en je heel erg zullen missen.
Dag lieve Hummeltje ... rust zacht!


Januari 2015

Sneeuw op ons speelveld, dus feest voor onze dames!


April 2015

Voor de derde keer een heerlijk weekje naar de Twisterhof geweest in Duitsland. Super getroffen met het voorjaarsweer ... geen druppel regen. Helaas waren we zelf niet helemaal in orde, maar wel elke middag nog een wandeling gemaakt met de dames hier in de omgeving en naar de Dankernsee geweest. Daar hebben ze nog heerlijk gezwommen en door het zand geschoven.
Weer genoten van alles en een beetje bijgekomen!Mei 2015

Gewandeld bij het Staatsbosbeheer Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (bij Nijverdal).


Kleine fotoshoot op ons speelveld.


Juni 2015

Poseren voor de koeien ... Dana kijkt er niet van op!


Juli 2015

Woensdag 8 juli zijn we weer met onze dames naar dierenarts Froukje Seip geweest in Gees. Noa voor check-up en bioresonantiebehandeling en bij allebei voor de eerste keer titerbepaling laten doen. Uitslag van allebei zijn we heel blij mee ... genoeg antistoffen voor de komende 3 jaar!!


Super om dit zo te kunnen testen en je dus geen onnodige entingen hoeft te geven.
Onze dames komen graag bij Froukje (geen stressgedrag e.d.) en wij ook.

September 2015

Na een tussenperiode van 3 jaar heerlijk weer twee weken naar vakantieparadijs LeValy geweest in Frankrijk. Deze keer na een week in huisje 2 (in Thilay) gewisseld met andere huurders naar huisje 5 (in Tournavaux). Dit dorpje ligt iets verder richting Monthermé. Ook dit huisje was super ... verscholen tussen de bomen met veel privacy, een heerlijke veranda en ook hier uiteraard weer zoveel sfeer en van alle gemakken voorzien. In de tuin stond een behendigheidsparcours klaar.
In de eerste week hadden we een nieuwe bewoner in de tuin. Het bleek een ringslang te zijn (ongevaarlijk voor mens en dier), maar toch maar even in een emmer naar de overkant van het huisje gebracht en in het weiland vrij gelaten!


Deze vakantie weer veel bekende plekjes aangedaan en daar gewandeld ...

Afkoelen bij "ons" bruggetje bij Vresse-sur-Semois (B) en natuurlijk langs de Semois gewandeld.

Weer meegewandeld met de woensdagmiddagwandeling met Sandra en met de huurders van de andere huisjes. Voor de baas was deze wandeling niet haalbaar, dus ging hij nog wat klusjes doen in Bohan. Het vrouwtje en de dames konden fijn met Sandra meerijden. Deze keer gewandeld in Orchimont (B). Na het wandelen natuurlijk weer neergestreken op een terrasje in Bohan met z'n allen.

Ook weer bij het meer Lac Les Vieilles Forges geweest. Alleen was het deze keer lager water, dus aan de waterkant gelijk veel keien. Niet zo fijn voor hondenpootjes!

Kort rondje bij Roc la Tour (boven Monthermé) gedaan en genoten van het prachtige uitzicht daar.

De wandeling Tournavaux - Haulmé - Tournavaux ... altijd heerlijk om te doen en deze wandeling begint gelijk vanaf huisje 5.

Achter het klooster in Monthermé is een klein park, waar je ook heerlijk kunt wandelen langs het water.
Het park is heel mooi opgeknapt in vergelijking met 3 jaar geleden. Mooie paden gemaakt om te wandelen, veel bankjes en een trimbaan.Helaas was dit hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat we van deze geweldige plekjes en prachtige omgeving hebben genoten, omdat het voor de baas te moeilijk is geworden om hier te wandelen en ook de dames worden een dagje ouder. Heel erg jammer, maar de mooie herinneringen nemen we altijd mee ...


27 september 2015

Op zondag 27 september organiseerde de Activiteitencommissie van de West Highland White Terriër Club een Najaarswandeling in Recreatiegebied Het Leesten, De Ugchelse Berg.

Er waren 62 deelnemers en 45 Westies te gast, dus een drukke boel en het weer werkte gelukkig ook prima mee!
Heerlijk gewandeld met z'n allen in het prachtige natuurgebied, waar door Staatsbosbeheer een speciale Natte Neuzen Route is uitgezet. Honden mogen hier loslopen.

Meer informatie en foto's van deze Najaarswandeling zijn te vinden onder het kopje Evenementen.


Oktober 2015

Dana tijdens onze wandeling over de Eelerberg (bij Hellendoorn).


28 december 2015

Fris en fruitig ... gelijk na haar trimbeurt bij trimsalon Klein Duimpje. Met dank aan Lydia voor de mooie foto's en het feestelijke decor.Jaarwisseling 2015

Rond de jaarwisseling hebben we met onze dames drie nachten in de super sfeervolle B&B de Beekloft in het buitengebied van Buurse (Twente) gelogeerd. De Beekloft staat op een prachtige plek midden in de natuur en je loopt zo natuurgebied Witte Veen in (vlakbij de Duitse grens). Heerlijk gewandeld daar, genoten bij de warme pelletkachel en 's morgens een lekker en uitgebreid ontbijt, waar je 's middags ook nog met gemak van kon genieten. Maar het belangrijkste natuurlijk geen stress voor onze dames door vuurwerk en harde knallen!


April 2016

Deze maand was Dana de "pechvogel". Eerst een ingescheurde nagel aan haar voorpoot en daarna kreeg ze klachten aan haar neus. Veel likken en niezen met later echt snot met bloed erbij. Een bezoekje gebracht aan de dierenarts en eerst een antibioticakuur geprobeerd, maar dat hielp maar een beetje en voor even. Dus weer teruggegaan en zat er uiteindelijk niets anders op om een afspraak te maken voor een rhinoscopie (inwendig onderzoek van de neus). Donderdag 28 april hebben we haar weggebracht naar de kliniek en gewacht tot ze onder zeil was. Al snel kregen we het verlossende telefoontje ... er was een stukje bot uit gekomen na het spoelen van haar neus. Vermoedelijk een stukje van een mergpijp, die ze wel eens krijgen om hun gebit schoon te houden (en ook omdat ze het lekker vinden)!


Gelukkig alleen maar dat en geen andere enge dingen! Het duurde alleen nog best lang voordat we haar konden ophalen, omdat ze lang suf bleef van de narcose. Bij thuiskomst lekker op het grote kussen met een fleecedekentje over haar heen om verder bij te komen. De volgende dag had ze gelukkig heel wat meer "praatjes" en honger.

29 april 2016

Vandaag hebben de dames een nieuw ligkussen gekregen. Lekker knaloranje ... kleurt mooi bij hun witte haren.


Mei 2016

Een midweek weggeweest naar Landgoed de Witte Hoeve in Ruurlo (Gelderland). De vakantiewoning ligt naast het huis van de eigenaars, maar er is toch genoeg privacy. Het is dan misschien geen echt landgoed, maar er is wel ontzettend veel ruimte en heerlijke rust. Naast een grote tuin met vijvers, een fontein, een koepeltje en verschillende zitplekjes hebben ze er ook nog een kruiden- en groentetuin. Hier mogen de gasten ook gebruik van maken. De Witte Hoeve ligt dan ook nog eens heel rustig (ver buiten Ruurlo) en net buiten de poort kun je gelijk heerlijk wandelen en ook vlakbij het bos.

Elke dag hebben we wel iets ondernomen met de dames ...

Een stukje over de heide gewandeld (Molenplateau).

Struinen door Boswachterij Ruurlo.

Rondwandeling gemaakt bij het Kasteel en de Orangerie in Ruurlo. De vele rhododendrons stonden prachtig in bloei.

Een bezoek gebracht aan Landgoed Hackfort bij Vorden, waar we de korte kasteelroute hebben gevolgd. Echt de moeite waard!
Tip: Neem een rustpauze bij het voormalige koetshuis, dat nu verbouwd is tot brasserie "Keuken van Hackfort". Het is hier heerlijk op het terras na een wandeling met bijvoorbeeld een groot stuk noten/appeltaart met slagroom!


6 juli 2016

Op ons speelveld en een rondje over ons dorp.


20 juli 2016

Onze dames hebben hun hele leven vers vlees gegeten, maar deze dag ging het roer om. Ondanks dat we (nog steeds) grote voorstanders zijn van vers vleesvoeding toch besloten om op de voeding van Fish4Dogs over te gaan. Na een aantal jaren van verschillende soorten en merken (van Carnibest, RopaDog, Darf naar Barf) vlees geprobeerd te hebben, bleven ze heel regelmatig last hebben van borrelende darmen, veel plantjes buiten eten, enz. Voor deze klachten gingen we naar Froukje en dan ging het daarna weer even goed, maar ze kregen dan toch later weer last. Vanaf het begin met Fish4Dogs gaat het zoveel beter en nu hebben ze er nog maar een enkele keer last van. En ze vinden het voer ook heerlijk!


27 juli 2016

Een prachtige hanger en beschermengeltjes laten maken met viltkralen van het haar van onze dames. Eerst na een trimbeurt bij Lydia schone haren van allebei meegenomen en later afgegeven bij Mariska van BeautiFur sieraden made by Vitalidad (www.vitalidad.nl). Het haar vilten viel niet helemaal mee, maar is gelukkig toch gelukt. Vervolgens heeft ze er een hele mooie hanger met 2 kralen van kunnen maken en 4 lieve beschermengeltjes. Door de letterbedel kunnen we zien welke kraal en engeltje van welk hondje is. Weer super mooi gemaakt ... blij mee!


September 2016

Twee weken op vakantie geweest naar Duitsland. Vakantiehuis Langs de Grens is een heerlijk, compleet huisje met omheinde tuin en vijver in het buitengebied van Bad Bentheim en echt net over de grens met Nederland (Twente). Het weer in deze twee weken hebben we nog nooit zo gehad in september. Er waren dagen bij van rond de 30 Graden ... voor ons en onze dames eigenlijk te warm! Dus veel naar de dichtbij gelegen Dreiländersee geweest. Verder een prachtige omgeving met veel wandel- en fietsmogelijkheden.
Achter het huisje loop je door het bos naar een vlakbij gelegen zandafgraving. Je mag er niet zwemmen, maar de dames hebben wel aan de kant lekker even kunnen poedelen en afkoelen. Een fijn rondje om elke dag even te doen en lekker in de schaduw!

In de omgeving weer mooie (wandel)uitstapjes gemaakt ...

De Dreiländersee (bij Gronau).
Hier zijn we verschillende keren geweest ... heerlijk voor de dames om even het water in te gaan en af te koelen. Ook kun je er mooi om heen wandelen, er staan veel bankjes en een aantal restaurants aan de waterkant waar je heerlijk een terrasje kunt pakken.

Kasteel Bentheim (Bad Bentheim).
Een rondje door het park gedaan (aan de voet van het kasteel).

Natuurgebied Het Lutterzand (De Lutte-Losser).
Een korte route gewandeld, waar ze halverwege lekker konden poedelen in de Dinkel. Aan het eind van de wandeling wat lekkers genuttigd bij Paviljoen Lutterzand. Een heel mooi gebied!

Arboretum Poort-Bulten (De Lutte).
Een prachtig aangelegd park met heel veel verschillende bomen, struiken enz. Heerlijk om te wandelen en honden mogen aangelijnd mee.

Ook kregen we nog bezoek van "opa en oma". 's Middags naar de Dreiländersee gereden voor een korte wandeling in de schaduw en voor de dames afkoeling in het water, want het was echt tropisch en vies warm die dag! Daarna toch ook weer neergestreken op het voor ons inmiddels vertrouwde terras voor iets verkoelends.
Als afsluiting hebben we heerlijke pannenkoeken gegeten met ijs na op het terras bij restaurant Hof Aarnink bij ons om de hoek.

Aan het eind van de vakantie ook nog naar de Drilandsee (de buurman van de Dreiländersee) geweest. Is vergelijkbaar, maar meer gericht op recreatie. Meer speelmogelijkheden voor kids, meer strand enz. Honden ook aangelijnd, maar mogen hier niet zwemmen in het water en niet op het strand komen!

Het waren twee heerlijke weken ... helaas weer tijd om naar huis te gaan!Oktober 2016

Wandeling rond de schaapskooi op de Sprengenberg (bij Haarle).


Jaarwisseling 2016

Drie nachten met ons viertjes naar B&B Blancenhof in Garminge (Drenthe) geweest. Een hele gezellige verbouwde stal naast de woonboerderij van de eigenaar, waar we heel gastvrij werden ontvangen. Elke morgen verrast met een heerlijk en uitgebreid ontbijt met echt heel veel keuze ... super! Heerlijk gewandeld over het Mantingerveld en een wandeling door het bos Witteveen met aansluitend een tussenstop voor warme chocolade en appeltaart. Voor de dames hadden we natuurlijk ook wat lekkers mee.
De laatste avondwandeling werden we nog verrast met een laagje poedersneeuw!
Het vuurwerk was hier wel duidelijker aanwezig, maar met de TV flink hard was het voor Noa gelukkig goed te doen.


Januari 2017

Met Agnes en vriendje Kadoes naar het Ravijn geweest en heerlijk gewandeld in een sprookjesachtig sneeuwlandschap (bij Hellendoorn). Meer foto's van deze mooie sneeuwwandeling zijn te vinden onder het kopje Wandelingen.


Februari 2017

Op onderstaande foto staat Blixem de moeder van Dana (en zusje van Noa) bij Lydia in de trimsalon. Weer helemaal mooi gemaakt en klaar voor haar (bijna) 13e verjaardag! Wat ziet ze er ook nog knap uit ... een mooie, lieve mama en wat zou het leuk zijn als ze elkaar toch nog een keer zouden kunnen ontmoeten!


April 2017

Begin deze maand werd de baas 50 jaar en zijn we met onze dames een lang weekend naar Landal De Veluwse Hoevegaerde geweest in Putten.
Heerlijk weer eens op de Veluwe en het weer viel ook echt mee. De baas ging zaterdagmorgen alleen op pad voor de voor hem geregelde slipcursus in Almere en het vrouwtje met de dames hebben lekker gewandeld in het bos tegenover het park. Was toch wel even slikken, want in 2005 werd Joy daar toen gegrepen door een grote hond met alle gevolgen vandien.
's Middags nog gewandeld met Lydia en dochter Sterre en haar vier dames Lola, Tattoo, Stacey en Kiki in het Puttense bos. Op zondag een heerlijke zonnige dag met 's middags een korte wandeling door het arboretum op Landgoed Schovenhorst (Putten) en daarna naar Wildpark Het Aardhuis (Hoog Soeren).
Het was een super weekend!


21 april 2017

Met onze dames bij Froukje langs geweest voor check-up/bioresonantiebehandeling. Deze keer allebei nagekeken en behandeling gekregen. Dana was al dagen elke morgen gal aan het spugen en het ging niet over. Froukje voor deze afspraak eerst nog gebeld hierover en we zijn haar toen Okugest van VSM (tegen braken) gaan geven en gelukkig met resultaat. Toch voor de zekerheid met haar afgesproken om na te kijken hoe en wat ... zeker ook omdat we vlak voor onze vakantie zaten!
Het viel uiteindelijk mee en voor Dana een flesje nabehandeling meegekregen. Twee dagen voor onze vakantie naar de Beierse Alpen ging Dana weer spugen, dus Froukje nog snel gebeld. Advies om de Okugest heel de vakantie door te geven en Puur Spijsvertering elke dag. Helaas was ons potje zo goed als leeg en na rondbellen in de buurt nergens verkrijgbaar. Gelukkig was vlozaad in principe ook goed ter vervanging, dus kwam Agnes de avond voor ons vertrek nog een potje van Kadoes langs brengen. Tijdens de vakantie ging het stukken beter en ook daarna.

Mei 2017


In mei zijn we na heel wat jaren eindelijk weer eens op vakantie naar de bergen geweest. Geen Oostenrijk of Zwitserland, maar de Beierse Alpen in Duitsland. Iets dichter bij huis en net zo mooi! De dorpjes Wallgau, Krün en Mittenwald liggen op een plateau, dus zeer geschikt voor ons en onze dames. Wij verbleven in Gästehaus Anita in Wallgau in een heel fijn, knus appartement met alles wat je maar kunt bedenken aanwezig en bij een hele vriendelijke, behulpzame familie. Het waren twee geweldige weken ... alles klopte gewoon! De prachtige omgeving, het fijne appartement met grote tuin en het weer werkte ook super goed mee. In de nabije omgeving veel meren om lekker rond te wandelen en aan te relaxen en ook een flink aantal bergliften om heerlijk de bergen in te gaan.

Net buiten Wallgau bij de brug over de Isar beginnen een aantal gemarkeerde routes door Naturpark Karwendel. De wandeling naar de Auhütte is er eentje van en zeker aan te raden voor als je geen lange wandeling kan/wil maken. Tip: neem de tijd voor een pauze bij de Auhütte en bestel heerlijke Almtorte (of iets anders lekkers). En liever niet in het weekend, want dan is het daar echt ontzettend druk!

Naar boven geweest met de gondel van de Karwendelbahn naar 2244 m (bij Mittenwald). Dit is de op één na hoogste bergbaan van Duitsland en in 10 minuten sta je boven in een wondere witte wereld. Helaas niet het panoramapad kunnen lopen, omdat het in de week voor onze aankomst nog had gesneeuwd en ze het pad nog aan het opruimen waren!

Met de Herzogstandbahn naar boven (bij Kochel am See/Walchensee). Na een wandeling van ongeveer 10 minuten kom je bij de Gaststätte. Het bergjachthuis van koning Ludwig II staat er, je kan er lekker eten en drinken en zelfs nog wat hoger klimmen naar het befaamde kruis. Ook is er een Panorama-Naturlehrpfad wat goed te doen was met de dames.

Wandeling Barmsee (bij Krün). Mooi, maar het was wel een heel eind lopen voordat je echt bij het water kon komen. Het eerste stuk vanaf de parkeerplaats is echt heel mooi met laag water langs het wandelpad. Ideaal voor Noa en Dana!

Een korte wandeling naar de Grubsee. Een prachtig, besloten (zwem)meer, waar je omheen kunt wandelen. Niet groot, maar zooo mooi daar!

Panoramaberg Wank (1780 m) boven Garmisch-Partenkirchen. In 20 minuten ben je boven en is ook ideaal daar voor gezinnen en ouderen. Rondwandeling gemaakt en broodjes van thuis genuttigd met rondom prachtig uitzicht op de bergen en op de Zugspitze.

Mooie wandeling bij de Eibsee gemaakt. De Eibsee ligt aan de voet van de Zugspitze (de hoogste berg van Duitsland). Voor ons was de rondwandeling van 7,5 km te veel, dus het eerste stuk gedaan en weer terug. Ook konden de dames regelmatig even naar beneden om af te koelen in het meer. Ook kun je met de rondvaartboot mee en dat duurt ongeveer een half uur.

Natur Erlebnisweg (bij Krün). Een leerzame wandeling met uitzicht op Krün, die goed te doen was voor ons en onze dames.

De (extra) laatste dag omhoog met de Kreuzeckbahn (bij Garmisch-Partenkirchen). Omdat de lift die we eigenlijk wilden nemen gesloten was, besloten om deze te nemen. Achteraf niet zo'n goed plan (zeker voor de baas) ... veel te steil en geen panoramaweg helaas. Wel heerlijk gegeten in het bergrestaurant, terwijl de dames op zoek gingen naar hun brokjes.

We hebben genoten van alles ... zo ook Dana en Noa! Ze konden nog goed meekomen (ondanks hun leeftijd) en kregen heel wat aandacht onderweg. Ook nog een paar rasgenootjes ontmoet in deze twee weken. Hopelijk kunnen we volgend jaar nog een keertje terug ...


Juni 2017

In het weekend van 3 en 4 juni hebben de dames voor het eerst een nachtje bij Kadoes gelogeerd. Zaterdagmorgen hebben we ze met al hun spullen bij Agnes en John gebracht, voordat we zelf op familiebezoek zouden gaan op Flakkee. Normaal gaan ze altijd mee, maar deze keer zou dat voor niemand echt fijn zijn. Dus super, dat het zo opgelost kon worden! De dames hebben zich netjes gedragen ... op de momenten na dat Dana de poesjes ging verblijden met een bezoekje voor het raam van het atelier (met de bijbehorende herrie)! Verder hebben ze 's nachts braaf in de keuken geslapen. Buiten de poort wandelen hadden ze niet zoveel zin in, maar gelukkig hebben ze daar een hele grote tuin. Zondagavond hebben we ze weer opgehaald en waren we weer compleet! Zooo vreemd om zonder onze dames weg te zijn ...

18 juli 2017

Weer hoog tijd voor de dames hun opknapbeurt door Lydia in haar trimsalon.September 2017

Een weekje weggeweest naar een nieuw adresje in het buitengebied van Geesbrug (Drenthe). Het Lunshofje is een gezellige, complete en vrijstaande bungalow in het Geeserveld ... dichtbij het Geeserbos, Mantingerzand en de Mepperhooilanden. Ideaal met Noa en Dana om zo vlakbij het huisje gelijk door bos en heide te kunnen wandelen. Ook mooie wandelingen in de omgeving gemaakt, naar het Openluchtmuseum Ellert en Brammert geweest in Schoonoord en naar het Veenpark in Barger-Compascuum. Van het treintje daar waren de dames iets minder gecharmeerd, maar verder vonden ze het reuze interessant. Het was een meer dan heerlijke week en ook het weer was prima. We komen hier zeker vaker terug ...30 oktober 2017

Weer een doos vol lekkers van Fish4Dogs bezorgd ... Dana heeft de inhoud hoogst persoonlijk goedgekeurd.
Ze verwacht voor deze belangrijke taak natuurlijk wel een kleine beloning!


20 december 2017

Op woensdag 20 december is het "Lagotto-broertje" van ons vriendje Kadoes geboren. Er kwamen zeven pups ter wereld: 5 reutjes en 2 teefjes en alles ging goed met mama Bente en kids.
Zijn naam is Siepi geworden en hij had ook al snel een bijnaam ... de Grote Vriendeljke Reus! Hij weet namelijk precies waar hij moet zijn voor eten en doet dat dan ook graag en veel!
In februari komt hij hier bij Kadoes wonen, maar natuurlijk eerst nog flink groeien, dus veel spelen, leren, slapen enz.
Hopelijk vinden onze dames hem ook leuk en hebben ze straks veel plezier met z'n allen!


Jaarwisseling 2017

Al heel wat jaren gaan we rond de jaarwisseling een aantal dagen weg om buitenaf in een vakantiehuisje of B&B ver weg van al het vuurwerk te zijn. Uit nood ontstaan, omdat Joy met de jaren steeds banger werd en ze op het laatst dagen voor en met de jaarwisseling zelf hele dagen in haar bench zat te trillen en niet meer naar buiten wilde. Sommige middeltjes (homeopatisch e.d.) hielpen wel iets, maar zeker niet genoeg wat ons betreft. De laatste jaren van Joy's leven werd ook Noa steeds banger, dus was het fijn dat we al ergens anders waren met deze dagen. Inmiddels is Joy er al een tijdje niet meer en Noa ook al iets dover gezien haar leeftijd van bijna 14 jaar. Toch zijn we ook dit jaar weer heerlijk weggeweest. Deze keer een lang weekend in Het Lunshofje (Geesbrug) gelogeerd, waar we ook in september al een weekje waren. Heel goed bevallen ... er was wel wat vuurwerk te horen, maar ver weg en dof. Noa reageerde er eigenlijk totaal niet op en dat ook zonder extra hulp van Bach Rescue druppels, dus dat was heerlijk! Wel jammer, dat het heel onstuimig weer was die dagen met heeeel veel regen ... lekkere lange wandelingen door het bos en over de heide zaten er helaas niet echt in.
Wel op de eerste dag van het nieuwe jaar nog een mooie verrassing ... toen we uit het raam keken, hadden we bezoek van twee prachtige reetjes!


Januari 2018

Het eerste weekend van 2018 op familiebezoek geweest op Flakkee en in Dordrecht. Noa was niet helemaal lekker en sliep veel, terwijl Dana zich weer lekker aan het uitleven was voor het woonkamerraam van opa en oma. De poesjes van de buren waren er namelijk ook weer en worden ook steeds brutaler. Eentje ging zelfs voor het raam zitten op ooghoogte met Dana!


10 februari 2018

Vandaag was het de grote dag voor de baasjes van vriendje Kadoes!

Na al die maanden van verwachting stond dan eindelijk Siepi z'n koffertje klaar en kunnen zijn nieuwe grote avonturen beginnen samen met zijn nieuwe baasjes en grote broer Kadoes.
Helaas mocht het laatste niet zo zijn (zie het onderstaande bericht).


Lieve Siepi ... inmiddels hebben we je ontmoet en je bent een echte clown en hartendief! Zo sneu, dat er voor jou en je grote broer niet meer tijd was om vriendjes te worden en samen te spelen, van hem te leren enz.
Je bent op dit moment een grote troost voor je nieuwe baasjes!
Ze zijn heel erg blij met je en je gaat ook een geweldig leven tegemoet.
Heel veel plezier en geluk met elkaar.

Welkom lieve Grote Vriendelijke Reus!

12 februari 2018

Wat kunnen blijdschap en verdriet toch dichtbij elkaar liggen!
Op deze mooie winterdag hebben de baasjes van ons vriendje Kadoes de moeilijke beslissing moeten nemen om hun lieve, trouwe vriend te laten gaan. Wat een groot gemis voor hun! Ook wij zullen hem gaan missen ... zijn altijd enthousiaste en vrolijke begroeting, zijn knuffels, onze gezamenlijke wandelingen enz.
We zijn "blij", dat we hem vandaag nog hebben gezien en voor de laatste keer geknuffeld.


Lieve dappere krullenbol, weet dat je baasjes alles (en meer) voor je gedaan hebben om je de laatste jaren stabiel te krijgen/houden, heel veel van je houden en je echt nooit zullen vergeten!
Je laat een grote leegte achter, maar ook ontelbare mooie herinneringen, die ze altijd bij zich zullen dragen en je hebt een heerlijk leven met hun samen gehad.
Rust zacht lieve Kadoes ... je was een bijzondere woef!

Maart 2018

Een wandeling gemaakt over het landgoed bij Havezathe De Oosterhof in Rijssen ... zoveel dierbare herinneringen daar! Ondanks dat het er nog steeds prachtig is, heeft het ook veel aan glans verloren!
Onderstaande foto's zijn gemaakt op de brug voor de Havezathe.


4 april 2018

Liefde is ... alles samen delen!
Met Dana en Noa weer eens naar Froukje geweest in Wezuperbrug voor een check-up van Noa en bioresonantie behandeling. Daarna nog even door Boswachterij Sleenerzand gewandeld, want je kunt bijna gelijk vanaf haar praktijk zo het bos in wandelen.


5 april 2018

Vandaag 12 kaarsjes voor onze lieve Daantje ...
Van harte lieve woef en dat er nog maar veel mooie, gezonde jaren mogen volgen!
Dikke verjaardagsknuffel van ons!


12 april 2018

Dana op schoot bij de baas voor een hoognodige kambeurt van haar buik ... ze verstopte dan altijd haar snuit onder zijn arm.
De volgende dag naar Lydia geweest voor hun trimbeurt.


14 april 2018

Vandaag werd het starterspakket van Young Living bezorgd, waaronder etherische oliën, verdamper e.d.
Ook hier was Dana als de kippen bij om alles te inspecteren. Je weet tenslotte nooit of er iets voor je bij zit!


15 april 2018

Een heerlijk rondje gedaan over Landgoed Den Alerdinck (bij Heino/Laag Zuthem). Genoten van al het ontwakende groen, de schapen met hun lammetjes en de fluitende vogels. Daarna nog even bij Joy langs geweest ... weer een nieuw bloemenmandje gebracht.


April 2018

Heerlijk een midweekje er tussenuit geweest ... ook ter gelegenheid van een voor ons speciale dag ... 25 jaar getrouwd! Voor de derde keer naar het inmiddels vertrouwde plekje het Lunshofje in Geesbrug geweest (Drenthe).
De weersvooruitzichten waren niet echt super, maar het viel achteraf reuze mee.
Heerlijk gewandeld in Boswachterij Sleenerzand met aansluitend een paar uurtjes naar het dorp Orvelte geweest. Langs de monumentale boerderijen, musea, de schaapskooien en winkeltjes gewandeld en met de dames nog een rondje gedaan buiten het dorp tussen de weilanden door. Verder ook nog neergestreken bij restaurant de Schapendrift voor een late lunch en voor de dames natuurlijk een lekkere vissnack.


De tweede dag gewandeld bij de Mepperhooilanden, waar we ook nog een ree hebben gespot en later in de omgeving van het Lunshofje een rondje gedaan in Boswachterij Gees. Deze dagen ook veel ooievaars gezien.
De laatste dag waren er even flinke buien (met hagel), maar 's midddags kwam de zon door en hebben we een hele mooie korte route gelopen over de heide van de Hooge Stoep. Dit is ook om de hoek bij het huisje en gaan we de volgende keer zeker nog een keer doen, maar dan wel met werkende batterijen in onze digi.
Het was kort, maar wat hebben we weer genoten!


Dana is gek op de iPad! Zodra je die pakt, zit/ligt ze naast je of zoals op onderstaande foto te zien is, ligt ze op je benen om maar niets te hoeven missen. Als ze de kans krijgt, dan start ze ook zelf een filmpje op met haar neus tegen het scherm. Het liefst natuurlijk een filmpje met honden of andere dieren, als ze maar bewegen!


Juni 2018

Zondag 24 juni een middagje op Siepi gepast. Deze heer is inmiddels flink gegroeid en niet echt een puppy meer te noemen ... op zijn ondeugende streken na dan. Onze dames maar even thuis gelaten, want die vinden hem nog maar een herrieschopper en wildebras.


16 juli 2018

Terwijl het baasje aan het prutsen was aan zijn loopfiets, keek Dana of het allemaal wel goed verliep


19 juli 2018

Op 20 juli kregen we het hele verdrietige bericht, dat Blixem de moeder van Dana (en zusje van Noa) onverwachts is overleden aan het begin van de avond op 19 juli.
Wat kwam dit in één keer binnen! We weten natuurlijk allemaal wel, dat op een leeftijd van ruim 14 jaar ze hondjes van alle dag kunnen zijn, maar het blijft gewoon heeeel moeilijk als het moment daar is. Zo lang deel uitgemaakt van het gezin en je leven ...

We wensen de baasjes van Blixem en ook Lydia heel veel sterkte toe met dit grote verlies ... wat zal ze gemist worden, maar nooit vergeten!
Ook voor Luna (dochter van Blixem) zal het moeilijk en vreemd zijn zo ineens zonder haar moeder en maatje verder te moeten.

Dag lieve mooie Blixem ... rust zacht!
We hadden je graag nog een keer gezien en geknuffeld, maar het mocht helaas niet zo zijn.
Ook wij zullen je niet vergeten!


"If there ever comes a day when we can't be together, keep me in your heart. I'll stay there forever."

8 augustus 2018

Vandaag familiebezoek gehad en weer even gezellig "live" bijgepraat.
Ons nichtje en neefje zouden heel graag zelf een hondje willen hebben, dus vinden ze het nog altijd leuk om met onze dames te gaan wandelen. Dus hebben we nog even een rondje gedaan over het speelveld, terwijl de mannen op pad waren om ons avondeten te halen.


10 augustus 2018

Onze twee "bankhangers".September 2018

In september zijn we weer naar het inmiddels voor ons zo vertrouwde plekje afgereisd buiten Geesbrug (Drenthe), waar we twee heerlijke vakantieweken hebben gehad. Super getroffen met het weer en zelfs in de tweede week nog een paar dagen rond de 25 Graden.

Elke dag wel ergens in de omgeving een heerlijke boswandeling gemaakt, maar wel aangepast aan Noa. Lange wandelingen zitten er niet meer in en deze keer hadden we voor haar ook de hondenbuggy ingeladen. Tijdens een paar wandelingen meegenomen en het viel ons niet tegen hoe ze reageerde en er best een tijdje in bleef zitten!
Ook nog twee keer naar het museumdorpje Orvelte geweest, waar de baas een korte workshop kniepertjes bakken (dunne wafeltjes) heeft gevolgd. Verder ook weer even naar Openluchtmuseum Ellert en Brammert geweest in Schoonoord.

Tijdens de eerste week van de vakantie zijn we ook nog bij Froukje in Wezuperbrug geweest met onze dames voor een nieuwe titerbepaling. Het was inmiddels 3 jaar geleden en we waren benieuwd of ze toch nog beschermd waren. Ze waren allebei mooi stabiel gebleven en hun paspoorten zijn voor nog eens 3 jaar afgetekend, dus dat is super! Noa nog even laten doormeten m.b.t. haar nieren en daar heeft ze nog een aantal fijne ondersteunende programma's voor gekregen.

Het was al met al weer genieten voor ons viertjes in Drenthe.
Volgend jaar zeker weer als het even kan!
Op de heen- en terugreis ook nog even bij Joytje langs geweest ... dit is eigenlijk een beetje traditie geworden als we die richting opgaan.


10 oktober 2018

Vandaag kwam het grote snuffelkussen binnen voor onze dames. Ze hebben met veel plezier naar de verstopte brokjes gezocht ... eerst samen, totdat Noa zoiets had van die is van mij. Daarna werd het apart zoeken.


13 oktober 2018

Met de dames een rondje Den Alerdinck/Colckhof gedaan (bij Laag Zuthem) en genoten van de beginnende herfst, maar wel met een hele aangename temperatuur erbij.


15 oktober 2018

's Middags met Agnes en Siepi weer eens naar Het Ravijn geweest bij Hellendoorn. Alle 3 los en dat ging prima.
Deze keer de buggy meegenomen voor Noa en ook nu heeft ze er een tijdje in gezeten. Het was ook prachtig weer en nog behoorlijk warm voor de tijd van het jaar!

19 oktober 2018

Vroeg op pad met onze dames naar de trimsalon van Fatma Platenkamp in Hengelo. Lydia kon de week ervoor helaas door omstandigheden onze trimafspraak niet door laten gaan en voorlopig zit ze ook nog wel even in de lappenmand. Gelukkig dit adres van haar doorgekregen en vrij snel een afspraak kunnen maken met Fatma. Na kennismaking met Fatma en haar man, een kleine rondleiding door hun salon en wat tips voor hun wat betreft Noa en Dana zijn wij vertrokken naar de Intratuin in Almelo en daarna terug naar de Ikea in Hengelo. Voor ons echt wel even wennen zo, want bij Lydia blijven we er eigenlijk altijd bij, omdat dat voor ons veel handiger is ... zeker voor de baas. Het was behoorlijk vermoeiend voor hem, maar voor een keertje was het net te doen en we waren heeeel blij, dat ze getrimd waren. Half 2 mochten we ze weer ophalen ... wat waren ze weer mooi en opgeknapt! Al met al goed bevallen ... hele aardige mensen en mooi, goed getrimd! Echt heel fijn en lief, dat ze ons en Lydia wilden helpen, terwijl ze het zelf al zo druk hadden! Foto's zijn gemaakt door Fatma.


21 oktober 2018

Deze middag nog even lekker een rondje gedaan met de dames. Via de Oude Deventerweg naar Erve De Pas (Sprengenberg/Haarle) gewandeld. We waren hier al een tijdje niet geweest ... veel positieve veranderingen! Naast de Informatieschuur zijn er nu Herberg De Pas bijgekomen (voor de inwendige mens met terras), speelnatuur van Oerrr (ravotten voor de kids naast de Herberg) en ze zijn bezig met een nieuwe parkeerplaats. Het was weer genieten ...


9 november 2018

Deze week 3 keer met vriendje Siepi en Agnes naar Het Ravijn bij Hellendoorn geweest en heerlijk gewandeld in het prachtig verkleurende bos.


24 december 2018

Vlak voor de Kerstdagen nog met Dana naar de DA geweest in Nijverdal. Ze plaste al een paar dagen heel veel tijdens het wandelen en ook tussendoor moest ze extra naar buiten. Ook 's morgens wilde ze eerder naar buiten om te plassen en kon niet wachten om over Noa's plasje te plassen. Dus uit voorzorg gelijk maandagmorgen ochtendurine opgevangen met de soeplepel, zodat ze die 's middags konden checken. In eerste instantie was de urine goed, maar na 2 minuten het staafje nog eens bekeken te hebben, sloeg het toch door naar de kleur groen. Wat dan aangeeft, dat er bloed bij de urine zit. Voor de zekerheid ook een echo laten maken om te kijken of ze misschien een blaassteen had of blaasgruis, maar niets bijzonders gevonden gelukkig. Dus met een kuurtje voor 7 dagen naar huis en hopelijk is het dan weer over. Na het bezoekje aan de DA natuurlijk nog lekker even met de dames naar het speelbos geweest bij Nijverdal voor een lekker rondje.

Jaarwisseling 2018

Rond de jaarwisseling zijn we nog 2 nachtjes naar B&B Vijverzicht in Marijenkampen geweest. Dit ligt vlakbij het Nationaal Park Weerribben-Wieden en daar hebben we de laatste dag van 2018 nog een heerlijke wandeling gemaakt. Het was er qua vuurwerk helaas niet echt rustig, maar de dames hadden er geen last van gelukkig.
Het gezellige knusse huisje staat in de achtertuin van de verhuurders, maar met genoeg privacy. Alles wat je nodig hebt, is er te vinden en wij vonden de aanwezigheid van de complete keuken een groot voordeel. Je bent dan niet genoodzaakt om buiten de deur te eten, zoals in veel B&B's wel het geval is. Ook fijn, dat het terras omheind is en onze dames toch ruimte hadden om even los naar buiten te kunnen. De verhuurders zijn heel vriendelijk en verzorgen indien gewenst een heerlijk ontbijt. Een heel fijn plekje in een mooie omgeving!


17 januari 2019

Samen brokjes zoeken in het snuffelkussen.


29 januari 2019

Soms lagen ze ook samen op de bankleuning ... Dana altijd achter Noa!


14 februari 2019

Vandaag na lange tijd weer naar Lydia geweest voor de dames hun trimbeurt en het was zeker nodig na 4 maanden! Veel haren voor hun ogen waar niks meer mee te beginnen was enz. Gelukkig is Lydia weer zover opgeknapt, dat ze weer aan het werk is, maar nog wel in de opbouwende fase. Blij voor haar na al die maanden van rust houden en weinig kunnen beginnen en voor ons fijn, dat we weer terecht konden op ons vertrouwde stekkie.
De dames zijn weer prachtig geworden en mochten na hun schoonheidsbehandeling nog even mooi op de foto. Met flink wat snoepjes ging dat best goed!
Daarna nog even lekker naar het Puttense bos geweest met Lydia en haar brigade van 4.


3 april 2019

Dana opgekruld op de bankleuning ... zou dit nu echt lekker liggen?


5 april 2019

Onze lieve Dana vierde deze dag haar 13e verjaardag!

Van harte lieve woef en hopelijk weer een mooi en gezond nieuw levensjaar tegemoet!

Dikke knuffel van ons drietjes ...


19 april 2019

Het vrouwtje helpen met het bijwerken van de agenda.


20 april 2019

Kort rondje Eelerberg gedaan, want het was met de Paasdagen behoorlijk warm.


24 april 2019

Tussen de bloemetjes op ons speelveld ... lekker rollen met als resultaat gele-stippen-hondjes.


30 april 2019

Vandaag hadden we familiebezoek. Zo mooi om te zien ... ons nichtje samen met Dana kroelend op de bank! Toen ze nog klein was, was ze heel bang voor onze dames en zat ze meestal tussen haar vader en moeder in op de bank met haar benen ver omhoog. Nu zou ze zelfs heel graag zelf een hondje willen hebben!


14 mei 2019

Samen op de bankleuning ... Noa vond dit wel iets minder geslaagd van Dana.


Mei 2019

Met onze dames heerlijk een midweek naar Het Lunshofje in Geesbrug geweest ... ook om nog een beetje te vieren, dat het vrouwtje 50 jaar is geworden. Inmiddels de vijfde keer, dat we hier zijn neergestreken en het voelt eigenlijk als thuis komen. Op de heenreis eerst nog even langs de kliniek in Den Ham gereden om granulaat voor Noa op te halen. Goed getroffen met het weer, dus lekker kunnen wandelen.
Gewandeld vlakbij het huisje langs de heide van de Hooge Stoep, waar sinds eind vorig jaar schapen en geiten lopen. Ook een nieuw rondje gedaan bij de Klinkenberg (Boswachterij Gees), waar Dana zich lekker kon uitleven in het hoge gras met het zoeken naar muisjes. Nog een mooie ooievaarsfamilie gezien daar op het nest in het natuurgebied ... prachtig om te zien!
Verder nog een paar uurtjes naar museumdorp Orvelte geweest ... een rondje gedaan door een gedeelte van het dorp met als afsluiting heerlijke verse appeltaart met slagroom in de tuin van 't Bakkershoes en voor de dames een vissnack en een grote bak vers water van de dame van de bakkerij.
Op de laatste dag gewandeld bij de Anne de Vries Hoek met mooi uitzicht op het natuurgebied de Mepperhooilanden.
Weer genoten en we kijken alweer uit naar september!


18 juni 2019

Weer tijd voor de kapper en het was hard nodig! Bij Noa er zelfs voor gekozen om ook haar rokje eraf te halen. Doordat we nu om de vier maanden gaan en we het rokje niet helemaal goed doorgekamt hadden, was het eigenlijk geen doen om dat nog goed te krijgen. Dus Noa ziet er nu weer uit als in haar jonge jaren. Daarna nog even naar het Puttense bos geweest voor een korte wandeling.


23 juni 2019

Een warme dag, dus 's morgens op tijd een rondje over Den Alerdinck gedaan. Aansluitend ook nog bij Joytje langs geweest om haar plantjes water te geven. Sinds eind vorig jaar zijn ze bij de begraafplaats bezig om een parkje aan te leggen, waar je een rondje kunt wandelen langs de aangelegde vijver en kunt genieten van de prachtige veld- en wildbloemen. Er staat zelfs een rustbankje en een picknicktafel. Super mooi gedaan!


30 juli 2019

Deze avond opgepast op vriendje Siepi en de dames mochten ook mee. Het was heerlijk daar in de tuin en onder de veranda en de drie boeven hebben zich goed vermaakt. Ze hebben een tijdje lekker gespeeld en elkaar uitgedaagd. Ook had Dana al snel het grote bot van Siepi ingepikt wat in de tuin lag en Noa had in de keuken het eetbordje van hem gevonden en nog even grondig schoon gelikt. Het is echt een goedzak ... alles samen delen!


4 augustus 2019

Deze zondagmiddag nog even een klein rondje gedaan over Den Alerdinck. Dana zat te wachten tot ze brokjes kreeg om te zoeken op het bospad.


11 augustus 2019

Rondje gedaan met onze dames over de Noetselerberg (bij Nijverdal), waar de heide prachtig in bloei stond. Dat was vorig jaar wel anders!


22 augustus 2019

Baasjes hadden een klusje te doen in Balkbrug en wij mochten mee. Eerst een rondje door het bos van natuurgebied Haardennen in het Reestdal en daarna een snack- en drinkpauze bij de picknickbank.


September 2019

Twee weken op vakantie geweest naar ons vaste plekje Het Lunshofje in Geesbrug. Het weer viel niet tegen ... soms een beetje fris, maar altijd beter dan 30 Graden. Heerlijk gewandeld in de buurt (boswachterij Gees en de Hooge Stoep), maar ook een aantal nieuwe dingen ondernomen.

Twee keer naar het Bargerveen (natuurgebied Veenland) geweest. Rondje gewandeld bij de schaapskooi en terrasje gedaan bij restaurant Wollegras, waar we ook de schaapskudde met herder en zijn honden nog tegen kwamen. Prachtig om te zien! Later ook nog bij Bargerveen-Noord geweest. Daar naar een vogelkijkhut gewandeld en de dames konden op de terugweg nog lekker even pootjebaden in een waterplas.
Na eerst een korte wandeling nog een bezoekje gebracht aan de Jumper (de diersuper) in Hoogeveen, waar we een rond stoffen mandje voor de dames gescoord hebben.
Rondje gedaan over landgoed De Klencke (vlakbij Emmen). Ook naar het dorp Dalen (dorp tussen de molens bij Coevorden) geweest en de baas daar een rondleiding gedaan door museummolen Jan Pol ... het vrouwtje met Noa en Dana een gedeelte van de route Klompenpadtien gewandeld.


Natuurlijk ook weer een middagje naar Orvelte geweest ... blijft mooi daar en handig met bankjes voor de baas. Deze keer is hij op bezoek geweest bij Zoo Bizar. Dit is een mini-zoo opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij in het dorp en de kleinste Zoo van Nederland. Het vrouwtje was aan de wandel met de dames in en net buiten het dorp.
Het Dwingelderveld stond ook nog op ons lijstje, dus een gedeelte van het nog vrij nieuwe Familiepad (Noordenveld) gewandeld. Dit pad is vooral bedoeld voor rolstoelgebruikers, maar ook voor mensen die slecht ter been zijn. Heel veel bankjes onderweg en prachtig uitzicht over de heide. Ook de schaapskooi Achter 't Zaand nog bezocht met klein informatiecentrum van Natuurmonumenten.

Op de laatste dag van de vakantie nog naar Het Blauwe Meer geweest (natuurgebied Leggelderveld en ligt vlakbij Hoogersmilde). Al meerdere keren geweest tijdens onze eerdere vakanties in Drenthe, maar dit wilden we nog heel graag met Noa doen. Ze geniet daar altijd zo van het rondje door het bos om het prachtige meer heen en vooral van het water.

Ook deze twee weken zijn weer omgevlogen. Het was weer heerlijk ... tot de volgende keer!


30 september 2019

Met allebei de dames naar de kliniek in Den Ham geweest voor een check-up.
Voor Noa omdat ze tijdens/na onze vakantie meer ging likken (misselijkheid), minder uithoudingsvermogen had dan ervoor en een paar keer terughoudendheid liet zien wat haar eten betreft (met name 's avonds). Kwam wel kijken, maar liep weer weg of ging liggen om dan even later dan toch wel te komen eten. Dit is echt niets voor Noa, dus daar moest zeker naar gekeken worden.

Voor Dana omdat ze sinds een paar maanden trager is met wandelen, vaak achter aan loopt en ze ook hoestmomenten heeft. Eerst dachten we nog dat het met het warme weer te maken had, maar daarna veranderde er eigenlijk niet zo veel. Dus gevraagd of ze haar longen en hartje wilden beluisteren. Haar hart klonk prima, maar haar longen klonken helaas niet zoals het zou moeten. Binnenkort laten we longfoto's maken om te kijken hoe en wat ... wordt dus vervolgd.

Wat Noa betreft kwam het er eigenlijk op neer ... genieten van de tijd die we nog hebben en haar goed in de gaten houden. Ze heeft nu tabletjes tegen de misselijkheid, maar dat gaat op den duur ook niet meer werken. Zo moeilijk dit en sneu!! Ze is voor haar leeftijd nog zo stoer ... gaat nog graag mee naar het bos voor een aangepast korter rondje, springt nog zelf op de bankleuning enz. Haar koppie wil nog zo graag ...

7 oktober 2019

's Middags weer naar dierenkliniek Den Ham geweest om longfoto's te laten maken bij Dana. Vol vertrouwen liep ze met dierenarts Bert mee van de wachtruimte naar de röntgenkamer en het duurde niet heel lang voor ze terug was. Helaas was de uitslag niet om blij van te worden ... ze heeft een vernauwde luchtpijp. Deze vernauwing wordt trachea collaps genoemd. Ook kwam uit de foto's naar voren dat haar hartje wat vergroot is, maar gelukkig wel binnen de norm.

Trachea collaps wordt veroorzaakt door een verslapping van de kraakbeenringen in de luchtpijp, waardoor deze geleidelijk aan vernauwt. Met als gevolg een harde droge hoest en uiteindelijk ernstige benauwdheid. Trachea collaps komt voornamelijk voor bij kleine en miniatuur rassen op middelbare leeftijd.
Een hond met trachea collaps is wel vaak goed te ondersteunen. Belangrijk hierbij zijn: een goed gewicht (geen overgewicht), een borsttuig in plaats van een halsband, warmte en inspanning vermijden en het gebruik van hoestonderdrukkers.

Voor nu heeft Dana niets mee gekregen, maar zodra ze meer gaat hoesten moeten we aan de bel trekken. Wel laten we inmiddels elke avond in de woonkamer een paar druppels olie van Young Living (R.C. - deze werkt ondersteunend aan het luchtwegenstelsel) verdampen in de daarvoor bestemde diffuser, zodat ze daar haar voordeel mee kan doen.
Het is afwachten hoe dit zich verder gaat ontwikkelen!

14 oktober 2019

Vandaag hadden de dames weer hun trimafspraak bij Lydia.
Helaas kwamen we op weg naar Putten in de protestactie van de boeren terecht (tussen Raalte en Zwolle), waardoor we er 1 uur en 15 minuten langer over deden en dus veel te laat bij Lydia waren. Ondanks alles toch nog gelukt ... voor Noa een beetje bijwerken (plus een energiebehandeling) en voor Dana een tussenbeurt. Ze kunnen nu gelukkig alles weer goed zien.
Daarna nog even een kort rondje met Lydia en vier dames door het Speulder- en Sprielderbos gedaan. Noa mocht zelfs vies worden, maar deed het toen natuurlijk niet.


18 oktober 2019

Eindelijk de herinneringsdoosjes van de dames afgewerkt, die we een tijdje terug al bij Ikea hadden gekocht. Voor alle drie hun eigen memorybox gemaakt, waar later hun eigen spulletjes in komen en het staat nog leuk ook bovenop de kapstok in de gang. Gelukkig zijn er nog twee leeg!


26 oktober 2019

Rondje parochiebos met onze dames.


29 oktober 2019

Herfstwandeling met onze dames over landgoed Den Alerdinck en de Colckhof.


2 november 2019

Boswandeling over Het Reelaer bij Raalte.10 november 2019

Rondje over de Noetselerberg bij Nijverdal.


4 december 2019

Weer hoog tijd voor een check-up van Noa door Froukje.
Ongeveer een maand ervoor weer contact gezocht met haar, omdat het niet zo lekker liep met Noa. Het eten ging moeizamer ... de ene keer wilde ze geen brokjes ... de volgende keer geen natvoer en het leek erop dat ze ook alle toevoegingen en het water erbij zat was. Ook had ze regelmatig oprispingen en meer misselijkheid. Dus advies van Froukje om alle drie de homeopatische middelen te vernieuwen en te verhogen. Daarna zat er wel weer een stijgende lijn in, dus dat was mooi.
Na het doormeten viel het Froukje nog niet tegen wat er naar voren kwam.
Tijdens het doormeten en de daarop volgende behandelingen lag ze weer heerlijk rustig op de mat met Dana naast haar.
Ook Lydia had Noa in deze periode een aantal keer op afstand behandeld via Healing Touch for Animals (HTA).
Healing Touch voor Dieren is een energetische behandeling, die het lichaam ondersteunt en aanzet tot zelfheling. De technieken van Healing Touch voor Dieren zijn gebaseerd op lichte aanrakingen om het energiesysteem van het dier te zuiveren, in balans te brengen en te stabiliseren om zo gezondheid en welbevinden te bevorderen.

Dana is gelijk ook even door Froukje bekeken, omdat ze last had van haar linkerachterpoot en serieus hinkelde (sinds de dag ervoor). Ze had sinds het weekend al wat last en kwam dan na een tijdje in haar mandje gelegen te hebben met moeite er uit. Maar die dinsdagmiddag waren ze buiten brokjes aan het zoeken en kwam hun "grote vriend" langs de schuur gerend en moesten ze natuurlijk de boel bewaken en wegjagen. Toen ze weer uit de schuur kwam, was het mis en gebruikte ze haar achterpootje nauwelijks.
Voor Dana homeopatische (pijnstillende) middelen meegekregen om door haar voer te doen. Plus natuurlijk haar rustig houden, niet laten springen op de bank en geen lange rondjes.
Dus ging ze wel mee met een klein rondje, maar werd dan het grootste gedeelte gedragen.
Ook van Lydia de tip gekregen om de olie Panaway van Young Living te verdunnen en dat op haar pootje te smeren (ook pijnstillend). Na twee dagen helaas nog niet heel veel resultaat, dus besloten om toch ook maar een afspraak te maken bij Dierfysiotherapie Dominique Frohoff. Ze heeft haar praktijk in Enschede, maar één keer in de twee weken zit ze ook bij een aantal dierenklinieken in Twente. Zo ook in Hengelo, dus daar gaan we volgende week naar toe om te kijken hoe en wat.

7 december 2019

Aan het eind van de middag kwam Lydia bij ons thuis langs (ze was voor een cursus redelijk in onze buurt) om naar Dana te kijken en haar te behandelen via HTA. De avond ervoor was ze ook al op afstand met haar bezig geweest, maar haar achterpootje werkte niet echt mee. Duidelijk werd ook dat haar rug niet goed voelde, dus ook nu weer een tijd bezig geweest. Over het algemeen liet ze het heel goed toe.
Ook Noa kreeg nog een behandeling, maar die vond het in eerste instantie allemaal wel wat spannend.
Later vond ze het wel fijn, maar ze wilde daarbij niet meer worden aangeraakt, dus werkte Lydia vanaf korte afstand van haar.
Zo fijn ... mensen die meedenken en willen helpen! Onze dank is groot!
De volgende dag liep Dana iets beter en steunde ze er meer op dan ervoor.

13 december 2019

Deze middag met Dana naar Dierfysiotherapie Dominique Frohoff geweest in Hengelo. Het was voor haar na kort onderzoek en ons verhaal vrij snel duidelijk, dat dit een bezoek aan de DA ging worden en dat zij er verder niets mee kon. Vermoedelijk een gescheurde kruisband van Dana's knie. Haar bevindingen heeft ze doorgestuurd naar Bert van Dierenkliniek Den Ham, waar wij dezelfde middag nog een afspraak hebben gemaakt en waar we de volgende zaterdagmorgen op het spreekuur terecht konden.
Het is goed, dat we dit gedaan hebben, want de laatste dagen voor deze afspraak was er eigenlijk geen verbetering meer te zien.

14 december 2019

Met Dana op pad naar dierenarts Bert in Den Ham. Hij constateerde na onderzoek naast een gescheurde kruisband ook een kapotte meniscus. Heel de periode, dat ze er al last van heeft geen kik gegeven, maar tijdens dit onderzoek was dat wel anders. Een operatie is geen optie gezien haar leeftijd en haar andere problemen, die we in oktober al te horen hebben gekregen. Plus het revalidatietraject zou ook zomaar 5 maanden kunnen gaan duren, waarbij haar andere poot ook extra belast zou gaan worden. Een brace zou misschien kunnen, maar dit is waarschijnlijk nog duurder dan een operatie (doordat deze op maat worden gemaakt). Voor nu krijgt ze er naast de Traumeel van Froukje een pijnstiller/ontstekingsremmer bij (Carporal) ... kijken hoe dit gaat de komende tijd.

25 december 2019

Voor de dames een verhoging gemaakt van tuinstoelkussens, zodat ze niet meer op de bank konden springen. Voor Noa omdat ze al een grande dame is ... voor Dana omdat ze door haar achterpootje niet meer mocht springen.


Jaarwisseling 2019

Deze jaarwisseling weer heerlijk naar ons "eigen" plekje geweest in Geesbrug. Nooit gedacht, dat we dit nog met ons viertjes mochten doen!
We hebben er nog een hele fijne week van gemaakt met kleine rondjes in het bos en over de heide in de buurt van ons huisje.
Dana ging qua lopen redelijk goed (af en toe een klein stukje gedragen), maar Noa wist ons nog zo te verbazen. Stukjes vooraan lopen, ondeugend omkijken om daarna weg te rennen.

Op 2 januari zijn we ook nog naar Lydia geweest met de dames voor hun trimbeurt. Bij allebei was hun haar echt onhandelbaar geworden en Noa leek op een kleine witte leeuw. We hebben gekeken wat voor Noa op dat moment haalbaar was en toen heeft Lydia haar in drie etappes gedaan, maar alles lukte. Deze keer is ze zo goed als helemaal met de tondeuse gedaan (dit gaat een stuk sneller dan met de schaar) ... een echte super seniorencoupe. Je kon echt merken, dat ze het heerlijk vond zonder al dat haar en ze zag er weer uit als in haar puppytijd!

Maandag 6 januari was het weer tijd om naar huis te gaan en vanaf dat moment ging Noa achteruit.
Voor ons voelt het als geen toeval, dat ze toen snel minder werd en dat we twee dagen later afscheid van haar moesten nemen. Alsof ze daar op "gewacht" had ...
Deze week zal voor ons altijd heel speciaal blijven!


8 januari 2020

Vandaag hebben we met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van onze lieve, mooie en stoere Noa.
Ze mocht 15 jaar en bijna 11 maanden worden.
Het hele verhaal van Noa's afscheid staat onder haar eigen levensverhaal.

Toen we met Noa terugkwamen van de dierenkliniek in Den Ham hebben we Dana rustig de tijd gegeven om op haar manier afscheid te nemen. Ze heeft een paar keer aan haar geroken en ging weer verder. We hadden geregeld, dat onze vriendin Agnes bij haar bleef, terwijl wij met Noa weg waren naar de dierenkliniek en de volgende middag naar de begraafplaats.

Het zal voor Dana niet meevallen om zonder Noa de draad weer op te pakken.
Ze waren niet onafscheidelijk, maar waren wel samen en hadden wel steun van elkaar.
Noa stond ondanks haar leeftijd en minder wordende gezondheid nog steeds boven haar.
Haar hele leven is Dana ook nog nooit alleen geweest zonder andere honden om haar heen.
We doen ons best om haar hierin te ondersteunen ... ook met hulp van YL olie, Bach Rescue en HTA via Lydia.


16 januari 2020

Voor het eerst zonder Noa naar het bos geweest in Hellendoorn met Agnes en Siepi.
Het was slikken ... ze genoot hier ook altijd zo van! Ook Siepi vond het maar vreemd, want hij ging haar bij aankomst zoeken ... om de auto heen en nog eens in de auto gekeken. Hij was ook rustiger dan anders naar Dana toe.
Voor Dana de eerste keer de buggy meegenomen, omdat ze geen lange stukken mag/kan lopen met haar achterpootje. Ze deed het echt super goed ... een paar keer eruit, zodat ze even lekker kon snuffelen en plassen. Ook voor haar was dit vreemd zo zonder Noa!

's Middags een mandje met viooltjes bij Joy en Noa gebracht. Zo onwerkelijk, dat ze er nu samen liggen! De omranding van hun plekje wordt later teruggeplaatst ... het moet eerst goed drogen en dan weer gelijmd worden. Binnenkort komen de twee foto's (eentje met tekst) van Noa er nog op, maar daar zijn we nog mee bezig.


20 januari 2020

Tja, als de eigenaar van de kluif weg is, dan moet je niet te lang wachten en alles inpikken!


22 januari 2020

Baasje langs de dierenwinkel geweest in Nijverdal, terwijl het vrouwtje aan de wandel was in het bos. Hij kwam thuis met een klein Yakstaafje voor Dana!


25 januari 2020

Ruim twee weken later zonder Noa gaat het wel redelijk met Dana. Ze zoekt boven in huis niet meer en is minder blafferig. Ze krijgt nog wel elke dag Bach Rescue druppels en Lydia helpt haar op afstand via HTA. We zorgen, dat we in haar buurt zijn en doen meer zoekspelletjes. Ook de buggy gebruiken we nu meer, zodat we ook bij ons in de buurt wat langer kunnen wandelen. Verder heeft ze nog een extra grote Yak-melk staaf gekregen, waar ze wel even zoet mee zal zijn.


28 januari 2020

Onze lieve knuffel op haar verhoogde bed.


23 februari 2020

Op een koude, natte en winderige dag is het heerlijk om te genieten op een nieuw knus plekje.
Om dan na een tijdje gedut te hebben even te laten weten, dat je ook nog wel heel graag wat lekkers lust!


25 februari 2020

's Middags met Dana naar dierenkliniek Den Ham geweest voor een bloedonderzoek. We wilden graag weten hoe ze er op dat moment voor stond voor haar leeftijd ... ook omdat we eerder bij Noa bij toeval achter haar beginnend nierfalen kwamen.
Was echt wel even slikken ... de eerste keer hier naar toe na het laatste ritje met Noa!
Het bloed afnemen ging zeker niet makkelijk en ze was behoorlijk in de stress. Later kregen we telefonisch de uitslag en bleek ze een lichte afwijking in de leverwaarden te hebben. Dit kan door het gebruik van de Carporal komen begrepen we later van dierenarts Bert (en Froukje). Komende weken kijken of het lukt om iets meer af te bouwen, maar ze moet natuurlijk geen pijn hebben hierdoor. Anders kunnen we eventueel nog een ander middel gaan proberen.

26 maart 2020

Gelukkig is de doos van Fish4Dogs op tijd binnen gekomen, want door het Coronavirus staat de wereld op z'n kop op dit moment.
Dana kan voorlopig weer even vooruit met haar voer en snacks.


5 april 2020

Veertien kaarsjes vandaag voor onze lieve Dana!

Van harte lieve Daantje en hopelijk mag je nog een tijdje bij ons blijven!
Je eerste verjaardag in je eentje en dan ook nog eens in deze heftige tijd met het Coronavirus, die over de hele wereld heel veel slachtoffers maakt.
Hierdoor gaan we er deze keer voor alle veiligheid ook niet op uit, maar blijven we thuis en genieten we in de tuin van de zon.
Straks lekker smikkelen, want je gedroogde zalmhuid ligt al klaar!

Dikke knuf van ons voor jou ...


15 april 2020

Met Daantje en de buggy naar de geitenboerderij gewandeld net buiten ons dorp. Het was heerlijk weer ... pauze gehouden bij het bankje aan het water en Dana lekker rondgesnuffeld. Door de al weken durende maatregelen vanwege het Coronavirus (blijf zoveel mogelijk thuis en 1,5 meter afstand houden van anderen) moeten we het dichterbij huis zoeken, maar ook hier is het mooi!
Zeker nu de natuur weer erg zijn best doet ...


23 april 2020

Klein rondje gedaan met Dana bij de Eelerberg (Hellendoorn). Het was best wel warm voor haar, dus op een heel laag tempo gewandeld. Baasje ging ondertussen naar de kliniek in Den Ham om weer een nieuwe voorraad Carporal voor haar op te halen. De afgelopen tijd geprobeerd om dit te verminderen met daarnaast ook nog Trovet Mobility als extra toevoeging, maar het gaf helaas niet het gewenste resultaat. Na overleg uiteindelijk besloten om het andere nieuwe middel toch niet te gaan proberen en verder te gaan zoals we ervoor deden. Ter ondersteuning van haar lever krijgt ze nog steeds mariadistelextract door haar voer. Binnenkort hopen we ook een afspraak te kunnen maken met Marijke Mol - Peters (osteopathie) voor behandeling. Begin april hadden we haar gemaild met de vraag of ze iets voor Dana zou kunnen betekenen en daar kregen we een positieve bevestiging op. We hopen, dat ze dan door haar weer lekker in haar vel komt te zitten en ze haar lichaam weer optimaal kan gebruiken. Helaas is door het virus de praktijk in Enschede gesloten, dus moeten we nog even afwachten.


30 april 2020

Op ons mooie speelveldje voor ons huis. Dana vlak voor deze gemaakte foto's helemaal geborsteld, want morgen staat haar trimafspraak bij Lydia weer op de agenda. Dus na morgen even geen grijze duif meer en weer lekkere korte frisse haren.


1 mei 2020

Vroeg in de middag Dana bij Lydia gebracht voor haar trimbeurt. Door de nog steeds beperkende maatregelen vanwege het virus konden we deze keer niet bij haar blijven wachten, dus werd het brengen en daarna zijn we even naar de Intratuin in Nijkerk gegaan. Een paar grassen e.d. gekocht en weer weg, want ook daar is het niet de bedoeling om lekker gezellig en uitgebreid te shoppen. Terwijl we daar waren kregen we al bericht van Lydia, dat Dana het niet zo leuk vond alleen en dat ze ook al bijna klaar was. Dus zo snel als we konden weer naar Putten om haar op te halen. Verder was het wel goed gegaan en ook in de droogcabine geen problemen door de warmte in combinatie met haar vernauwde luchtpijp. Ze ziet er weer prachtig uit en ruikt zooo lekker fris! Hopelijk kunnen we het even zo houden. Eigenlijk was het deze keer op deze manier ook wel zo fijn, want dit was de eerste keer naar Lydia zonder Noa!
Onderstaand een voor en na foto van Daantje ...


5 mei 2020

Rondje Den Alerdinck.


17 mei 2020

Weer heerlijk gewandeld bij Landgoed Den Alerdinck. Deze keer weer eens een langer rondje, dus de buggy voor Dana meegenomen.
Na onze wandeling naar Joy en Noa geweest ... hun plekje weer netjes gemaakt en de plantjes van water voorzien.


26 mei 2020

Lekker even genieten in het zonnetje in de achtertuin.


28 mei 2020

Deze morgen met Dana bij Marijke Mol langs geweest voor haar eerste behandeling osteopathie (in de praktijk van Dominique Frohoff in Enschede). Het was zeker niet voor niks: vaste rug en nek, overbelasting rechter voorpootje en qua organen voelden haar dikke darm en blaas niet helemaal lekker aan.
Over het algemeen deed Dana het heel goed ... totdat ze door had waar de zak met zalmkoekjes stonden!
Over 3 weken een tweede afspraak en we hebben voor elke dag huiswerk meegekregen. Hopelijk over een tijdje weer beter in haar vel en voor zover als mogelijk optimale beweging.
Op de terugweg nog een klein rondje gedaan bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal ... altijd mooi!


13 juni 2020

Dana heeft het een beetje warm en fungeert als vloerkleedje.


18 juni 2020

Voor de tweede keer met Dana naar Marijke geweest voor een behandeling osteopathie in Enschede. Er was op een aantal punten wel verbetering t.o.v. 3 weken geleden, maar haar pootjes en houding hebben zeker nog genoeg aandacht nodig. De laatste dagen viel het ons ook op, dat ze met haar voorpoten wijder stond dan anders. Een extra oefening meegekregen voor elke dag om haar achterpootjes sterker te maken en haar nek soepel te houden. Daarnaast moeten we ook nog steeds het bindweefsel van haar rug en nek soepel houden.
Ze vond het deze keer niet helemaal fijn en ondernam ook verschillende vluchtpogingen. Gelukkig genoeg brokjes meegenomen om haar tijdens het behandelen wat af te leiden. Over een maand weer terug ...


30 juni 2020

Op bezoek geweest bij "opa en oma" op Flakkee en weer een nachtje overgebleven. De heenreis gecombineerd met een afspraak van de baas bij zijn fysiotherapeut in Hoenderloo. Met Dana daar in de buurt lekker een korte boswandeling gemaakt. De parkeerplaats Waterberg ligt aan de Otterloseweg tussen Apeldoorn en Hoenderloo, dus je loopt gelijk in het bos op de Veluwe. Daarna een korte lunchpauze gehouden bij Het Leesten (vlakbij Apeldoorn), voordat we weer verder op reis gingen.
Al met al merken we toch wel aan haar, dat dit soort tripjes wat vermoeiend aan het worden zijn op haar leeftijd.
Ook ging ze weer niet op zoek naar de poesjes van de buren en het wandelen daar ging ook niet van harte.
Deze keer heeft ze heen en terug voorin in haar mandje op schoot gelegen/gezeten. Heen ging het beter dan terug naar huis, dus voor een volgende keer waarschijnlijk toch maar de bench mee.


3 juli 2020

Vandaag op onze grote vriend Siepi gepast, want zijn baasjes gingen een dagje op stap. We hadden een konijnenoor met vacht voor hem meegenomen, maar daar moest hij toch wel even aan wennen. Een aantal keren gewandeld bij hun in de buurt, veel geknuffeld en met speeltjes in de weer. Het is altijd heerlijk om daar te zijn ... echt geen straf! Dana en de baas waren er niet heel de tijd bij, want poes Zwoefel was ook lekker buiten. Later wel allemaal daar gegeten en na het avondrondje weer naar huis.


16 juli 2020

Weer met Dana naar Marijke geweest voor haar derde behandeling osteopathie. Het behandelen ging iets soepeler dan de keer ervoor ... wel met afleiding van brokjes uiteraard! Ze is goed vooruit gegaan wat betreft haar rug, nek en organen.
Haar achterpootje blijft natuurlijk niet goed en ook de overbelasting van haar rechtervoorpoot moeten we alert op blijven. Het polsje van dat pootje laat knikjes horen oftewel slijtage/overbelasting.
We zijn dus qua behandeling voor de komende tijd even klaar (mits het zo blijft gaan), maar we moeten wel elke dag de oefeningen blijven doen. Zeker de oefeningen voor het sterker maken van haar achterpoot zijn belangrijk.
Mocht het minder gaan, dan moeten we weer even contact met haar opnemen.
Op de terugweg nog even een klein rondje door het bos gedaan bij Nijverdal.


12 augustus 2020

Voor langere tijd weer een hittegolf gehad met temperaturen boven de 30 Graden! Dus de koelband weer uit de kast gehaald voor Bandana Daantje.
Overdag geen rondjes buiten, maar alleen 's morgens vroeg en later op de avond.


17 augustus 2020

Tijdens de hittegolf was het binnen ook zooo warm, maar Dana had het allemaal wel goed voor elkaar. Ventilator aan, koelmatje in haar orthobed, bandana om haar nek voor verkoeling EN een volle buik ... dat zag er dan ongeveer zo uit!


19 augustus 2020

Op deze zonnige zomerdag hebben we 's middags toch nog onverwachts met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van onze lieve mooie Daantje.
Ze mocht 14 jaar en bijna 5 maanden worden.
Aan het begin van de avond hebben we haar begraven op de begraafplaats op haar nieuwe plekje vlakbij Joy en Noa. Net zeven maanden geleden stonden we hier ook om afscheid te nemen van Noa.
Onze laatste "musketier" is niet meer ... we zullen haar ontzettend missen en ook nooit vergeten!
Het voelt ook zo ontzettend dubbel ... niet alleen afscheid van Dana, maar ook afscheid van onze drie "musketiers" als geheel!


Onze grote dank aan dierenarts Bert (van dierenkliniek Den Ham), die ons 's middags op zo'n fijne manier geholpen heeft. Eerst nog uitgebreid onderzoek en overleg om na alle uitkomsten (en die van Lydia) tot dit verdrietige besluit te komen. Alle tijd nemend en bij alles uitleg gevend om het afscheid voor Dana en ons zo goed en rustig mogelijk te laten verlopen.

De familie Hulsman van de begraafplaats heeft ons ook weer geweldig geholpen met haar afscheid. Eerst even overleg gehad over het uiteindelijke plekje, uitzoeken van haar mandje enz. Nadat we even naar huis waren geweest om spulletjes voor Dana op te halen, geholpen met het klaar maken van haar mandje met daarna ruimte voor ons zelf om afscheid te nemen. Ook altijd oog voor andere dingen, zoals een stoel voor René in de afscheidsruimte en op de begraafplaats.
We hebben haar mede hierdoor een mooi afscheid kunnen geven.
Het maakt zoveel verschil hoe je afscheid neemt!

Ook onze grote dank aan Lydia, die Dana het afgelopen jaar met regelmaat behandelde op verschillende vlakken via Healing Touch for Animals en daar Dana en ons zo goed ondersteuning mee heeft gegeven! Altijd klaar staat voor ons en dat al die jaren dat we elkaar al kennen. Ook voor haar kwam het afscheid van Dana "binnen". Het zal zo vreemd zijn niet meer naar Putten te rijden voor trimbeurten enz.

Tot slot onze lieve vriendin Agnes ... dank voor alle steun en hulp in welke vorm dan ook! Ook voor ons bezoekje de volgende avond naar de begraafplaats, waar we een kaarsje hebben aangestoken voor alle drie en Dana's plekje nog wat meer "aangekleed" hebben.

* * * * *

Dag lieve Banaantje ...

We weten nog als de dag van gisteren, dat je bij ons kwam wonen.
We kregen eind 2006 het vertrouwen van Lydia om voor jou te zorgen en daar zullen we haar altijd dankbaar voor zijn!
Je was toen 8 maanden oud en een heerlijke wervelwind.
Wat hebben we van je genoten en mooie avonturen gedeeld ... samen met Joy en Noa!
Onderstaande foto is de laatste foto van jou ... vlak voordat we naar de dierenarts gingen!


Nu is het oorverdovend stil en zooo leeg in huis ...

Nooit meer je enthousiaste begroeting (met bijbehorend geblaf) als we thuis kwamen of als we 's morgens na het slapen beneden kwamen.
Geen zoekspelletjes meer doen samen met jou.
Nooit meer naast onze stoel zitten tijdens de lunch en het avondeten ... wachtend op een stukje appel, wortel of iets anders lekkers.
Geen reactie meer als de deur van de kelderkast opengaat. Je was er dan als de kippen bij, want daar staat de mand met alle vissnacks. En je durfde het ook wel zelf te pakken, als je vond dat het te lang duurde. Ook voor je eten stond je nog altijd heel snel in de keuken.
Nooit meer je lieve snuitje uitstekend boven de speciaal voor jou gebouwde verhoging van tuinstoelkussens voor de bank voor het raam. Doordat je niet meer mocht springen en je zo graag op de bank zat, hadden we deze voor jou gemaakt. Je vond het ook een heerlijk beschut plekje om te slapen.
Geen likjes meer van jou over onze neus.

Zo zijn er nog zoveel dingen, die we gaan missen van jou!

We wisten al een tijdje dat deze dag er aan zat te komen, maar toch kwam het nog onverwachts.
Dinsdagavond gaf ook je andere achterpootje het op en je gaf aan dat het goed was zo ... dat je zo niet meer door kon gaan!
Je bent rustig op reis gegaan en je hebt een mooi plekje gekregen vlakbij Joy en Noa!
Bijzonder moment was, dat voordat we naar huis gingen en je nog even gedag kwamen zeggen en spulletjes kwamen brengen er een prachtige vlinder (een dagpauwoog) naast het grafje van Joy en Noa kwam zitten. Het voelde als een mooi welkom voor jou!

Dag lieve woef ...

Rust nu maar ... we zullen je nooit vergeten ... altijd van je houden!

Een laatste afscheidsknuffel van ons ...


"If there ever comes a day when we can't be together ... Keep me in your heart, I'll stay there forever."20 augustus 2020

Vandaag werd er voor ons een prachtig boeket bloemen bezorgd van Lydia ... voor onze goede zorgen.
Zo ontzettend lief!


's Avonds samen met Agnes naar de begraafplaats geweest. Dana's grafje nog een beetje meer "aangekleed" en voor alle drie onze dames een kaarsje aangestoken met op de achtergrond een prachtige zonsondergang.


26 augustus 2020

Een week alweer voorbij zonder jou ...
Het is zo leeg en stil hier ... we missen je lieve Daantje!!


27 augustus 2020

Lieve meelevende kaartjes gekregen van dierenarts Froukje, dierenkliniek Den Ham en van familie! Zo lief!


5 september 2020

Vandaag werden de herinneringsplaatjes voor Dana bezorgd, die we eerder in de week zelf ontworpen en besteld hadden. Ook deze zijn weer prachtig geworden en zullen op een later moment een mooi plekje krijgen bij Dana. Op het plaatje met Dana's tekst hebben we deze keer een bewuste keuze gemaakt voor deze symbolische foto, waar ze met z'n drietjes op staan. Gemaakt op het Texelse strand in 2013 ...
Aan de ene kant een geweldige herinnering, omdat ze alle drie helemaal "vrij en blij" wegrenden richting de zee ... op hun eigen zo kenmerkende manier.
Aan de andere kant het gevoel van op reis gaan ... de horizon tegemoet.
Wat missen we jullie ... onze drie geweldige "musketiers"!


September 2020

Het Lunshofje in Drenthe ...
Ruim 8 maanden geleden waren we hier nog met ons viertjes op ons fijne vaste stekje in Geesbrug. Voor half september hadden we weer een weekje gereserveerd, maar deze keer waren we helaas nog maar samen! Dat Noa er niet meer bij zou zijn, was natuurlijk geen grote verrassing, maar dat ook Dana er niet meer zou zijn, die hadden we niet aan zien komen. We hebben er zeker over nagedacht om niet te gaan, maar waar we ook zijn of gaan we missen ze overal! We zijn wel deze week bewust nergens op plaatsen geweest waar we altijd zo met hen genoten. Niet naar het bos of de heide, niet naar Orvelte enz. Het was uiteindelijk een week met ups en downs.
Ruim 20 jaar deelden we alles met onze lieverds, zo ook al onze vakanties ... altijd gingen ze mee!

Zaterdag 19 september was het weer tijd om naar huis te gaan en zoals altijd gaan we dan op de terugweg even langs de begraafplaats. Deze keer stond er ons een onverwachte verrassing te wachten ... Na een praatje met de familie Hulsman bleek, dat er een steentje van een ander grafje afgehaald ging worden en of wij er misschien interesse in hadden. We hadden na het afscheid van Dana laten weten, dat we op zoek waren naar een soortgelijk steentje als van Joy en Noa. Het is natuurlijk niet precies hetzelfde, maar het past heel mooi bij elkaar en we wisten het eigenlijk meteen ... deze hoort nu bij Dana! Na het weghalen van de namen van de vorige twee hondjes en een korte schoonmaakbeurt staat ie nu al op Dana's plekje. Binnenkort komen dan haar twee gedenkplaatjes erop en zijn we weer een stapje verder.

* * * * *

Lieve Nootje en Daantje ...

Wat was het moeilijk en dubbel om te gaan en om hier te zijn zonder jullie! Zoveel mooie herinneringen ... zowel in het huisje als in de omgeving. Jullie plekjes hier bleven net als thuis leeg! Geen kleed meer op de bank voor jullie, Noa niet meer op haar favoriete plekje onder het bed van het baasje, in de morgen geen trippelende pootjes in de slaapkamer als jullie vonden dat het tijd was om wakker te worden enz. Het voelde allemaal weer precies als thuis die eerste periode zonder jullie ... pijnlijk leeg! We zijn de week uiteindelijk doorgekomen ... de ene dag beter dan de andere, maar wat missen we jullie in ons leven!


22 september 2020

's Middags bij Mariska langs geweest om de eerder door haar gemaakte beschermengeltjes met haar van Noa en Dana een nieuwe bestemming te geven. Het waren toen vier engeltjes ... twee zijn er met Noa en Dana meegegaan in hun "laatste reis" mand. De andere twee lagen nog te wachten. Met hulp van Mariska besloten om ze iets in te korten en in twee kleine flesjes te hangen. Op de bodem liggen hele kleine schelpjes en aan de buitenkant hangt een kettinkje met hun naam eraan.
Heel erg bedankt weer Mariska voor het meedenken en voor het maken!
Deze flesjes gaan ook weer een mooi plekje krijgen!


23 september 2020

Deze middag naar de begraafplaats geweest om Dana's gedenkplaatjes te brengen en om te overleggen hoe ze het mooiste tot hun recht komen op de steen. Ook nog een klein hartje voor haar uitgezocht om er op te plaatsen.
De volgende dag kregen we al bericht, dat het klaar was en de steen weer op haar plek stond.


26 september 2020

Vandaag op pad geweest voor het afwerken van Dana's plekje. Eerst twee emmers zelf uitgezochte basaltkeien en een grote zak grind gehaald in Heeten. De dag ervoor hadden we al heideplantjes en anti-worteldoek geregeld.
Het was nog even een klus, maar uiteindelijk toch heel mooi gelukt. In ieder geval is het netjes zo voor de herfst en de aankomende winter. Op een later moment willen we dan kijken of we voor Dana ook zo'n zelfde omranding als van Joy en Noa kunnen realiseren.


4 oktober 2020

Dierendag 2020 ... het zou "onze" 20ste zijn geweest, maar werd de eerste zonder onze lieve dames!

Normaal gingen we die dag lekker naar het bos, kregen ze altijd iets extra's om te smikkelen enz.
Nog altijd is het stil en leeg ... alles nog steeds anders!
Ze waren zo'n belangrijk en groot deel van ons leven, dat gaat niet zomaar wennen!


Inmiddels hebben we ook hun laatste brokjes en alle snacks aan onze vriendin Agnes gegeven voor Siepi en zijn nieuwe vriend Joep. Joep (ook een Lagotto) was op zoek naar een nieuw thuis en woont sinds 18 juli bij hun. Het ging gelijk goed tussen die twee en het lijkt alsof hij er altijd al was.
We hebben hem al een paar keer ontmoet en hij is ook een echte lieverd.
Nogmaals welkom lieve Joep ... veel plezier en geluk met elkaar!


Dana heeft hem helaas nooit ontmoet, omdat we toch heel voorzichtig met haar pootjes moesten zijn. Daardoor zijn we toen niet meer met hun mee naar het bos geweest en ook niet bij hun thuis op bezoek.

Jaarwisseling 2020

Weer voor een paar dagen naar Het Lunshofje in Drenthe geweest.
Bij ons vertrek na de vorige jaarwisseling hadden we gelijk weer gereserveerd voor deze oud en nieuw.
Wetende, dat Noa er dan helaas niet meer bij zou zijn, maar toen nog echt geen vermoeden/gevoel, dat Dana er ook niet meer zou zijn!

Die laatste jaarwisseling met ons viertjes was heel speciaal en zullen we nooit vergeten!
Onze lieve, stoere en dappere grande dame Noa, die ons zo verbaasde in die laatste week ... nog naar Lydia geweest voor een trimbeurt en alles gedaan (hetzij in etappes), waar ze helemaal blij met een heel kort puppykapsel vandaan kwam.
De kleine aangepaste snuffelrondjes in het bos en op de heide, die ze nog heel goed mee liep.
Die laatste zondagmiddag trok ze nog een paar korte sprintjes en keek ze om met een blik van "Kijk eens, wat ik nog kan".
Daarna ging haar kaarsje langzaam uit ... om nog geen drie dagen later aan haar laatste reis te beginnen.
Bijna een jaar zonder haar ... zooo onvoorstelbaar!

En dan onze lieve knuffel "banaantje" Dana, die half augustus zo onverwachts en dusdanig last kreeg van haar andere achterpootje en waar we haar helaas niet meer mee konden helpen. Haar wereldje was die laatste tijd ook heel klein geworden, niet meer normaal kunnen lopen/rennen enz. Ze was ook niet echt happy meer en gaf aan, dat het voor haar genoeg was zo. Ook het zonder andere hondjes samen zijn, vond ze niet zo leuk. Wat logisch was, want ze was haar hele leventje nog nooit alleen geweest.
Ruim 4 maanden zijn we nu zonder haar ... wat een leegte is het elke dag weer!

Voor ons was het (net als afgelopen september) weer heel dubbel om hier te zijn!
Het jaar 2020 was sowieso een moeilijk en verdrietig jaar op veel vlakken, maar het afscheid van onze lieve Noa en Dana was echt wel het dieptepunt!
We hebben de eerste avond een kaarsje voor ze aangestoken daarbij terugdenkend aan ons speciale, mooie en lieve trio!


In de nabije toekomst zal er hopelijk wel weer een lieve kleine viervoeter ons tegemoet rennen en ons leven weer meer compleet maken.
Natuurlijk zijn onze drie "musketiers" niet te vervangen ... ze waren alle drie uniek en ze zullen nooit worden vergeten!
Maar wat zou het heerlijk zijn om weer te mogen zorgen, liefde te geven en veel plezier met zo'n kleine witte wervelwind te hebben!
We gaan zien wat het nieuwe jaar ons gaat brengen ...

Februari 2021

Zondag 7 februari werden we wakker in een mooie witte wereld en die dag hadden we ook Code Rood in Nederland. Heel koud en een sneeuwstorm met als gevolg hoge sneeuwduinen. In de week erna kwamen de temperaturen zowel 's nachts als overdag niet meer boven de 0 Graden. Ook bij onze dames op de begraafplaats was het flink tekeer gegaan. Het grafje van Joy en Noa was nog net te zien ... Dana's grafje was helemaal verdwenen! Foto's zijn van een paar dagen later en gemaakt door de familie Hulsman.


19 februari 2021

Vandaag is er alweer een half jaar voorbij zonder onze lieve Daantje ... zo onwerkelijk!
Niet meer zorgen, geen getrippel meer in huis ... het blijft leeg en stil en het went zeker niet om ze niet meer in ons leven te hebben!
Soms kan het lege gevoel je ook ineens overvallen, bijvoorbeeld als we anderen met hun hond buiten zien lopen, als we onverwachts bewegende beelden zien van onze lieve dames of ineens tijdens een gesprek.
Aan de andere kant natuurlijk al die ontelbare en dierbare herinneringen! Om nooit te vergeten ...

Lieve Banaantje ...

We missen je en je komt (net als Joy en Noa) nog zooo vaak "voorbij"!
We missen je neusje om de hoek bij de badkamerdeur, je lieve koppie boven de verhoging uit voor de bank, onze zoekspelletjes beneden, je vaste plek naast onze stoel tijdens het eten (want je was gek op stukjes wortel, appel en banaan) en er zijn nog zoveel andere dingen om op te noemen.

Maar we weten ook, dat de laatste maanden van je leven minder leuk voor je waren. Je kon door je kapotte achterpootje helaas niet meer doen wat je wilde ... niet meer rennen en spelen, alleen kleine rondjes buiten (en in de buggy mee) en ook het alleen zijn zonder Noa, was niet je ding.
Tijdens onze rondjes door het bos merkten we, dat je dit ook minder leuk vond in je eentje. Op het laatst droeg je ook je staartje bijna niet meer hoog in de lucht.
Je was een beetje de weg kwijt en "verloren" ... zo voelde het voor ons en dit werd ook door Lydia bevestigd via HTA. Natuurlijk van alles geprobeerd om je ondanks alles weer zover als dit mogelijk was op de rit te krijgen. Uiteindelijk ging ook je andere achterpootje helemaal mis en was er verdrietig genoeg geen andere keuze meer. Zo kon je niet meer verder ...

Je was onze lieve mooie wervelwind en sinds eind 2006 ons onverwachte "meer dan welkom" cadeautje ... onze laatste "musketier".
Wat hebben we ook van jou genoten ... we zullen je nooit vergeten!
Jullie zijn nu allemaal weer samen en voor altijd in ons hart!

Onderstaande foto is gemaakt op de veranda van LeValy 5 in Tournavaux in de Franse Ardennen. Met een blij snuitje, want wat ging je graag overal mee naar toe en je stond ook altijd als eerste klaar.
De langere autoritten vond je wel wat minder, zeker toen je nog jonger was. Ook blafte je altijd achter in de auto tijdens onze korte ritjes naar het bos en als we naar Lydia gingen voor jullie trimbeurten, dan wist je bij Ermelo al dat we er bijna waren en liet dat dan ook duidelijk horen.
De laatste maanden zat je (vanwege je pootje) altijd voorin op schoot in een mandje en daarmee was het blaffen ook over, maar je zat zo natuurlijk ook als een "prinses" op de eerste rij.


Maart 2021

Na het afscheid van onze lieve Dana (augustus 2020) was het een extra moeilijke tijd ... het gemis, niets meer om voor te zorgen en het was zo ontzettend leeg en stil!
Een aantal maanden verder wisten we al, dat dit niet ging wennen en zijn we voorzichtig weer wat gaan rondkijken op verschillende websites. Heel wat mogelijkheden zijn ons de afgelopen maanden gepasseerd (van puppies, jongere herplaatsers tot oudere hondjes), maar het werd het dan toch uiteindelijk net niet. Ook werd het wel duidelijk, dat een Westie op korte termijn en om meerdere redenen niet zou gaan lukken en besloten we om ook naar andere Terriërs te kijken. Westies zullen altijd onze eerste liefde blijven, maar uiteindelijk zit liefde, geluk en plezier niet in het uiterlijk of een specifiek ras.

Op zaterdag 27 maart 2021 kwam er ineens een advertentie voorbij, dat er op 27 februari 2021 zeven prachtige puppies (kruising Cairn Terriër/Jack Russell) waren geboren en ter beschikking.
Het waren 3 reutjes en 4 teefjes en op dat moment 4 weken oud.

Zondag 28 maart zijn we 's middags naar het plaatsje Zandpol (Drenthe) gereden om kennis te maken met Albert, Marianne en hun hondjes. We hadden er al snel een goed gevoel bij en werden eerst uitbundig begroet door hun 3 lieve enthousiaste Terriërs. Na eerst wat gepraat te hebben en heerlijk met de puppies geknuffeld, viel het nog niet mee om gelijk en met hun leeftijd van 4 weken een keuze te maken uit de 3 nog beschikbare teefjes. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het teefje met de 4 witte pootjes. Zo grappig, het lijkt net of ze met haar pootjes in de melk of verf heeft "gedipt". Ook heeft ze een wit vlekje onder haar kin, een witte vlek op haar borst en een klein wit puntje aan haar staart. Dit vonden we wel toepasselijk in ons geval ... toch nog een beetje het wit van een Westie!
Aangezien we al een tijdje op zoek waren, hadden we al twee mooie namen uitgezocht.
We hebben uiteindelijk gekozen voor de naam INDY en het past ook echt bij haar.
Met voor ons als extra betekenis, dat de letters van onze drie "musketiers" erin terugkomen ... de N van Noa, de D van Dana en de Y van Joy.


Het moest op de terugweg en de dagen erna echt wel even "landen", dat er aan onze maandenlange zoektocht eindelijk een einde was gekomen.
Natuurlijk zullen we onze 3 lieve "musketiers" en onze geweldige jaren samen nooit vergeten en in ons hart bewaren!

2 juni 2021

's Avonds naar de begraafplaats geweest om de rustplekjes van Joy, Noa en Dana weer netjes te maken na de winter en het koude, natte voorjaar. Al hun spulletjes weer op hun plek, onkruid verwijderen, schoonmaken en nieuwe plantjes (Engels gras) geplaatst. Deze blijven mooi groen in de winter en bloeien lang door met hardroze en witte bloemetjes. Het ziet er weer prachtig en netjes uit!
Indy was ook mee en heeft zich mooi bezig gehouden met van alles en nog wat.

 

Copyright © 2002 - 2021 Onzewestie.nl | website realisatie: Design-Pure & Simple