Laatste update: 16-10-2019
 
Roepnaam : Dana
Stamboomnaam : Dazzling Dominiques Danisha
Geboortedatum : 5 april 2006
Geboorteplaats : Putten
Eigenschappen :
Aandachtvrager
Kroelkip
Echte jager (alles wat beweegt)
Graver
Ondeugend en speels
Gaat graag mee in de auto
Houd van tv kijken (vooral naar dieren) met bijbehorende herrie
 
Filmpje: Dana ziet een haas in onze tuin

Sinds begin december 2006 woont Dana bij ons. Ze is nu nog bij ons geplaatst door Lydia (fokster van onze Noa) onder fokkersvoorwaarden, maar na 3 nestjes (als alles goed mag verlopen) zal ze hier ook blijven.

Op 5 april 2006 is Dana geboren met nog 2 zusjes (Lana en Luna).
Moeder van Dana is Blixem (zusje van onze Noa) ... wat voor ons extra leuk en bijzonder is.
Vader van dit mooie trio is Thijs (Balmoral's Brooklet Button Down).
Dana heeft een rood bandje om op de foto's.


Het is een echte lieverd ... heel extreem in haar gedrag, van het begroeten van iemand tot het ondeugend zijn. Ze wil altijd mee ... ze vindt een stevige wandeling heerlijk vooral naar het bos.

In juni was ze ook al even bij ons, omdat we op Zoë van Lydia zouden passen tijdens hun vakantie en Dana was gezellig mee gekomen. Toen nog niet wetend, dat ze aan het eind van het jaar bij ons zou komen wonen.


In oktober waren we voor de trimbeurten van Joy en Noa bij Lydia, die op dat moment pupjes had. Dana was gek met de kleine monstertjes ... hele dagen stoeien en spelen! Ze was toen zelf ook nog maar 6 maanden oud.


December 2006

Vanaf deze tijd kwam Dana bij ons de buurt "onveilig" maken. Eerst een paar dagen met Zoë om te wennen en om niet meteen alleen achter te blijven. Met onze dames ging het eigenlijk vanaf dag één goed, af en toe een schermutseling, maar dat hoort er ook bij. Dana weet heel goed haar plaats, maar heeft ook al een aantal dingen verworven in korte tijd, zoals 's avonds tussen de bazen in op de bank kroelen en op de bankleuning liggen voor het raam.
Vooral met Noa kan ze lekker veel doen (Joy is niet zo'n speler en natuurlijk ook een stukje ouder).


5 april 2007

Dana's eerste verjaardag. 's Middags heerlijk gewandeld rond schaapskooi Twilhaar bij Nijverdal en allemaal nog wat lekkers gekregen om te kauwen.


Mei/Juni 2007

Dana en Noa zijn allebei zonliefhebbers, dus zodra de eerste stralen er zijn en de temperatuur een beetje aangenaam, dan zijn ze buiten te vinden.


Ook nog een paar dagen op Flakkee gelogeerd bij "opa en oma" en bij vriendje Beatle op visite geweest in onze vorige woonplaats Oude-Tonge.
Lekker met z'n allen gewandeld over onze oude speelwei, langs andere voor ons bekende plekjes en later nog bij Beatle in zijn tuin fanatiek gespeeld. Het was erg leuk en gezellig om elkaar weer eens te zien!


Verder hadden we deze maand ook weer het midzomerfeest op ons dorp. Onze dames hebben goed "geholpen" met de voorbereiding van de straatversiering ... het aanbrengen en inkleuren op een groot laken van een afbeelding van Liefde is.


Juli 2007

Dana aan het poseren op de heide in Putten.


Augustus 2007

Voor de TV is Dana vaak te vinden ... vooral van reclames met dieren erin weet ze precies welk muziekje erbij hoort!


Ook heeft ze een periode gehad, dat ze graag onder de bank lag!


September 2007

Voor de eerste keer met onze drie dames op vakantie naar Innertkirchen (Zwitserland) geweest. Dit was het vaste vakantieadres van "opa en oma" en het chalet ligt aan een doodlopende weg boven het dorpje in het prachtige Berner Oberland. Het dorpje ligt vlakbij Meiringen en de Brienzersee. Bijna elke dag reden we even naar beneden om in Innertkirchen te wandelen, omdat het bij huis behoorlijk steil was. Veel gewandeld in die twee weken en veel moois gezien. Twee keer bij de Engstlensee geweest ... daar konden de dames ook lekker in het water. Naar de Grimselpas gereden over een prachtige bergweg en daar rondgewandeld. Wandelingen rondom Meiringen en met de kabelbaan naar boven de Hasliberg op. Het Openluchtmuseum Ballenberg bezocht, waar meer dan 100 originele Zwitserse gebouwen staan in prachtig aangelegd groen en waar veel te doen en te zien is. Ook met het treintje geweest van Innertkirchen naar Meiringen en terug. Aan het eind van onze vakantie ons plekje weer afgestaan aan "opa en oma", die er toen nog drie weken zouden verblijven. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar!Oktober 2007

Met onze drie dames heerlijk gewandeld op de Sprengenberg bij kasteel Palthe (Haarle). Voor iets lekkers willen ze wel even gaan zitten, maar je moet wel snel zijn!


December 2007

Begin december is Dana teruggegaan naar Lydia ter voorbereiding van haar eerste nestje. Door omstandigheden besloten, dat Dana tussen de dekking en de bevalling gewoon daar zou blijven, dus het was erg stil hier en wennen voor ons.
Eind december is ze dan gedekt door Balmoral's Brooklet Bobbie James (Jesse) en na een aantal weken werd duidelijk, dat ze ook daadwerkelijk drachtig was.

Februari 2008

Op 26 februari is ze bevallen van 4 puppies, 2 reutjes en 2 teefjes. Ze heeft het heel goed gedaan en ze is een fantastische moeder.
Wij mochten bij de bevalling aanwezig zijn ... wat was het een geweldig mooie en bijzondere ervaring!


Begin mei is Dana weer bij ons komen wonen en ze kwam na al die maanden binnen of ze niet weg geweest was. Voor ons weer even wennen dat de "wervelwind" weer thuis was, maar natuurlijk ook heel blij.

Mei 2008

Deze keer 10 dagen met de dames op voorjaarsvakantie geweest in Zwitserland ... weer op het stekje van "opa en oma" in Innertkirchen. Heel anders dan in de herfst, maar ook heel mooi en lekker lang licht 's avonds. Helaas wel wat minder weer, dus minder kunnen wandelen. Wel de Hasliberg weer op geweest met de kabelbaan en naar beneden gewandeld. De laatste paar dagen waren "opa en oma" er ook weer en zijn we met z'n allen naar de Engstlensee geweest, waar ons een wintersprookje zou wachten. Eind mei en nog steeds een dikke laag sneeuw, wat de dames super vonden!Augustus 2008

Gewandeld bij de Colckhof (Laag Zuthem/Heino). De Colckhof is een prachtig landgoed met buitenplaats ... het is niet heel groot, maar echt de moeite waard! Een rondwandeling van 3 km is gemarkeerd en deze geeft ook aansluiting op de wandelroute over het naburige landgoed Den Alerdinck.
Onderstaande foto is gemaakt bij het theekoepeltje in het bos.


September 2008

In september een weekje naar Exloo (Drenthe) geweest. Vakantiebungalow idyllisch plekje ligt op Landgoed Hunzebergen verscholen in het groen en grenzend aan het Hunzebos en de Boswachterijen van Borger/Odoorn.
De mooie, gezellige bungalow ligt op een ruim en omheind privéterrein en heeft rechtstreeks toegang tot het aangrenzende Hunzebos. De tuin is prachtig aangelegd en heeft veel zitjes en terrassen om van de tuin te genieten.
Helaas kwamen we na een paar dagen tot de ontdekking, dat er in de tuin ook egels hun onderkomen hadden. Niet alleen 's avonds waren ze op het grasveld te vinden, maar ook gewoon midden op de dag. Niet echt ideaal met 3 Terriërs, die graag jagen. Zat de ene niet voor de openslaande deuren naar het terras met uitzicht op de tuin, dan de andere wel. Ze konden ook niet meer los naar buiten en dat is toch wel een beetje zonde, als je een grote omheinde tuin tot je beschikking hebt. Daarom besloten om voor een volgende vakantie een nieuw adresje te zoeken. Heel jammer, want het was daar echt een idyllisch plekje!


November 2008

Dana genietend in de sneeuw!


April 2009

Met de dames op stap geweest naar kasteel Eerde (gemeente Ommen), waar we een prachtige wandeling over het landgoed hebben gemaakt.Mei 2009

Gewandeld met onze dames over landgoed Den Alerdinck (Laag Zuthem/Heino).


Augustus 2009

Dinsdag 4 augustus is Dana opgehaald, want een paar dagen eerder was ze loops geworden. Binnenkort wordt ze dan weer gedekt door Jesse (dezelfde reu als de eerste keer). Spannende tijden dus weer! Ook dit keer zal ze een aantal maanden weg zijn, dus weer erg rustig hier. Hieronder een foto van het verliefde stel Dana en Jesse (rechts).


Oktober 2009

Op 15 oktober is Dana bevallen van 2 teefjes en 1 reutje. Alles is goed verlopen en ze is superblij met haar kids. Ook wij zijn weer trots op haar en blij, dat het allemaal weer achter de rug is en dat het met moeder en pups hartstikke goed gaat. Wel jammer, dat de bevalling eerder kwam dan gedacht, daardoor konden wij er deze keer niet bij zijn. We waren op familiebezoek in Zuid-Holland, maar zijn op de terugweg even langs geweest om de nieuwe aanwinsten te bewonderen. Het blijft mooi om te zien dat kleine spul!

Pupjes zijn hier ongeveer één week oud


Het wachten is weer voorbij! Dinsdag 15 december 2009 hebben we Dana weer opgehaald. De pupjes zijn bij hun nieuwe baasjes en teefje Esprit blijft bij Lydia, dus die zal ze nog regelmatig zien. Ook nu weer zo bijzonder om te zien, hoe (schijnbaar) gemakkelijk een hond kan omschakelen. Alles loopt weer alsof ze geen 5 maanden weg is geweest. We zijn trots op haar!

December 2009

Samen met Noa in de sneeuw.


April 2010

Foto's van onze dames gemaakt tussen de bloemetjes op 't Reelaer (Raalte).Ook nog heerlijk een weekje weggeweest naar Wateren (Drenthe).
Vakantiehuis De Eik is een vrijstaande gezellig ingerichte vijf-persoons stenen bungalow in Wateren (bij Diever) in het Drents Friese Wold. De bungalow ligt op een eigen perceel grond van 2000 m², zodat je genoeg privacy hebt. Helaas is de bostuin met ruim terras niet omheind. Gelijk vanaf het kleinschalige park kun je in het bos wandelen. In de omgeving ook weer prachtige wandelingen gemaakt, zoals bijvoorbeeld rond schaapskooi Huenderhoeve (Het Drentse Landschap Nauurmonumenten), wandelroute op de Vledderhof en in het unieke natuurgebied het Aekingerzand (de Kale Duinen).
Op deze uitgestrekte zandvlakte heeft de wind vrij spel om het zand ook echt te laten stuiven. Met behulp van grazers wordt het gebied verder vrij van gras en bomen gehouden. Neem zeker je fotocamera mee! De omgeving is uitermate geschikt voor landschapfotografie. Het Aekingerzand ligt even buiten Appelscha in het grensgebied van de provincies Drenthe en Friesland.


Mei 2010

Mooie wandeling gemaakt met de dames bij kasteel De Haere in Olst.


Juni 2010

CaithlinDe dochters van Dana
Esprit - Caithlin
Esprit

Augustus 2010

Wandeling op de Sprengenberg (Haarle).


Met z'n drietjes op de bank ... helemaal niet nieuwsgierig!


September 2010

Twee weken op vakantie geweest naar Ruinen (Drenthe).

De eerste week in vakantiehuis De Eekhoorn gelegen op een kleinschalig vakantiepark aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. Vanaf de vakantiewoning is het ongeveer een kwartier lopen door het bos naar de Ruiner Schaapskooi of het mooie bezoekerscentrum gelegen aan de rand van de Dwingeloose heide.
De Eekhoorn is een gezellig en ruim huis met omheinde tuin en met dagelijks een eekhoorntje op bezoek! Dus Dana was de eerste week niet weg te krijgen bij de openslaande deuren, waar vandaan ze de bewuste boom goed in de gaten kon houden.

De tweede week in appartement de Runahoeve in het achterhuis van een mooie boerderij in het buitengebied van Ruinen. De Runahoeve is heel sfeervol (zowel binnen als buiten) met eigen terras met prachtig vrij uitzicht over de weilanden en de 4 shetlandpony's van Anne en Anita. Ook hun hond de Friese Stabij Riva kwam vaak even buurten.
Het Dwingelderveld en de Anserdennen liggen vlakbij, dus heerlijk om te wandelen of te fietsen. Tip: neem zeker een rustmoment bij Theehuys Anserdennen!

We hebben o.a. gewandeld bij de Ruiner Schaapskooi, rond het Bezoekerscentrum Dwingelderveld en in boswachterij Ruinen.
Ook in de Anserdennen gewandeld en uiteindelijk bij het theehuis neergestreken. De heerlijke appeltaart met slagroom zullen we niet snel vergeten!
Verder zijn we ook nog naar het Blauwe Meer gereden (omgeving Hoogersmilde) en hebben daar rond het meer gewandeld. Prachtig is het daar en er waren heel veel paddenstoelen!

Drenthe staat wat ons betreft op nummer 1 ... het is elke keer weer genieten!Oktober 2010

Poseren op een boomstronk kan Dana als de beste!


December 2010

Sneeuwpret op het speelveld voor ons huis.


Maart 2011

Eind maart 2011 is Dana weer teruggegaan naar Lydia voor (als alles goed gaat) haar laatste nestje. Begin april is ze dan 2 keer gedekt. Deze keer is ze "tussendoor" nog wel 2 weken bij ons geweest, maar weer op tijd terug voor de laatste weken van de dracht.

Juni 2011

Op 8 juni is Dana bevallen van 1 teefje, maar het liep helaas anders dan dat we allemaal gehoopt hadden. Het pupje bleek niet te ademen, nog wel van alles geprobeerd, maar het mocht niet baten. Dana is ook gelijk gesteriliseerd, dus al met al heeft ze een flinke operatie achter de rug. Een hele grote domper voor ons allemaal! Zondag 12 juni hebben we haar weer opgehaald.
De eerste dagen moest ze echt weer even haar draai vinden en zat ze ook niet lekker in haar vel, maar dat is logisch na alles wat ze in de week ervoor had meegemaakt. De eerste dagen ook aangepaste wandelingen gemaakt, veel rust en knuffels. Inmiddels is de "oude" Dana weer helemaal terug. Ze gaat weer voluit met het wandelen, gaten graven en opjagen van konijnen. Ook het litteken geneest goed gelukkig, dus kunnen we dit hoofdstuk nu afsluiten. Bij deze ook onze grote dank aan Lydia en Wytse, dat zij al die jaren de zorg voor Dana aan ons toevertrouwden en dat ze nu voorgoed bij ons mag blijven!

Eind juni 2011

Dana gaat liever voor een grote voetbal. Kleine balletjes zijn tenslotte voor kleine hondjes!


Juli 2011

Deze maand hebben Caithlin en Stacey van Lydia (familie van Dana) bij ons gelogeerd voor de zomervakantie. Het was lekker druk met vijf van die witte monsters, maar alles ging goed. Meer informatie en foto's zijn te vinden onder het kopje oppassen.


September 2011

Op vakantie met de dames naar Frankrijk. In het dorpje Thilay in de Franse Ardennen (net over de grens bij Bohan - België) staat een heerlijk vrij vakantiehuisje (LeValy Paradis 2) met grote omheinde tuin aan de rivier de Semois. Een waar paradijs voor twee- en viervoeters! Hier zijn de honden ook echt welkom en Dirk en Sandra hebben ook meerdere huisjes te huur (allemaal in de Semoisvallei in de Franse en Belgische Ardennen). Het is een prachtige streek met veel bossen, kronkelende beekjes, valleien en prachtige rotsformaties, dus heerlijk om te wandelen. Vlakbij het huisje loopt de oude spoorwegroute, waar je voor de dagelijkse kortere rondjes heerlijk kunt lopen. Verder hebben we bij Roc la Tour (een bijzondere rotsformatie) boven het stadje Monthermé gewandeld met prachtig uitzicht over de vallei en ook langs de rivier daar kon je goed op niveau wandelen en fietsen. De rondwandeling Haulmé-Tournavaux-Haulmé is ook een aanrader en bij Vresse-sur-Semois hebben we ook lekker langs het water gewandeld. Bij het bruggetje net buiten het dorp kunnen honden zo het ondiepe water in. Rond Bohan zijn er ook mooie routes en in Bohan zelf heel veel keuze om op een terrasje te eindigen! En had je een dag geen zin om de bergschoenen aan te trekken, dan was het echt geen straf om thuis te blijven en te genieten in de tuin en de dames konden lekker pootje baden in de rivier. Echt een super plekje ... de twee weken vlogen voorbij! Gelijk geboekt voor het volgende jaar, want er zijn meer mensen die dit plekje ontdekt hebben.December 2011

Dit jaar met de Kerstdagen weggeweest op een kleinschalig vakantiepark buiten het dorpje Spier (Drenthe). De vrijstaande bungalow staat gelijk aan de rand van weiland en heide (waar normaal schapen lopen) en aan de rand van een natuurgebied. Dus vanuit de bungalow heb je vrij uitzicht en kun je gelijk gaan wandelen.
Ook zijn we bij het Oriëntatiecentrum van Staatsbosbeheer in Spier geweest, waar een aantal mooie wandelroutes starten. Wij hebben daar het verharde familiepad gevolgd in het Dwingelderveld en deze is goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, rolstoelen, buggy's e.d. en niet heel lang. Verder nog gewandeld rondom een groot prachtig ven met veel jeneverbesstruiken onderweg.
Echt een aanrader!


Februari 2012

Sneeuw in deze periode, dus met de dames naar de Sprengenberg geweest.


April 2012

Foto's gemaakt tussen de paardenbloemen op ons speelveld.September 2012

Voor de tweede keer op vakantie naar LeValy 2 in Thilay (Frankrijk).
Het voelde weer als thuis komen!
Twee weken genoten van de prachtige omgeving, het gezellige huisje met de heerlijke omheinde tuin. Zo fijn, als je wat dat betreft geen omkijken hebt naar je honden en ze alle vrijheid en ruimte hebben om te spelen, snuffelen enz.
Onze eerste wandeling van de vakantie was de rondwandeling Haulmé-Tournavaux-Haulmé ... toch wel één van onze favorieten. In deze vakantie ook een meer ontdekt niet heel ver van ons vandaan (Lac des Vieilles Forges), waar ze heerlijk het water in konden. Helaas waren honden alleen toegestaan in het achterste stukje van het meer, maar in combinatie met eerst een wandeling in het bos er tegenover of door het sfeervolle dorpje vlakbij was het prima te doen.
Natuurlijk ook weer in de omgeving van "ons" bruggetje gewandeld bij Vresse-sur-Semois en de dames weer genoten in het ondiepe water bij het bruggetje.
Verder nog een halve dag naar het kasteel van Bouillon geweest. Het is een middeleeuws kasteel in het Belgische stadje Bouillon, in de provincie Luxemburg. Helaas mochten er geen honden mee naar binnen, dus hebben we in de omgeving van het kasteel een mooie wandeling gemaakt.
Deze vakantie ook met de door Sandra (en Dirk) georganiseerde woensdagnamiddagwandeling meegeweest bij het dorpje Nafraiture (B). Samen met andere LeValy-huurders (Barbara, Ronny en hun Ierse Wolfshond Buran) een prachtige route gelopen van ongeveer 7 km. Na gedane arbeid met z'n allen neergestreken op een terrasje in Bohan. Voor Joy was dit eigenlijk te ver, maar ze had het weer goed voor elkaar ... vele kilometers gedragen en geknuffeld!
Aan het eind van de vakantie nog een rondwandeling gemaakt bij Laforet (B).
Het was weer geweldig ...Oktober 2012

Wandeling rond schaapskooi Twilhaar bij Nijverdal.December 2012

Met de jaarwisseling voor het eerst naar een huisje geweest in Gasselte (Drenthe), omdat Joy thuis steeds banger werd voor vuurwerk.
Het huisje ligt op een glooiing van de Hondsrug en is vrij gelegen tussen de prachtige velden, die rondom Gasselte te vinden zijn. Het huisje staat schuin achter het huis van de eigenaars, maar door de ligging ben je in ieder geval verzekerd van genoeg privacy.
Het is een heel gezellig huisje met alles op de begane grond en een heerlijke kachel in de woonkamer.
Qua vuurwerk was er wel wat te horen, maar dof en verder weg. Al met al was het goed te doen voor Joy en met de jaarwisseling zelf de TV ook nog flink hard gezet!
Alle dagen heerlijk gewandeld in de omgeving, zoals bijvoorbeeld door het bos van Hondsrug Gieten-Borger en bij het Boomkroonpad.
Het buitencentrum Boomkroonpad is een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Drouwen ... er is van alles te doen en je kunt er prachtige routes wandelen.
Het was een heerlijke week en goed geslaagd zeker voor Joy! Gelijk geboekt voor de volgende jaarwisseling ...April 2013

Een nieuw hondvriendelijk vakantieadresje ontdekt niet zo heel ver van ons vandaan. Twisterhof ligt net over de Duitse grens in het buitengebied van het dorpje Sustrum Moor, waar we dus voor het eerst een weekje verbleven.
De gezellige vakantiewoning is ruim en van alle gemakken voorzien met een terras en een eigen grote omheinde speelweide voor je honden. Het is er heerlijk rustig met veel privacy. Er zijn wandel- en fietsmogelijkheden in overvloed, zowel aan de duitse (Emsland) als aan de nederlandse (Westerwolde) kant van de grens. Wij hebben toen een mooie route gewandeld in de omgeving van het klooster van Ter Apel (Westerwolde) en door het mooie park rondom het klooster met vijvers en bankjes. Later in de week naar de Burcht Wedde (in Wedde/Groningen) geweest en een lekker rondje door de tuin daar gedaan. Ook rondom de Twisterhof kun je lekker wandelen en vlakbij in het dorpje is er ook nog een vijver met bosje waar je een leuk rondje kunt maken. We hebben genoten en het was ook hier zeker niet de laatste keer!


Mei 2013

Wandeling over Landgoed 't Reelaer bij Raalte.


Met vriendje Banjo op ons speelveld.


Juni 2013

Wandeling door het buitengebied rondom ons dorp.September 2013

Wandeling vanaf het uitkijkpunt terug naar het bezoekerscentrum bij Nijverdal.


September 2013

Na heel veel jaren eindelijk weer eens een weekje naar Texel geweest. Een heerlijk en compleet huisje buiten Den Burg gevonden. Bungalow "Het Lam" is een vrijstaande, landelijk gelegen bungalow met een prachtig vrij uitzicht. Vanuit de woonkamer heb je een mooi uitzicht over de weilanden met schapen van de verhuurders/buren en kun je genieten van de ondergaande zon vanuit je luie stoel.
De dames gingen voor het eerst mee met de veerboot, dus dat was wel even spannend voor ze!
Deze week goed getroffen met het weer ... heerlijk gewandeld en veel op het strand geweest, want dat hebben we thuis niet. Wel veel apart gewandeld, omdat het voor Joy te veel zou worden en haar ook veel gedragen.
Onderstaand de activiteiten, die we hebben ondernomen in deze week ...

Natuurpad Het Alloo bij Ecomare.
Wandeling door NP Duinen van Texel ... wat een prachtig gebied.
Het strand "onveilig" gemaakt bij de vuurtoren van De Cocksdorp.
Natuurpad De Mient ... wel een verkorte route.
Wandeling door De Slufter bij Paviljoen 28.
De Slufter bij het uitkijkpunt (aan de Slufterweg).
Stukje gelopen van de wandelroute bij De Horsmeertjes.
Strandwandeling bij De Koog en op een terrasje neergestreken.

Al met al was het een hele fijne week en veel te snel voorbij!Tijdens onze vakantie hebben we ook nog foto's laten maken door fotografe Sanne van onze boeven en ook van ons vijfjes. Super leuke shoot en prachtige foto's geworden in de duinen bij de vuurtoren van De Cocksdorp. Hierbij een aantal foto's van Dana alleen en met Joy en Noa samen. Zo blij, dat we dit gedaan hebben ... een mooie herinnering voor nu en later en achteraf geen moment te vroeg!
Eén van de foto's met z'n drietjes hebben we groot laten afdrukken op canvas en heeft een mooi plekje in de woonkamer gekregen.December 2013

Rond de Kerstdagen zijn we een weekje met onze familie naar Texel geweest. We verbleven met z'n allen in vakantiehuis Ganzenvlucht aan de rand van De Cocksdorp (vlakbij de vuurtoren). Het was helaas niet al te fijn weer ... veel regen en zelfs een paar dagen stormachtig. Gelukkig konden we tussen de buien door nog wel een paar keer naar het strand en naar de Slufter (aan de Krimweg). Verder ook nog naar Ecomare geweest, de vuurtoren beklommen, enz. en we zijn een avond heerlijk uit eten geweest bij restaurant 't Bikkelement in het centrum van De Cocksdorp.


Maart 2014

Wandeling over Landgoed de Kranenkamp bij Deventer.


In deze periode ook in contact gekomen met vriendjes Hummel (Dwergschnauzer) en Kadoes (Lagotto) en hun baasjes Agnes en John. We kenden elkaar al een beetje van de behendigheidscursus in Raalte, waar zij met Hummel kwamen en wij met Noa. Hummel was een beetje verliefd op Noa en Dana en gedroeg zich dan ook echt als het stoere ventje als ze daar waren. Kadoes vond het allemaal wel best.
Een tijdje verder is het fijn om te weten, dat we er voor elkaar kunnen/willen zijn en in goed vertrouwen voor elkaars viervoeters zorgen als dat nodig is (in ons geval ook voor hun poezen Zwoefel en Pom). Of dat nu even uitlaten is of oppassen voor een dagje of langer. Regelmatig gaan we ook met onze 3 musketiers wandelen bij Het Ravijn in Hellendoorn.
Onderstaande foto's zijn later in het jaar gemaakt in hun heerlijke grote (omheinde) tuin, waar het genieten is voor iedereen. Joy was al overleden en van Hummel hadden ze toen pas gehoord, dat hij een tumor had.


April 2014

Dana met een groen gevlekt jasje ... altijd leuk om door pas gemaaid gras te rollen!


Close-up van onze Daantje.


25 april 2014

Afscheid van Joy. Dana kwam gelijk kijken en heeft even aan Joy gesnuffeld. Daarna weinig aan haar gemerkt, dat Joy er niet meer was. Ze had ook niet zo'n klik met Joy en dat was van twee kanten zo.
Onderstaande foto is de laatste foto met z'n drietjes.


Mei 2014

Een paar weken na het afscheid van onze lieve Joy zijn we er toch nog een weekje tussen uit geweest om even op adem te komen. Natuurlijk was het erg moeilijk om zonder haar weg te zijn, maar waar we ook zijn aan haar denken en haar missen doen we toch. Gelukkig konden we op deze korte termijn weer bij de Runahoeve terecht in Ruinen. Zeker met een dubbel gevoel, want Joy had hier de eerste keer ook zo genoten. We hebben in ieder geval geprobeerd om er een mooie week van te maken, dus veel gewandeld met Noa en Dana en genoten van de net ontwaakte natuur om ons heen.

Onderstaand een aantal van onze activiteiten:

Ons bijna dagelijkse rondje vlakbij de Runahoeve langs een natuurgebied.

Naar het Blauwe Meer geweest en daar gewandeld met een groepje Westieliefhebbers (meer informatie en foto's zijn te vinden onder het kopje Evenementen).

Gewandeld in de omgeving van het Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Dwingelderveld.

Een poging gedaan om bij Theehuis Anserdennen te wandelen, maar in de week voor onze aankomst had het flink geregend, dus veel wateroverlast in het bos.

Ook nog naar de nieuwe schaapskooi van Havelte geweest en de vlindertuin daar bezocht.


Augustus 2014

Deze maand kwam Stacey van Lydia weer twee weken bij ons logeren. Weer lekker gespeeld met elkaar en natuurlijk een paar keer naar het bos geweest. Wel hadden we de indruk, dat ze het iets minder geslaagd vond om zonder een maatje uit eigen roedel hier te zijn. De laatste week ging ze ook slechter eten, dus het was goed dat ze weer lekker met Lydia naar huis ging.
Meer foto's van haar logeerpartij zijn te vinden onder het kopje Oppassen.


September 2014

In september voor de tweede keer naar de Twisterhof geweest in Duitsland. Helaas zonder onze Joy, wat echt wel moeilijk was. Ze had hier de eerste keer ook zo genoten ...
Met het warme welkom (met koffie en taart voor ons en allerlei koekjes/stokjes voor de dames) van Jacqueline ben je gelijk thuis. Je kon haar en Peter altijd raadplegen of gewoon voor een gezellig praatje.
Heerlijk ook om de deur open te kunnen zetten en dat ze lekker los zo de speelweide in kunnen.
Deze periode was de appelboom in de speelweide volbeladen en was er dus af en toe wat werk aan de winkel.

Uiteraard ook weer heerlijke wandelingen gemaakt deze vakantie:

Door het Kloosterbos met de vijvers en vele bankjes bij het Klooster in Ter Apel.

Het Natuurbelevingspad - startpunt informatiecentrum de Noordmee in Sellingen.
In de heerlijke (thee- en vlinder)tuin van de Noordmee hebben we al met al wel een aantal uurtjes doorgebracht (meestal met wat lekkers!).

Rondje Dankernsee (D). Helaas geen fijne ervaring ... binnen 10 minuten dook er een grotere hond op Dana en dat was niet om leuk te spelen!! Eerst Dana nagekeken of er schade was en toen niets gevonden, maar bij thuiskomst had ze wel een flinke bloedvlek in haar hals/nek (twee plekjes van zijn hoektanden). Gelijk ontsmet en gelukkig viel het mee!

De blauwe route - startpunt informatiecentrum de Noordmee in Sellingen. Was een mooie route, maar helaas niet af kunnen maken, omdat er paaltjes weg waren gehaald!

Drie mooie wandelroutes rondom het plaatsje Lehe aan de Ems (D). Wij hebben de kortste route gedaan. Ook kun je hier het pontje nemen om aan de overkant te wandelen.

Middagje naar de vesting Bourtange geweest. Wat een geweldig en sfeervol stadje!

Mooie wandeling langs de Ruiten Aa bij Sellingen. Smalle paadjes door bos en langs water en weilanden.

Het was weer heerlijk, mazzel met het weer gehad en alweer geboekt voor het volgende voorjaar!Ook zijn we later in deze maand nog een dagje naar "opa en oma" geweest, die een weekje op vakantie waren in Doldersum (Drenthe).
Ze zaten vlakbij de schaapskooi met natuurgebied, dus daar nog heerlijk een wandeling gemaakt met z'n allen.


November 2014

Over de Haarler Enk gewandeld (bij Haarle/Sprengenberg).


15 december 2014

Deze dag zijn onze dames voor het eerst een middagje alleen bij Hummel en Kadoes geweest. Was best wel een beetje spannend voor iedereen, maar alles ging goed! De keuken voelde in ieder geval heel veilig voor de dames ...


26 december 2014

Op deze prachtige Tweede Kerstdag hebben de baasjes van Hummel en Kadoes afscheid moeten nemen van hun lieve Hummel. Ruim 13 jaar mochten ze van hem genieten en andersom.
Wat heb je een heerlijk hondenleven gehad bij je baasjes, die alles voor je over hadden en je heel erg zullen missen.
Dag lieve Hummeltje ... rust zacht!


Januari 2015

Sneeuw op ons speelveld, dus feest voor onze dames!


April 2015

Voor de derde keer een heerlijk weekje naar de Twisterhof geweest in Duitsland. Super getroffen met het voorjaarsweer ... geen druppel regen. Helaas waren we zelf niet helemaal in orde, maar wel elke middag nog een wandeling gemaakt met de dames hier in de omgeving en naar de Dankernsee geweest. Daar hebben ze nog heerlijk gezwommen en door het zand geschoven.
Weer genoten van alles en een beetje bijgekomen!Mei 2015

Gewandeld bij het Staatsbosbeheer Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (bij Nijverdal).


Kleine fotoshoot op ons speelveld.


Juni 2015

Poseren voor de koeien ... Dana kijkt er niet van op!


Juli 2015

Woensdag 8 juli zijn we weer met onze dames naar dierenarts Froukje Seip geweest in Gees. Noa voor check-up en bioresonantiebehandeling en bij allebei voor de eerste keer titerbepaling laten doen. Uitslag van allebei zijn we heel blij mee ... genoeg antistoffen voor de komende 3 jaar!!


Super om dit zo te kunnen testen en je dus geen onnodige entingen hoeft te geven.
Onze dames komen graag bij Froukje (geen stressgedrag e.d.) en wij ook.

September 2015

Na een tussenperiode van 3 jaar heerlijk weer twee weken naar vakantieparadijs LeValy geweest in Frankrijk. Deze keer na een week in huisje 2 (in Thilay) gewisseld met andere huurders naar huisje 5 (in Tournavaux). Dit dorpje ligt iets verder richting Monthermé. Ook dit huisje was super ... verscholen tussen de bomen met veel privacy, een heerlijke veranda en ook hier uiteraard weer zoveel sfeer en van alle gemakken voorzien. In de tuin stond een behendigheidsparcours klaar.
In de eerste week hadden we een nieuwe bewoner in de tuin. Het bleek een ringslang te zijn (ongevaarlijk voor mens en dier), maar toch maar even in een emmer naar de overkant van het huisje gebracht en in het weiland vrij gelaten!


Deze vakantie weer veel bekende plekjes aangedaan en daar gewandeld ...

Afkoelen bij "ons" bruggetje bij Vresse-sur-Semois (B) en natuurlijk langs de Semois gewandeld.

Weer meegewandeld met de woensdagmiddagwandeling met Sandra en met de huurders van de andere huisjes. Voor de baas was deze wandeling niet haalbaar, dus ging hij nog wat klusjes doen in Bohan. Het vrouwtje en de dames konden fijn met Sandra meerijden. Deze keer gewandeld in Orchimont (B). Na het wandelen natuurlijk weer neergestreken op een terrasje in Bohan met z'n allen.

Ook weer bij het meer Lac Les Vieilles Forges geweest. Alleen was het deze keer lager water, dus aan de waterkant gelijk veel keien. Niet zo fijn voor hondenpootjes!

Kort rondje bij Roc la Tour (boven Monthermé) gedaan en genoten van het prachtige uitzicht daar.

De wandeling Tournavaux - Haulmé - Tournavaux ... altijd heerlijk om te doen en deze wandeling begint gelijk vanaf huisje 5.

Achter het klooster in Monthermé is een klein park, waar je ook heerlijk kunt wandelen langs het water.
Het park is heel mooi opgeknapt in vergelijking met 3 jaar geleden. Mooie paden gemaakt om te wandelen, veel bankjes en een trimbaan.Helaas was dit hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat we van deze geweldige plekjes en prachtige omgeving hebben genoten, omdat het voor de baas te moeilijk is geworden om hier te wandelen en ook de dames worden een dagje ouder. Heel erg jammer, maar de mooie herinneringen nemen we altijd mee ...


27 september 2015

Op zondag 27 september organiseerde de Activiteitencommissie van de West Highland White Terriër Club een Najaarswandeling in Recreatiegebied Het Leesten, De Ugchelse Berg.

Er waren 62 deelnemers en 45 Westies te gast, dus een drukke boel en het weer werkte gelukkig ook prima mee!
Heerlijk gewandeld met z'n allen in het prachtige natuurgebied, waar door Staatsbosbeheer een speciale Natte Neuzen Route is uitgezet. Honden mogen hier loslopen.

Meer informatie en foto's van deze Najaarswandeling zijn te vinden onder het kopje Evenementen.


Oktober 2015

Dana tijdens onze wandeling over de Eelerberg (bij Hellendoorn).


28 december 2015

Fris en fruitig ... gelijk na haar trimbeurt bij trimsalon Klein Duimpje. Met dank aan Lydia voor de mooie foto's en het feestelijke decor.April 2016

Deze maand was Dana de "pechvogel". Eerst een ingescheurde nagel aan haar voorpoot en daarna kreeg ze klachten aan haar neus. Veel likken en niezen met later echt snot met bloed erbij. Een bezoekje gebracht aan de dierenarts en eerst een antibioticakuur geprobeerd, maar dat hielp maar een beetje en voor even. Dus weer teruggegaan en zat er uiteindelijk niets anders op om een afspraak te maken voor een rhinoscopie (inwendig onderzoek van de neus). Donderdag 28 april hebben we haar weggebracht naar de kliniek en gewacht tot ze onder zeil was. Al snel kregen we het verlossende telefoontje ... er was een stukje bot uit gekomen na het spoelen van haar neus. Vermoedelijk een stukje van een mergpijp, die ze wel eens krijgen om hun gebit schoon te houden (en ook omdat ze het lekker vinden)!


Gelukkig alleen maar dat en geen andere enge dingen! Het duurde alleen nog best lang voordat we haar konden ophalen, omdat ze lang suf bleef van de narcose. Bij thuiskomst lekker op het grote kussen met een fleecedekentje over haar heen om verder bij te komen. De volgende dag had ze gelukkig heel wat meer "praatjes" en honger.

29 april 2016

Vandaag hebben de dames een nieuw ligkussen gekregen. Lekker knaloranje ... kleurt mooi bij hun witte haren.


Mei 2016

Een midweek weggeweest naar Landgoed de Witte Hoeve in Ruurlo (Gelderland). De vakantiewoning ligt naast het huis van de eigenaars, maar er is toch genoeg privacy. Het is dan misschien geen echt landgoed, maar er is wel ontzettend veel ruimte en heerlijke rust. Naast een grote tuin met vijvers, een fontein, een koepeltje en verschillende zitplekjes hebben ze er ook nog een kruiden- en groentetuin. Hier mogen de gasten ook gebruik van maken. De Witte Hoeve ligt dan ook nog eens heel rustig (ver buiten Ruurlo) en net buiten de poort kun je gelijk heerlijk wandelen en ook vlakbij het bos.

Elke dag hebben we wel iets ondernomen met de dames ...

Een stukje over de heide gewandeld (Molenplateau).

Struinen door Boswachterij Ruurlo.

Rondwandeling gemaakt bij het Kasteel en de Orangerie in Ruurlo. De vele rhododendrons stonden prachtig in bloei.

Een bezoek gebracht aan Landgoed Hackfort bij Vorden, waar we de korte kasteelroute hebben gevolgd. Echt de moeite waard!
Tip: Neem een rustpauze bij het voormalige koetshuis, dat nu verbouwd is tot brasserie "Keuken van Hackfort". Het is hier heerlijk op het terras na een wandeling met bijvoorbeeld een groot stuk noten/appeltaart met slagroom!


6 juli 2016

Op ons speelveld en een rondje over ons dorp.


20 juli 2016

Onze dames hebben hun hele leven vers vlees gegeten, maar deze dag ging het roer om. Ondanks dat we (nog steeds) grote voorstanders zijn van vers vleesvoeding toch besloten om op de voeding van Fish4Dogs over te gaan. Na een aantal jaren van verschillende soorten en merken (van Carnibest, RopaDog, Darf naar Barf) vlees geprobeerd te hebben, bleven ze heel regelmatig last hebben van borrelende darmen, veel plantjes buiten eten, enz. Voor deze klachten gingen we naar Froukje en dan ging het daarna weer even goed, maar ze kregen dan toch later weer last. Vanaf het begin met Fish4Dogs gaat het zoveel beter en nu hebben ze er nog maar een enkele keer last van. En ze vinden het voer ook heerlijk!


27 juli 2016

Een prachtige hanger en beschermengeltjes laten maken met viltkralen van het haar van onze dames. Eerst na een trimbeurt bij Lydia schone haren van allebei meegenomen en later afgegeven bij Mariska van BeautiFur sieraden made by Vitalidad (www.vitalidad.nl). Het haar vilten viel niet helemaal mee, maar is gelukkig toch gelukt. Vervolgens heeft ze er een hele mooie hanger met 2 kralen van kunnen maken en 4 lieve beschermengeltjes. Door de letterbedel kunnen we zien welke kraal en engeltje van welk hondje is. Weer super mooi gemaakt ... blij mee!


September 2016

Twee weken op vakantie geweest naar Duitsland. Vakantiehuis Langs de Grens is een heerlijk, compleet huisje met omheinde tuin en vijver in het buitengebied van Bad Bentheim en echt net over de grens met Nederland (Twente). Het weer in deze twee weken hebben we nog nooit zo gehad in september. Er waren dagen bij van rond de 30 Graden ... voor ons en onze dames eigenlijk te warm! Dus veel naar de dichtbij gelegen Dreiländersee geweest. Verder een prachtige omgeving met veel wandel- en fietsmogelijkheden.
Achter het huisje loop je door het bos naar een vlakbij gelegen zandafgraving. Je mag er niet zwemmen, maar de dames hebben wel aan de kant lekker even kunnen poedelen en afkoelen. Een fijn rondje om elke dag even te doen en lekker in de schaduw!

In de omgeving weer mooie (wandel)uitstapjes gemaakt ...

De Dreiländersee (bij Gronau).
Hier zijn we verschillende keren geweest ... heerlijk voor de dames om even het water in te gaan en af te koelen. Ook kun je er mooi om heen wandelen, er staan veel bankjes en een aantal restaurants aan de waterkant waar je heerlijk een terrasje kunt pakken.

Kasteel Bentheim (Bad Bentheim).
Een rondje door het park gedaan (aan de voet van het kasteel).

Natuurgebied Het Lutterzand (De Lutte-Losser).
Een korte route gewandeld, waar ze halverwege lekker konden poedelen in de Dinkel. Aan het eind van de wandeling wat lekkers genuttigd bij Paviljoen Lutterzand. Een heel mooi gebied!

Arboretum Poort-Bulten (De Lutte).
Een prachtig aangelegd park met heel veel verschillende bomen, struiken enz. Heerlijk om te wandelen en honden mogen aangelijnd mee.

Ook kregen we nog bezoek van "opa en oma". 's Middags naar de Dreiländersee gereden voor een korte wandeling in de schaduw en voor de dames afkoeling in het water, want het was echt tropisch en vies warm die dag! Daarna toch ook weer neergestreken op het voor ons inmiddels vertrouwde terras voor iets verkoelends.
Als afsluiting hebben we heerlijke pannenkoeken gegeten met ijs na op het terras bij restaurant Hof Aarnink bij ons om de hoek.

Aan het eind van de vakantie ook nog naar de Drilandsee (de buurman van de Dreiländersee) geweest. Is vergelijkbaar, maar meer gericht op recreatie. Meer speelmogelijkheden voor kids, meer strand enz. Honden ook aangelijnd, maar mogen hier niet zwemmen in het water en niet op het strand komen!

Het waren twee heerlijke weken ... helaas weer tijd om naar huis te gaan!Oktober 2016

Wandeling rond de schaapskooi op de Sprengenberg (bij Haarle).


Januari 2017

Met Agnes en vriendje Kadoes naar het Ravijn geweest en heerlijk gewandeld in een sprookjesachtig sneeuwlandschap (bij Hellendoorn). Meer foto's van deze mooie sneeuwwandeling zijn te vinden onder het kopje Wandelingen.


Februari 2017

Op onderstaande foto staat Blixem de moeder van Dana (en zusje van Noa) bij Lydia in de trimsalon. Weer helemaal mooi gemaakt en klaar voor haar (bijna) 13e verjaardag! Wat ziet ze er ook nog knap uit ... een mooie, lieve mama en wat zou het leuk zijn als ze elkaar toch nog een keer zouden kunnen ontmoeten!


April 2017

Begin deze maand werd de baas 50 jaar en zijn we met onze dames een lang weekend naar Landal De Veluwse Hoevegaerde geweest in Putten.
Heerlijk weer eens op de Veluwe en het weer viel ook echt mee. De baas ging zaterdagmorgen alleen op pad voor de voor hem geregelde slipcursus in Almere en het vrouwtje met de dames hebben lekker gewandeld in het bos tegenover het park. Was toch wel even slikken, want in 2005 werd Joy daar toen gegrepen door een grote hond met alle gevolgen vandien.
's Middags nog gewandeld met Lydia en dochter Sterre en haar vier dames Lola, Tattoo, Stacey en Kiki in het Puttense bos. Op zondag een heerlijke zonnige dag met 's middags een korte wandeling door het arboretum op Landgoed Schovenhorst (Putten) en daarna naar Wildpark Het Aardhuis (Hoog Soeren).
Het was een super weekend!


21 april 2017

Met onze dames bij Froukje langs geweest voor check-up/bioresonantiebehandeling. Deze keer allebei nagekeken en behandeling gekregen. Dana was al dagen elke morgen gal aan het spugen en het ging niet over. Froukje voor deze afspraak eerst nog gebeld hierover en we zijn haar toen Okugest van VSM (tegen braken) gaan geven en gelukkig met resultaat. Toch voor de zekerheid met haar afgesproken om na te kijken hoe en wat ... zeker ook omdat we vlak voor onze vakantie zaten!
Het viel uiteindelijk mee en voor Dana een flesje nabehandeling meegekregen. Twee dagen voor onze vakantie naar de Beierse Alpen ging Dana weer spugen, dus Froukje nog snel gebeld. Advies om de Okugest heel de vakantie door te geven en Puur Spijsvertering elke dag. Helaas was ons potje zo goed als leeg en na rondbellen in de buurt nergens verkrijgbaar. Gelukkig was vlozaad in principe ook goed ter vervanging, dus kwam Agnes de avond voor ons vertrek nog een potje van Kadoes langs brengen. Tijdens de vakantie ging het stukken beter en ook daarna.

Mei 2017


In mei zijn we na heel wat jaren eindelijk weer eens op vakantie naar de bergen geweest. Geen Oostenrijk of Zwitserland, maar de Beierse Alpen in Duitsland. Iets dichter bij huis en net zo mooi! De dorpjes Wallgau, Krün en Mittenwald liggen op een plateau, dus zeer geschikt voor ons en onze dames. Wij verbleven in Gästehaus Anita in Wallgau in een heel fijn, knus appartement met alles wat je maar kunt bedenken aanwezig en bij een hele vriendelijke, behulpzame familie. Het waren twee geweldige weken ... alles klopte gewoon! De prachtige omgeving, het fijne appartement met grote tuin en het weer werkte ook super goed mee. In de nabije omgeving veel meren om lekker rond te wandelen en aan te relaxen en ook een flink aantal bergliften om heerlijk de bergen in te gaan.

Net buiten Wallgau bij de brug over de Isar beginnen een aantal gemarkeerde routes door Naturpark Karwendel. De wandeling naar de Auhütte is er eentje van en zeker aan te raden voor als je geen lange wandeling kan/wil maken. Tip: neem de tijd voor een pauze bij de Auhütte en bestel heerlijke Almtorte (of iets anders lekkers). En liever niet in het weekend, want dan is het daar echt ontzettend druk!

Naar boven geweest met de gondel van de Karwendelbahn naar 2244 m (bij Mittenwald). Dit is de op één na hoogste bergbaan van Duitsland en in 10 minuten sta je boven in een wondere witte wereld. Helaas niet het panoramapad kunnen lopen, omdat het in de week voor onze aankomst nog had gesneeuwd en ze het pad nog aan het opruimen waren!

Met de Herzogstandbahn naar boven (bij Kochel am See/Walchensee). Na een wandeling van ongeveer 10 minuten kom je bij de Gaststätte. Het bergjachthuis van koning Ludwig II staat er, je kan er lekker eten en drinken en zelfs nog wat hoger klimmen naar het befaamde kruis. Ook is er een Panorama-Naturlehrpfad wat goed te doen was met de dames.

Wandeling Barmsee (bij Krün). Mooi, maar het was wel een heel eind lopen voordat je echt bij het water kon komen. Het eerste stuk vanaf de parkeerplaats is echt heel mooi met laag water langs het wandelpad. Ideaal voor Noa en Dana!

Een korte wandeling naar de Grubsee. Een prachtig, besloten (zwem)meer, waar je omheen kunt wandelen. Niet groot, maar zooo mooi daar!

Panoramaberg Wank (1780 m) boven Garmisch-Partenkirchen. In 20 minuten ben je boven en is ook ideaal daar voor gezinnen en ouderen. Rondwandeling gemaakt en broodjes van thuis genuttigd met rondom prachtig uitzicht op de bergen en op de Zugspitze.

Mooie wandeling bij de Eibsee gemaakt. De Eibsee ligt aan de voet van de Zugspitze (de hoogste berg van Duitsland). Voor ons was de rondwandeling van 7,5 km te veel, dus het eerste stuk gedaan en weer terug. Ook konden de dames regelmatig even naar beneden om af te koelen in het meer. Ook kun je met de rondvaartboot mee en dat duurt ongeveer een half uur.

Natur Erlebnisweg (bij Krün). Een leerzame wandeling met uitzicht op Krün, die goed te doen was voor ons en onze dames.

De (extra) laatste dag omhoog met de Kreuzeckbahn (bij Garmisch-Partenkirchen). Omdat de lift die we eigenlijk wilden nemen gesloten was, besloten om deze te nemen. Achteraf niet zo'n goed plan (zeker voor de baas) ... veel te steil en geen panoramaweg helaas. Wel heerlijk gegeten in het bergrestaurant, terwijl de dames op zoek gingen naar hun brokjes.

We hebben genoten van alles ... zo ook Dana en Noa! Ze konden nog goed meekomen (ondanks hun leeftijd) en kregen heel wat aandacht onderweg. Ook nog een paar rasgenootjes ontmoet in deze twee weken. Hopelijk kunnen we volgend jaar nog een keertje terug ...


Juni 2017

In het weekend van 3 en 4 juni hebben de dames voor het eerst een nachtje bij Kadoes gelogeerd. Zaterdagmorgen hebben we ze met al hun spullen bij Agnes en John gebracht, voordat we zelf op familiebezoek zouden gaan op Flakkee. Normaal gaan ze altijd mee, maar deze keer zou dat voor niemand echt fijn zijn. Dus super, dat het zo opgelost kon worden! De dames hebben zich netjes gedragen ... op de momenten na dat Dana de poesjes ging verblijden met een bezoekje voor het raam van het atelier (met de bijbehorende herrie)! Verder hebben ze 's nachts braaf in de keuken geslapen. Buiten de poort wandelen hadden ze niet zoveel zin in, maar gelukkig hebben ze daar een hele grote tuin. Zondagavond hebben we ze weer opgehaald en waren we weer compleet! Zooo vreemd om zonder onze dames weg te zijn ...

September 2017

Een weekje weggeweest naar een nieuw adresje in het buitengebied van Geesbrug (Drenthe). Het Lunshofje is een gezellige, complete en vrijstaande bungalow in het Geeserveld ... dichtbij het Geeserbos, Mantingerzand en de Mepperhooilanden. Ideaal met Noa en Dana om zo vlakbij het huisje gelijk door bos en heide te kunnen wandelen. Ook mooie wandelingen in de omgeving gemaakt, naar het Openluchtmuseum Ellert en Brammert geweest in Schoonoord en naar het Veenpark in Barger-Compascuum. Van het treintje daar waren de dames iets minder gecharmeerd, maar verder vonden ze het reuze interessant. Het was een meer dan heerlijke week en ook het weer was prima. We komen hier zeker vaker terug ...


20 december 2017

Op woensdag 20 december is het "Lagotto-broertje" van ons vriendje Kadoes geboren. Er kwamen zeven pups ter wereld: 5 reutjes en 2 teefjes en alles ging goed met mama Bente en kids.
Zijn naam is Siepi geworden en hij had ook al snel een bijnaam ... de Grote Vriendeljke Reus! Hij weet namelijk precies waar hij moet zijn voor eten en doet dat dan ook graag en veel!
In februari komt hij hier bij Kadoes wonen, maar natuurlijk eerst nog flink groeien, dus veel spelen, leren, slapen enz.
Hopelijk vinden onze dames hem ook leuk en hebben ze straks veel plezier met z'n allen!


Jaarwisseling 2017

Al heel wat jaren gaan we rond de jaarwisseling een aantal dagen weg om buitenaf in een vakantiehuisje of B&B ver weg van al het vuurwerk te zijn. Uit nood ontstaan, omdat Joy met de jaren steeds banger werd en ze op het laatst dagen voor en met de jaarwisseling zelf hele dagen in haar bench zat te trillen en niet meer naar buiten wilde. Sommige middeltjes (homeopatisch e.d.) hielpen wel iets, maar zeker niet genoeg wat ons betreft. De laatste jaren van Joy's leven werd ook Noa steeds banger, dus was het fijn dat we al ergens anders waren met deze dagen. Inmiddels is Joy er al een tijdje niet meer en Noa ook al iets dover gezien haar leeftijd van bijna 14 jaar. Toch zijn we ook dit jaar weer heerlijk weggeweest. Deze keer een lang weekend in Het Lunshofje (Geesbrug) gelogeerd, waar we ook in september al een weekje waren. Heel goed bevallen ... er was wel wat vuurwerk te horen, maar ver weg en dof. Noa reageerde er eigenlijk totaal niet op en dat ook zonder extra hulp van Bach Rescue druppels, dus dat was heerlijk! Wel jammer, dat het heel onstuimig weer was die dagen met heeeel veel regen ... lekkere lange wandelingen door het bos en over de heide zaten er helaas niet echt in.
Wel op de eerste dag van het nieuwe jaar nog een mooie verrassing ... toen we uit het raam keken, hadden we bezoek van twee prachtige reetjes!


Januari 2018

Het eerste weekend van 2018 op familiebezoek geweest op Flakkee en in Dordrecht. Noa was niet helemaal lekker en sliep veel, terwijl Dana zich weer lekker aan het uitleven was voor het woonkamerraam van opa en oma. De poesjes van de buren waren er namelijk ook weer en worden ook steeds brutaler. Eentje ging zelfs voor het raam zitten op ooghoogte met Dana!


10 februari 2018

Vandaag was het de grote dag voor de baasjes van vriendje Kadoes!

Na al die maanden van verwachting stond dan eindelijk Siepi z'n koffertje klaar en kunnen zijn nieuwe grote avonturen beginnen samen met zijn nieuwe baasjes en grote broer Kadoes.
Helaas mocht het laatste niet zo zijn (zie het onderstaande bericht).


Lieve Siepi ... inmiddels hebben we je ontmoet en je bent een echte clown en hartendief! Zo sneu, dat er voor jou en je grote broer niet meer tijd was om vriendjes te worden en samen te spelen, van hem te leren enz.
Je bent op dit moment een grote troost voor je nieuwe baasjes!
Ze zijn heel erg blij met je en je gaat ook een geweldig leven tegemoet.
Heel veel plezier en geluk met elkaar.

Welkom lieve Grote Vriendelijke Reus!

12 februari 2018

Wat kunnen blijdschap en verdriet toch dichtbij elkaar liggen!
Op deze mooie winterdag hebben de baasjes van ons vriendje Kadoes de moeilijke beslissing moeten nemen om hun lieve, trouwe vriend te laten gaan. Wat een groot gemis voor hun! Ook wij zullen hem gaan missen ... zijn altijd enthousiaste en vrolijke begroeting, zijn knuffels, onze gezamenlijke wandelingen enz.
We zijn "blij", dat we hem vandaag nog hebben gezien en voor de laatste keer geknuffeld.


Lieve dappere krullenbol, weet dat je baasjes alles (en meer) voor je gedaan hebben om je de laatste jaren stabiel te krijgen/houden, heel veel van je houden en je echt nooit zullen vergeten!
Je laat een grote leegte achter, maar ook ontelbare mooie herinneringen, die ze altijd bij zich zullen dragen en je hebt een heerlijk leven met hun samen gehad.
Rust zacht lieve Kadoes ... je was een bijzondere woef!

Maart 2018

Een wandeling gemaakt over het landgoed bij Havezathe De Oosterhof in Rijssen ... zoveel dierbare herinneringen daar! Ondanks dat het er nog steeds prachtig is, heeft het ook veel aan glans verloren!
Onderstaande foto's zijn gemaakt op de brug voor de Havezathe.


4 april 2018

Liefde is ... alles samen delen!
Met Dana en Noa weer eens naar Froukje geweest in Wezuperbrug voor een check-up van Noa en bioresonantie behandeling. Daarna nog even door Boswachterij Sleenerzand gewandeld, want je kunt bijna gelijk vanaf haar praktijk zo het bos in wandelen.


5 april 2018

Vandaag 12 kaarsjes voor onze lieve Daantje ...
Van harte lieve woef en dat er nog maar veel mooie, gezonde jaren mogen volgen!
Dikke verjaardagsknuffel van ons!


15 april 2018

Een heerlijk rondje gedaan over Landgoed Den Alerdinck (bij Heino/Laag Zuthem). Genoten van al het ontwakende groen, de schapen met hun lammetjes en de fluitende vogels. Daarna nog even bij Joy langs geweest ... weer een nieuw bloemenmandje gebracht.


April 2018

Heerlijk een midweekje er tussenuit geweest ... ook ter gelegenheid van een voor ons speciale dag ... 25 jaar getrouwd! Voor de derde keer naar het inmiddels vertrouwde plekje het Lunshofje in Geesbrug geweest (Drenthe).
De weersvooruitzichten waren niet echt super, maar het viel achteraf reuze mee.
Heerlijk gewandeld in Boswachterij Sleenerzand met aansluitend een paar uurtjes naar het dorp Orvelte geweest. Langs de monumentale boerderijen, musea, de schaapskooien en winkeltjes gewandeld en met de dames nog een rondje gedaan buiten het dorp tussen de weilanden door. Verder ook nog neergestreken bij restaurant de Schapendrift voor een late lunch en voor de dames natuurlijk een lekkere vissnack.
De tweede dag gewandeld bij de Mepperhooilanden, waar we ook nog een ree hebben gespot en later in de omgeving van het Lunshofje een rondje gedaan in Boswachterij Gees. Deze dagen ook veel ooievaars gezien.
De laatste dag waren er even flinke buien (met hagel), maar 's midddags kwam de zon door en hebben we een hele mooie korte route gelopen over de heide van de Hooge Stoep. Dit is ook om de hoek bij het huisje en gaan we de volgende keer zeker nog een keer doen, maar dan wel met werkende batterijen in onze digi.
Het was kort, maar wat hebben we weer genoten!


Dana is gek op de iPad! Zodra je die pakt, zit/ligt ze naast je of zoals op onderstaande foto te zien is, ligt ze op je benen om maar niets te hoeven missen. Als ze de kans krijgt, dan start ze ook zelf een filmpje op met haar neus tegen het scherm. Het liefst natuurlijk een filmpje met honden of andere dieren, als ze maar bewegen!


Juni 2018

Zondag 24 juni een middagje op Siepi gepast. Deze heer is inmiddels flink gegroeid en niet echt een puppy meer te noemen ... op zijn ondeugende streken na dan. Onze dames maar even thuis gelaten, want die vinden hem nog maar een herrieschopper en wildebras.


19 juli 2018

Op 20 juli kregen we het hele verdrietige bericht, dat Blixem de moeder van Dana (en zusje van Noa) onverwachts is overleden aan het begin van de avond op 19 juli.
Wat kwam dit in één keer binnen! We weten natuurlijk allemaal wel, dat op een leeftijd van ruim 14 jaar ze hondjes van alle dag kunnen zijn, maar het blijft gewoon heeeel moeilijk als het moment daar is. Zo lang deel uitgemaakt van het gezin en je leven ...

We wensen de baasjes van Blixem en ook Lydia heel veel sterkte toe met dit grote verlies ... wat zal ze gemist worden, maar nooit vergeten!
Ook voor Luna (dochter van Blixem) zal het moeilijk en vreemd zijn zo ineens zonder haar moeder en maatje verder te moeten.

Dag lieve mooie Blixem ... rust zacht!
We hadden je graag nog een keer gezien en geknuffeld, maar het mocht helaas niet zo zijn.
Ook wij zullen je niet vergeten!


"If there ever comes a day where we can't be together, keep me in your heart. I'll stay there forever."

8 augustus 2018

Vandaag familiebezoek gehad en weer even gezellig "live" bijgepraat.
Ons nichtje en neefje zouden heel graag zelf een hondje willen hebben, dus vinden ze het nog altijd leuk om met onze dames te gaan wandelen. Dus hebben we nog even een rondje gedaan over het speelveld, terwijl de mannen op pad waren om ons avondeten te halen.


September 2018

In september zijn we weer naar het inmiddels voor ons zo vertrouwde plekje afgereisd buiten Geesbrug (Drenthe), waar we twee heerlijke vakantieweken hebben gehad. Super getroffen met het weer en zelfs in de tweede week nog een paar dagen rond de 25 Graden.

Elke dag wel ergens in de omgeving een heerlijke boswandeling gemaakt, maar wel aangepast aan Noa. Lange wandelingen zitten er niet meer in en deze keer hadden we voor haar ook de hondenbuggy ingeladen. Tijdens een paar wandelingen meegenomen en het viel ons niet tegen hoe ze reageerde en er best een tijdje in bleef zitten!
Ook nog twee keer naar het museumdorpje Orvelte geweest, waar de baas een korte workshop kniepertjes bakken (dunne wafeltjes) heeft gevolgd. Verder ook weer even naar Openluchtmuseum Ellert en Brammert geweest in Schoonoord.

Tijdens de eerste week van de vakantie zijn we ook nog bij Froukje in Wezuperbrug geweest met onze dames voor een nieuwe titerbepaling. Het was inmiddels 3 jaar geleden en we waren benieuwd of ze toch nog beschermd waren. Ze waren allebei mooi stabiel gebleven en hun paspoorten zijn voor nog eens 3 jaar afgetekend, dus dat is super! Noa nog even laten doormeten m.b.t. haar nieren en daar heeft ze nog een aantal fijne ondersteunende programma's voor gekregen.

Het was al met al weer genieten voor ons viertjes in Drenthe.
Volgend jaar zeker weer als het even kan!
Op de heen- en terugreis ook nog even bij Joytje langs geweest ... dit is eigenlijk een beetje traditie geworden als we die richting opgaan.


13 oktober 2018

Met de dames een rondje Den Alerdinck/Colckhof gedaan (bij Laag Zuthem) en genoten van de beginnende herfst, maar wel met een hele aangename temperatuur erbij.


15 oktober 2018

's Middags met Agnes en Siepi weer eens naar Het Ravijn geweest bij Hellendoorn. Alle 3 los en dat ging prima.
Deze keer de buggy meegenomen voor Noa en ook nu heeft ze er een tijdje in gezeten. Het was ook prachtig weer en nog behoorlijk warm voor de tijd van het jaar!

19 oktober 2018

Vroeg op pad met onze dames naar de trimsalon van Fatma Platenkamp in Hengelo. Lydia kon de week ervoor helaas door omstandigheden onze trimafspraak niet door laten gaan en voorlopig zit ze ook nog wel even in de lappenmand. Gelukkig dit adres van haar doorgekregen en vrij snel een afspraak kunnen maken met Fatma. Na kennismaking met Fatma en haar man, een kleine rondleiding door hun salon en wat tips voor hun wat betreft Noa en Dana zijn wij vertrokken naar de Intratuin in Almelo en daarna terug naar de Ikea in Hengelo. Voor ons echt wel even wennen zo, want bij Lydia blijven we er eigenlijk altijd bij, omdat dat voor ons veel handiger is ... zeker voor de baas. Het was behoorlijk vermoeiend voor hem, maar voor een keertje was het net te doen en we waren heeeel blij, dat ze getrimd waren. Half 2 mochten we ze weer ophalen ... wat waren ze weer mooi en opgeknapt! Al met al goed bevallen ... hele aardige mensen en mooi, goed getrimd! Echt heel fijn en lief, dat ze ons en Lydia wilden helpen, terwijl ze het zelf al zo druk hadden! Foto's zijn gemaakt door Fatma.


21 oktober 2018

Deze middag nog even lekker een rondje gedaan met de dames. Via de Oude Deventerweg naar Erve De Pas (Sprengenberg/Haarle) gewandeld. We waren hier al een tijdje niet geweest ... veel positieve veranderingen! Naast de Informatieschuur zijn er nu Herberg De Pas bijgekomen (voor de inwendige mens met terras), speelnatuur van Oerrr (ravotten voor de kids naast de Herberg) en ze zijn bezig met een nieuwe parkeerplaats. Het was weer genieten ...


9 november 2018

Deze week 3 keer met vriendje Siepi en Agnes naar Het Ravijn bij Hellendoorn geweest en heerlijk gewandeld in het prachtig verkleurende bos.


24 december 2018

Vlak voor de Kerstdagen nog met Dana naar de DA geweest in Nijverdal. Ze plaste al een paar dagen heel veel tijdens het wandelen en ook tussendoor moest ze extra naar buiten. Ook 's morgens wilde ze eerder naar buiten om te plassen en kon niet wachten om over Noa's plasje te plassen. Dus uit voorzorg gelijk maandagmorgen ochtendurine opgevangen met de soeplepel, zodat ze die 's middags konden checken. In eerste instantie was de urine goed, maar na 2 minuten het staafje nog eens bekeken te hebben, sloeg het toch door naar de kleur groen. Wat dan aangeeft, dat er bloed bij de urine zit. Voor de zekerheid ook een echo laten maken om te kijken of ze misschien een blaassteen had of blaasgruis, maar niets bijzonders gevonden gelukkig. Dus met een kuurtje voor 7 dagen naar huis en hopelijk is het dan weer over. Na het bezoekje aan de DA natuurlijk nog lekker even met de dames naar het speelbos geweest bij Nijverdal voor een lekker rondje.

31 december 2018

Rond de jaarwisseling zijn we nog 2 nachtjes naar B&B Vijverzicht in Marijenkampen geweest. Dit ligt vlakbij het Nationaal Park Weerribben-Wieden en daar hebben we de laatste dag van 2018 nog een heerlijke wandeling gemaakt. Het was er qua vuurwerk helaas niet echt rustig, maar de dames hadden er geen last van gelukkig.
Het gezellige knusse huisje staat in de achtertuin van de verhuurders, maar met genoeg privacy. Alles wat je nodig hebt, is er te vinden en wij vonden de aanwezigheid van de complete keuken een groot voordeel. Je bent dan niet genoodzaakt om buiten de deur te eten, zoals in veel B&B's wel het geval is. Ook fijn, dat het terras omheind is en onze dames toch ruimte hadden om even los naar buiten te kunnen. De verhuurders zijn heel vriendelijk en verzorgen indien gewenst een heerlijk ontbijt. Een heel fijn plekje in een mooie omgeving!


14 februari 2019

Vandaag na lange tijd weer naar Lydia geweest voor de dames hun trimbeurt en het was zeker nodig na 4 maanden! Veel haren voor hun ogen waar niks meer mee te beginnen was enz. Gelukkig is Lydia weer zover opgeknapt, dat ze weer aan het werk is, maar nog wel in de opbouwende fase. Blij voor haar na al die maanden van rust houden en weinig kunnen beginnen en voor ons fijn, dat we weer terecht konden op ons vertrouwde stekkie.
De dames zijn weer prachtig geworden en mochten na hun schoonheidsbehandeling nog even mooi op de foto. Met flink wat snoepjes ging dat best goed!
Daarna nog even lekker naar het Puttense bos geweest met Lydia en haar brigade van 4.


5 april 2019

Onze lieve Dana vierde deze dag haar 13e verjaardag!


Van harte lieve woef en hopelijk weer een mooi en gezond nieuw levensjaar tegemoet!
Dikke knuffel van ons drietjes ...

20 april 2019

Kort rondje Eelerberg gedaan, want het was met de Paasdagen behoorlijk warm.


24 april 2019

Tussen de bloemetjes op ons speelveld ... lekker rollen met als resultaat gele-stippen-hondjes.


30 april 2019

Vandaag hadden we familiebezoek. Zo mooi om te zien ... ons nichtje samen met Dana kroelend op de bank! Toen ze nog klein was, was ze heel bang voor onze dames en zat ze meestal tussen haar vader en moeder in op de bank met haar benen ver omhoog. Nu zou ze zelfs heel graag zelf een hondje willen hebben!


Mei 2019

Met onze dames heerlijk een midweek naar Het Lunshofje in Geesbrug geweest ... ook om nog een beetje te vieren, dat het vrouwtje 50 jaar is geworden. Inmiddels de vijfde keer, dat we hier zijn neergestreken en het voelt eigenlijk als thuis komen. Op de heenreis eerst nog even langs de kliniek in Den Ham gereden om granulaat voor Noa op te halen. Goed getroffen met het weer, dus lekker kunnen wandelen.
Gewandeld vlakbij het huisje langs de heide van de Hooge Stoep, waar sinds eind vorig jaar schapen en geiten lopen. Ook een nieuw rondje gedaan bij de Klinkenberg (Boswachterij Gees), waar Dana zich lekker kon uitleven in het hoge gras met het zoeken naar muisjes. Nog een mooie ooievaarsfamilie gezien daar op het nest in het natuurgebied ... prachtig om te zien!
Verder nog een paar uurtjes naar museumdorp Orvelte geweest ... een rondje gedaan door een gedeelte van het dorp met als afsluiting heerlijke verse appeltaart met slagroom in de tuin van 't Bakkershoes en voor de dames een vissnack en een grote bak vers water van de dame van de bakkerij.
Op de laatste dag gewandeld bij de Anne de Vries Hoek met mooi uitzicht op het natuurgebied de Mepperhooilanden.
Weer genoten en we kijken alweer uit naar september!


18 juni 2019

Weer tijd voor de kapper en het was hard nodig! Bij Noa er zelfs voor gekozen om ook haar rokje eraf te halen. Doordat we nu om de vier maanden gaan en we het rokje niet helemaal goed doorgekamt hadden, was het eigenlijk geen doen om dat nog goed te krijgen. Dus Noa ziet er nu weer uit als in haar jonge jaren. Daarna nog even naar het Puttense bos geweest voor een korte wandeling.


23 juni 2019

Een warme dag, dus 's morgens op tijd een rondje over Den Alerdinck gedaan. Aansluitend ook nog bij Joytje langs geweest om haar plantjes water te geven. Sinds eind vorig jaar zijn ze bij de begraafplaats bezig om een parkje aan te leggen, waar je een rondje kunt wandelen langs de aangelegde vijver en kunt genieten van de prachtige veld- en wildbloemen. Er staat zelfs een rustbankje en een picknicktafel. Super mooi gedaan!


30 juli 2019

Deze avond opgepast op vriendje Siepi en de dames mochten ook mee. Het was heerlijk daar in de tuin en onder de veranda en de drie boeven hebben zich goed vermaakt. Ze hebben een tijdje lekker gespeeld en elkaar uitgedaagd. Ook had Dana al snel het grote bot van Siepi ingepikt wat in de tuin lag en Noa had in de keuken het eetbordje van hem gevonden en nog even grondig schoon gelikt. Het is echt een goedzak ... alles samen delen!


4 augustus 2019

Deze zondagmiddag nog even een klein rondje gedaan over Den Alerdinck. Dana zat te wachten tot ze brokjes kreeg om te zoeken op het bospad.


11 augustus 2019

Rondje gedaan met onze dames over de Noetselerberg (bij Nijverdal), waar de heide prachtig in bloei stond. Dat was vorig jaar wel anders!


September 2019

Twee weken op vakantie geweest naar ons vaste plekje Het Lunshofje in Geesbrug. Het weer viel niet tegen ... soms een beetje fris, maar altijd beter dan 30 Graden. Heerlijk gewandeld in de buurt (boswachterij Gees en de Hooge Stoep), maar ook een aantal nieuwe dingen ondernomen.

Twee keer naar het Bargerveen (natuurgebied Veenland) geweest. Rondje gewandeld bij de schaapskooi en terrasje gedaan bij restaurant Wollegras, waar we ook de schaapskudde met herder en zijn honden nog tegen kwamen. Prachtig om te zien! Later ook nog bij Bargerveen-Noord geweest. Daar naar een vogelkijkhut gewandeld en de dames konden op de terugweg nog lekker even pootjebaden in een waterplas.
Na eerst een korte wandeling nog een bezoekje gebracht aan de Jumper (de diersuper) in Hoogeveen, waar we een rond stoffen mandje voor de dames gescoord hebben.
Rondje gedaan over landgoed De Klencke (vlakbij Emmen). Ook naar het dorp Dalen (dorp tussen de molens bij Coevorden) geweest en de baas daar een rondleiding gedaan door museummolen Jan Pol ... het vrouwtje met Noa en Dana een gedeelte van de route Klompenpadtien gewandeld.


Natuurlijk ook weer een middagje naar Orvelte geweest ... blijft mooi daar en handig met bankjes voor de baas. Deze keer is hij op bezoek geweest bij Zoo Bizar. Dit is een mini-zoo opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij in het dorp en de kleinste Zoo van Nederland. Het vrouwtje was aan de wandel met de dames in en net buiten het dorp.
Het Dwingelderveld stond ook nog op ons lijstje, dus een gedeelte van het nog vrij nieuwe Familiepad (Noordenveld) gewandeld. Dit pad is vooral bedoeld voor rolstoelgebruikers, maar ook voor mensen die slecht ter been zijn. Heel veel bankjes onderweg en prachtig uitzicht over de heide. Ook de schaapskooi Achter 't Zaand nog bezocht met klein informatiecentrum van Natuurmonumenten.

Op de laatste dag van de vakantie nog naar Het Blauwe Meer geweest (natuurgebied Leggelderveld en ligt vlakbij Hoogersmilde). Al meerdere keren geweest tijdens onze eerdere vakanties in Drenthe, maar dit wilden we nog heel graag met Noa doen. Ze geniet daar altijd zo van het rondje door het bos om het prachtige meer heen en vooral van het water.

Ook deze twee weken zijn weer omgevlogen. Het was weer heerlijk ... tot de volgende keer!


30 september 2019

Met allebei de dames naar de kliniek in Den Ham geweest voor een check-up.
Voor Noa omdat ze tijdens/na onze vakantie meer ging likken (misselijkheid), minder uithoudingsvermogen had dan ervoor en een paar keer terughoudendheid liet zien wat haar eten betreft (met name 's avonds). Kwam wel kijken, maar liep weer weg of ging liggen om dan even later dan toch wel te komen eten. Dit is echt niets voor Noa, dus daar moest zeker naar gekeken worden.

Voor Dana omdat ze sinds een paar maanden trager is met wandelen, vaak achter aan loopt en ze ook hoestmomenten heeft. Eerst dachten we nog dat het met het warme weer te maken had, maar daarna veranderde er eigenlijk niet zo veel. Dus gevraagd of ze haar longen en hartje wilden beluisteren. Haar hart klonk prima, maar haar longen klonken helaas niet zoals het zou moeten. Binnenkort laten we longfoto's maken om te kijken hoe en wat ... wordt dus vervolgd.

Wat Noa betreft kwam het er eigenlijk op neer ... genieten van de tijd die we nog hebben en haar goed in de gaten houden. Ze heeft nu tabletjes tegen de misselijkheid, maar dat gaat op den duur ook niet meer werken. Zo moeilijk dit en sneu!! Ze is voor haar leeftijd nog zo stoer ... gaat nog graag mee naar het bos voor een aangepast korter rondje, springt nog zelf op de bankleuning enz. Haar koppie wil nog zo graag ...

7 oktober 2019

's Middags weer naar dierenkliniek Den Ham geweest om longfoto's te laten maken bij Dana. Vol vertrouwen liep ze met dierenarts Bert mee van de wachtruimte naar de röntgenkamer en het duurde niet heel lang voor ze terug was. Helaas was de uitslag niet om blij van te worden ... ze heeft een vernauwde luchtpijp. Deze vernauwing wordt trachea collaps genoemd.

Trachea collaps wordt veroorzaakt door een verslapping van de kraakbeenringen in de luchtpijp, waardoor deze geleidelijk aan vernauwt. Met als gevolg een harde droge hoest en uiteindelijk ernstige benauwdheid. Trachea collaps komt voornamelijk voor bij kleine en miniatuur rassen op middelbare leeftijd.
Een hond met trachea collaps is wel vaak goed te ondersteunen. Belangrijk hierbij zijn: een goed gewicht (geen overgewicht), een borsttuig in plaats van een halsband, warmte en inspanning vermijden en het gebruik van hoestonderdrukkers.

Voor nu heeft Dana niets mee gekregen, maar zodra ze meer gaat hoesten moeten we aan de bel trekken. Wel laten we inmiddels elke avond in de woonkamer een paar druppels olie van Young Living (R.C. - deze werkt ondersteunend aan het luchtwegenstelsel) verdampen in de daarvoor bestemde diffuser, zodat ze daar haar voordeel mee kan doen.
Het is afwachten hoe dit zich verder gaat ontwikkelen!

14 oktober 2019

Vandaag hadden de dames weer hun trimafspraak bij Lydia.
Helaas kwamen we op weg naar Putten in de protestactie van de boeren terecht (tussen Raalte en Zwolle), waardoor we er 1 uur en 15 minuten langer over deden en dus veel te laat bij Lydia waren. Ondanks alles toch nog gelukt ... voor Noa een beetje bijwerken (plus een energiebehandeling) en voor Dana een tussenbeurt. Ze kunnen nu gelukkig alles weer goed zien.
Daarna nog even een kort rondje met Lydia en vier dames door het Speulder- en Sprielderbos gedaan. Noa mocht zelfs vies worden, maar deed het toen natuurlijk niet.

 

Copyright © 2009 Onzewestie.nl | website realisatie: Design-Pure & Simple