Laatste update: 19-07-2021
 
Roepnaam : Indy
Geboren : 27 februari 2021
Geboorteplaats : Zandpol (Drenthe)
Eigenschappen :
Heel ondeugend "draakje"
Ligt heel graag op schoot of op/aan je voeten
Wil het liefst overal bij zijn
Springt hoog en overal op/in
Dol op alle soorten mensen en honden
Geen fan van vogels (het fluiten en gefladder)
Sloper als je even niet oplet

Na het afscheid van onze lieve Dana (augustus 2020) was het een extra moeilijke tijd ... het gemis, niets meer om voor te zorgen en het was zo ontzettend leeg en stil!
Een aantal maanden verder wisten we al, dat dit niet ging wennen en zijn we voorzichtig weer wat gaan rondkijken op verschillende websites. Heel wat mogelijkheden zijn ons de afgelopen maanden gepasseerd (van puppies, jongere herplaatsers tot oudere hondjes), maar het werd het dan toch uiteindelijk net niet. Ook werd het wel duidelijk, dat een Westie op korte termijn en om meerdere redenen niet zou gaan lukken en besloten we om ook naar andere Terriërs te kijken. Westies zullen altijd onze eerste liefde blijven, maar uiteindelijk zit liefde, geluk en plezier niet in het uiterlijk of een specifiek ras.

Op zaterdag 27 maart 2021 kwam ineens het onderstaande bericht voorbij, dat er 7 puppies beschikbaar waren (3 reutjes en 4 teefjes). Ze waren toen 4 weken oud.

Wij hebben een schitterend nestje pups.
Moeders is een Cairn Terriër en vader is een Jack Russell Black and tan.
Ze zijn 27 februari geboren.
Beide ouders zijn aanwezig, ze groeien op in huiselijke kring en liggen in de huiskamer, dus ze zijn huishoudelijke geluiden gewend.
Ook zijn ze kleine kinderen, andere honden en katten gewend.
De pups worden gechipt, geënt, ontwormd en krijgen een paspoort.

Heeft u interesse stuur gerust een berichtje!


Onderstaande leuke foto's stonden bij het bericht.


Zondag 28 maart zijn we 's middags naar het plaatsje Zandpol (Drenthe) gereden om kennis te maken met Albert, Marianne en hun hondjes. We hadden er al snel een goed gevoel bij en werden eerst uitbundig begroet door hun 3 lieve enthousiaste Terriërs. Na eerst wat gepraat te hebben en heerlijk met de puppies geknuffeld, viel het nog niet mee om gelijk en met hun leeftijd van 4 weken een keuze te maken uit de 3 nog beschikbare teefjes. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het teefje met de 4 witte pootjes. Zo grappig, het lijkt net of ze met haar pootjes in de melk of verf heeft "gedipt". Ook heeft ze een wit vlekje onder haar kin, een witte vlek op haar borst en een klein wit puntje aan haar staart. Dit vonden we wel toepasselijk in ons geval ... toch nog een beetje het wit van een Westie!
Aangezien we al een tijdje op zoek waren, hadden we al twee mooie namen uitgezocht.
We hebben uiteindelijk gekozen voor de naam INDY en het past ook echt bij haar.
Met voor ons als extra betekenis, dat de letters van onze drie "musketiers" erin terugkomen ... de N van Noa, de D van Dana en de Y van Joy.

Het moest op de terugweg en de dagen erna echt wel even "landen", dat er aan onze maandenlange zoektocht eindelijk een einde was gekomen.
Natuurlijk zullen we onze 3 lieve "musketiers" en onze geweldige jaren samen nooit vergeten en in ons hart bewaren!

Nog even kort samengevat ...

Indy is geboren op 27 februari 2021.
Op onderstaande foto's waren ze net geboren.


Moeder van Indy is Troela (Cairn Terriër) en haar vader is Luther (Jack Russell) en ze wonen gezellig samen met nog twee andere honden.


Ze heeft nog 3 zusjes (Jitske, Mientje en Saartje) en 3 broertjes (Dex, Flip en Bikkel).

Tussen onze bezoeken door kregen we ook af en toe een update met foto's en/of een filmpje gestuurd van de 7 "dwergjes". Heel fijn om zo op de hoogte te blijven!


Van 1 april t/m 3 april waren we na lange tijd weer eens op familiebezoek op Flakkee en op de heenreis een tussenstop in Putten gemaakt om bij Lydia een bench op te halen voor Indy. Ook kregen we nog een cadeautje voor haar van Lydia. Zo lief!


Zaterdag 10 april mochten we 's middags nog een keertje langs komen om met Indy te knuffelen. Inmiddels zijn ze 6 weken oud en wat waren ze alweer gegroeid sinds ons eerste bezoek. Ze zaten buiten in de puppyren toen we kwamen en toen die openging, stormden ze overal naar toe ... heerlijk om te zien. Allebei heerlijk geknuffeld met Indy en natuurlijk veel foto's gemaakt.


Woensdag 14 april samen naar de Pets Place geweest in Nijverdal voor nog wat nieuwe spulletjes voor Indy. Een aantal van de speeltjes van onze dames waren wel aan vervanging toe en gelijk maar een roze halsbandje en zwarte lijn gekocht (ook voor de hondenschool later). Toch ook nog maar een zwarte opvouwbare draadbench gekocht met kussen, omdat ze dit nu ook gewend is en de gekregen bench toch wel wat aan de kleine kant bleek voor langer gebruik in de woonkamer. Deze laatste gaan we nu mooi voor in de auto gebruiken.

Vrijdag 16 april zijn de puppies bij de dierenarts langs geweest voor hun eerste enting, check-up en zijn ze gechipt. Gelukkig allemaal "goedgekeurd".


Als alles goed gaat, gaan we haar zaterdag 24 april ophalen en gaan onze nieuwe avonturen beginnen.
We kijken er heel erg naar uit!

24 april 2021

Vandaag een spannende dag, want om 11.00 uur mochten we Indy ophalen. Ze was de laatste van alle puppies, die aan haar nieuwe avontuur ging beginnen. Na nog even wat gepraat en gedronken te hebben, was het toch echt tijd om afscheid te nemen. We kregen nog een leuk tasje voor haar mee met allerlei spulletjes erin (haar paspoort, klein knuffeltje, zakje brokjes en snacks, blikjes natvoer e.d.).


Op weg naar huis zat ze op schoot in haar mandje en was ze redelijk rustig ... bij thuiskomst ging ze eerst haar nieuwe huis en tuin eens goed ontdekken.
Haar (en onze) eerste nacht was vrij kort ... alleen slapen in een bench vond ze toch niet zo geslaagd. Ook al hadden we voor haar een pluche schaap gekocht met hartslag en sliep ze naast ons bed. De tweede nacht een verwarmde voetenwarmer bij haar gelegd en dat ging al stukken beter. De eerste 1,5 week 's nachts 1 keer de wekker gezet voor een plasje en/of poepje buiten. Dit ging ook al vrij snel heel goed.


25 april 2021

's Morgens kwam Agnes langs om kennis te maken met Indy en ze had twee cadeautjes mee voor haar. Een mooie water/eetbak met haar naam erop en een safestix van Kong. Natuurlijk ook lekker met elkaar geknuffeld.
De rest van de dag was ze druk in de weer om al het speelgoed eens goed te "onderzoeken" en ook het "veilige" plekje onder de salontafel ontdekt.


26 april 2021

Vandaag Indy's eerste kennismaking met vers vlees van Darf (met in de eerste dagen gekookt water erover). Gelukkig geen probleem gehad met de overgang van brokjes naar vlees ... ze vindt het meer dan heerlijk. We hoeven haar nooit te roepen, komt als een speer aangerend en haar bakje is zo leeg.
Verder is ze graag buiten, maar wel onder toezicht want als ze de kans krijgt sloopt en eet ze van alles!
Ook slaapt ze op veel verschillende plaatsen, maar de meest aparte is toch wel achter op je benen als je toevallig even op je knieën zit.


In de eerste week hebben we haar met veel verschillende dingen en mensen kennis laten maken, zoals bijvoorbeeld haar nieuwe halsband en riem, de (bewegende) rollator van de baas, in haar draagzak op de parkeerplaats en bij de winkels in Raalte, een rijdende container, een open paraplu enz. Ook zijn we met haar bij de Pets Place geweest in Nijverdal (voor snacks en een nieuw korter riempje), is ze bij een lieve dorpsgenoot binnen in huis geweest en kreeg ze haar eerste kleine rondje in het bos bij de Knapenvelder buiten Raalte.
Verder hebben we haar ook aangemeld bij de NDG.


In de tweede week heeft ze veel verschillende honden ontmoet (groot en klein) en zo ook veel mensen (ook groot en klein). Ze is in ieder geval heel gek op mensen ... ze wil echt met iedereen kennis maken! Ook zijn we meer rondjes op het dorp gaan doen. Verder weer kort naar het bos geweest ... deze keer bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.


1 mei 2021

Ons boefje in de tuin tussen de boomschors, heerlijk op schoot en kroelen op de snuffelmat.6 mei 2021

Aan het eind van deze middag hadden we een afspraak voor een titerbepaling door dierenarts Froukje op een buitenlocatie aan de rand van Rijssen. Ze had daar al een afspraak met een andere klant, dus konden we het zo mooi combineren. Na het afnemen van bloed (met dank aan ons kaasbakje) heeft ze Indy verder nog even kort nagekeken. Later op de avond kregen we de uitslag ... ze is voor nu wel voldoende beschermd, maar over 2 tot 3 weken moeten we het nog een keer laten checken.

7 mei 2021

's Morgens afgesproken met Agnes en Lagotto Joep voor een korte introductiewandeling bij een bosje buiten Hellendoorn. Daar is het niet zo druk met wandelaars en andere honden. Ze liep voor een eerste keer goed mee en ook met Joep ging het goed!


's Middags ook nog bij dierenkliniek Den Ham langs geweest voor een korte kennismaking en even rond gesnuffeld in de wachtruimte. Ze is gelijk ingeschreven en gewogen en ook ontwormingsmiddel voor haar meegenomen.
Daarna was haar "batterijtje" even leeg en was het tijd voor een rustpauze!


8 mei 2021

Ze is dol op verzamelen en past hierdoor nog maar net zelf in haar mandje!


9 mei 2021

Ons eerste rondje over het speelveld voor ons huis. Spannend en zoveel te ontdekken!


10 mei 2021

Om 16.00 uur hadden we onze eerste puppyles bij hondenschool De Lijn in Raalte. Het viel nog niet mee voor het vrouwtje. Vroeger deed het baasje deze dingen, maar dat gaat helaas niet meer lukken. Wel heeft hij er op een stoel bij gezeten en kon zo alles toch meemaken.
Door Corona zijn er nu helaas al een tijdje geen groepslessen meer, maar 1-op-1 lessen. Voordeel is, dat je sneller en meer leert per les ... het nadeel is, dat Indy nu geen andere hondjes ziet.
Over 2 weken de volgende les, maar in de tussentijd hebben we wel huiswerk meegekregen.
Op onderstaande foto's had ze het voor de les nog druk met een stokje in de tuin (in Dana's kuil) en het leeghalen van de speelgoedmand.


13 mei 2021

's Middags met Lydia en Simone en hun hondjes Tattoo, Kiki en Ruby (een Schotje en twee Westies) in het Puttense bos (Sprielderbosch) gewandeld voor socialisatie van Indy. Ging super goed met alle vier los!
Ruby en Indy hadden elkaar helemaal gevonden en bleven maar stoeien. Daarna nog met Lydia mee naar huis en even in huis en in de trimsalon gesnuffeld. Het was een geslaagde middag!
De onderste drieluik foto's zijn gemaakt door Lydia ... zo schattig!
20 mei 2021

Deze middag hadden we onze tweede afspraak bij Froukje (in Wezuperbrug) voor titerbepaling van Indy. Het was een titersessie, dus het was een komen en gaan van auto's en baasjes met honden. Het afnemen van een beetje bloed was zo gepiept (met dank aan de stukjes gekookte kip) en daarna was het wachten op de uitslag. Deze konden we na 2,5 uur verwachten, dus zijn wij een tijdje naar Orvelte gegaan.
Dit is ongeveer 10 minuten bij haar vandaan ... een klein rondje in dit altijd mooie dorp gedaan en ook gelijk socialisatie voor Indy. Ze heeft weer menig voorbijganger versiert en haar buikje laten zien! Weer een paar honden ontmoet en een paard in de wei. Omdat we nog te vroeg waren voor Froukje, zijn we ook nog even naar het naastgelegen bos (Sleenerzand) gereden voor een klein rondje en Indy heeft voor het eerst buiten in het bos gegeten. Het maakt haar allemaal niets uit!
De uitslag was voor nu nog goed genoeg, maar over 2 tot 3 weken is er wel vaccinatie nodig. Daarna 4 weken later nog eens laten checken. In ieder geval scheelt het op deze manier 2 onnodige puppy entingen!
Ook nu (net als in Putten) hield ze alles uren op, maar uiteindelijk heeft ze bij Froukje op het terrein gepoept en buiten Orvelte wilde ze er ook nog uit. Bij Reijntjesbos gestopt en een stukje de heide op gelopen en eindelijk ging ze plassen.


22 mei 2021

Draakje Indy druk in de weer in haar speelgoedmand. Ze ligt daar vanaf dag één graag in, maar niet alleen om een speeltje uit te zoeken! De sporen van haar scherpe tandjes zijn duidelijk zichtbaar. Ook kan ze heeeel goed onschuldig kijken!


25 mei 2021

Aan het eind van de middag voor de tweede keer naar hondenschool De Lijn geweest met Indy.
Afgelopen twee weken braaf ons huiswerk gedaan en geoefend, zowel binnen als buiten. Het valt nog niet mee om overal aan te denken en op te letten ... je houding, je hond, timing voor belonen enz.
De eerste oefeningen nagelopen en weer nieuwe bijgeleerd. Ook tussendoor binnen bezig geweest vanwege de vele buien. Verder mocht ze ook nog door de tunnel (van behendigheid), over een kleine hindernis en even zoeken. Dit vond ze geweldig om te doen!
Over twee weken gaan we nog een keer en dan maar even zien hoe verder te gaan.

29 mei 2021

Tijdens tuinklusjes van het vrouwtje heeft ze de handveger ontdekt, dus die zijn we nu regelmatig "kwijt".


1 juni 2021

Inmiddels heeft ze ook het graven ontdekt ... vooral in de hoek bij de achterdeur en voor de veranda in het cirkeltje met grassen erin. Om nog wat gras over te houden, hebben we daar ook nieuwe boomschors gestrooid. Hopelijk snapt ze de hint!


2 juni 2021

's Avonds naar de begraafplaats geweest om de rustplekjes van Joy, Noa en Dana weer netjes te maken na de winter en het koude, natte voorjaar. Al hun spulletjes weer op hun plek, onkruid verwijderen, schoonmaken en nieuwe plantjes (Engels gras) geplaatst. Deze blijven mooi groen in de winter en bloeien lang door met hardroze en witte bloemetjes. Het ziet er weer prachtig en netjes uit!
Indy was ook mee en heeft zich mooi bezig gehouden met van alles en nog wat.

4 juni 2021

's Middags met Indy naar dierenkliniek Den Ham geweest voor haar enting. Doordat we twee keer een titerbepaling hadden gedaan bij Froukje konden we gelijk voor de normale enting gaan (DHP zonder Weil). Natuurlijk eerst kennis gemaakt, check-up gedaan, gewogen en daarna de enting. Geen piep gegeven tijdens het prikken ... ze had het vooral druk met de snoepjes!
Daarna nog weer lekker geknuffeld en even los rond gesnuffeld in de behandelkamer.
Op de terugweg nog een klein rondje gedaan bij de Eelerberg, maar het was behoorlijk warm dus al snel weer richting huis.


5 juni 2021

Vandaag hadden we een afspraak bij Dierfysiotherapie Dominique Frohoff in Enschede voor het passen van een tuigje voor Indy. Het was de bedoeling om weer een Perfect Fleece tuigje te nemen, maar uiteindelijk bleek een tuig van Anny X een betere keuze te zijn. Meer ruimte achter haar voorpootjes en meer mogelijkheid om nog te verstellen/vergroten. Het is afwachten of ze later (als ze volgroeid is) deze nog past en anders hopen we, dat ze die van Dana dan zou kunnen gaan dragen.
Daarna nog even een rondje door het bos gedaan bij Nijverdal met haar nieuwe tuigje aan. Het staat haar super goed en ze lijkt ineens een stuk minder puppy!


19 juni 2021

's Middags een korte nieuwe wandeling gedaan in het bos rondom schaapskooi Twilhaar bij Nijverdal.
Zo'n grote kudde schapen en een paar geiten had ze nog niet eerder gezien, dus dat was even spannend.

Vandaag is ze alweer 16 weken en mocht ze voor deze gelegenheid op een picknicktafel poseren. Geen probleem natuurlijk, want voor lekkers doet ze (bijna) alles!


22 juni 2021

Lekker chillen op de bank.


26 juni 2021

Weer lekker gewandeld met Indy op de Nijverdalseberg. Deze keer ook even los "hier" geoefend met een meeslepende riem ... ging goed! Later de weg overgestoken en dus aan de andere kant terug gelopen richting de parkeerplaats. Langs veel bosbessen gekomen, dus onderweg ook even heerlijk gesnoept!


29 juni 2021

Halverwege de middag hadden we weer een afspraak met Froukje in Wezuperbrug voor titerbepaling van Indy. Checken of haar vaccinatie aan het begin van deze maand aangeslagen was. Na het bloed afnemen (wat super en snel ging) zijn we weer een poosje naar Orvelte geweest ... rondje gedaan met weer een aantal ontmoetingen met allerlei honden en met mensen, die natuurlijk weer even wilden knuffelen. Ze weet iedereen heel goed om haar pootjes te winden! Daarna vlakbij Froukje in het bos Indy weer even laten eten/drinken/plassen en toen terug voor de uitslag en haar vaccinatieboekje. De uitslag was heel mooi en we hoeven dus pas over een jaar terug voor een volgende check. Haar batterijtje was in ieder geval leeg en we hebben haar op de terugweg niet meer gehoord.


30 juni 2021

Zou ze de reclame gaan bewaken, lekker tukje erop doen of toch ...?


1 juli 2021

Ben je even boven geweest en dan zie je dit! Misschien wilde ze toch liever een andere zender om naar te kijken?


2 juli 2021

Inmiddels heeft Indy de bankleuning ontdekt. Eerst was het hangen in de hoek, maar nu gaat ze er gewoon op zitten en liggen. Tja, het was een kwestie van tijd!
Ook werd haar eerste bestelling snacks van Fish4Dogs bezorgd. Altijd spannend en interessant wat er uit zo'n doos komt!


4 juli 2021

Rondje schaapskooi Twilhaar/speelbos gedaan met Indy. Helaas ging ze op de terugweg in de auto aan het spugen (en thuis ook nog) en was ze helemaal niet lekker. Zo sneu! Niets meer gegeten die dag ... de volgende dag gekookte rijst en kip gegeven, want ze had ook hevige borreldarmen. Een rustige dag gehouden verder met kleine porties eten en dat bleef er gelukkig in.
Veel op schoot gehangen overdag en gelukkig ging het 's avonds al wat beter.


Op de uitkijk en spelen op de bank.


5 juli 2021

Twee hele leuke fotocollages ontvangen van Marianne (van Indy's vader en moeder) met alle broertjes en zusjes van Indy erop.
Zo leuk om te zien en wat een verschillen ook!

Bikkel ~ Bikkel
Jitske ~ Saartje


Indy ~ Mientje
Dex ~ Flip


10 juli 2021

Weer heerlijk naar het bos bij Nijverdal geweest met "draakje" ... deze keer vanaf de parkeerplaats bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer naar het einde van het speelbos gelopen. Ze heeft de smaak inmiddels wel te pakken ... lekker snuffelen, stokken zoeken, achter eikels aanrennen, graven en uiteraard alle voorbijgaande mensen versieren!


13 juli 2021

Om 19.00 uur moesten we bij Hondenschool De Lijn zijn voor onze eerste les van de 7-weekse zomercursus.
Deze cursus is speciaal bedoeld voor puppy- en jonge honden-cursisten, die door Corona geen groepsles hebben gehad.
Het is een groepje geworden van in totaal 5 cursisten, waarvan Indy natuurlijk weer de kleinste is.
Helaas ging het na 10 minuten flink regenen tot aan het einde van de les, dus allemaal zeiknat geworden en ook niet bevorderlijk voor de aandacht van de honden.
Op het einde mochten ze ook nog even zoeken ter ontspanning.
We doen thuis al heel lang zoekspelletjes met haar, dus dit was voor ons "draakje" echt een makkie!

16 juli 2021

's Middags weer met Indy op pad geweest voor een fijne nieuwe boswandeling bij Nijverdal. Dit keer vanaf de parkeerplaats bij het Buitencentrum van SBB naar het uitzichtpunt op de Noetselerberg gelopen. Daar heb je een prachtig uitzicht over een gedeelte van de Sallandse Heuvelrug.
Ook kwamen we de Heideslak tegen ... de Heideslak is een elektrokar (met gids) die stapvoets en geruisloos rijdt.
Op deze manier kun je heerlijk ontspannen van de Sallandse Heuvelrug genieten of als je wat minder goed ter been bent.
Bij het uitzichtpunt nog wat foto's gemaakt en het baasje heeft ons daar later weer opgehaald.

Morgen is ze alweer 20 weken oud en weegt ze 4,6 kg ... de tijd vliegt!
Wat zindelijkheid betreft, gaat het nu goed. Een heel enkele keer nog wel eens een ongelukje, maar dan hebben we het zelf meestal te laat gezien. Ze piept ook niet als ze hoge nood heeft, dus is het goed opletten. Het heeft allemaal wel even geduurd, maar komt ook doordat we de eerste paar weken voorzichtig met haar waren (qua bescherming vaccinatie) en haar voornamelijk achter in de tuin alles lieten doen. Toen we steeds meer naar buiten gingen, viel het kwartje niet gelijk om daar alles te doen. We kwamen dan thuis van een rondje en ging ze gelijk door naar de tuin om daar alsnog haar boodschappen achter te laten.


18 juli 2021

Later in de middag nog even een lekker rondje gedaan met Indy bij Den Alerdinck en De Colckhof (Laag Zuthem). Het eerste stukje van deze wandeling hadden we al eerder een keer gedaan, maar nu dus ook de weg overgestoken naar De Colckhof. Hier kom je op de route twee nostalgische bruggetjes tegen, maar dat vond ze toch niet veel. Ze ging er echt stapvoets en heel voorzichtig over heen. In ieder geval weer iets nieuws meegemaakt!

 

Copyright © 2002 - 2021 Onzewestie.nl | website realisatie: Design-Pure & Simple