Laatste update: 27-11-2022
 
Roepnaam : Indy
Geboren : 27 februari 2021
Geboorteplaats : Zandpol (Drenthe)
Eigenschappen :
Heel ondeugend boefje
Ligt heel graag in je buurt of op/aan je voeten
Wil het liefst overal bij zijn
Springt hoog en overal op/in
Graaft (als ze de kans krijgt) tuinplanten uit
Dol op alle soorten mensen en honden
Geen fan van vliegende/fladderende dieren
Sloopt bepaalde voorwerpen (als je even niet oplet)
Pikt sokken uit de wasmand
Na het afscheid van onze lieve Dana (augustus 2020) was het een extra moeilijke tijd ... het gemis, niets meer om voor te zorgen en het was zo ontzettend leeg en stil!
Een aantal maanden verder wisten we al, dat dit niet ging wennen en zijn we voorzichtig weer wat gaan rondkijken op verschillende websites. Heel wat mogelijkheden zijn ons de afgelopen maanden gepasseerd (van puppies, jongere herplaatsers tot oudere hondjes), maar het werd het dan toch uiteindelijk net niet. Ook werd het wel duidelijk, dat een Westie op korte termijn en om meerdere redenen niet zou gaan lukken en besloten we om ook naar andere Terriërs te kijken. Westies zullen altijd onze eerste liefde blijven, maar uiteindelijk zit liefde, geluk en plezier niet in het uiterlijk of een specifiek ras.

Op zaterdag 27 maart 2021 kwam ineens het onderstaande bericht voorbij, dat er 7 puppies beschikbaar waren (3 reutjes en 4 teefjes). Ze waren toen 4 weken oud.

Wij hebben een schitterend nestje pups.
Moeders is een Cairn Terriër en vader is een Jack Russell Black and tan.
Ze zijn 27 februari geboren.
Beide ouders zijn aanwezig, ze groeien op in huiselijke kring en liggen in de huiskamer, dus ze zijn huishoudelijke geluiden gewend.
Ook zijn ze kleine kinderen, andere honden en katten gewend.
De pups worden gechipt, geënt, ontwormd en krijgen een paspoort.

Heeft u interesse stuur gerust een berichtje!


Onderstaande leuke foto's stonden bij het bericht.


Zondag 28 maart zijn we 's middags naar het plaatsje Zandpol (Drenthe) gereden om kennis te maken met Albert, Marianne en hun hondjes. We hadden er al snel een goed gevoel bij en werden eerst uitbundig begroet door hun 3 lieve enthousiaste Terriërs. Na eerst wat gepraat te hebben en heerlijk met de puppies geknuffeld, viel het nog niet mee om gelijk en met hun leeftijd van 4 weken een keuze te maken uit de 3 nog beschikbare teefjes. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het teefje met de 4 witte pootjes. Zo grappig, het lijkt net of ze met haar pootjes in de melk of verf heeft "gedipt". Ook heeft ze een wit vlekje onder haar kin, een witte vlek op haar borst en een klein wit puntje aan haar staart. Dit vonden we wel toepasselijk in ons geval ... toch nog een beetje het wit van een Westie!
Aangezien we al een tijdje op zoek waren, hadden we al twee mooie namen uitgezocht.
We hebben uiteindelijk gekozen voor de naam INDY en het past ook echt bij haar.
Met voor ons als extra betekenis, dat de letters van onze drie "musketiers" erin terugkomen ... de N van Noa, de D van Dana en de Y van Joy.

Het moest op de terugweg en de dagen erna echt wel even "landen", dat er aan onze maandenlange zoektocht eindelijk een einde was gekomen.
Natuurlijk zullen we onze 3 lieve "musketiers" en onze geweldige jaren samen nooit vergeten en in ons hart bewaren!

Nog even kort samengevat ...

Indy is geboren op 27 februari 2021.
Op onderstaande foto's waren ze net geboren.


Moeder van Indy is Troela (Cairn Terriër) en haar vader is Luther (Jack Russell) en ze wonen gezellig samen met nog twee andere honden.


Ze heeft nog 3 zusjes (Jitske, Mientje en Saartje) en 3 broertjes (Dex, Flip en Bikkel).

Tussen onze bezoeken door kregen we ook af en toe een update met foto's en/of een filmpje gestuurd van de 7 "dwergjes". Heel fijn om zo op de hoogte te blijven!


Van 1 april t/m 3 april waren we na lange tijd weer eens op familiebezoek op Flakkee en op de heenreis een tussenstop in Putten gemaakt om bij Lydia een bench op te halen voor Indy. Ook kregen we nog een cadeautje voor haar van Lydia. Zo lief!


Zaterdag 10 april mochten we 's middags nog een keertje langs komen om met Indy te knuffelen. Inmiddels zijn ze 6 weken oud en wat waren ze alweer gegroeid sinds ons eerste bezoek. Ze zaten buiten in de puppyren toen we kwamen en toen die openging, stormden ze overal naar toe ... heerlijk om te zien. Allebei heerlijk geknuffeld met Indy en natuurlijk veel foto's gemaakt.


Woensdag 14 april samen naar de Pets Place geweest in Nijverdal voor nog wat nieuwe spulletjes voor Indy. Een aantal van de speeltjes van onze dames waren wel aan vervanging toe en gelijk maar een roze halsbandje en zwarte lijn gekocht (ook voor de hondenschool later). Toch ook nog maar een zwarte opvouwbare draadbench gekocht met kussen, omdat ze dit nu ook gewend is en de gekregen bench toch wel wat aan de kleine kant bleek voor langer gebruik in de woonkamer. Deze laatste gaan we nu mooi voor in de auto gebruiken.

Vrijdag 16 april zijn de puppies bij de dierenarts langs geweest voor hun eerste enting, check-up en zijn ze gechipt. Gelukkig allemaal "goedgekeurd".


Als alles goed gaat, gaan we haar zaterdag 24 april ophalen en gaan onze nieuwe avonturen beginnen.
We kijken er heel erg naar uit!

24 april 2021

Vandaag een spannende dag, want om 11.00 uur mochten we Indy ophalen. Ze was de laatste van alle puppies, die aan haar nieuwe avontuur ging beginnen. Na nog even wat gepraat en gedronken te hebben, was het toch echt tijd om afscheid te nemen. We kregen nog een leuk tasje voor haar mee met allerlei spulletjes erin (haar paspoort, klein knuffeltje, zakje brokjes en snacks, blikjes natvoer e.d.).


Op weg naar huis zat ze op schoot in haar mandje en was ze redelijk rustig ... bij thuiskomst ging ze eerst haar nieuwe huis en tuin eens goed ontdekken.
Haar (en onze) eerste nacht was vrij kort ... alleen slapen in een bench vond ze toch niet zo geslaagd. Ook al hadden we voor haar een pluche schaap gekocht met hartslag en sliep ze naast ons bed. De tweede nacht een verwarmde voetenwarmer bij haar gelegd en dat ging al stukken beter. De eerste 1,5 week 's nachts 1 keer de wekker gezet voor een plasje en/of poepje buiten. Dit ging ook al vrij snel heel goed.


25 april 2021

's Morgens kwam Agnes langs om kennis te maken met Indy en ze had twee cadeautjes mee voor haar. Een mooie water/eetbak met haar naam erop en een safestix van Kong. Natuurlijk ook lekker met elkaar geknuffeld.
De rest van de dag was ze druk in de weer om al het speelgoed eens goed te "onderzoeken" en ook het "veilige" plekje onder de salontafel ontdekt.


26 april 2021

Vandaag Indy's eerste kennismaking met vers vlees van Darf (met in de eerste dagen gekookt water erover). Gelukkig geen probleem gehad met de overgang van brokjes naar vlees ... ze vindt het meer dan heerlijk. We hoeven haar nooit te roepen, komt als een speer aangerend en haar bakje is zo leeg.
Verder is ze graag buiten, maar wel onder toezicht want als ze de kans krijgt sloopt en eet ze van alles!
Ook slaapt ze op veel verschillende plaatsen, maar de meest aparte is toch wel achter op je benen als je toevallig even op je knieën zit.


In de eerste week hebben we haar met veel verschillende dingen en mensen kennis laten maken, zoals bijvoorbeeld haar nieuwe halsband en riem, de (bewegende) rollator van de baas, in haar draagzak op de parkeerplaats en bij de winkels in Raalte, een rijdende container, een open paraplu enz. Ook zijn we met haar bij de Pets Place geweest in Nijverdal (voor snacks en een nieuw korter riempje), is ze bij een lieve dorpsgenoot binnen in huis geweest en kreeg ze haar eerste kleine rondje in het bos bij de Knapenvelder buiten Raalte.
Verder hebben we haar ook aangemeld bij de NDG.


In de tweede week heeft ze veel verschillende honden ontmoet (groot en klein) en zo ook veel mensen (ook groot en klein). Ze is in ieder geval heel gek op mensen ... ze wil echt met iedereen kennis maken! Ook zijn we meer rondjes op het dorp gaan doen. Verder weer kort naar het bos geweest ... deze keer bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.


1 mei 2021

Ons boefje in de tuin tussen de boomschors, heerlijk op schoot en kroelen op de snuffelmat.6 mei 2021

Aan het eind van deze middag hadden we een afspraak voor een titerbepaling door dierenarts Froukje op een buitenlocatie aan de rand van Rijssen. Ze had daar al een afspraak met een andere klant, dus konden we het zo mooi combineren. Na het afnemen van bloed (met dank aan ons kaasbakje) heeft ze Indy verder nog even kort nagekeken. Later op de avond kregen we de uitslag ... ze is voor nu wel voldoende beschermd, maar over 2 tot 3 weken moeten we het nog een keer laten checken.

7 mei 2021

's Morgens afgesproken met Agnes en Lagotto Joep voor een korte introductiewandeling bij een bosje buiten Hellendoorn. Daar is het niet zo druk met wandelaars en andere honden. Ze liep voor een eerste keer goed mee en ook met Joep ging het goed!


's Middags ook nog bij dierenkliniek Den Ham langs geweest voor een korte kennismaking en even rond gesnuffeld in de wachtruimte. Ze is gelijk ingeschreven en gewogen en ook ontwormingsmiddel voor haar meegenomen.
Daarna was haar "batterijtje" even leeg en was het tijd voor een rustpauze!


8 mei 2021

Ze is dol op verzamelen en past hierdoor nog maar net zelf in haar mandje!


9 mei 2021

Ons eerste rondje over het speelveld voor ons huis. Spannend en zoveel te ontdekken!


10 mei 2021

Om 16.00 uur hadden we onze eerste puppyles bij hondenschool De Lijn in Raalte. Het viel nog niet mee voor het vrouwtje. Vroeger deed het baasje deze dingen, maar dat gaat helaas niet meer lukken. Wel heeft hij er op een stoel bij gezeten en kon zo alles toch meemaken.
Door Corona zijn er nu helaas al een tijdje geen groepslessen meer, maar 1-op-1 lessen. Voordeel is, dat je sneller en meer leert per les ... het nadeel is, dat Indy nu geen andere hondjes ziet.
Over 2 weken de volgende les, maar in de tussentijd hebben we wel huiswerk meegekregen.
Op onderstaande foto's had ze het voor de les nog druk met een stokje in de tuin (in Dana's kuil) en het leeghalen van de speelgoedmand.


13 mei 2021

's Middags met Lydia en Simone en hun hondjes Tattoo, Kiki en Ruby (een Schotje en twee Westies) in het Puttense bos (Sprielderbosch) gewandeld voor socialisatie van Indy. Ging super goed met alle vier los!
Ruby en Indy hadden elkaar helemaal gevonden en bleven maar stoeien. Daarna nog met Lydia mee naar huis en even in huis en in de trimsalon gesnuffeld. Het was een geslaagde middag!
De onderste drieluik foto's zijn gemaakt door Lydia ... zo schattig!
20 mei 2021

Deze middag hadden we onze tweede afspraak bij Froukje (in Wezuperbrug) voor titerbepaling van Indy. Het was een titersessie, dus het was een komen en gaan van auto's en baasjes met honden. Het afnemen van een beetje bloed was zo gepiept (met dank aan de stukjes gekookte kip) en daarna was het wachten op de uitslag. Deze konden we na 2,5 uur verwachten, dus zijn wij een tijdje naar Orvelte gegaan.
Dit is ongeveer 10 minuten bij haar vandaan ... een klein rondje in dit altijd mooie dorp gedaan en ook gelijk socialisatie voor Indy. Ze heeft weer menig voorbijganger versiert en haar buikje laten zien! Weer een paar honden ontmoet en een paard in de wei. Omdat we nog te vroeg waren voor Froukje, zijn we ook nog even naar het naastgelegen bos (Sleenerzand) gereden voor een klein rondje en Indy heeft voor het eerst buiten in het bos gegeten. Het maakt haar allemaal niets uit!
De uitslag was voor nu nog goed genoeg, maar over 2 tot 3 weken is er wel vaccinatie nodig. Daarna 4 weken later nog eens laten checken. In ieder geval scheelt het op deze manier 2 onnodige puppy entingen!
Ook nu (net als in Putten) hield ze alles uren op, maar uiteindelijk heeft ze bij Froukje op het terrein gepoept en buiten Orvelte wilde ze er ook nog uit. Bij Reijntjesbos gestopt en een stukje de heide op gelopen en eindelijk ging ze plassen.


22 mei 2021

Draakje Indy druk in de weer in haar speelgoedmand. Ze ligt daar vanaf dag één graag in, maar niet alleen om een speeltje uit te zoeken! De sporen van haar scherpe tandjes zijn duidelijk zichtbaar. Ook kan ze heeeel goed onschuldig kijken!


25 mei 2021

Aan het eind van de middag voor de tweede keer naar hondenschool De Lijn geweest met Indy.
Afgelopen twee weken braaf ons huiswerk gedaan en geoefend, zowel binnen als buiten. Het valt nog niet mee om overal aan te denken en op te letten ... je houding, je hond, timing voor belonen enz.
De eerste oefeningen nagelopen en weer nieuwe bijgeleerd. Ook tussendoor binnen bezig geweest vanwege de vele buien. Verder mocht ze ook nog door de tunnel (van behendigheid), over een kleine hindernis en even zoeken. Dit vond ze geweldig om te doen!
Over twee weken gaan we nog een keer en dan maar even zien hoe verder te gaan.

29 mei 2021

Tijdens tuinklusjes van het vrouwtje heeft ze de handveger ontdekt, dus die zijn we nu regelmatig "kwijt".


1 juni 2021

Inmiddels heeft ze ook het graven ontdekt ... vooral in de hoek bij de achterdeur en voor de veranda in het cirkeltje met grassen erin. Om nog wat gras over te houden, hebben we daar ook nieuwe boomschors gestrooid. Hopelijk snapt ze de hint!


2 juni 2021

's Avonds naar de begraafplaats geweest om de rustplekjes van Joy, Noa en Dana weer netjes te maken na de winter en het koude, natte voorjaar. Al hun spulletjes weer op hun plek, onkruid verwijderen, schoonmaken en nieuwe plantjes (Engels gras) geplaatst. Deze blijven mooi groen in de winter en bloeien lang door met hardroze en witte bloemetjes. Het ziet er weer prachtig en netjes uit!
Indy was ook mee en heeft zich mooi bezig gehouden met van alles en nog wat.

4 juni 2021

's Middags met Indy naar dierenkliniek Den Ham geweest voor haar enting. Doordat we twee keer een titerbepaling hadden gedaan bij Froukje konden we gelijk voor de normale enting gaan (DHP zonder Weil). Natuurlijk eerst kennis gemaakt, check-up gedaan, gewogen en daarna de enting. Geen piep gegeven tijdens het prikken ... ze had het vooral druk met de snoepjes!
Daarna nog weer lekker geknuffeld en even los rond gesnuffeld in de behandelkamer.
Op de terugweg nog een klein rondje gedaan bij de Eelerberg, maar het was behoorlijk warm dus al snel weer richting huis.


5 juni 2021

Vandaag hadden we een afspraak bij Dierfysiotherapie Dominique Frohoff in Enschede voor het passen van een tuigje voor Indy. Het was de bedoeling om weer een Perfect Fleece tuigje te nemen, maar uiteindelijk bleek een tuig van Anny X een betere keuze te zijn. Meer ruimte achter haar voorpootjes en meer mogelijkheid om nog te verstellen/vergroten. Het is afwachten of ze later (als ze volgroeid is) deze nog past en anders hopen we, dat ze die van Dana dan zou kunnen gaan dragen.
Daarna nog even een rondje door het bos gedaan bij Nijverdal met haar nieuwe tuigje aan. Het staat haar super goed en ze lijkt ineens een stuk minder puppy!


19 juni 2021

's Middags een korte nieuwe wandeling gedaan in het bos rondom schaapskooi Twilhaar bij Nijverdal.
Zo'n grote kudde schapen en een paar geiten had ze nog niet eerder gezien, dus dat was even spannend.

Vandaag is ze alweer 16 weken en mocht ze voor deze gelegenheid op een picknicktafel poseren. Geen probleem natuurlijk, want voor lekkers doet ze (bijna) alles!


22 juni 2021

Lekker chillen op de bank.


26 juni 2021

Weer lekker gewandeld met Indy op de Nijverdalseberg. Deze keer ook even los "hier" geoefend met een meeslepende riem ... ging goed! Later de weg overgestoken en dus aan de andere kant terug gelopen richting de parkeerplaats. Langs veel bosbessen gekomen, dus onderweg ook even heerlijk gesnoept!


29 juni 2021

Halverwege de middag hadden we weer een afspraak met Froukje in Wezuperbrug voor titerbepaling van Indy. Checken of haar vaccinatie aan het begin van deze maand aangeslagen was. Na het bloed afnemen (wat super en snel ging) zijn we weer een poosje naar Orvelte geweest ... rondje gedaan met weer een aantal ontmoetingen met allerlei honden en met mensen, die natuurlijk weer even wilden knuffelen. Ze weet iedereen heel goed om haar pootjes te winden! Daarna vlakbij Froukje in het bos Indy weer even laten eten/drinken/plassen en toen terug voor de uitslag en haar vaccinatieboekje. De uitslag was heel mooi en we hoeven dus pas over een jaar terug voor een volgende check. Haar batterijtje was in ieder geval leeg en we hebben haar op de terugweg niet meer gehoord.


30 juni 2021

Zou ze de reclame gaan bewaken, lekker tukje erop doen of toch ...?


1 juli 2021

Ben je even boven geweest en dan zie je dit! Misschien wilde ze toch liever een andere zender om naar te kijken?


2 juli 2021

Inmiddels heeft Indy de bankleuning ontdekt. Eerst was het hangen in de hoek, maar nu gaat ze er gewoon op zitten en liggen. Tja, het was een kwestie van tijd!
Ook werd haar eerste bestelling snacks van Fish4Dogs bezorgd. Altijd spannend en interessant wat er uit zo'n doos komt!


4 juli 2021

Rondje schaapskooi Twilhaar/speelbos gedaan met Indy. Helaas ging ze op de terugweg in de auto aan het spugen (en thuis ook nog) en was ze helemaal niet lekker. Zo sneu! Niets meer gegeten die dag ... de volgende dag gekookte rijst en kip gegeven, want ze had ook hevige borreldarmen. Een rustige dag gehouden verder met kleine porties eten en dat bleef er gelukkig in.
Veel op schoot gehangen overdag en gelukkig ging het 's avonds al wat beter.


Op de uitkijk en spelen op de bank.


5 juli 2021

Twee hele leuke fotocollages ontvangen van Marianne (van Indy's vader en moeder) met alle broertjes en zusjes van Indy erop.
Zo leuk om te zien en wat een verschillen ook!

Bikkel ~ Bikkel
Jitske ~ Saartje


Indy ~ Mientje
Dex ~ Flip


10 juli 2021

Weer heerlijk naar het bos bij Nijverdal geweest met Indy ... deze keer vanaf de parkeerplaats bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer naar het einde van het speelbos gelopen. Ze heeft de smaak inmiddels wel te pakken ... lekker snuffelen, stokken zoeken, achter eikels aanrennen, graven en uiteraard alle voorbijgaande mensen versieren!


13 juli 2021

Om 19.00 uur moesten we bij Hondenschool De Lijn zijn voor onze eerste les van de 7-weekse zomercursus.
Deze cursus is speciaal bedoeld voor puppy- en jonge honden-cursisten, die door Corona geen groepsles hebben gehad.
Het is een groepje geworden van in totaal 5 cursisten, waarvan Indy natuurlijk weer de kleinste is.
Helaas ging het na 10 minuten flink regenen tot aan het einde van de les, dus allemaal zeiknat geworden en ook niet echt bevorderlijk voor de aandacht van de honden.
Op het einde mochten ze ook nog even zoeken ter ontspanning.
We doen thuis al heel lang zoekspelletjes met haar, dus dit was voor haar echt een makkie!

16 juli 2021

's Middags weer met Indy op pad geweest voor een fijne nieuwe boswandeling bij Nijverdal. Dit keer vanaf de parkeerplaats bij het Buitencentrum van SBB naar het uitzichtpunt op de Noetselerberg gelopen. Daar heb je een prachtig uitzicht over een gedeelte van de Sallandse Heuvelrug.
Ook kwamen we de Heideslak tegen ... de Heideslak is een elektrokar (met gids) die stapvoets en geruisloos rijdt.
Op deze manier kun je heerlijk ontspannen van de Sallandse Heuvelrug genieten of als je wat minder goed ter been bent.
Bij het uitzichtpunt nog wat foto's gemaakt en het baasje heeft ons daar later weer opgehaald.

Morgen is ze alweer 20 weken oud en weegt ze 4,6 kg ... de tijd vliegt!
Wat zindelijkheid betreft, gaat het nu goed. Een heel enkele keer nog wel eens een ongelukje, maar dan hebben we het zelf meestal te laat gezien. Ze piept ook niet als ze hoge nood heeft, dus is het goed opletten. Het heeft allemaal wel even geduurd, maar komt ook doordat we de eerste paar weken voorzichtig met haar waren (qua bescherming vaccinatie) en haar voornamelijk achter in de tuin alles lieten doen. Toen we steeds meer naar buiten gingen, viel het kwartje niet gelijk om daar alles te doen. We kwamen dan thuis van een rondje en ging ze gelijk door naar de tuin om daar alsnog haar "boodschappen" achter te laten.


18 juli 2021

Later in de middag nog even een lekker rondje gedaan met Indy bij Den Alerdinck en De Colckhof (Laag Zuthem). Het eerste stukje van deze wandeling hadden we al eerder een keer gedaan, maar nu dus ook de weg overgestoken naar De Colckhof. Hier kom je op de route twee nostalgische bruggetjes tegen, maar dat vond ze toch niet veel. Ze ging er echt stapvoets en heel voorzichtig over heen. In ieder geval weer iets nieuws meegemaakt!


22 juli 2021

Close-up van ons boefje.


24 juli 2021

Indy lekker naar buiten glurend en met haar grote vriend Mr. de Vos op de foto.


25 juli 2021

Ze past nog maar net in haar speelgoedmand.


Later in de middag ook nog even een klein rondje gedaan bij Den Alerdinck (Laag Zuthem). Helaas bleek het daar al te onweren en hing er een hele donkere dreigende lucht, dus halverwege het geplande rondje toch maar teruggegaan. We zaten net op tijd in de auto toen het helemaal los ging ... ook het geplande bezoek aan Joy, Noa en Dana maar even uitgesteld.


27 juli 2021

Vandaag stond de eerste trimbeurt van Indy op de planning bij Lydia in Putten.
Eerst lekker rond gerend in de trimsalon, gesnuffeld en Westie Stacey geplaagd, die onder de toonbank heerlijk in een mandje lag.
Daarna was het tijd voor haar eerste ervaring op de trimtafel. Ze was wel even onder de indruk en stond de rest van de tijd geen seconde stil, maar ze liet alles best goed toe. Tussendoor veel geknuffeld met Lydia, lekkers gehad en haar staartje heeft veel overuren gemaakt.
In ieder geval zijn alle richtingaanwijzers en haar wilde wenkbrauwen verdwenen en kwam er nog best veel haar van haar af. Toen ze klaar was, leek ze wel een ander hondje ook qua kleur. Heel apart en helaas zijn ook de witte haartjes aan de punt van haar staart verdwenen.
Voor een eerste keer viel het ons (en Lydia) reuze mee!
Helaas konden we erna geen rondje meer doen in het bos, want de regen kwam inmiddels met bakken naar beneden.
Op de terugweg geen piep meer gehoord en heeft ze heerlijk geslapen in haar bench op de achterbank.
Trots op haar!


De voor en na foto van Indy's eerste trimbeurt (gemaakt door Lydia).


30 juli 2021

Heerlijk buiten gespeeld met een leeg bloempotje, want dat maakt zo lekker veel lawaai en vliegt alle kanten op!


31 juli 2021

Iets nieuws van Indy ... het kussen vastklemmen met haar pootjes en ook de tandjes erin.
Zo valt ze dan de laatste tijd 's avonds in slaap.


3 augustus 2021

Deze avond de vierde les gehad van de puppycursus.
De derde les hadden we door omstandigheden gemist en voor deze les hadden we een andere instructrice. Was even schakelen, want iedereen geeft les op zijn/haar eigen manier, maar het ging in een flink tempo en ook best al goed.
Alle oefeningen zijn nu inmiddels wel voorbij gekomen, dus veel oefenen thuis om het goed onder de knie te krijgen.
Aan het eind had ze nog een leuk parcours uitgezet ter ontspanning, wat Indy altijd heel leuk vindt om te doen.
Vooral de tunnel doet ze als een speer, maar bij de tweede ronde bleef ze halverwege even steken, want er lag daar wat verloren lekkers!


4 augustus 2021

Indy heeft ook helemaal geen lekker zacht ligbed of mandje om in te liggen! Zooo sneu ...


11 augustus 2021

Tot nu toe hadden we van het wisselen van Indy's tandjes niets terug gevonden, maar vandaag vonden we er ineens twee. Leuk om te bewaren!


12 augustus 2021

Vandaag werd de bestelde hondenpenning voor Indy bezorgd.
Ondanks dat het graveren van de gegevens in Zwitserland zou gebeuren, duurde het bij elkaar maar 5 dagen voor dit mooie hartje op onze deurmat lag!
Mocht ze ooit vermist raken, dan zijn onze gegevens in ieder geval duidelijk zichtbaar.


14 augustus 2021

A trip down memory lane ...
's Middags naar Rijssen geweest voor een bezoekje aan de laatste rustplaats van onze lieve hele speciale oma en even langs haar oude huis gereden.
Maar eerst met Indy door het bos tegenover "haar" huis een rondje gedaan en ook door de prachtig aangelegde tuin van Havezate De Oosterhof gewandeld.
Zoveel dierbare herinneringen en voetstappen ... hoe mooi het daar ook nog altijd is, het blijft sinds haar afscheid in 2001 voor altijd anders!
Indy heeft er in ieder geval van genoten en lekker rond gesnuffeld.

Vandaag is Indy alweer 24 weken geworden ... bizar hoe snel het gaat!
Al 4 maanden houdt ze ons lekker bezig en hebben we genoeg leven in de brouwerij!


15 augustus 2021

Deze morgen een langer rondje gedaan met Indy naar de geitenboerderij even buiten ons dorp. Kennis gemaakt met de geiten, die vlak aan de weg liepen en aan het eind van de wandeling nog even lekker gesnuffeld op het speelveld voor ons huis. Ook dichtbij is er genoeg moois te zien!


19 augustus 2021

's Middags bij Lydia langs geweest in Putten en samen heerlijk gewandeld op de heide met Indy, Tattoo en Kiki.
Het was een fijne afleiding op deze moeilijke dag vol herinneringen aan het afscheid van onze en haar lieve Daantje!
Indy had het hartstikke druk bij Lydia thuis en op de heide of beter gezegd een lekkere stuiterbal.
De heide stond prachtig in bloei, dus verschillende pogingen gedaan om mooie foto's van haar tussen de heide te maken.
De laatste sessie ging het beste met dank aan Lydia en haar doosje met stukjes worst!
Voordat we naar huis gingen nog even een klein rondje in het Puttense bos gedaan, maar elders een plasje doen is soms nog echt voor watjes volgens Indy.
We hebben haar op de terugweg niet meer gehoord ... helemaal van de wereld.
21 augustus 2021

Met Indy een kort rondje gedaan langs de vijver bij de begraafplaats, nadat we bij Joy, Noa en Dana langs waren geweest en alles weer netjes hadden gemaakt.
Heel veel kikkers aan de rand, dus ze had het er maar druk mee. Het wordt er steeds mooier met bankjes en picknicktafels en tegenwoordig kun je ook helemaal rondlopen achter de begraafplaats langs. Ook is er sinds kort een rustpunt gerealiseerd, dus hebben we nog heerlijk een ijsje genuttigd en een praatje gemaakt met de familie Hulsman.


24 augustus 2021

Deze avond was de laatste les van de puppycursus. De vorige les ging het vrouwtje alleen en heeft toen met Duuk (de pup van de instructrice) geoefend. Dat ging best goed ... eigenlijk beter dan met Indy. Indy is daar heel erg bezig met alles om haar heen en zoeken op het veld naar lekkers wat gevallen is. Deze laatste les alles nog eens gedaan wat we de afgelopen weken hebben geleerd en afgesloten met een funparcours. Daarna kregen we ons certificaat voor deelname overhandigd. In ieder geval gaan we thuis door met de oefeningen vooral voor aandacht en wandelen zonder trekken, want dat kan zeker nog beter.


29 augustus 2021

Indy met haar vriendje de Koala in de houdgreep.


31 augustus 2021

Vandaag kwamen "opa en oma" voor de eerste keer een nachtje logeren sinds dat Indy bij ons is. De eerste ontmoeting verliep stormachtig en ze was helemaal door het dolle heen, maar ze heeft ze allebei mooi ingepakt! Vooral opa was favoriet en zijn oren zijn in die 2 dagen heel vaak gewassen. Natuurlijk ook lekker aan het klieren en kroelen geweest. Al met al was het een geslaagde eerste ontmoeting!


1 september 2021

's Middags nog even met z'n allen naar de heide geweest op de Noetselerberg (bij Nijverdal) ... een klein rondje gedaan daar en mooie herinneringen opgehaald. Indy zat voor deze gelegenheid los tussen oma en het vrouwtje in op de achterbank en dat deed ze super goed. De heide was prachtig, dus ook nog wat mooie foto's gemaakt.


September 2021

Voor de 10e keer een weekje naar ons vaste stekje geweest in Geesbrug (Drenthe).
Voor Indy was dit haar eerste vakantie en het was best wel eventjes wennen voor haar om op een nieuwe plek te zijn.
Na een nachtje slapen was het helemaal goed en we hadden natuurlijk haar eigen vertrouwde slaapplek mee (haar bench), haar nieuwe mand met knuffelkussen, veel van haar speeltjes enz.
Net als bij Noa en Dana had ze ook al snel de bank ontdekt!


Ook deze keer weer goed getroffen met het weer en we hebben heerlijk gewandeld, zowel dichterbij als wat verder weg. Twee keer bij de Anne de Vries Hoek geweest met uitzicht op de Mepperdennen en langs de heide van de Hooge Stoep gewandeld ... dit is allebei vlak om de hoek.
Helaas net een beetje te laat voor mooie foto's van de bloeiende heide. Hier heeft ze ook voor het eerst naast de rolstoel van het baasje gelopen op het fietspad en dat deed ze super goed!


Verder nog een middagje naar het Dwingelderveld geweest en gewandeld bij het Bezoekerscentrum (bij Ruinen) en even bij de schaapskooi langs geweest.
Daar was heel wat veranderd sinds de laatste keer, dat we hier waren.
Er is een nieuwe stal geplaatst, de oude schaapskooi gerenoveerd, een informatiecentrum geopend en een mooi uitzichtpunt met klimtoren gerealiseerd. We waren precies op tijd om de schaapskudde thuis te zien komen ... wat blijft dit een mooi gezicht.


Op de laatste dag nog even naar Orvelte geweest en daar een klein rondje gedaan. Altijd fijn om daar te zijn en natuurlijk even langs "onze" bakkerij voor wat lekkers. Eén van de jonge dames daar herkent ons al en moet altijd even kroelen met Indy.


's Morgens voor vertrek nog even een korte boswandeling gedaan bij de Hooge Stoep en daarna was het weer tijd om naar huis te gaan.


Al met al trots op Indy hoe ze het voor de eerste keer deed op vakantie.
Het was een heerlijke week, maar ook zo weer voorbij.
Onze lieve dames kwamen natuurlijk ook veelvuldig "langs" ... we hebben hier ook zoveel mooie herinneringen met hun gemaakt!

21 september 2021

's Middags met Indy naar dierenkliniek Den Ham geweest.
Sinds een aantal weken liep ze af en toe niet goed met haar rechter achterpootje (met een hupje zeg maar) en vlak voor onze vakantie werd dit steeds meer.
De dierenarts heeft haar pootje nagekeken en we hebben buiten nog een stukje met haar gelopen. We hadden al zo'n voorgevoel qua uitslag, maar ze heeft dus helaas patella luxatie (graad 1). Patella luxatie is een te 'losse' knieschijf.
Ook hebben ze nog een röntgenfoto gemaakt om te kijken hoe erg het is. Misschien kunnen we nog wat dingen proberen, zoals de spieren van het bovenbeen sterker maken, maar de kans is groot dat ze eraan geholpen moet worden!
Dierenarts Ellen gaat nog overleggen met Bert (die hier ervaring mee heeft) en dan horen we over een paar dagen hoe nu verder.
Verder nog een aantal andere dingen laten checken (gebit en oren) en advies over sterilisatie, want we denken dat haar eerste loopsheid eraan zit te komen.
Natuurlijk ook nog even op de weegschaal daar ... ze woog 6,3 kg. Ze deed het allemaal heel goed en heeft iedereen weer versierd!
Vrijdag 24 september werden we door Ellen teruggebeld, dat Bert Indy graag zelf even wil zien en dan zullen we verder kijken hoe en wat.

27 september 2021

Inmiddels is Indy ruim 7 maanden oud en vonden we het tijd voor haar grote "slaaptest".
Voor de eerste keer "los" op onze slaapkamer geslapen en het viel ons niet tegen.
Ze kwam de eerste nacht wel tijdens één van onze toiletbezoekjes even gluren in de badkamer, maar ging daarna weer lekker slapen.
Eerst sliep ze in haar grote bench (met gesloten deurtje) naast ons bed, maar nu ligt ze als een prinses op een grote doggybag.
Ze heeft geen moment meer in de bench geslapen, dus het bevalt haar blijkbaar heel goed.

30 september 2021

Deze middag nog even op pad geweest voor een heerlijk rondje door het bos bij Nijverdal. De dag ervoor was behoorlijk suf met veel regen en wind. Indy is hier geen fan van, dus met moeite korte rondjes gedaan. Lekker uitgeleefd en nog een stukje van het kabouterpad gelopen.


4 oktober 2021

Een prachtige en zonnige Werelddierendag, dus 's middags lekker een fijne wat langere wandeling gedaan over de Nijverdalseberg. Vanaf de parkeerplaats op de berg naar het einde van het speelbos gelopen en aansluitend nog om de schaapskooi heen.
Het baasje ging een voorraad Carnibest ophalen bij de dierenkliniek in Almelo, dus hadden we daar mooi de tijd voor.
Inmiddels eet ze geen Natuurvoer meer, want ze at met lange tanden en ook nog steeds borrelende darmen.
Dus nu overgestapt naar kalkoen met rijst ... hopelijk gaat dit beter.
Deze voeding is 100% hypoallergeen en bevat uitsluitend kalkoen als dierlijke eiwitbron. Kalkoen/rijst is uitermate geschikt voor honden welke een eliminatiedieet voorgeschreven hebben gekregen, om uit te sluiten of de hond allergisch of intolerant is voor andere dierlijke eiwitten.


7 oktober 2021

Deze morgen kreeg Indy een HTA sessie van Lydia (op afstand) voor het ondersteunen van haar spijsvertering en borreldarmen. Ook het balanceren van haar energiesysteem en ondersteuning van haar rechterknie kwamen voorbij. Ze deed het goed tijdens de sessie, maar moest voor aanvang wel even rustig worden!
Naderhand weer even contact gehad met uitleg en haar bevindingen. Zo fijn, dat dit mogelijk is op deze manier en hopelijk gaat het Indy helpen.
De volgende dag kregen we van Lydia poeder opgestuurd om door haar vlees te geven voor haar spijsvertering.

10 oktober 2021

Dit weekend via Facebook contact gekregen met de baasjes van Indy's zusje Saartje en broertje Dex. Zo leuk om hun avonturen zo een beetje te kunnen volgen en te zien hoe ze intussen zijn geworden!

13 oktober 2021

Aan het eind van de middag hadden we een afspraak met dierenarts Bert in Den Ham om door hem Indy's achterpootjes te laten checken. Diagnose is inderdaad patella luxatie graad 1/2. Voor de komende 3 - 4 weken gaan we kijken of we met een aantal oefeningen nog verbetering kunnen krijgen, maar hij zag het niet echt rooskleurig in. Wordt vervolgd ...

15 oktober 2021

Samen met het vrouwtje op de bank.


17 oktober 2021

's Middags een rondje door het parochiebos gedaan, waar sinds kort voor de kleintjes ook een kabouterbos is gerealiseerd. Veel snuffelwerk daar voor Indy en onderweg weer een mooie tak en twee veren gescoord. Ze neemt ze nog net niet helemaal mee naar huis, maar draagt ze wel een heel eind mee ... zo komisch om te zien!


19 oktober 2021

Even niet goed opgelet en dan ligt ons dametje op de leunstoel als een prinses op het kussen.5 november 2021

Vandaag een rondje Veluwe gedaan ...
Het baasje moest weer naar de fysio in Hoenderloo en wij hebben heerlijk gewandeld vanaf parkeerplaats de Waterberg (Boswachterij Ugchelen-Hoenderloo). Heel mooi met al die prachtige herfstkleuren en een zonnetje erbij, maar het was ook wel een beetje spannend voor Indy alleen met het vrouwtje in zo'n groot bos.
Verder bij Lydia langs geweest in Putten om vers vlees, snacks en supplementen van Carnivoer op te halen. Ook met Lydia nog even van gedachten gewisseld over het probleem met Indy's achterpootjes ... altijd fijn!
In de trimsalon kon Indy nog lekker even klieren met een mooi klein zwart Schotje en afgesloten met een rondje door het park. Daarna moesten haar "duracells" weer opgeladen worden en was het heeeel rustig in de auto terug naar huis.


9 november 2021

En dan ineens is ze geen kleine pupsel meer, maar een grote meid geworden.
Indy's eerste loopsheid is een feit!
Het zat er al even aan te komen met veel plasjes doen buiten, veel interesse in lantaarnpalen en containers, minder goed eten en natuurlijk de bekende lichamelijke kenmerken. Voor ons weer even wennen dit en natuurlijk ook al een hele tijd geleden. Dus op de bank een extra kleed en handdoeken voor lekkage en ook boven op de overloop over de vloerbedekking wat neergelegd.


2 december 2021

Kiekeboe ...


7 december 2021

Rondje door het parochiebos gedaan. Indy's eerste kennismaking met een klein laagje sneeuw en ze vond het wel apart. 's Morgens in de achtertuin stond ze er eerst voorzichtig aan te likken en vond ze het maar koud aan haar pootjes.
In het bos ging ze als een gek rondjes rennen en moest ze ook nog even checken of alle kabouters er nog wel waren!


11 december 2021

's Morgens een heerlijke wandeling met Indy langs de geitenboerderij gedaan.
Het was behoorlijk frisjes (-3 Graden), alles wit bevroren en een beetje mistig met een zonnetje erbij.
Gezond weer en prachtig om te zien!
Indy had het druk met snuffelen, stokken sjouwen, muisjes zoeken en ze kwam nog een verdwaalde handschoen tegen.


25 december 2021

De eerste Kerstdagen voor en met Indy, dus haar eerste kerstkaart geknutseld om te versturen via de mail en voor Facebook. Ook heeft ze een nieuwe slaapplek ontdekt!


26 december 2021

Tussen de middag (goed ingepakt, want het was net onder het vriespunt) een lange wandeling gemaakt met een extra rondje door het Kerst kabouterbos achter de parochie. Super leuk gedaan en "aangekleed" met ook nog een mooie kerststal. Indy vond het allemaal reuze interessant en dook gelijk de stal in en vond dat ze één van de kleine schaapjes wel mee naar huis mocht nemen! Ook de herder vond ze wel wat, maar die was knap groot om mee te nemen. Na een kleine ruilactie het schaap weer netjes op zijn plek gezet!


27 december 2021

Vandaag is Indy alweer 10 maanden oud! Bizar hoe snel de tijd gaat.


Jaarwisseling 2021

Weer heerlijk een paar dagen naar ons vaste plekje geweest in Geesbrug voor de jaarwisseling. Indy heeft nu nog geen negatieve ervaring met betrekking tot vuurwerk en dat willen we graag zo houden. Ondanks het vuurwerkverbod (vanwege Corona) werd er toch veel afgestoken ... ook hier leek het erger dan eerdere jaren! Gelukkig in de verte en niet vlak voor de deur!
Deze keer ook weer voor poes Pimmie gezorgd, de post en een beetje opgelet rondom het huis. Twee middagen een fijne langere wandeling over de heide van de Hooge Stoep gedaan en de rest van de rondjes vlakbij huis. Het waren best natte dagen met veel wind, dus niet echt in het bos gewandeld.
Voor eind december staat ons plekje alweer vast ...


15 januari 2022

Indy met haar richtingaanwijzers.


17 januari 2022

Af en toe "betrappen" we haar toch stiekem in de andere grote mensenstoel ... ligt natuurlijk net een beetje lekkerder als het eigenlijk niet mag!


1 februari 2022

's Middags met Indy bij Mariska van trimsalon Vitalidad in Nijverdal geweest.
Door verschillende omstandigheden was de trimbeurt van Indy bij Lydia al een paar keer uitgesteld.
Iets meer dan een week voor onze geplande afspraak had Lydia helaas een ongelukje met de fiets en belandde daardoor met haar pols in het gips. Omdat het wel een paar maanden kon gaan duren voordat ze weer aan de slag kon, besloten om voor deze keer een andere trimster te zoeken.
Gelukkig wilde Mariska ons wel helpen en heeft ze eerst gekeken of het plukken niet te zwaar voor haar zou worden.
Dit viel gelukkig mee, dus hebben we voor 17 februari een afspraak staan. Super blij met deze oplossing!
Ziet Indy er in ieder geval met haar 1e verjaardag in aantocht weer tiptop uit zonder spoilers hier en daar!
Op de terugweg nog even gestopt bij de Nijverdalseberg en een klein rondje door het bos gedaan.

10 februari 2022

Onze prinses op haar troon.


En Indy had post vandaag ... happy girl!


14 februari 2022

Met Indy naar Mariska geweest in Nijverdal ... door te ruilen met een andere klant konden we zelfs al een paar dagen eerder terecht.
Het was best nog een klusje voor haar en er kwam ook flink wat haar van Indy af!


Het eindresultaat was weer een heel ander hondje zonder leeuwenmanen, maar wel met een lekker ondeugend snuitje.
Ze kan hier voorlopig weer even mee vooruit. Heel blij mee en heel fijn, dat Mariska ons hiermee wilde helpen!
Daarna op de terugweg een klein rondje bij schaapskooi Twilhaar gedaan, zodat ze zich nog lekker even kon uitleven en snuffelen.


27 februari 2022

Vandaag is Indy 1 jaar geworden!
Bizar hoe snel de tijd gaat en ze maakt dus inmiddels alweer 10 maanden deel uit van ons leven. De beginmaanden waren echt wel pittig ... een hele omschakeling van twee lieve oudere dames, naar 8 maanden niks en daarna een "stuiterbal" van 8 weken!
Maar het is zeker goed gekomen en ze is de laatste tijd al een stuk rustiger geworden.
Ook heeft ze echt weer hele andere specifieke dingetjes dan onze dames hadden en is het echt wel een hondje die graag op schoot ligt.
Verder is het een lekker pittig ding ... weer op een andere manier dan Westies, terwijl ze toch zo'n beetje tot dezelfde club horen.


Lieve Indy ...

Gefeliciflapstaart met je 1e verjaardag!
Hopelijk mogen er nog vele heerlijke en gezonde jaren volgen.

Dikke knuffel van ons ...

Het was een prachtige zonnige dag, dus 's middags lekker gewandeld rondom het uitzichtpunt Noetselerberg.


2 maart 2022

Aan het eind van de middag hadden we een afspraak met Indy bij dierenkliniek Den Ham.
Sinds januari heeft ze al last van schijnzwanger zijn met bijbehorende kenmerken ... al viel het verzamelen van speeltjes nog wel mee. Wel maakte ze van haar handdoek en vetbed een hoopje en ging er dan in/op liggen. Verder kreeg ze na een aantal weken een hangbuikje alsof ze pups had te voeden.
Ook ging ze weer slechter eten, meer plassen en haar gedrag was soms ook niet al te vriendelijk.
Het slechte eten ging echt wel een probleem worden, want de laatste dagen at ze alleen nog gekookte kipfilet en een paar hapjes van Renske. Op de weegschaal bij de kliniek bleek ze nog maar 6,7 kg te wegen, dus was ze rond de 0,8 kg afgevallen!
Na onderzoek was de uitslag duidelijk schijnzwanger en er kwam ook wat melk uit haar tepels. Conclusie: het was niet zo erg om verder stappen te ondernemen, maar wel een vloeistof meegekregen om haar eetlust op te wekken. Ook kregen we het advies om als alles weer wat rustiger is haar te laten steriliseren. Dit was sowieso al onze bedoeling, want een nestje willen we toch niet en hier wordt niemand blij van.

5 maart 2022

Rondje gedaan over ons speelveld en buiten het dorp. De sneeuwklokjes en krokussen zijn alweer volop te zien. Overal liggen nu genoeg takjes (na die stormen van een tijdje terug) voor Indy, die ze lekker mee kan nemen/dragen.
Ook nog lekker genoten in de tuin van het zonnetje en met haar balletje.


11 maart 2022

Lekker genieten van het zonnetje op haar "troon".


12 maart 2022

Weer heerlijk gewandeld vanaf het Buitencentrum naar het einde van het speelbos en daarna nog om schaapskooi Twilhaar heen. Er waren de hele route ontzettend veel bomen gekapt en chaos overal ... zo triest om te zien!
Onderweg ook weer zoekspelletjes gedaan op boomstammen en paaltjes ... altijd leuk en ze is behoorlijk fanatiek!


13 maart 2022

Indy speelt af en toe voor Office Manager, maar is in die functie ook snel afgeleid.


18 - 19 maart 2022

Voor twee dagen weer eens naar "opa en oma" geweest op Flakkee met een korte tussenstop in Hoenderloo.
Voor Indy haar eerste keer, dus zowel de lange reistijd plus alles wat daar nieuw was, was voor ons allemaal een verrassing hoe ze zou gaan reageren. Maar ze heeft het super goed gedaan ... trots op haar!
Alleen het plassen daar was wel een dingetje ... vanaf het moment dat we 's morgens thuis weg
gingen tot aan het moment van bedtijd had ze niet meer geplast!
Zaterdag ging het gelukkig beter en was het kwartje blijkbaar gevallen.
Ook vond ze het heel gezellig om 's nachts op het luchtbed te springen en tussenin te liggen!
Natuurlijk waren ook de poezen van de buren weer van de partij en net als Dana vroeger had ze het daar maar druk mee.
Het was al met al weer gezellig en een geslaagde eerste logeerpartij!
Ook heerlijk weer met een mooi zonnetje erbij, dus nog lekker gewandeld samen met "oma" en ook nog even bij de haven de sluis overgestoken om het water van het Haringvliet te kunnen ruiken met op de achtergrond het eiland Tiengemeten.


24 maart 2022

Lekker buiten in de achtertuin ... beetje zonnen, klieren en gluren bij de buren!


29 maart 2022

Eerst nog heerlijk genoten van het zonnetje voor de bamboe. Indy geniet daar echt van en schuift dan lekker met de zon mee.


's Middags met Indy een rondje Landgoed De Colckhof (bij Laag Zuthem) gedaan.
Het was lekker weer met een zonnetje erbij en het voorjaarsgroen begint ook alweer overal te komen. Deze keer voor Indy een nieuw stukje ontdekt langs de theekoepel en over 3 bruggetjes heen. Altijd mooi daar en helemaal met al het ontluikende groen!
Ook nog even bij Joy, Noa en Dana langs geweest om hun plekje weer wat netjes te maken. Zodra ze geen vorst meer opgeven, gaan al hun spulletjes ook weer op hun plek.
Helaas is het gedenkplaatje van Joy met haar foto erop helemaal gebladderd, dus daar moeten we binnenkort nog iets op verzinnen.


31 maart 2022

Deze morgen moesten we tussen 8.00 en 8.30 uur met Indy bij dierenkliniek Den Ham zijn voor haar geplande sterilisatie.
Bizar genoeg werden we eerst wakker in een hele witte wereld en het bleef ook nog lang door sneeuwen!
Wat blijft het toch moeilijk om ze achter te laten ... ze keek nog een paar keer om met een verward snuitje voordat ze door de deur verdween met de assistente!
Tussen de middag nog even gebeld hoe het gegaan was en mochten we haar rond 15.00 uur weer ophalen.
De operatie is gelukkig goed verlopen en alleen haar eierstokken zijn verwijderd. Haar baarmoeder zag er nog goed uit en ze hebben het via een kleine opening kunnen regelen, dus heeft ze er ook maar een heel klein mooi wondje aan over gehouden. Met oplosbare hechtingen aan de binnenkant, dus hoeven we ook niet meer terug (als alles goed gaat).
Wel viel het niet mee om het infuus aan te brengen (ader wilde niet meewerken) en hebben ze haar daarom eerst onder narcose gebracht.
Verder heeft ze zich keurig gedragen ... van tevoren hadden we verwacht, dat ze de boel behoorlijk op stelten zou gaan zetten toen we haar daar achterlieten.
Dikke pluim dus voor ons boefje!!

Toen we haar op gingen halen, kwam ze ook weer heel vrolijk naar ons toe gelopen zonder gewankel of er helemaal niks gebeurd was.
Ze had wel een romper aan gekregen van de kliniek, want ze probeerde er wel aan te likken.
Bij thuiskomst mocht ze al gelijk een klein beetje eten van het speciale blikvoer van Royal Canin wat we hadden meegekregen en daar dook ze meteen op!
Ook had ze aan het begin van de avond haar eerste plas weer gedaan.
Nu verder maar lekker bijkomen en rustig aan doen de komende dagen!
We hadden beneden al een lekker warm zacht bedje voor haar gemaakt en de kachel wat hoger gezet, maar uiteindelijk wilde ze alleen maar op schoot liggen.

1 april 2022

Na een goede nacht ging de eerste dag op zich heel goed, ze at goed en ze kwam zelfs alweer met een balletje aan!
Helaas dronk ze niets en had ze op een gegeven moment de hele dag nog niet geplast (de vorige avond was de laatste keer geweest).
Voor de zekerheid de dierenkliniek gebeld hierover, want in de nazorgpapieren stond dat ze binnen een dag gedronken moest hebben. Plus de dag van de operatie had ze ook al nauwelijks gedronken.
Hun advies was om toch even langs te komen voor check-up en kreeg ze ook nog een zoutoplossing onderhuids. Zodat we in ieder geval de nacht goed in zouden gaan en we eventueel geen weekend bezoekje hoefden af te leggen.
Bij thuiskomst deed ze gelijk een hele grote plas ... waar je al niet blij mee kunt zijn!
Hopelijk gaat ze nu ook drinken.
's Avonds voor het eerst weer een klein rondje buiten gedaan.


5 april 2022

Na 5 dagen "rustig aan" gaat het gelukkig goed met Indy.
Haar pijnstillers zijn inmiddels op en eten/drinken gaat ook goed. Sowieso is ze normaal geen grote drinker, maar we horen haar nu af en toe wel weer even "slobberen".
Haar romper heeft ze tot nu toe ook nog wel aan gehad. Gisteren was die helemaal nat geregend en hadden we het uitgedaan om te laten drogen, maar dat vond ze wel heel raar. Ze ging rondjes draaien en probeerde natuurlijk gelijk aan het wondje te likken en te krabbelen, dus voor de nacht toch maar weer aangedaan.
Eigenlijk is ze er wel een beetje klaar mee ... rustig is niets voor Indy!


8 april 2022

Indy kan zo genieten van de zon ... zowel binnen als buiten.


10 april 2022

's Middags nog een rondje bij Den Alerdinck gedaan, want het was heerlijk weer. Deze keer rond de heuvel achter de Havezate langs gelopen en daarna bij de voorkant aangekomen nog rondom het weiland het rondje uitgebreid. Het baasje zat daar intussen lekker op een bankje te genieten in de zon.
Wat blijft het hier toch prachtig!


12 april 2022

Een dag met bijna zomerse temperaturen, dus 's middags nog lekker even op pad geweest.
Baasje had nog wat klusjes te doen in Nijverdal (plus een Yakka large gehaald voor Indy) en de dames weer heerlijk gewandeld door het speelbos en langs schaapskooi Twilhaar. Indy was weer lekker fanatiek op zoek naar muisjes, dus eenmaal bij de auto hing haar tong behoorlijk buitenboord!


18 april 2022

Het was prachtig en zonnig weer deze Paasdagen. Op Tweede Paasdag nog heerlijk gewandeld met Indy bij Landgoed De Colckhof (Laag Zuthem) ... deze keer vanaf de andere ingang wat voor ons al een hele tijd geleden was.
Het wordt steeds mooier en groener nu en ook de vele paardenbloemen komen weer overal te voorschijn ... echt genieten!
Daarna nog even bij onze drie "musketiers" langs geweest om hun spulletjes en hun nieuwe lampjes terug te plaatsen. Ook op de begraafplaats wordt alles weer prachtig groen.
We love Spring!


23 april 2022

Spiderwoman ... Indy is gek op beestjes zoeken buiten, ermee spelen en als het lukt worden ze ook opgegeten!


En lekker kauwen en klieren in de tuin met haar koffiewortel.


24 april 2022

En dan is het vandaag alweer een jaar geleden, dat we naar Zandpol in Drenthe gingen om onze lieve kleine Indy op te halen en onze nieuwe avonturen begonnen.
Bizar hoe snel dit eerste jaar met Indy voorbij is gevlogen!
Van een kleine wilde "stuiterbal" is ze uitgegroeid tot een lief wel pittig dametje, maar gelukkig wel iets rustiger!
In die eerste maanden hebben we echt wel eens gedacht ... "Help", maar het is helemaal goed gekomen.
Je bent een lekker ding met ook weer je zo eigen speciale "dingetjes" en een echt "schoothondje".
Als we op de bank gaan zitten, dan ben je er als de kippen bij ... vaak ook voor zo'n "omhelzing a la Indy" of voor een knuffelsessie.
Je draagt buiten graag stokjes en soms echt wel flinke "jongens" voor zo'n klein hondje ... vaak een heel eind neem je ze mee soms zelfs tot aan de voordeur.
Ook ben je echt wel een sloper ... veel speeltjes van jezelf zijn overleden en/of hebben een operatie ondergaan. De veters van onze schoenen hebben ook kennis gemaakt met jou ... bijna allemaal hebben ze geen eindhoesje meer. Verder waren in het begin ook de planten en boomschors in de achtertuin een dingetje, maar dat gaat inmiddels al een stuk beter. Af en toe lig je nog te knagen op een stukje boomschors.
Qua uiterlijk ben je mooi uitgegroeid met een mooie mengeling van kleuren en natuurlijk heel speciaal met je vier witte pootjes en je kleine witte vlekje onderaan je kin. En natuurlijk niet te vergeten je andere heel herkenbare, grappige kenmerk ... één staand oor en één hangoor!
Op onderstaande foto's is dat mooi te zien. Op de linkerfoto was je rond de 2,5 maand en op de rechterfoto ruim 1 jaar oud.
Wat zijn we blij met jou!


27 april 2022

Weer een rondje Landgoed De Colckhof gedaan en wat was het hier heerlijk rustig waarschijnlijk ook vanwege Koningsdag.


2 mei 2022

Deze morgen eindelijk een afspraak gemaakt voor Indy bij Dierenkliniek Putten om haar achterpootje (knieschijf) daar nog eens te laten checken.
We kregen deze tip al een tijdje terug van Lydia, maar door allerlei omstandigheden was het er nog niet van gekomen.
Gelukkig kunnen we al snel terecht (maandag 9 mei) en ook bij dierenarts Daan Kranendonk, die veel ervaring heeft met deze problemen. De kliniek is een begrip op het gebied van orthopedie en chirurgie, dus we zijn benieuwd wat het gaat brengen.
Ook onze dierenkliniek Den Ham even gebeld en gevraagd of ze Indy's gegevens plus röntgenfoto's door wilden sturen naar Putten.
Wordt vervolgd ...

's Middags nog lekker even gewandeld bij schaapskooi Twilhaar. Het is er nu zo mooi en bijna niemand tegen gekomen ... genieten!
Indy was ook nog druk met muisjes vangen (zie onderstaand filmpje), maar op deze manier gaat dit vast niet lukken!

Filmpje Indy: muizen vangen!


7 mei 2022

's Middags naar de begraafplaats geweest om het nieuwe gedenkplaatje van Joy langs te brengen.
Het is dezelfde mooie foto gebleven alleen is het plaatje nu dikker (hetzelfde als bij Noa en Dana).
Afgelopen week werd het bezorgd en Jefrem Hulsman was zo lief om het voor ons ter plaatse te vervangen.
Ze zijn daar altjd zo behulpzaam en meedenkend ... super fijn!
Gelijk de plantjes water gegeven, bij Dana onder haar steen nog wat grind toegevoegd ter opvulling en ze heeft nog een nieuw klein lampje gekregen.
Het Engelse gras staat er op dit moment echt prachtig bij!
Indy was ook mee, maar is nog steeds wel een beetje "mieperig/blafferig" daar ... ook als ze vlakbij zit met het baasje.
Na nog een praatje met de familie Hulsman en een lekker ijsje nog een klein rondje met Indy langs hun vijver gelopen tot aan de weg. De vele kikkers (en hun gekwaak) vond ze ook reuze interessant.


8 mei 2022

Lekker gerend, gesnuffeld tussen de bloemetjes en stokjes gezocht op het speelveld voor ons huis.


9 mei 2022

Vandaag was een spannende dag!
's Middags hadden we om 13.30 uur een afspraak met dierenarts Daan Kranendonk van Dierenkliniek Putten om naar Indy's achterpootjes te laten kijken. Eerst bij Lydia langs geweest om ons overgebleven vlees van Carnibest langs te brengen, omdat ze zo lief was om deze van ons over te nemen.
Daarna gelijk door naar de kliniek. Na een kort onderzoek en na het gezien te hebben van de röntgenfoto's, die in september al gemaakt waren in Den Ham, kregen we van hem uitleg en een onverwachte verrassende uitslag!
Ze heeft zeker patella luxatie Graad 2, maar zijn advies was om daar (nog) niks mee te doen. Hij gaat pas opereren bij Graad 3 en bij ergere klachten, zoals kreupelheid, moeite met opstaan en pijn. Aangezien ze dit nu niet laat zien, is er op dit moment geen verdere actie nodig. Ook haar heupen zagen er verder goed uit. Het zou dus zomaar kunnen, dat ze hier gewoon oud mee kan worden en er niets aan gedaan hoeft te worden. Natuurlijk wel blijven oppassen en zoveel mogelijk in een rechte lijn laten lopen.
Mocht ze wel meer klachten krijgen, dan moeten we natuurlijk aan de bel trekken en dan zijn we volgens hem nog op tijd genoeg.
We kregen een kaartje mee van hem met een ander telefoonnummer en daar moeten we dan een door ons gemaakt filmpje naar toe sturen, waarna hij dan kan beoordelen hoe en wat verder.
Ze heeft wel nog een injectie gekregen om haar spieren te versterken.
Zoooo blij, dat we het advies van Lydia hebben gevolgd en bij hem langs zijn geweest!

Daarna weer terug naar Lydia (met eerst een klein rondje park) waar we gewacht hebben tot ze klaar was met werken en zijn we met onze auto en 4 dames naar het bos geweest.
Heerlijk gewandeld in het Speulder- en Sprielderbos bij Krachtighuizen ... zo mooi nu in de bossen! De dames waren wel een beetje "tam", maar het was ook best wel warm.
Na nog wat snacks uitgezocht te hebben en wat gedronken met Lydia weer richting huis gegaan.

Voor ons was dit helaas de laatste keer in de trimsalon bij Lydia, omdat ze kort geleden had aangegeven dat ze Indy (en andere honden) niet meer kan plukken vanwege haar polsblessure. Nog even gekeken of het misschien toch een optie was om haar te laten scheren, maar Lydia gaf aan dat dit zonde zou zijn van Indy's vacht, dus moeten we toch op zoek naar een andere trimsalon. Ontzettend jammer ... we komen al zoveel jaren bij haar (ruim 17 jaar - vanaf 2004) in volle tevredenheid en het is zo vertrouwd, maar helaas is het niet anders! Uiteraard houden we wel contact op verschillende manieren, maar toch ...


14 mei 2022

Rondje schaapskooi Twilhaar. Ondanks dat we het rondje grotendeels onder de bomen liepen, was het behoorlijk warm en hing Indy's tong behoorlijk buitenboord.
Halverwege ook nog een flits van een reetje gezien.
Eenmaal weer thuis was het lekker bijkomen voor haar in haar stoel!


15 mei 2022

Afgelopen week en vandaag eindelijk ons eigen gedenkplekje afgemaakt met de prachtige Westies van Stoer Staal & Hout.
Net zoals de plantendrager gemaakt aan de hand van onze eigen foto's van Joy, Noa en Dana.
In onze achtertuin hadden we al eerder de cirkel van buxus met waterballen in het midden opgeruimd en er beplanting e.d. geplaatst.
Omdat het idee wat we eerst hadden het niet ging worden en de huidige planten er niet zo fris en fruitig meer bij stonden, besloten om de cirkel bijna helemaal leeg te halen en het opnieuw in te richten met als blikvanger onze drie geweldige "musketiers".
Ook hier hebben we net als op hun grafjes Engels gras geplaatst en een boomstammetje in het midden met een lampje erop.
We zijn er super blij mee en noemen het vanaf nu "Circle of Love"!
In de tussentijd speelde Indy voor opzichtster en genoot van het zonnetje. Ze vond het minder leuk, dat er boomschors in de cirkel kwam ... dit om te voorkomen, dat ze daar weer ging graven!


26 mei 2022

Een drukke dag vandaag voor Indy ...
Eerst flink op jacht in onze achtertuin, want ze is absoluut geen fan van vliegende, fladderende en brommende dieren, zoals vogels en vlinders, vliegen en hommels, torren en spinnen, enz. Dus moet er gejaagd worden en soms ook met fatale afloop.
Pas had ze een musje te pakken achter de struiken, maar die hebben we gelukkig nog op tijd kunnen redden!


's Middags nog even een rondje langs het speelbos en de schaapskudde gedaan bij Nijverdal.


30 mei 2022

's Morgens werd Indy's nieuwe natuurlijke tekenband bezorgd met "No Ticks EM-X kralen" van Dierenoppas Amersfoort.


Heel benieuwd naar de werking en hoe ons dametje het gaat vinden, want dingen om haar nek zijn niet echt haar favoriet. Het bandje staat in ieder geval heel leuk en stoer!
Natuurlijk zat er in de doos ook nog een lekkere Yakka en viskauwstaafjes voor haar.


's Middags een heerlijk lang rondje gedaan in het buitengebied net buiten ons dorp. Langs de koeien, geiten en muisjes zoeken ... altijd leuk!


31 mei 2022

Voor het eerst met Indy deze wandeling bij Haarle gedaan. Via de Oude Deventerweg over de Haarler Enk naar Erve De Pas gelopen.
Erve De Pas ligt aan de voet van De Sprengenberg en je proeft er de sfeer van een ver verleden. Er is nu een geweldige ontmoetingsplaats gecreëerd en op en rond het erf kun je van alles doen en beleven.
Er is o.a. een Herberg, Natuurschuur, Speelnatuur van OERRR en het is het startpunt voor prachtige wandelingen op De Sprengenberg.

Tijdens onze wandeling nog twee reetjes in de verte gezien en natuurlijk moest er ook nog naar muisjes worden gezocht!


1 juni 2022

Lekker chillen op de bank en bedenken wat ze nog eens uit zou kunnen gaan spoken!


4 juni 2022

Weer een heerlijk rustig rondje over Landgoed Den Alerdinck gedaan. Niemand gezien en Indy had weer genoeg te snuffelen.
We blijven ons nog steeds verbazen hoe snel Indy soms iets gespot heeft onderweg. Heel geconcentreerd is ze dan op inspectie en meestal is het ook raak. Deze keer een wiebelend blaadje langs een bospad en daar bleek een potentieel slachtoffer onder te zitten ... een grote meikever!
Later langs de vijver terug ging ze daar voor het eerst helemaal naar de rand om te kijken en raakte haar neus per ongeluk het water.
Nou, duidelijk niks voor haar, terwijl we op internet vele Cairns zien genieten in en op het water.
Ook aan regen heeft ze trouwens een hekel!


9 juni 2022

Hoog tijd voor weer wat buurt spionage!12 juni 2022

Lekker klieren in haar goed gevulde orthobed.13 juni 2022

In een onbewaakt ogenblik stormde ze met haar schaap de tuin in.
Wat ze het arme ding toch allemaal aan doet?!


14 juni 2022

's Middags weer met Indy naar dierenarts Froukje geweest voor haar titerbepaling in Wezuperbrug.
Het prikken was zo gepiept en daarna is het altijd 1,5 tot 2 uur wachten voor de uitslag.
Weer heerlijk even een bezoekje gebracht aan Orvelte ... altijd fijn daar.
Rondje gedaan met Indy, uiteraard bij de bakker langs en even in de boomgaard wat lekkers genuttigd.
Indy lekker zalmsnoepjes gezocht in het gras en een klein likje van de slagroom, die bij onze appeltaart zat.
Daarna weer terug naar Froukje voor de uitslag en die was super mooi!
Over 3 jaar pas weer laten testen, dus daar werden we heel blij van!
Meten is weten en op deze manier krijgt ze geen overbodige rommel in haar lijf!


17 juni 2022

Onze wekker ging deze vrijdagmorgen vroeg af, want we gingen weer op bezoek bij "opa en oma" op Flakkee.
Met een tussenstop in Hoenderloo voor de afspraak bij de fysio van het baasje en Indy met het vrouwtje weer een korte boswandeling gedaan bij de Waterberg (Ugchelen/Veluwe).
De reis duurde deze keer door allerlei omstandigheden heel lang en het was ook nog eens bloedheet (rond 30 Graden), dus we waren blij toen we over de Haringvlietbrug reden en het eiland zagen.
Wat kun je dan blij zijn met airco in je auto!
Super trots weer op Indy, want ze heeft geen kik gegeven in haar bench!
Door de warmte helaas geen langere rondjes kunnen lopen, bijvoorbeeld langs de dijk en het water, maar zoveel mogelijk onder de bomen en in de schaduw gebleven.


Weer een nachtje overgebleven en deze keer sprong Indy 's nachts niet onverwachts op ons luchtbed.
De volgende dag was het ook nog warm, maar stond er gelukkig iets meer wind.
Wel moest ze natuurlijk af en toe de poesjes van de buren toespreken en werd het geplukte fruit van "opa" grondig geïnspecteerd.
Verder heeft ze het stiekem toch voor elkaar, dat ze af en toe op de bank mag liggen ... uiteraard wel met bescherming er over heen!


Weer kleine rondjes gedaan en 's middags kwam er nog meer familie langs, dus Indy kon zich lekker uitsloven en uitleven.
's Avonds met een volle auto weer richting het Oosten ... wat gelukkig een stuk vlotter verliep!

28 juni 2022

Verstopt in de grote stoel en lekker snurken.


2 juli 2022

Rondje vlakbij huis en op het speelveld bij ons voren. Klieren met takjes en door het nu hoge gras rennen zijn favoriet bij Indy.


6 juli 2022

Indy lekker bezig geweest met haar nieuwe halve hertengewei.
De dag ervoor hadden we een rondje gedaan langs de Pets Place in Nijverdal voor een nieuwe Yakka en voor het eerst een easy antler meegenomen.
Daarna door naar de dierenkliniek in Den Ham om haar weer eens te wegen plus een klein rondje door het bos daar.
Tot slot ook weer even naar de begraafplaats geweest om de grafjes van onze drie "musketiers" netjes te maken.

Wat betreft het hertengewei hadden we gehoopt, dat ze er langer mee zou kunnen doen. Bij de dierenwinkel zeiden ze nog, dat als ze er moeite mee zou hebben we het gewei even in handwarm water konden leggen, zodat het merg zachter zou worden.
Tja, binnen 2 uur had ons dametje al het merg eruit gekregen! Dus helaas pindakaas ...


Filmpje: Indy lekker klieren met haar halve hertengewei


11 juli 2022

Opgefrommeld op schoot bij het vrouwtje. Lekker kroelen of bedenken wat ze nog eens uit zou kunnen gaan spoken ...?!


Slapen aan voeten doet ze soms ook nog, maar minder dan in haar puppytijd.


12 juli 2022

Ahhh ... dromen met haar tongetje buitenboord!


16 juli 2022

Laat in de middag nog even op pad geweest met Indy en een rondje Nijverdalse Berg gedaan.
De laatste tijd gaat mevrouw Speurneus soms wat meer van de paden af en dan ontdek je nog wel eens wat. Deze keer de ingang van een konijnenhol, wat natuurlijk grondig onderzocht moest worden.
Ook aan het eind van het speelbos bij de picknicktafels volgde er een gedegen onderzoek, want stel je voor dat je nog iets van kruimels kunt vinden of een overheerlijke konijnenkeutel!


25 juli 2022

Happy girl Indy!
Vandaag werd het bestelde pakketje van "tante" Lydia bezorgd. Supplementen van Carnivoer, maar nog belangrijker voor Indy twee grote Yakka's. Ook kreeg ze nog een zakje lekkere vissnacks erbij ... dat gaat smullen worden!


2 augustus 2022

Nog even genieten van het laatste streepje zonlicht!


4 augustus 2022

Na weer een paar hele warme dagen even heerlijk naar de Nijverdalse Berg geweest en lekker gewandeld met Indy na een verfrissend buitje.
Was zeer welkom na de warmte en aangepaste kleinere rondjes!
Ook vond ze helemaal zelf een achtergelaten tennisbal op een afgezaagde boomstam en nam hem zelfs mee. Met kleine balletjes heeft ze normaal niet zoveel, maar deze heeft ze zelfs een heel eind meegenomen en er een paar keer achteraan gerend.


8 augustus 2022

's Middags eerst naar de begraafplaats geweest om de plekjes van onze dames weer onkruidvrij te maken en de plantjes te voorzien van water, want op dit moment is alles gortdroog.
We dachten, dat het lekker rustig zou zijn op de maandagmiddag, maar best wel wat fietsers die aan kwamen waaien bij het Rustpunt, een begrafenis en er kwam iemand van de krant De Stentor langs.
Het vrouwtje werd ook nog gevraagd of ze een kort gesprekje wilde voeren met deze persoon ... uiteraard wel zonder een foto erbij!
Daarna naar Laag Zuthem gereden en nog heerlijk gewandeld met Indy bij Den Alerdinck/Colckhof.
Ze had er een flink tempo in, dus een mooie ronde gelopen, terwijl we op het baasje moesten wachten.
Ook nog 3 mooie ooievaars gezien daar in het weiland.


20 augustus 2022

's Middags nog even een rondje over de Noetselerberg gedaan bij Nijverdal. De heide staat wel al in bloei, maar nog niet op z'n mooist.
Indy had het druk met andere dingen en sprong meerdere keren tussen de bosbessenstruiken ... met haar jachtinstinct is niks mis!
Ook nog een hazelworm gezien, maar die was helaas niet meer in leven.
Verder lagen er overal al veel gevallen beukennootjes, bladeren en eikels van de bomen ... het voelde bijna als een herfstwandeling!


30 augustus 2022

Met Indy bij de trimsalon langs geweest om te kijken of ze plukrijp genoeg was en gelijk een afspraak gemaakt voor oktober.
Daarna nog even op de berg gestopt voor een kleine boswandeling.


3 september 2022

Rondje bij huis.


9 september 2022

Met Indy een rondje gedaan naast het ziekenhuis in Deventer, terwijl het baasje een afspraak had voor controle na zijn eerdere oogoperatie.
Op Park Brinkgreven kun je een mooi stuk door het groen lopen langs een hertenkamp en waren we uiteindelijk tegelijkertijd klaar.
Mooi twee vliegen in één klap!


10 - 17 september 2022

Weer een weekje op vakantie geweest naar ons vaste mooie plekje buiten Geesbrug.


Het weer viel alleszins mee en heerlijke boswandelingen gedaan met Indy in de directe omgeving.
Maandagmiddag ons vaste rondje gelopen achter de heide van de Hooge Stoep vanaf de parkeerplaats samen met een leuke dame met haar hond, waar we spontaan mee aan de praat kwamen. Helaas lopen de schapen, geiten en ezels niet meer op de heide, omdat ze daar een tijd terug een wolf op bezoek hadden!
Ook nog een fotosessie gedaan met poes Pimmie in de hoofdrol ... de baas van de boerderij. Hij deed het stukken relaxter dan Indy!


Deze vakantie ook nog een paar nieuwe routes ontdekt en uitgeprobeerd, waarvan eentje langs de zijkant van de heide van de Hooge Stoep (boswachterij Gees). Helaas daar een verkeerde inschatting gemaakt, waardoor het een "rondje" werd van bijna 2 uren!
We waren maar net op tijd thuis om nog wat te eten, voordat we familiebezoek kregen, die er ook even tussenuit waren en in Putten zaten.


Helaas kon door omstandigheden de rolstoel voor het baasje niet mee, dus waren we deze week behoorlijk beperkt m.b.t. het maken van uitstapjes.
Wel nog een middag naar Spier gereden om daar het familiepad te lopen ... de verharde 2,5 kilometerroute is een pad dat speciaal geschikt is voor rolstoelgebruikers e.d.
Aan de Oude Postweg daar is ook de Boslounge Spier (het voormalige Oriëntatiecentrum) gevestigd, een horecavoorziening en een informatieruimte. Het baasje moest zich tijdens ons rondje daar even alleen zien te vermaken.


De laatste 1,5 dag best nog wel wat regen gehad, maar tussendoor nog wel droog gewandeld.
Het was weer fijn om hier te zijn ... op naar de volgende keer!


21 september 2022

Onverwachts deze morgen met Indy naar de trimsalon geweest. Er was een gaatje vrij gekomen en hierdoor konden we dus twee weken eerder terecht.
Heel fijn, want haar haar was echt lang, snel in de klit en veel haaruitval in huis.


Deze keer voor het eerst in bad geweest en kennis gemaakt met de waterblazer en föhn ... het was behoorlijk spannend voor haar!
Sowieso was ze bijna de hele trimbeurt niet blij, was het al met al een hele klus en moest het vrouwtje soms assisteren.
Er kwam ook ontzettend veel haar af, dus het was echt wel de moeite waard!


We kunnen er in ieder geval weer even tegen en ze ziet er weer fris en fruitig uit!
Daarna nog even bij de Pets Place naar binnen geweest om een Yakka te halen en ze had daar even genoeg om te snuffelen.


23 september 2022

's Morgens op tijd op pad met z'n allen richting Hoenderloo, want het baasje moest weer nodig naar de fysio en zelf autorijden mocht nog niet. We gingen dan eerder altijd wandelen vanaf de parkeerplaats bij de Waterberg, maar omdat het baasje echt gebracht moest worden, zijn we nu vanaf daar gaan wandelen.
Het was natuurlijk een verrassing waar we terecht zouden komen, maar we kwamen al snel bij de ingang en kassa van het Nationaal Park de Hoge Veluwe uit. Daar kom je helaas niet binnen zonder een toegangsbewijs, maar naast het park is een klaphekje met een klein hondenlosloopgebied en daar naast weer een stuk bos, waar iedereen welkom is. Dus lekker ons rondje gedaan en ze was hier een stuk relaxter dan op de Waterberg, maar wellicht komt dat ook omdat we nu tegelijkertijd uitgestapt waren. Later op de terugweg zagen we nog een andere optie met parkeerplaats, dus dat proberen we misschien de volgende keer.


25 september 2022

Genieten in het zonnetje, maar zou dit nu ook echt lekker liggen?


26 september 2022

Indy's reactie op haar nieuwe veiligheidsvestje!
Zo ... dus jullie willen, dat ik 's avonds in het donker dit vodje aan ga trekken? Dacht ik niet hoor ... ik staak!


29 september 2022

Heerlijk rondje buiten ons dorp gedaan richting de geitenboerderij.


's Middags een kleine fotosessie gedaan met oppasvriendje Billy. Al bijna 2 jaar past het vrouwtje een paar uur per week op Labrador Billy in zijn eigen huis. Ook Indy is gek op Billy, want als we langs hun huis lopen, moet ze altijd even checken of hij niet achter de poort ligt. Regelmatig is dat ook zo en zou ze er wel onderdoor willen kruipen om lekker te klieren!


7 oktober 2022

's Morgens weer vroeg richting het Deventer Ziekenhuis voor de controle van het baasje zijn oog.
Het vrouwtje met Indy weer een heerlijk rondje gelopen in de omgeving van het ziekenhuis en we hadden zelfs nog tijd over deze keer, dus ook nog een rondje door de tuin achter het ziekenhuis gedaan.


11 oktober 2022

Indy zonnend in de achtertuin.


20 oktober 2022

's Middags hadden we met Indy een afspraak bij de DA in Den Ham. Al een paar weken zat ze met regelmaat aan haar (hang)oor te krabbelen en op het laatst ging ze ook met haar koppie schudden. Ons vermoeden was een oorontsteking, dus daarom even langs de kliniek om het door hun te laten checken. Na in haar oortje(s) te hebben gekeken, was de ene inderdaad ontstoken en heeft ze er een zalfje in gekregen. Ze was er in eerste instantie niet blij mee, maar toen het voorzichtig werd ingemasseerd, vond ze het toch wel fijn! Over een week terug voor controle ...

23 oktober 2022

Herfstwandeling in ons parochiebos. Indy vond het rennen en springen in de hoge bij elkaar geveegde stapels van bladeren helemaal geweldig. Filmpje maken ging niet lukken ... ze is daar veel te snel voor!


27 oktober 2022

Vandaag hadden we gezellig familiebezoek uit Dordrecht. Het was voor hun de eerste keer, dat ze Indy gingen ontmoeten en dus best weer even spannend. Noa en Dana waren natuurlijk door hun leeftijd een stuk rustiger, dus het was even wennen. Indy was in het begin behoorlijk hyper en zoals altijd sprong ze ook gelijk bij iemand op schoot!
Na een tijdje en nadat iedereen een zitplek had gevonden (sommigen veilig op een hoge stoel), werd ze wel rustiger en vond ze het heerlijk om naast iemand op haar rug te liggen en lekker gekriebeld te worden. Ook hadden ze nog een leuk trekspeeltje voor haar meegenomen ... super lief!


28 oktober 2022

Weer naar de DA in Den Ham geweest voor controle van Indy's oortje. Het zag er al stukken beter uit, maar diep in haar oor was het nog niet helemaal over, dus voor de zekerheid nog een tweede zalfje erin. Goed in de gaten houden en als het weer erger gaat worden, dan weer terug. Aansluitend thuis nog even een rondje door het parochiebos gedaan.

29 oktober 2022

Heerlijke herfstwandeling gemaakt op Landgoed Den Alerdinck en De Colckhof. Zo mooi nu met al die prachtige herfstkleuren!


30 oktober 2022

's Middags weer eens een rondje over de Eelerberg gedaan. Was alweer een tijdje geleden en ook hier was het prachtig in het herfstbos!
Daarna nog bij onze drie lieve "musketiers" langs geweest op de begraafplaats. Het was door alle gezondheidsomstandigheden van het baasje alweer even geleden, dus alles weer netjes gemaakt en alle spulletjes van glas weer voor de winter mee terug naar huis genomen. Ook hier waren veel paddenstoelen te vinden ... zelfs bij Dana op haar plekje!


4 november 2022

Met de verwarming lager, is het heel lekker om een "schoothondje" te hebben!


17 november 2022

Indy had weer eens wat nieuws bedacht ... met mooi uitzicht op onze gevulde eettafel!


24 november 2022

Laat middagrondje gelopen vanaf de parkeerplaats naar het uitkijkpunt op de Noetselerberg bij Nijverdal.
Nog steeds veel blad aan de bomen voor eind november met prachtige kleuren en een heerlijk zonnetje erbij.
Het was weer genieten!


26 november 2022

Al vanaf haar puppietijd heeft Indy iets met sokken, die ze dan vanuit de badkamer uit de wasmand pikt.
Ze doet er verder niets bijzonders mee ... rent er vaak alleen een beetje mee rond en verstopt ze soms onder zich.
Het was alweer even geleden, maar vandaag stond de teller op 4 "gestolen" sokken!

 

Copyright © 2002 - 2022 Onzewestie.nl | website realisatie: Design-Pure & Simple

Clicky