Laatste update: 19-07-2021
 
Roepnaam : Noa
Stamboomnaam : Dazzling Dominiques Dolce-Vita
Geboren : 13 februari 2004
Overleden : 8 januari 2020
Geboorteplaats : Putten
Eigenschappen :
Houd van actie en zwemmen
Afwachtend naar anderen
Grote mond, maar klein hartje
Echte jager, maakt niet uit wat (konijnen, vogels, poezen enz.)
Lekker rollen in viezigheid
Graver
 
Filmpje: Noa buikschuiven en vies worden

Noa is dus onze tweede Westie en komt bij heel iemand anders vandaan, want zoals het toen met Joy ging dat was absoluut geen fijne ervaring. Inmiddels heel wat bijgeleerd over honden, zijn we intensief op zoek gegaan naar Westiefokkers en hebben er toen uiteindelijk twee benaderd via e-mail met een flink aantal vragen. Lydia Maasland (Dazzling Dominiques) kwam daar op alle punten heel goed uit en het "toeval" wilde, dat Roxanne (Noa's moeder) kort daarna loops zou worden en gedekt.
Op 23 november 2003 hadden we onze eerste kennismaking met Lydia, partner Wytse en hun Westies in Putten.
Joy was een dagje bij vriendje Bas, zodat wij rustig op bezoek konden gaan. Over en weer vragen gesteld, veel informatie gekregen en natuurlijk heerlijk geknuffeld met alle aanwezige dames. Het was voor ons helemaal nieuw en bijzonder om zo voor het begin van hopelijk nieuw leven alles mee te mogen maken. Gelukkig werden we "goedgekeurd" en kwamen we op haar wachtlijst voor een pupje. Twee weken later kregen we bericht van Lydia, dat aanstaande mama Roxanne loops was geworden.
We waren er heel erg blij mee, want daarmee ging een grote wens in vervulling. Niet alleen voor ons zelf, maar ook voor Joy, zodat ze later samen zouden zijn.
Het zouden spannende weken worden vol verwachting ...

Op vrijdag 13 februari 2004 is Noa geboren met nog 3 zusjes (Blixem, Djoë en Fien).
Vader van dit mooie viertal is Spike (Balmoral's Brooklet Benjamin).
Met moeder Roxanne en haar kids ging alles goed ... ze zorgde er super voor.
Noa heeft een groen bandje om op de foto's.


Filmpje: Roxanne en haar pups!

Tijdens de dracht en na de bevalling van de pups werden we heel vaak op de hoogte gehouden van het wel en wee van moeder en kids (door e-mails met foto's of per telefoon). Op deze manier bij alles betrokken te worden, dat was echt geweldig! Twee dagen na de geboorte mochten we heel even om een hoekje kijken (bij hoge uitzondering), want we waren toen bij Lydia voor de eerste trimafspraak voor Joy. Normaal gesproken laat ze de eerste weken niemand van buiten bij de pups. Het was voor ons de eerste keer om ze zo klein te zien ... super schattig en helemaal verliefd!
Zaterdag 20 maart voor het eerst "echt" de puppies bezocht en heerlijk geknuffeld. Ze waren toen 5 weken oud. Wat waren ze al groot geworden ... echte mini-hondjes! Joy was voor deze gelegenheid een nachtje bij vriendje Bas geweest.


Vanaf 29 maart zaten we een midweek in een vakantiehuisje op Landal Heihaas in Putten. Op deze manier zaten we vlakbij en konden we een stuk gemakkelijker een aantal keer op bezoek bij Lydia, Roxanne en haar puppies. Zo kon Joy ook rustig een paar keer kennismaken met de kleine boefjes.
Uiteindelijk heeft Joy aan het einde van dit midweekje "gekozen" welk pupje bij ons zou gaan horen met medewerking van Noa zelf. Ze was namelijk de enige van de pups, die steeds weer naar Joy toe kwam en natuurlijk ook gekeken of ze qua karakter bij elkaar zouden passen.


Filmpje: Joy en Noa hun eerste ontmoeting!

De laatste periode bij Lydia waren ze veel buiten te vinden om van alles te ontdekken en te spelen, maar ook bijvoorbeeld met de auto naar het Puttense bos.


10 april 2004

Een spannende en bijzondere dag! Vandaag hebben we Noa opgehaald samen met Joy en begon na al die weken van wachten hun (en ons) gezamenlijke avontuur.
Voordat we naar huis gingen en Noa thuis zou komen, hebben we eerst nog even een klein rondje in het Puttense bos gedaan.
Al met al was het heel mooi om alles van zo dichtbij van begin tot eind mee te mogen maken!
Ook na de eerste 8 weken konden we altijd bij Lydia terecht met onze vragen en stond ze klaar met tips en adviezen met betrekking tot de pups en ook voor Joy.
Verder was Noa al zo goed als zindelijk met 8 weken, al naar het park en bos geweest en gewend om aan een riempje te lopen!
Het was even wennen voor ons allemaal, maar zeker in de beginjaren hebben ze lekker gespeeld en gewandeld samen. Zo leuk om die twee samen te zien!
Onderstaande foto's zijn gemaakt in Noa's eerste weken bij ons.


21 april 2004

Uitnodiging gekregen voor Noa voor de Puppy Party bij Dierenkliniek Goeree Overflakkee.


12 mei 2004

De eerste trimbeurt samen bij Lydia in de trimsalon, dus kwam Noa voor het eerst weer "thuis". Terwijl Noa zich vermaakte met haar familie, bleef Joy een beetje op afstand om het allemaal rustig te bekijken. Samen met zusje Blixem genoten in de tuin. Zo grappig, die twee kleine dames met hun grote oren!


Noa vond het heerlijk om buiten in de tuin te zijn.


31 mei 2004

Op tweede Pinksterdag een dagje opgepast bij vriendje Bas thuis. Het was heerlijk weer, dus lekker heel de dag buiten in hun grote tuin en heerlijk gespeeld.


Onderstaande foto's zijn later in het jaar genomen, nadat we een digitale camera hadden aangeschaft.


In het begin moesten ze allebei toch wel even wennen aan elkaar, maar het is gelukkig allemaal goed gekomen. Ook wij zelf moesten wel even schakelen, want Noa is een heel ander type hondje dan Joy. Joy heeft verder haar status van oudste nooit opgegeven, iets wat we nooit gedacht hadden.


Ook was ze meteen gek met de vriendjes van Joy de Westies Bas en Whisper (tot onze verhuizing naar het Oosten eind 2005). Ze hebben veel plezier gehad met elkaar en regelmatig waren er over en weer logeerpartijen. Meestal kwam Bas alleen bij ons logeren, omdat Whisper al een ander vast adresje had. Of het nu voor een dagje (of langer) was, bij onverwachtse momenten of vakanties, het was fijn om te weten, dat we bij elkaar terecht konden als dit nodig was en dat er van beide kanten super goed voor onze hondjes werd gezorgd!


28 augustus 2004

Op 28 augustus kregen we de stamboompapieren van Noa tijdens de door Lydia georganiseerde puppywandeling bij een waterplas in Rotterdam en hebben de doggies heerlijk gespeeld en gezwommen. Jammer, dat de baasjes van Fien en zij zelf er niet bij waren! Na de waterpret en wandeling nog nagezeten en gekletst bij een restaurant daar in de buurt.


René heeft met Noa dezelfde drie cursussen als met Joy gevolgd bij hondenschool Flakkee.


Verder heeft hij zelfs nog een korte jachtcursus met haar gedaan. Dit allemaal in de hoop, dat ze ook beter zou gaan luisteren als ze iets "wilds" zou zien en/of ruiken.
Zo mooi om te zien ... zo'n kleine witte stoere dame tussen al die grotere jachthonden!


September 2004

De eerste vakantie met z'n vieren zijn we naar Norg geweest (Drenthe). Vakantiehuis Woody Bay is vrijstaand en staat net buiten Norg in de Oosterduinen grenzend aan drie aaneengesloten bosgebieden; de Molenduinen, de Oosterduinen en de Langeloërduinen. Je kunt hier dus gelijk vanuit je vakantiehuis de prachtige bossen in wandelen. Het is een heerlijk ruim huis met tuin ... helaas niet omheind. Het was wel even wennen om met twee dames op stap te zijn ... zeker ook omdat ze nogal verschillen. Joy is meer van het rustige en uitgebreid snuffelen, terwijl Noa graag tempo maakt en alles tegelijk doet. Het kwam dan ook regelmatig voor, dat René met Noa al ver vooruit was.
Het was een heerlijke week ... een mooie plek om nog eens naar terug te gaan!28 december 2004

Op deze dag is Noa gesteriliseerd. Dit hebben we bij de dierenarts van Lydia laten doen in Putten tegelijk met Roxanne (Noa's moeder). Aangezien Noa al twee keer loops was geweest (heel kort op elkaar) en het een stuk goedkoper was dan bij onze dierenarts, stelde ze voor om ook voor ons een afspraak te maken. Om 08.15 uur moesten we in Putten zijn en natuurlijk ging het uitgerekend die dag ook nog sneeuwen, maar we waren keurig op tijd.
De rest van de dag hebben we bij Lydia doorgebracht tot we de dames allebei om 13.30 uur op mochten halen. Alles was goed verlopen en we zijn nog een uurtje gebleven tot Noa niet meer zo bibberde (van de narcose) en fit genoeg was om weer mee naar huis te gaan. Ze heeft onderweg lekker tegen een warme kruik aan gelegen en met een handdoek over haar heen. Gelukkig hadden we Joy de dag ervoor naar onze oppasvrienden gebracht en mocht ze daar twee nachtjes blijven slapen, zodat Noa op haar gemak een beetje bij kon komen. De volgende dag heeft ze nog veel geslapen, maar daarna was er al gauw niets meer aan haar te merken.

April 2005

Dit voorjaar voor de tweede keer een weekje in vakantiehuis Woody Bay gelogeerd in Norg. Weer genoten van de mooie omgeving, heerlijke wandelingen gemaakt, hunebedden bezocht enz.
Helaas was dit waarschijnlijk onze laatste keer hier, want de eigenaar gaat het huis verkopen. Als we geld genoeg hadden, dan wisten we het wel ...Juni/Juli 2005

Noa het groene monster ... tuinieren is echt haar ding!


Voor een midweek een vakantiehuisje gehuurd in Beekbergen ... op deze manier zaten we een stuk dichterbij voor onze huizenjacht in Gelderland en Overijssel. Noa en Joy waren ook mee, dus tussen alle afspraken/bezichtigingen door ook nog naar het bos geweest om te wandelen.


September 2005

Begin september zijn we met Noa een weekje op vakantie geweest naar Tschagguns (Vorarlberg) in Oostenrijk. Joy verbleef deze week bij haar vriendjes Bas en Whisper, waar ze super verzorgd werd met veel aandacht en fijne wandelingen.
Noa vond het eerst wel een beetje spannend alleen, maar daarna vond ze het al gauw geweldig in de bergen. Heerlijk gewandeld en genoten van de bergwereld om ons heen. In ieder geval zijn we even een week tot rust gekomen na alle drukte rondom de verkoop van ons huis en de wekenlange zoektocht naar een nieuw huis in Overijssel.


Oktober 2005

Deze maand waren we twee weken aan het oppassen in Putten op Max en Joyce (allebei Border Terriërs) en hun huis. Een heerlijke plek gelijk aan het bos. In het begin moest Noa niets van Max hebben, want hij wilde gelijk heel wild spelen en was nogal opdringerig. Toen ze eenmaal door had, dat hij best leuk was, was het hek van de dam. Heel veel gespeeld samen!

Helaas eindigde deze vakantie in een drama, doordat Joy in het bos werd gegrepen en flink toegetakeld door een loslopende probleemhond. Het hele verhaal hierover is te lezen bij het verhaal van Joy.

Onderstaande foto's zijn van de dagen voor dit drama. Ondanks alles was het heerlijk vertoeven daar. Genoten van dit plekje zo vlakbij bos en heide. Ook de honden gingen goed met elkaar en konden zich heerlijk uitleven in de grote tuin.


December 2005

Deze maand een grote en spannende verandering in ons leven ... onze verhuizing van het Westen naar het Oosten van het land!

Op 2 december kregen we de sleutel van ons nieuwe huis en gingen de drukke klusweken van start. Onze dames waren ook mee en moesten natuurlijk wel even hun draai vinden. Hun eigen ligkussens waren uiteraard ook meegekomen, dus het slapen was zeker geen probleem.


Op 27 december reed de verhuiswagen voor in Oude-Tonge en aan het eind van de middag gingen ze volgeladen weg. De volgende morgen stonden ze al vroeg op de stoep van ons nieuwe stekje en werd alles uitgeladen en netjes op de plek van bestemming gezet. Top verhuizers!
Nooit spijt van onze keuze gehad ... het is heerlijk wonen hier in Overijssel met heel veel bos om de hoek voor fijne wandelingen met onze dames. Echt genieten!


Januari 2006

Noa en Joy samen op "hun" bank. Wat waren ze blij, dat de bank voor het grote woonkamerraam kwam te staan. Ze kunnen nu alles en iedereen goed zien en af en toe lekker uit hun dak gaan!


April 2006

Deze maand kwam Roxanne (moeder van Noa) een paar dagen bij ons logeren. Zo leuk om moeder en dochter samen te zien! Ook met Joy ging het prima en ze hebben lekker gespeeld met elkaar. Uiteraard ook met de dames naar het bos geweest voor een fijne wandeling. Onderstaande foto's zijn gemaakt op de berg in Luttenberg.


Juni 2006

Tijdens de zomervakantie van Lydia kwam Zoë bij ons logeren. Dana was er ook bij om haar te brengen en dook gelijk in de zandbak. Toen wisten we nog niet, dat ze later in dit jaar bij ons zou komen wonen.
Zoë moest echt wel even wennen ... plus ze was net loops geworden en dus ook niet helemaal lekker in haar vel. Na een paar dagen rustig aan ging het daarna stukken beter.
Het weer zat ook mee, dus lekkere wandelingen hier en daar gemaakt in het bos. Ook in de achtertuin konden ze zich helemaal uitleven, want de tuin was al voor een gedeelte leeg gemaakt voor de nieuwe bestrating die na haar logeerpartij gelegd zou gaan worden. Dus een heerlijke grote zandbak voor de dames om te spelen en te graven! Ze waren dan ook al snel geen nette witte dames meer, maar 3 grijze muizen. Plus elke dag een zandbak in huis ... Verder had ze al snel haar plekje gevonden naast ons op de bank. Het was erg stil zonder haar toen de vakantie weer voorbij was.


5 september 2006

Samen met het baasje heeft Noa de cursus Gehoorzame Hond 1 bij St. Hondenschool Woef in Raalte gevolgd en met een heel mooi resultaat en diploma afgesloten. Trots op onze dame!


Oktober/november 2006

Ondanks dat we door onze verhuizing, aanpassingen aan de tuin enz. geen echte lange vakantie hadden dit jaar, zijn we later in het jaar toch nog een midweekje naar Bospark 't Wolfsven geweest in Mierlo (Noord-Brabant). Even een paar dagen eruit en lekker gewandeld met de dames. Het park is omringd door de Stabrechtse Heide, dus dat wandelen zat wel goed. De bossen waren al prachtig aan het verkleuren en veel paddenstoelen gezien onderweg.


December 2006

Op 9 december kwam Dana van Lydia (net 8 maanden oud) bij ons wonen. Eerste paar dagen in gezelschap van Zoë om niet gelijk alleen achter te blijven en om te wennen. Het ging allemaal prima en zo waren ze dus met z'n drietjes. Onze drie "musketiers" waren vanaf dat moment een feit!


12 december 2006

Ook de vervolgcursus Gehoorzame Hond 2 heeft ze met een goed resultaat afgerond bij St. Hondenschool Woef in Raalte.


14 januari 2007

Onze eerste "echte" boswandeling met z'n allen bij Het Ravijn (Nijverdal).


April 2007

René heeft met Noa ook nog twee behendigheidscursussen gevolgd bij hondenschool Stichting "De Lijn" in Raalte, maar tijdens de tweede cursus bleek al snel dat mevrouw er niet zo veel zin meer in had. Een aantal hindernissen weigerde ze ook te doen op het laatst, dus besloten om er mee te stoppen. Het moet tenslotte wel leuk blijven!Mei/Juni 2007

Noa en Dana zijn allebei zonliefhebbers, dus zodra de eerste stralen er zijn en de temperatuur een beetje aangenaam, dan zijn ze buiten te vinden.


Ook nog een paar dagen op Flakkee gelogeerd bij "opa en oma" en bij vriendje Beatle op visite geweest in onze vorige woonplaats Oude-Tonge.
Lekker met z'n allen gewandeld over onze oude speelwei, langs andere voor ons bekende plekjes en later nog bij Beatle in zijn tuin fanatiek gespeeld. Het was erg leuk en gezellig om elkaar weer eens te zien!Verder hadden we deze maand ook weer het midzomerfeest op ons dorp. Onze dames hebben goed "geholpen" met de voorbereiding van de straatversiering ... het aanbrengen en inkleuren op een groot laken van een afbeelding van Liefde is.


Juli 2007

Onze stoere dame in de zandbak op het speelveld voor ons huis. Dit vond ze altijd geweldig ... in en uit de zandbak hoppen met de baas en keihard er omheen rennen.


September 2007

Voor de eerste keer met onze drie dames op vakantie naar Innertkirchen (Zwitserland) geweest. Dit was het vaste vakantieadres van "opa en oma" en het chalet ligt aan een doodlopende weg boven het dorpje in het prachtige Berner Oberland. Het dorpje ligt vlakbij Meiringen en de Brienzersee. Bijna elke dag reden we even naar beneden om in Innertkirchen te wandelen, omdat het bij huis behoorlijk steil was. Veel gewandeld in die twee weken en veel moois gezien. Twee keer bij de Engstlensee geweest ... daar konden de dames ook lekker in het water. Naar de Grimselpas gereden over een prachtige bergweg en daar rondgewandeld. Wandelingen rondom Meiringen en met de kabelbaan naar boven de Hasliberg op. Het Openluchtmuseum Ballenberg bezocht, waar meer dan 100 originele Zwitserse gebouwen staan in prachtig aangelegd groen en waar veel te doen en te zien is. Ook met het treintje geweest van Innertkirchen naar Meiringen en terug. Aan het eind van onze vakantie ons plekje weer afgestaan aan "opa en oma", die er toen nog drie weken zouden verblijven. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar!Oktober 2007

Met onze drie dames heerlijk gewandeld op de Sprengenberg bij kasteel Palthe (Haarle). Voor iets lekkers willen ze wel even gaan zitten, maar je moet wel snel zijn!


Mei 2008

Deze keer 10 dagen met de dames op voorjaarsvakantie geweest in Zwitserland ... weer op het stekje van "opa en oma" in Innertkirchen. Heel anders dan in de herfst, maar ook heel mooi en lekker lang licht 's avonds. Helaas wel wat minder weer, dus minder kunnen wandelen. Wel de Hasliberg weer op geweest met de kabelbaan en naar beneden gewandeld. De laatste paar dagen waren "opa en oma" er ook weer en zijn we met z'n allen naar de Engstlensee geweest, waar ons een wintersprookje zou wachten. Eind mei en nog steeds een dikke laag sneeuw, wat de dames super vonden!Augustus 2008

Gewandeld bij de Colckhof (Laag Zuthem/Heino). De Colckhof is een prachtig landgoed met buitenplaats ... het is niet heel groot, maar echt de moeite waard! Een rondwandeling van 3 km is gemarkeerd en deze geeft ook aansluiting op de wandelroute over het naburige landgoed Den Alerdinck.
Onderstaande foto is gemaakt bij het theekoepeltje in het bos.


September 2008

In september een weekje naar Exloo (Drenthe) geweest. Vakantiebungalow idyllisch plekje ligt op Landgoed Hunzebergen verscholen in het groen en grenzend aan het Hunzebos en de Boswachterijen van Borger/Odoorn.
De mooie, gezellige bungalow ligt op een ruim en omheind privéterrein en heeft rechtstreeks toegang tot het aangrenzende Hunzebos. De tuin is prachtig aangelegd en heeft veel zitjes en terrassen om van de tuin te genieten.
Helaas kwamen we na een paar dagen tot de ontdekking, dat er in de tuin ook egels hun onderkomen hadden. Niet alleen 's avonds waren ze op het grasveld te vinden, maar ook gewoon midden op de dag. Niet echt ideaal met 3 Terriërs, die graag jagen. Zat de ene niet voor de openslaande deuren naar het terras met uitzicht op de tuin, dan de andere wel. Ze konden ook niet meer los naar buiten en dat is toch wel een beetje zonde, als je een grote omheinde tuin tot je beschikking hebt. Daarom besloten om voor een volgende vakantie een nieuw adresje te zoeken. Heel jammer, want het was daar echt een idyllisch plekje!


April 2009

Met de dames op stap geweest naar kasteel Eerde (gemeente Ommen), waar we een prachtige wandeling over het landgoed hebben gemaakt.Mei 2009

Gewandeld met onze dames over landgoed Den Alerdinck (Laag Zuthem/Heino).


September 2009

Twee weken op vakantie geweest buiten het plaatsje Untergriesbach in Beieren (Landkreis Passau/Duitsland). Deze keer was Dana er niet bij, omdat ze begin augustus loops werd en dus terug naar Lydia ging voor haar tweede nestje pups. Het was weer stil zonder Daantje!
Het vakantiehuis was een heerlijk plekje buitenaf met een afgesloten binnenplaats als tuin voor ons alleen met een fijn groot grasveld voor de dames. Hier konden ze lekker en veilig rond snuffelen.
Deze weken weer heerlijk gewandeld en veel ondernomen ...

Wandeling gemaakt rondom de Rannasee (net over de grens in Oostenrijk). Super plek, waar je honden heerlijk het water in kunnen. Hier zijn we ook meerdere keren geweest.

Donau Kraftwerk Jochenstein ... wandeling erover heen en weer terug.
Het Rannastuwmeer. Leuke wandeling rondom, die ook nog eens halverwege afgesneden kon worden.
Bij Obernzell het pontje genomen (met de auto) om in Oostenrijk te gaan wandelen.

Het Waldlehrpfad aan de Donau-Schlinge gevolgd. Veel klimwerk met smalle paadjes! We dachten, dat Joy dit niet zou redden, maar ze was een echte klimgeit en vond het super!
Daarna met het pontje voor fietsers en voetgangers terug. Wat waren wij blij ... al vonden Joy en Noa het toch ook wel een beetje eng!

In de omgeving van Burg Vichtenstein gewandeld met mooi uitzicht op de Donau.

Het is een prachtige groene omgeving, waar je heerlijk kunt wandelen en vlakbij de Oostenrijkse grens. Echt de moeite waard!December 2009

Noa is ook gek op sneeuw ... kijk maar op haar neus! Maar vooral buikschuiven is favoriet.


Samen met Dana in de sneeuw.


April 2010

Foto's van onze dames gemaakt tussen de bloemetjes op 't Reelaer (Raalte).Ook nog heerlijk een weekje weggeweest naar Wateren (Drenthe).
Vakantiehuis De Eik is een vrijstaande gezellig ingerichte vijf-persoons stenen bungalow in Wateren (bij Diever) in het Drents Friese Wold. De bungalow ligt op een eigen perceel grond van 2000 m², zodat je genoeg privacy hebt. Helaas is de bostuin met ruim terras niet omheind. Gelijk vanaf het kleinschalige park kun je in het bos wandelen. In de omgeving ook weer prachtige wandelingen gemaakt, zoals bijvoorbeeld rond schaapskooi Huenderhoeve (Het Drentse Landschap Nauurmonumenten), wandelroute op de Vledderhof en in het unieke natuurgebied het Aekingerzand (de Kale Duinen).
Op deze uitgestrekte zandvlakte heeft de wind vrij spel om het zand ook echt te laten stuiven. Met behulp van grazers wordt het gebied verder vrij van gras en bomen gehouden. Neem zeker je fotocamera mee! De omgeving is uitermate geschikt voor landschapfotografie. Het Aekingerzand ligt even buiten Appelscha in het grensgebied van de provincies Drenthe en Friesland.


Mei 2010

Mooie wandeling gemaakt met de dames bij kasteel De Haere in Olst.


Deze maand ook weer een paar dagen op Flakkee gelogeerd bij "opa en oma". Heerlijk naar de Grevelingen geweest, waar ze weer genoten hebben van het water en het zand. Dit is eigenlijk het enige wat we thuis missen, vooral met warm weer.


Augustus 2010

Wandeling op de Sprengenberg (Haarle).


Met z'n drietjes op de bank ... helemaal niet nieuwsgierig!


September 2010

Twee weken op vakantie geweest naar Ruinen (Drenthe).

De eerste week in vakantiehuis De Eekhoorn gelegen op een kleinschalig vakantiepark aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. Vanaf de vakantiewoning is het ongeveer een kwartier lopen door het bos naar de Ruiner Schaapskooi of het mooie bezoekerscentrum gelegen aan de rand van de Dwingeloose heide.
De Eekhoorn is een gezellig en ruim huis met omheinde tuin en met dagelijks een eekhoorntje op bezoek! Dus Dana was de eerste week niet weg te krijgen bij de openslaande deuren, waar vandaan ze de bewuste boom goed in de gaten kon houden.

De tweede week in appartement de Runahoeve in het achterhuis van een mooie boerderij in het buitengebied van Ruinen. De Runahoeve is heel sfeervol (zowel binnen als buiten) met eigen terras met prachtig vrij uitzicht over de weilanden en de 4 shetlandpony's van Anne en Anita. Ook hun hond de Friese Stabij Riva kwam vaak even buurten.
Het Dwingelderveld en de Anserdennen liggen vlakbij, dus heerlijk om te wandelen of te fietsen. Tip: neem zeker een rustmoment bij Theehuys Anserdennen!

We hebben o.a. gewandeld bij de Ruiner Schaapskooi, rond het Bezoekerscentrum Dwingelderveld en in boswachterij Ruinen.
Ook in de Anserdennen gewandeld en uiteindelijk bij het theehuis neergestreken. De heerlijke appeltaart met slagroom zullen we niet snel vergeten!
Verder zijn we ook nog naar het Blauwe Meer gereden (omgeving Hoogersmilde) en hebben daar rond het meer gewandeld. Prachtig is het daar en er waren heel veel paddenstoelen!

Drenthe staat wat ons betreft op nummer 1 ... het is elke keer weer genieten!December 2010

Sneeuwpret op het speelveld voor ons huis.


Mei 2011

Een midweek naar Gasselte geweest (Drenthe). Dana was er deze keer weer niet bij en verbleef bij Lydia voor haar laatste nestje pups.
Het vakantiehuis was dit keer een vrijstaande gezinswoning in een gewone straat aan de rand van het dorp en dichtbij heidegebied en bos.
Ideaal dus om de dames daar 's morgens en 's avonds uit te laten. Wel een beetje oppassen, want hier loopt ook de kleine schaapskudde van Gasselte.
Deze dagen heerlijk gewandeld bij 't Nije Hemelriek, het Drouwenerzand en bij
de schaapskudde van het Balloërveld. Deze kudde is met 400 Drentse heideschapen de grootste van Drenthe. De schaapskooi staat direct naast het Informatiecentrum aan de rand van het natuur- en heideveld.
Het huis is verder fijn en ruim en met een omheinde tuin, maar we gaan voor een volgende vakantie toch weer op zoek naar een nieuw plekje zonder overburen!


Juni 2011

Ook weer een paar dagen in het huis van "opa en oma" gelogeerd. Gewandeld bij "ons bosje" net buiten Oude-Tonge en ook weer naar de Grevelingen geweest natuurlijk.


Juli 2011

Deze maand hebben Caithlin en Stacey van Lydia (familie van Dana) bij ons gelogeerd voor de zomervakantie. Het was lekker druk met vijf van die witte monsters, maar alles ging goed. Meer informatie en foto's zijn te vinden onder het kopje oppassen.


September 2011

Op vakantie met de dames naar Frankrijk. In het dorpje Thilay in de Franse Ardennen (net over de grens bij Bohan - België) staat een heerlijk vrij vakantiehuisje (LeValy Paradis 2) met grote omheinde tuin aan de rivier de Semois. Een waar paradijs voor twee- en viervoeters! Hier zijn de honden ook echt welkom en Dirk en Sandra hebben ook meerdere huisjes te huur (allemaal in de Semoisvallei in de Franse en Belgische Ardennen). Het is een prachtige streek met veel bossen, kronkelende beekjes, valleien en prachtige rotsformaties, dus heerlijk om te wandelen. Vlakbij het huisje loopt de oude spoorwegroute, waar je voor de dagelijkse kortere rondjes heerlijk kunt lopen. Verder hebben we bij Roc la Tour (een bijzondere rotsformatie) boven het stadje Monthermé gewandeld met prachtig uitzicht over de vallei en ook langs de rivier daar kon je goed op niveau wandelen en fietsen. De rondwandeling Haulmé-Tournavaux-Haulmé is ook een aanrader en bij Vresse-sur-Semois hebben we ook lekker langs het water gewandeld. Bij het bruggetje net buiten het dorp kunnen honden zo het ondiepe water in. Rond Bohan zijn er ook mooie routes en in Bohan zelf heel veel keuze om op een terrasje te eindigen! En had je een dag geen zin om de bergschoenen aan te trekken, dan was het echt geen straf om thuis te blijven en te genieten in de tuin en de dames konden lekker pootje baden in de rivier. Echt een super plekje ... de twee weken vlogen voorbij! Gelijk geboekt voor het volgende jaar, want er zijn meer mensen die dit plekje ontdekt hebben.Oktober 2011

Sinds deze maand is Noa een beetje aan het klungelen. Eerst vaginale problemen (vaginitis), veel likken en een rare metaalachtige geur. Ook Joy en Dana vonden het een apart luchtje! Ze heeft hiervoor verschillende antibiotica kuren gekregen, omdat de eerste twee niet voldoende hielpen. Gelukkig is het nu over, maar we houden het zeker nog heel goed in de gaten. Volgens de dierenarts blijven ze er dan gevoelig voor en kunnen ze er zo weer last van hebben.

Het tweede probleem begon 1 week na de laatste kuur. Ze had ineens bloed in haar ontlasting. Achteraf gezien is het langzaam aan begonnen, want sinds een paar weken had ze soms dagen dat ze s' morgens haar ontlasting niet op kon houden tot 7.30 uur. Dan stond ze tussen 5.30 en 6.30 uur te piepen naast ons bed en moest ze snel achter in de tuin om wat te doen. Ook veel last van borrelgeluiden in haar darmen, de grote behoefte om plantjes/onkruid te eten en veel likken aan van alles. Nadat we wat bloed in haar ontlasting hadden gezien, hebben we het nog kort aangekeken. De ontlasting op zich was toen nog normaal, maar het werd alleen maar erger. Ontlasting in veel etappes, veel sleetje rijden en op het laatst werd het diarree met nog meer bloed. Gelijk een afspraak gemaakt bij onze dierenkliniek en daar konden we een paar uurtjes later al terecht. Ze had geen koorts en hij heeft goed geluisterd naar haar darmen. Vermoedelijk is het laatste deel van haar dikke darm de boosdoener, dus weer een kuur mee en een injectie gehad. Ze krijgt nu even geen vers vlees, maar gekookte kipfilet met rijst en meerdere eetmomenten per dag. We hopen, dat het hierna allemaal over is, want het is zo niks voor Noa. Ze is echt een hond, die eigenlijk nooit wat heeft.

December 2011

Dit jaar met de Kerstdagen weggeweest op een kleinschalig vakantiepark buiten het dorpje Spier (Drenthe). De vrijstaande bungalow staat gelijk aan de rand van weiland en heide (waar normaal schapen lopen) en aan de rand van een natuurgebied. Dus vanuit de bungalow heb je vrij uitzicht en kun je gelijk gaan wandelen.
Ook zijn we bij het Oriëntatiecentrum van Staatsbosbeheer in Spier geweest, waar een aantal mooie wandelroutes starten. Wij hebben daar het verharde familiepad gevolgd in het Dwingelderveld en deze is goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, rolstoelen, buggy's e.d. en niet heel lang. Verder nog gewandeld rondom een groot prachtig ven met veel jeneverbesstruiken onderweg.
Echt een aanrader!


Januari 2012

Inmiddels zijn we weer een paar weken verder en het gaat weer beter met Noa. Wel zijn we nog met haar bij Lucia/Bentcomad geweest voor een check-up en krijgt ze nu homeopatische ondersteuning voor vaginitis en ook weer voor incontinentie. Ze had nl. pas weer een klein plasje achtergelaten na het opstaan. Verder was alles gelukkig goed.

Februari 2012

Sneeuw in deze periode, dus met de dames naar de Sprengenberg geweest.


April 2012

Foto's gemaakt tussen de paardenbloemen op ons speelveld.


September 2012

Voor de tweede keer op vakantie naar LeValy 2 in Thilay (Frankrijk).
Het voelde weer als thuis komen!
Twee weken genoten van de prachtige omgeving, het gezellige huisje met de heerlijke omheinde tuin. Zo fijn, als je wat dat betreft geen omkijken hebt naar je honden en ze alle vrijheid en ruimte hebben om te spelen, snuffelen enz.
Onze eerste wandeling van de vakantie was de rondwandeling Haulmé-Tournavaux-Haulmé ... toch wel één van onze favorieten. In deze vakantie ook een meer ontdekt niet heel ver van ons vandaan (Lac des Vieilles Forges), waar ze heerlijk het water in konden. Helaas waren honden alleen toegestaan in het achterste stukje van het meer, maar in combinatie met eerst een wandeling in het bos er tegenover of door het sfeervolle dorpje vlakbij was het prima te doen.
Natuurlijk ook weer in de omgeving van "ons" bruggetje gewandeld bij Vresse-sur-Semois en de dames weer genoten in het ondiepe water bij het bruggetje.
Verder nog een halve dag naar het kasteel van Bouillon geweest. Het is een middeleeuws kasteel in het Belgische stadje Bouillon, in de provincie Luxemburg. Helaas mochten er geen honden mee naar binnen, dus hebben we in de omgeving van het kasteel een mooie wandeling gemaakt.
Deze vakantie ook met de door Sandra (en Dirk) georganiseerde woensdagnamiddagwandeling meegeweest bij het dorpje Nafraiture (B). Samen met andere LeValy-huurders (Barbara, Ronny en hun Ierse Wolfshond Buran) een prachtige route gelopen van ongeveer 7 km. Na gedane arbeid met z'n allen neergestreken op een terrasje in Bohan. Voor Joy was dit eigenlijk te ver, maar ze had het weer goed voor elkaar ... vele kilometers gedragen en geknuffeld!
Aan het eind van de vakantie nog een rondwandeling gemaakt bij Laforet (B).
Het was weer geweldig ...Oktober 2012

Wandeling rond schaapskooi Twilhaar bij Nijverdal.Jaarwisseling 2012

Met de jaarwisseling voor het eerst naar een vakantiehuisje geweest in Gasselte (Drenthe), omdat Joy thuis steeds banger werd voor vuurwerk.
Het huisje ligt op een glooiing van de Hondsrug en is vrij gelegen tussen de prachtige velden, die rondom Gasselte te vinden zijn. Het huisje staat schuin achter het huis van de eigenaars, maar door de ligging ben je in ieder geval verzekerd van genoeg privacy.
Het is een heel gezellig huisje met alles op de begane grond en een heerlijke kachel in de woonkamer.
Qua vuurwerk was er wel wat te horen, maar dof en verder weg. Al met al was het goed te doen voor Joy en met de jaarwisseling zelf de TV ook nog flink hard gezet!
Alle dagen heerlijk gewandeld in de omgeving, zoals bijvoorbeeld door het bos van Hondsrug Gieten-Borger en bij het Boomkroonpad.
Het buitencentrum Boomkroonpad is een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Drouwen ... er is van alles te doen en je kunt er prachtige routes wandelen.
Het was een heerlijke week en goed geslaagd zeker voor Joy! Gelijk geboekt voor de volgende jaarwisseling ...April 2013

Een nieuw hondvriendelijk vakantieadresje ontdekt niet zo heel ver van ons vandaan. Twisterhof ligt net over de Duitse grens in het buitengebied van het dorpje Sustrum Moor, waar we dus voor het eerst een weekje verbleven.
De gezellige vakantiewoning is ruim en van alle gemakken voorzien met een terras en een eigen grote omheinde speelweide voor je honden. Het is er heerlijk rustig met veel privacy. Er zijn wandel- en fietsmogelijkheden in overvloed, zowel aan de duitse (Emsland) als aan de nederlandse (Westerwolde) kant van de grens. Wij hebben toen een mooie route gewandeld in de omgeving van het klooster van Ter Apel (Westerwolde) en door het mooie park rondom het klooster met vijvers en bankjes. Later in de week naar de Burcht Wedde (in Wedde/Groningen) geweest en een lekker rondje door de tuin daar gedaan. Ook rondom de Twisterhof kun je lekker wandelen en vlakbij in het dorpje is er ook nog een vijver met bosje waar je een leuk rondje kunt maken. We hebben genoten en het was ook hier zeker niet de laatste keer!


Mei 2013

Wandeling over Landgoed 't Reelaer bij Raalte.


Met vriendje Banjo op ons speelveld.


Juni 2013

Wandeling door het buitengebied rondom ons dorp.


September 2013

Wandeling vanaf het uitkijkpunt terug naar het bezoekerscentrum bij Nijverdal.September 2013

Na heel veel jaren eindelijk weer eens een weekje naar Texel geweest. Een heerlijk en compleet huisje buiten Den Burg gevonden. Bungalow "Het Lam" is een vrijstaande, landelijk gelegen bungalow met een prachtig vrij uitzicht. Vanuit de woonkamer heb je een mooi uitzicht over de weilanden met schapen van de verhuurders/buren en kun je genieten van de ondergaande zon vanuit je luie stoel.
De dames gingen voor het eerst mee met de veerboot, dus dat was wel even spannend voor ze!
Deze week goed getroffen met het weer ... heerlijk gewandeld en veel op het strand geweest, want dat hebben we thuis niet. Wel veel apart gewandeld, omdat het voor Joy te veel zou worden en haar ook veel gedragen.
Onderstaand de activiteiten, die we hebben ondernomen in deze week ...

Natuurpad Het Alloo bij Ecomare.
Wandeling door NP Duinen van Texel ... wat een prachtig gebied.
Het strand "onveilig" gemaakt bij de vuurtoren van De Cocksdorp.
Natuurpad De Mient ... wel een verkorte route.
Wandeling door De Slufter bij Paviljoen 28.
De Slufter bij het uitkijkpunt (aan de Slufterweg).
Stukje gelopen van de wandelroute bij De Horsmeertjes.
Strandwandeling bij De Koog en op een terrasje neergestreken.

Al met al was het een hele fijne week en veel te snel voorbij!Tijdens onze vakantie hebben we ook nog foto's laten maken door fotografe Sanne van onze boeven en ook van ons vijfjes. Super leuke shoot en prachtige foto's geworden in de duinen bij de vuurtoren van De Cocksdorp. Hierbij een aantal foto's van Noa alleen en met Joy en Dana samen. Zo blij, dat we dit gedaan hebben ... een mooie herinnering voor nu en later en achteraf geen moment te vroeg!
Eén van de foto's met z'n drietjes hebben we groot laten afdrukken op canvas en heeft een mooi plekje in de woonkamer gekregen.December 2013

Rond de Kerstdagen zijn we een weekje met onze familie naar Texel geweest. We verbleven met 9 personen en onze drie dames in vakantiehuis Ganzenvlucht aan de rand van De Cocksdorp (vlakbij de vuurtoren). Het was helaas niet al te fijn weer ... veel regen en zelfs een paar dagen stormachtig. Gelukkig konden we tussen de buien door nog wel een paar keer naar het strand en naar de Slufter (aan de Krimweg). Verder ook nog naar Ecomare geweest, de vuurtoren beklommen, enz.
We zijn één avond heerlijk uit eten geweest bij restaurant 't Bikkelement in het centrum van De Cocksdorp en Eerste Kerstdag met z'n allen aan de gourmet gezeten.
Al met al was het een fijne week!


Jaarwisseling 2013

Na één nachtje thuis gingen wij weer een weekje op de vlucht voor het vuurwerk ... weer naar hetzelfde huisje als vorig jaar net buiten Gasselte.
Heerlijk gewandeld in boswachterij Schoonloo (Loomeer/De Tweelingen), bij 't Nije Hemelriek en een aantal keer over de heide bij Gasselte.

Op 2 januari ook nog met Joy naar dierenarts Froukje Seip (bij De Kapschuur) geweest in Gees. Zij heeft diverse mogelijkheden om gecombineerd in te zetten voor de gezondheid van je dier. Dus zowel regulier als bioresonantie/homeopathie enz. Zowel voor fysieke symptomen alsook voor traumaverwerking en gedragsproblemen, een holistische aanpak. Na uiteraard eerst een uitgebreid gesprek en meting gestart met homeopathie en celzout.
Noa en Dana waren natuurlijk ook mee en daarna nog even een korte boswandeling gemaakt bij Gees.

Zondag 5 januari werd Joy 14 jaar (haar laatste verjaardag en laatste vakantie zo zou later blijken)!
De volgende dag was het weer tijd om naar huis te gaan.


Maart 2014

Wandeling over Landgoed de Kranenkamp bij Deventer.


In deze periode ook in contact gekomen met vriendjes Hummel (Dwergschnauzer) en Kadoes (Lagotto) en hun baasjes Agnes en John. We kenden elkaar al een beetje van de behendigheidscursus in Raalte, waar zij met Hummel kwamen en wij met Noa. Hummel was een beetje verliefd op Noa en Dana en gedroeg zich dan ook echt als het stoere ventje als ze daar waren. Kadoes vond het allemaal wel best.
Een tijdje verder is het fijn om te weten, dat we er voor elkaar kunnen/willen zijn en in goed vertrouwen voor elkaars viervoeters zorgen als dat nodig is (in ons geval ook voor hun poezen Zwoefel en Pom). Of dat nu even uitlaten is of oppassen voor een dagje of langer.
Onderstaande foto's zijn later in het jaar gemaakt in hun heerlijke grote (omheinde) tuin, waar het genieten is voor iedereen. Joy was al overleden en van Hummel hadden ze toen pas gehoord, dat hij een tumor had.


25 april 2014

Vandaag hebben we met pijn in ons hart afscheid genomen van onze lieve smurf Joy.
Ze mocht 14 jaar en bijna 4 maanden worden.
s' Middags kwam Agnes langs om afscheid te nemen van Joy en heeft daarna Noa en Dana meegenomen, zodat wij nog een paar uurtjes alleen met Joy konden zijn en rustig afscheid van haar konden nemen.
Bij thuiskomst hebben Noa en Dana ieder op hun eigen manier afscheid genomen.

De volgende middag hebben we Joy naar haar laatste rustplaats gebracht op de dierenbegraafplaats.
Het hele verhaal van Joy's afscheid is te vinden onder haar eigen levensverhaal.

Noa heeft het een tijdje moeilijk gehad, dat Joy er niet meer was. Die dag heeft ze ook geen afscheid genomen door te komen kijken of snuffelen. Ze bleef stokstijf in de deuropening staan en ging daarna op de bank liggen om naar buiten te kijken. Ze vond de verandering ook niet makkelijk, omdat zij nu ineens de oudste was. Gelukkig ging het na enkele maanden beter op dat gebied.
Onderstaande foto is de laatste foto met z'n drietjes.


Mei 2014

Een paar weken na het afscheid van onze lieve Joy zijn we er toch nog een weekje tussen uit geweest om even op adem te komen. Natuurlijk was het erg moeilijk om zonder haar weg te zijn, maar waar we ook zijn aan haar denken en haar missen doen we toch. Gelukkig konden we op deze korte termijn weer bij de Runahoeve terecht in Ruinen ... het voelde weer als thuiskomen! Zeker wel met een dubbel gevoel, want Joy had hier de eerste keer ook zo genoten. We hebben in ieder geval geprobeerd om er een mooie week van te maken, dus veel gewandeld met Noa en Dana en genoten van de net ontwaakte natuur om ons heen.

Onderstaand een aantal van onze activiteiten:

Ons bijna dagelijkse rondje vlakbij de Runahoeve langs een natuurgebied.

Naar het Blauwe Meer geweest en daar gewandeld met een groepje Westieliefhebbers (meer informatie en foto's zijn te vinden onder het kopje Evenementen).

Gewandeld in de omgeving van het Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Dwingelderveld.

Een poging gedaan om bij Theehuis Anserdennen te wandelen, maar in de week voor onze aankomst had het flink geregend, dus veel wateroverlast in het bos.

Ook nog naar de nieuwe schaapskooi van Havelte geweest en de vlindertuin daar bezocht.Juni 2014

Noa met een hele ondeugende blik en een net gewassen wild hoofd in de trimsalon bij Lydia.


Eind juni hadden de dames hun enting weer gehad, waaronder de nieuwe voor de ziekte van Weil die na 6 weken herhaald moest worden. In die tussenliggende periode was Noa niet fit ... regelmatig spugen, plantjes eten buiten en op het laatst ook wat bloed bij haar ontlasting wat snel alleen maar erger werd. Daar heeft ze tussendoor een kuur voor gekregen met na 10 dagen ook nog eens de tweede enting voor Weil. Als je alles van tevoren wist, hadden we deze enting nooit laten doen. Later kwamen er ook steeds meer verhalen van hondeneigenaren voorbij, dat hun hond daarna last kreeg van allerlei klachten of nog erger. Het bleef met ups en downs gaan, dus zijn we in september, oktober en december met Noa bij dierenarts Froukje Seip geweest in Gees.

9 augustus 2014

Deze lieve mooie doosjes gevonden voor het bewaren van de wisseltandjes en kiezen van Joy en Noa. Al heel lang lagen deze in een plastic zakje in onze kelderkast ... op deze manier zijn ze veilig opgeborgen en het staat nog leuk ook!


Augustus 2014

Deze maand kwam Stacey van Lydia weer twee weken bij ons logeren. Weer lekker gespeeld met elkaar en natuurlijk een paar keer naar het bos geweest. Wel hadden we de indruk, dat ze het iets minder geslaagd vond om zonder een maatje uit eigen roedel hier te zijn. De laatste week ging ze ook slechter eten, dus het was goed dat ze weer lekker met Lydia naar huis ging.
Meer foto's van haar logeerpartij zijn te vinden onder het kopje Oppassen.


September 2014

In september voor de tweede keer naar de Twisterhof geweest in Duitsland. Helaas zonder onze Joy, wat echt wel moeilijk was. Ze had hier de eerste keer ook zo genoten ...
Met het warme welkom (met koffie en taart voor ons en allerlei koekjes/stokjes voor de dames) van Jacqueline ben je gelijk thuis. Je kon haar en Peter altijd raadplegen of gewoon voor een gezellig praatje.
Heerlijk ook om de deur open te kunnen zetten en dat ze lekker los zo de speelweide in kunnen.
Deze periode was de appelboom in de speelweide volbeladen en was er dus af en toe wat werk aan de winkel.

Uiteraard ook weer heerlijke wandelingen gemaakt deze vakantie:

Door het Kloosterbos met de vijvers en vele bankjes bij het Klooster in Ter Apel.

Het Natuurbelevingspad - startpunt informatiecentrum de Noordmee in Sellingen.
In de heerlijke (thee- en vlinder)tuin van de Noordmee hebben we al met al wel een aantal uurtjes doorgebracht (meestal met wat lekkers!).

Rondje Dankernsee (D). Helaas geen fijne ervaring ... binnen 10 minuten dook er een grotere hond op Dana en dat was niet om leuk te spelen!! Eerst Dana nagekeken of er schade was en toen niets gevonden, maar bij thuiskomst had ze wel een flinke bloedvlek in haar hals/nek (twee plekjes van zijn hoektanden). Gelijk ontsmet en gelukkig viel het mee!

De blauwe route - startpunt informatiecentrum de Noordmee in Sellingen. Was een mooie route, maar helaas niet af kunnen maken, omdat er paaltjes weg waren gehaald!

Drie mooie wandelroutes rondom het plaatsje Lehe aan de Ems (D). Wij hebben de kortste route gedaan. Ook kun je hier het pontje nemen om aan de overkant te wandelen.

Middagje naar de vesting Bourtange geweest. Wat een geweldig en sfeervol stadje!

Mooie wandeling langs de Ruiten Aa bij Sellingen. Smalle paadjes door bos en langs water en weilanden.

Het was weer heerlijk, mazzel met het weer gehad en alweer geboekt voor het volgende voorjaar!Ook zijn we later in deze maand nog een dagje naar "opa en oma" geweest, die een weekje op vakantie waren in Doldersum (Drenthe).
Ze zaten vlakbij de schaapskooi met natuurgebied, dus daar nog heerlijk een wandeling gemaakt met z'n allen.


Oktober 2014

Noa had wel "even" tijd voor een foto op Landgoed 't Reelaer (bij Raalte).


November 2014

Over de Haarler Enk gewandeld (bij Haarle/Sprengenberg).


6 december 2014

Op zaterdag 6 december hebben Noa en het vrouwtje een leuke, leerzame workshop Hersenwerk voor honden gehad in Zwolle. Vriendje Kadoes was er ook met zijn baasjes. Na een welkomstwoord en uitleg (met koffie en cake) gingen we aan de slag onder het toeziend oog en bijsturing van de instructeurs. Trots op haar ... zo goed haar best gedaan met de puzzels (matje afrollen, snoepjes in autobanden, in ballenbak, in spijkerbroeken zoeken enz.) en ook keurig gedragen naar de andere honden toe. Na de pauze gingen we zonder honden verder ... de baasjes moesten zelf creatief zijn en een puzzel op maat voor je hond verzinnen met allemaal spullen die we allemaal wel in huis hebben en daar ook aanwezig waren. Noa heeft hier verder niet aan mee gedaan, die was best moe en lag lekker in de auto te slapen.

15 december 2014

Deze dag zijn onze dames voor het eerst een middagje alleen bij Hummel en Kadoes geweest. Was best wel een beetje spannend voor iedereen, maar alles ging goed! De keuken voelde in ieder geval heel veilig voor de dames ...


26 december 2014

Op deze prachtige Tweede Kerstdag hebben de baasjes van Hummel en Kadoes afscheid moeten nemen van hun lieve Hummel. Ruim 13 jaar mochten ze van hem genieten en andersom.
Wat heb je een heerlijk hondenleven gehad bij je baasjes, die alles voor je over hadden en je heel erg zullen missen.
Dag lieve Hummeltje ... rust zacht!


Maart 2015

Noa ging er eens mooi voor liggen ... wat niet zo vaak voorkomt.


April 2015

Voor de derde keer een heerlijk weekje naar de Twisterhof geweest in Duitsland. Super getroffen met het voorjaarsweer ... geen druppel regen. Helaas waren we zelf niet helemaal in orde, maar wel elke middag nog een wandeling gemaakt met de dames hier in de omgeving en naar de Dankernsee geweest. Daar hebben ze nog heerlijk gezwommen en door het zand geschoven.
Weer genoten van alles en een beetje bijgekomen!Mei 2015

Gewandeld bij het Staatsbosbeheer Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (bij Nijverdal).


Kleine fotoshoot op ons speelveld.


Juli 2015

Woensdag 8 juli zijn we weer met onze dames naar Froukje Seip geweest. Noa voor check-up en bioresonantiebehandeling en bij allebei voor de eerste keer titerbepaling laten doen. Uitslag van allebei zijn we heel blij mee ... genoeg antistoffen voor de komende 3 jaar!!


Super om dit zo te kunnen testen en je dus geen onnodige entingen hoeft te geven.
Onze dames komen graag bij Froukje (geen stressgedrag e.d.) en wij ook.

Woensdag 22 juli moest Noa naar de dierenkliniek voor een gebitsreiniging.
's Middags rond 16.00 uur haar weer opgehaald ... gelukkig waren er geen bijzondere dingen gevonden, dus alleen schoongemaakt. Ze had lang nodig om goed wakker te worden en ze was nog best wel wiebelig. We hebben haar zonder gedraai en gewurm van de auto naar huis gedragen en dat is zooo niks voor Noa! De uren erna heeft ze rustig boven gelegen en geslapen, daarna ging het al een stuk beter. Later in rustig tempo lekker nog een rondje gedaan. 's Avonds in etappes 2 theelepels vlees met druppels Iberogast gegeven, zodat de spijsvertering wel op gang bleef en het middel zorgt ervoor dat de foute stoffen van narcose e.d. sneller uit haar systeem verdwijnen. Gelukkig weer achter de rug!

September 2015

Na een tussenperiode van 3 jaar heerlijk weer twee weken naar vakantieparadijs LeValy geweest in Frankrijk. Deze keer na een week in huisje 2 (in Thilay) gewisseld met andere huurders naar huisje 5 (in Tournavaux). Dit dorpje ligt iets verder richting Monthermé. Ook dit huisje was super ... verscholen tussen de bomen met veel privacy, een heerlijke veranda en ook hier uiteraard weer zoveel sfeer en van alle gemakken voorzien. In de tuin stond een behendigheidsparcours klaar.
In de eerste week hadden we een nieuwe bewoner in de tuin. Het bleek een ringslang te zijn (ongevaarlijk voor mens en dier), maar toch maar even in een emmer naar de overkant van het huisje gebracht en in het weiland vrij gelaten!


Deze vakantie weer veel bekende plekjes aangedaan en daar gewandeld ...

Afkoelen bij "ons" bruggetje bij Vresse-sur-Semois (B) en natuurlijk langs de Semois gewandeld.

Weer meegewandeld met de woensdagmiddagwandeling met Sandra en met de huurders van de andere huisjes. Voor de baas was deze wandeling niet haalbaar, dus ging hij nog wat klusjes doen in Bohan. Het vrouwtje en de dames konden fijn met Sandra meerijden. Deze keer gewandeld in Orchimont (B). Na het wandelen natuurlijk weer neergestreken op een terrasje in Bohan met z'n allen.

Ook weer bij het meer Lac Les Vieilles Forges geweest. Alleen was het deze keer lager water, dus aan de waterkant gelijk veel keien. Niet zo fijn voor hondenpootjes!

Kort rondje bij Roc la Tour (boven Monthermé) gedaan en genoten van het prachtige uitzicht daar.

De wandeling Tournavaux - Haulmé - Tournavaux ... altijd heerlijk om te doen en deze wandeling begint gelijk vanaf huisje 5.

Achter het klooster in Monthermé is een klein park, waar je ook heerlijk kunt wandelen langs het water.
Het park is heel mooi opgeknapt in vergelijking met 3 jaar geleden. Mooie paden gemaakt om te wandelen, veel bankjes en een trimbaan.Helaas was dit hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat we van deze geweldige plekjes en prachtige omgeving hebben genoten, omdat het voor de baas te moeilijk is geworden om hier te wandelen en ook de dames worden een dagje ouder. Heel erg jammer, maar de mooie herinneringen nemen we altijd mee ...


27 september 2015

Op zondag 27 september organiseerde de Activiteitencommissie van de West Highland White Terriër Club een Najaarswandeling in Recreatiegebied Het Leesten, De Ugchelse Berg.

Er waren 62 deelnemers en 45 Westies te gast, dus een drukke boel en het weer werkte gelukkig ook prima mee!
Heerlijk gewandeld met z'n allen in het prachtige natuurgebied, waar door Staatsbosbeheer een speciale Natte Neuzen Route is uitgezet. Honden mogen hier loslopen.

Meer informatie en foto's van deze Najaarswandeling zijn te vinden onder het kopje Evenementen.


Oktober 2015

Noa tijdens onze wandeling over de Eelerberg (bij Hellendoorn).


9 december 2015

Met Noa bij Martine Burgers (praktijk voor osteopathie in Dieren) langs geweest voor controle van een aantal dingen, die ze de laatste tijd liet zien. Na onderzoek bleken er wat kleine blokkades te zijn in haar nek en in het midden van haar rug ... gelukkig geen grote dingen. De daarop volgende behandeling (voor een leek blijft het bijzonder) ging Noa best goed af voor een eerste keer ... op een paar ontsnappingspogingen na.
Op het laatst lag ze zelfs heel rustig op de tafel. De komende weken kijken hoe het loopt, maar als het goed gaat is 1 behandeling voor nu voldoende.

28 december 2015

Fris en fruitig ... gelijk na haar trimbeurt bij trimsalon Klein Duimpje. Met dank aan Lydia voor de mooie foto's en het feestelijke decor.Ook Blixem (het zusje van Noa en moeder van Dana) was in deze periode in de trimsalon bij Lydia geweest met als afsluiting een kleine fotoshoot. Wat ziet ze er ook nog knap uit en ze lijken ook veel op elkaar! Wat zou het leuk zijn als ze elkaar toch nog een keer zouden kunnen ontmoeten ... Hopelijk mogen ze net zo'n mooie leeftijd behalen als hun moeder en oma.


Jaarwisseling 2015

Rond de jaarwisseling hebben we met onze dames drie nachten in de super sfeervolle B&B de Beekloft in het buitengebied van Buurse (Twente) gelogeerd. De Beekloft staat op een prachtige plek midden in de natuur en je loopt zo natuurgebied Witte Veen in (vlakbij de Duitse grens). Heerlijk gewandeld daar, genoten bij de warme pelletkachel en 's morgens een lekker en uitgebreid ontbijt, waar je 's middags ook nog met gemak van kon genieten. Maar het belangrijkste natuurlijk geen stress voor onze dames door vuurwerk en harde knallen!


2 april 2016

Noa met de baas naar Froukje geweest voor check-up en bioresonantie-behandeling. Voor het eerst op tafel gelegen en zoooo rustig! Is het de leeftijd of was het gewoon lekker?


29 april 2016

Vandaag hebben de dames een nieuw ligkussen gekregen. Lekker knaloranje ... kleurt mooi bij hun witte haren.


Mei 2016

Een midweek weggeweest naar Landgoed de Witte Hoeve in Ruurlo (Gelderland). De vakantiewoning ligt naast het huis van de eigenaars, maar er is toch genoeg privacy. Het is dan misschien geen echt landgoed, maar er is wel ontzettend veel ruimte en heerlijke rust. Naast een grote tuin met vijvers, een fontein, een koepeltje en verschillende zitplekjes hebben ze er ook nog een kruiden- en groentetuin. Hier mogen de gasten ook gebruik van maken. De Witte Hoeve ligt dan ook nog eens heel rustig (ver buiten Ruurlo) en net buiten de poort kun je gelijk heerlijk wandelen en ook vlakbij het bos.

Elke dag hebben we wel iets ondernomen met de dames ...

Een stukje over de heide gewandeld (Molenplateau).

Struinen door Boswachterij Ruurlo.

Rondwandeling gemaakt bij het Kasteel en de Orangerie in Ruurlo. De vele rhododendrons stonden prachtig in bloei.

Een bezoek gebracht aan Landgoed Hackfort bij Vorden, waar we de korte kasteelroute hebben gevolgd. Echt de moeite waard!
Tip: Neem een rustpauze bij het voormalige koetshuis, dat nu verbouwd is tot brasserie "Keuken van Hackfort". Het is hier heerlijk op het terras na een wandeling met bijvoorbeeld een groot stuk noten/appeltaart met slagroom!


6 juli 2016

Op ons speelveld en een rondje over ons dorp.


20 juli 2016

Onze dames hebben hun hele leven vers vlees gegeten, maar deze dag ging het roer om. Ondanks dat we (nog steeds) grote voorstanders zijn van vers vleesvoeding toch besloten om op de voeding van Fish4Dogs over te gaan. Na een aantal jaren van verschillende soorten en merken (van Carnibest, RopaDog, Darf naar Barf) vlees geprobeerd te hebben, bleven ze heel regelmatig last hebben van borrelende darmen, veel plantjes buiten eten, enz. Voor deze klachten gingen we naar Froukje en dan ging het daarna weer even goed, maar ze kregen dan toch later weer last. Vanaf het begin met Fish4Dogs gaat het zoveel beter en nu hebben ze er nog maar een enkele keer last van. En ze vinden het voer ook heerlijk!


27 juli 2016

Een prachtige hanger en beschermengeltjes laten maken met viltkralen van het haar van onze dames. Eerst na een trimbeurt bij Lydia schone haren van allebei meegenomen en later afgegeven bij Mariska van BeautiFur sieraden made by Vitalidad (www.vitalidad.nl). Het haar vilten viel niet helemaal mee, maar is gelukkig toch gelukt. Vervolgens heeft ze er een hele mooie hanger met 2 kralen van kunnen maken en 4 lieve beschermengeltjes. Door de letterbedel kunnen we zien welke kraal en engeltje van welk hondje is. Weer super mooi gemaakt ... blij mee!


30 augustus 2016

Vlak voor onze vakantie naar Bad Bentheim nog met Noa bij Froukje langs geweest. Ze was al een paar weken aan het klungelen met urineverlies. Dit is bij haar naast haar darmen al een tijdje het andere probleem. We wilden het eerst weer proberen via homeopathie, maar als dat niet goed genoeg of op tijd werkt, dan is dat op vakantie niet echt fijn. Dus tijdens de vakantie Enurace gegeven en na de vakantie weer gestart met homeopathie.

September 2016

Twee weken op vakantie geweest naar Duitsland. Vakantiehuis Langs de Grens is een heerlijk, compleet huisje met omheinde tuin en vijver in het buitengebied van Bad Bentheim en echt net over de grens met Nederland (Twente). Het weer in deze twee weken hebben we nog nooit zo gehad in september. Er waren dagen bij van rond de 30 Graden ... voor ons en onze dames eigenlijk te warm! Dus veel naar de dichtbij gelegen Dreiländersee geweest. Verder een prachtige omgeving met veel wandel- en fietsmogelijkheden.
Achter het huisje loop je door het bos naar een vlakbij gelegen zandafgraving. Je mag er niet zwemmen, maar de dames hebben wel aan de kant lekker even kunnen poedelen en afkoelen. Een fijn rondje om elke dag even te doen en lekker in de schaduw!

In de omgeving weer mooie (wandel)uitstapjes gemaakt ...

De Dreiländersee (bij Gronau).
Hier zijn we verschillende keren geweest ... heerlijk voor de dames om even het water in te gaan en af te koelen. Ook kun je er mooi om heen wandelen, er staan veel bankjes en een aantal restaurants aan de waterkant waar je heerlijk een terrasje kunt pakken.

Kasteel Bentheim (Bad Bentheim).
Een rondje door het park gedaan (aan de voet van het kasteel).

Natuurgebied Het Lutterzand (De Lutte-Losser).
Een korte route gewandeld, waar ze halverwege lekker konden poedelen in de Dinkel. Aan het eind van de wandeling wat lekkers genuttigd bij Paviljoen Lutterzand. Een heel mooi gebied!

Arboretum Poort-Bulten (De Lutte).
Een prachtig aangelegd park met heel veel verschillende bomen, struiken enz. Heerlijk om te wandelen en honden mogen aangelijnd mee.

Ook kregen we nog bezoek van "opa en oma". 's Middags naar de Dreiländersee gereden voor een korte wandeling in de schaduw en voor de dames afkoeling in het water, want het was echt tropisch en vies warm die dag! Daarna toch ook weer neergestreken op het voor ons inmiddels vertrouwde terras voor iets verkoelends.
Als afsluiting hebben we heerlijke pannenkoeken gegeten met ijs na op het terras bij restaurant Hof Aarnink bij ons om de hoek.

Aan het eind van de vakantie ook nog naar de Drilandsee (de buurman van de Dreiländersee) geweest. Is vergelijkbaar, maar meer gericht op recreatie. Meer speelmogelijkheden voor kids, meer strand enz. Honden ook aangelijnd, maar mogen hier niet zwemmen in het water en niet op het strand komen!

Het waren twee heerlijke weken ... helaas weer tijd om naar huis te gaan!29 september 2016

's Avonds met Noa bij Froukje geweest voor behandeling van haar gevoelige maag/darmen van de laatste dagen. Al een paar dagen was ze aan het spugen en ook haar ontlasting was niet goed. Ze vond het fijn op de behandelmat ... ze lag heel relaxed met haar oogjes dicht. Na een dag was het spugen over en haar ontlasting stukken beter.

Oktober 2016

Wandeling rond de schaapskooi op de Sprengenberg (bij Haarle).


December 2016

Op 31 december is Roxanne (moeder van onze Noa) onverwachts overleden. Ze mocht 16 jaar en 4 maanden worden. Een prachtige leeftijd, maar het verdriet en gemis is er natuurlijk niet minder om. We zijn blij, dat we haar kort ervoor nog bij Lydia hebben gezien en met haar hebben geknuffeld.
Dag lieve mama Rox ... rust zacht! Wat zul je gemist worden, maar nooit vergeten ...


Jaarwisseling 2016

Drie nachten met ons viertjes naar B&B Blancenhof in Garminge (Drenthe) geweest. Een hele gezellige verbouwde stal naast de woonboerderij van de eigenaar, waar we heel gastvrij werden ontvangen. Elke morgen verrast met een heerlijk en uitgebreid ontbijt met echt heel veel keuze ... super! Heerlijk gewandeld over het Mantingerveld en een wandeling door het bos Witteveen met aansluitend een tussenstop voor warme chocolade en appeltaart. Voor de dames hadden we natuurlijk ook wat lekkers mee.
De laatste avondwandeling werden we nog verrast met een laagje poedersneeuw!
Het vuurwerk was hier wel duidelijker aanwezig, maar met de TV flink hard was het voor Noa gelukkig goed te doen.


Januari 2017

Met Agnes en vriendje Kadoes naar het Ravijn geweest en heerlijk gewandeld in een sprookjesachtig sneeuwlandschap (bij Hellendoorn). Meer foto's van deze mooie sneeuwwandeling zijn te vinden onder het kopje Wandelingen.


April 2017

Begin deze maand werd de baas 50 jaar en zijn we met onze dames een lang weekend naar Landal De Veluwse Hoevegaerde geweest in Putten.
Heerlijk weer eens op de Veluwe en het weer viel ook echt mee. De baas ging zaterdagmorgen alleen op pad voor de voor hem geregelde slipcursus in Almere en het vrouwtje met de dames hebben lekker gewandeld in het bos tegenover het park. Was toch wel even slikken, want in 2005 werd Joy daar toen gegrepen door een grote hond met alle gevolgen vandien.
's Middags nog gewandeld met Lydia en dochter Sterre en haar vier dames Lola, Tattoo, Stacey en Kiki in het Puttense bos. Op zondag een heerlijke zonnige dag met 's middags een korte wandeling door het arboretum op Landgoed Schovenhorst (Putten) en daarna naar Wildpark Het Aardhuis (Hoog Soeren).
Het was een super weekend!


21 april 2017

Met onze dames bij Froukje langs geweest voor check-up/bioresonantiebehandeling. Deze keer allebei nagekeken en behandeling gekregen.

Mei 2017


In mei zijn we na heel wat jaren eindelijk weer eens op vakantie naar de bergen geweest. Geen Oostenrijk of Zwitserland, maar de Beierse Alpen in Duitsland. Iets dichter bij huis en net zo mooi! De dorpjes Wallgau, Krün en Mittenwald liggen op een plateau, dus zeer geschikt voor ons en onze dames. Wij verbleven in Gästehaus Anita in Wallgau in een heel fijn, knus appartement met alles wat je maar kunt bedenken aanwezig en bij een hele vriendelijke, behulpzame familie. Het waren twee geweldige weken ... alles klopte gewoon! De prachtige omgeving, het fijne appartement met grote tuin en het weer werkte ook super goed mee. In de nabije omgeving veel meren om lekker rond te wandelen en aan te relaxen en ook een flink aantal bergliften om heerlijk de bergen in te gaan.

Net buiten Wallgau bij de brug over de Isar beginnen een aantal gemarkeerde routes door Naturpark Karwendel. De wandeling naar de Auhütte is er eentje van en zeker aan te raden voor als je geen lange wandeling kan/wil maken. Tip: neem de tijd voor een pauze bij de Auhütte en bestel heerlijke Almtorte (of iets anders lekkers). En liever niet in het weekend, want dan is het daar echt ontzettend druk!

Naar boven geweest met de gondel van de Karwendelbahn naar 2244 m (bij Mittenwald). Dit is de op één na hoogste bergbaan van Duitsland en in 10 minuten sta je boven in een wondere witte wereld. Helaas niet het panoramapad kunnen lopen, omdat het in de week voor onze aankomst nog had gesneeuwd en ze het pad nog aan het opruimen waren!

Met de Herzogstandbahn naar boven (bij Kochel am See/Walchensee). Na een wandeling van ongeveer 10 minuten kom je bij de Gaststätte. Het bergjachthuis van koning Ludwig II staat er, je kan er lekker eten en drinken en zelfs nog wat hoger klimmen naar het befaamde kruis. Ook is er een Panorama-Naturlehrpfad wat goed te doen was met de dames.

Wandeling Barmsee (bij Krün). Mooi, maar het was wel een heel eind lopen voordat je echt bij het water kon komen. Het eerste stuk vanaf de parkeerplaats is echt heel mooi met laag water langs het wandelpad. Ideaal voor Noa en Dana!

Een korte wandeling naar de Grubsee. Een prachtig, besloten (zwem)meer, waar je omheen kunt wandelen. Niet groot, maar zooo mooi daar!

Panoramaberg Wank (1780 m) boven Garmisch-Partenkirchen. In 20 minuten ben je boven en is ook ideaal daar voor gezinnen en ouderen. Rondwandeling gemaakt en broodjes van thuis genuttigd met rondom prachtig uitzicht op de bergen en op de Zugspitze.

Mooie wandeling bij de Eibsee gemaakt. De Eibsee ligt aan de voet van de Zugspitze (de hoogste berg van Duitsland). Voor ons was de rondwandeling van 7,5 km te veel, dus het eerste stuk gedaan en weer terug. Ook konden de dames regelmatig even naar beneden om af te koelen in het meer. Ook kun je met de rondvaartboot mee en dat duurt ongeveer een half uur.

Natur Erlebnisweg (bij Krün). Een leerzame wandeling met uitzicht op Krün, die goed te doen was voor ons en onze dames.

De (extra) laatste dag omhoog met de Kreuzeckbahn (bij Garmisch-Partenkirchen). Omdat de lift die we eigenlijk wilden nemen gesloten was, besloten om deze te nemen. Achteraf niet zo'n goed plan (zeker voor de baas) ... veel te steil en geen panoramaweg helaas. Wel heerlijk gegeten in het bergrestaurant, terwijl de dames op zoek gingen naar hun brokjes.

We hebben genoten van alles ... zo ook Noa en Dana! Ze konden nog goed meekomen (ondanks hun leeftijd) en kregen heel wat aandacht onderweg. Ook nog een paar rasgenootjes ontmoet in deze twee weken. Hopelijk kunnen we volgend jaar nog een keertje terug ...


Juni 2017

In het weekend van 3 en 4 juni hebben de dames voor het eerst een nachtje bij Kadoes gelogeerd. Zaterdagmorgen hebben we ze met al hun spullen bij Agnes en John gebracht, voordat we zelf op familiebezoek zouden gaan op Flakkee. Normaal gaan ze altijd mee, maar deze keer zou dat voor niemand echt fijn zijn. Dus super, dat het zo opgelost kon worden! De dames hebben zich netjes gedragen ... op de momenten na dat Dana de poesjes ging verblijden met een bezoekje voor het raam van het atelier (met de bijbehorende herrie)! Verder hebben ze 's nachts braaf in de keuken geslapen. Buiten de poort wandelen hadden ze niet zoveel zin in, maar gelukkig hebben ze daar een hele grote tuin. Zondagavond hebben we ze weer opgehaald en waren we weer compleet! Zooo vreemd om zonder onze dames weg te zijn ...

18 juli 2017

Weer hoog tijd voor de dames hun opknapbeurt door Lydia in haar trimsalon.September 2017

Een weekje weggeweest naar een nieuw adresje in het buitengebied van Geesbrug (Drenthe). Het Lunshofje is een gezellige, complete en vrijstaande bungalow in het Geeserveld ... dichtbij het Geeserbos, Mantingerzand en de Mepperhooilanden. Ideaal met Noa en Dana om zo vlakbij het huisje gelijk door bos en heide te kunnen wandelen. Ook mooie wandelingen in de omgeving gemaakt, naar het Openluchtmuseum Ellert en Brammert geweest in Schoonoord en naar het Veenpark in Barger-Compascuum. Van het treintje daar waren de dames iets minder gecharmeerd, maar verder vonden ze het reuze interessant. Het was een meer dan heerlijke week en ook het weer was prima. We komen hier zeker vaker terug ...10 oktober 2017

Noa na haar trimbeurt en klaar om naar huis te gaan ... Normaal is ze echt niet van het poseren, maar deze foto (gemaakt door Lydia) is toch maar heel mooi gelukt! Hier is ze 13 jaar en 8 maanden en nog steeds een mooie dame.


20 december 2017

Op woensdag 20 december is het "Lagotto-broertje" van ons vriendje Kadoes geboren. Er kwamen zeven pups ter wereld: 5 reutjes en 2 teefjes en alles ging goed met mama Bente en kids.
Zijn naam is Siepi geworden en hij had ook al snel een bijnaam ... de Grote Vriendeljke Reus! Hij weet namelijk precies waar hij moet zijn voor eten en doet dat dan ook graag en veel!
In februari komt hij hier bij Kadoes wonen, maar natuurlijk eerst nog flink groeien, dus veel spelen, leren, slapen enz.
Hopelijk vinden onze dames hem ook leuk en hebben ze straks veel plezier met z'n allen!


Jaarwisseling 2017

Al heel wat jaren gaan we rond de jaarwisseling een aantal dagen weg om buitenaf in een vakantiehuisje of B&B ver weg van al het vuurwerk te zijn. Uit nood ontstaan, omdat Joy met de jaren steeds banger werd en ze op het laatst dagen voor en met de jaarwisseling zelf hele dagen in haar bench zat te trillen en niet meer naar buiten wilde. Sommige middeltjes (homeopatisch e.d.) hielpen wel iets, maar zeker niet genoeg wat ons betreft. De laatste jaren van Joy's leven werd ook Noa steeds banger, dus was het fijn dat we al ergens anders waren met deze dagen. Inmiddels is Joy er al een tijdje niet meer en Noa ook al iets dover gezien haar leeftijd van bijna 14 jaar. Toch zijn we ook dit jaar weer heerlijk weggeweest. Deze keer een lang weekend in Het Lunshofje (Geesbrug) gelogeerd, waar we ook in september al een weekje waren. Heel goed bevallen ... er was wel wat vuurwerk te horen, maar ver weg en dof. Noa reageerde er eigenlijk totaal niet op en dat ook zonder extra hulp van Bach Rescue druppels, dus dat was heerlijk! Wel jammer, dat het heel onstuimig weer was die dagen met heeeel veel regen ... lekkere lange wandelingen door het bos en over de heide zaten er helaas niet echt in.
Wel op de eerste dag van het nieuwe jaar nog een mooie verrassing ... toen we uit het raam keken, hadden we bezoek van twee prachtige reetjes!Januari 2018

Het eerste weekend van 2018 op familiebezoek geweest op Flakkee en in Dordrecht. Noa was niet helemaal lekker en sliep veel, terwijl Dana zich weer lekker aan het uitleven was voor het woonkamerraam van opa en oma. De poesjes van de buren waren er namelijk ook weer en worden ook steeds brutaler. Eentje ging zelfs voor het raam zitten op ooghoogte met Dana!

10 februari 2018

Vandaag was het de grote dag voor de baasjes van vriendje Kadoes!

Na al die maanden van verwachting stond dan eindelijk Siepi z'n koffertje klaar en kunnen zijn nieuwe grote avonturen beginnen samen met zijn nieuwe baasjes en grote broer Kadoes.
Helaas mocht het laatste niet zo zijn (zie het onderstaande bericht).


Lieve Siepi ... inmiddels hebben we je ontmoet en je bent een echte clown en hartendief! Zo sneu, dat er voor jou en je grote broer niet meer tijd was om vriendjes te worden en samen te spelen, van hem te leren enz.
Je bent op dit moment een grote troost voor je nieuwe baasjes!
Ze zijn heel erg blij met je en je gaat ook een geweldig leven tegemoet.
Heel veel plezier en geluk met elkaar.

Welkom lieve Grote Vriendelijke Reus!

12 februari 2018

Wat kunnen blijdschap en verdriet toch dichtbij elkaar liggen!
Op deze mooie winterdag hebben de baasjes van ons vriendje Kadoes de moeilijke beslissing moeten nemen om hun lieve, trouwe vriend te laten gaan. Wat een groot gemis voor hun! Ook wij zullen hem gaan missen ... zijn altijd enthousiaste en vrolijke begroeting, zijn knuffels, onze gezamenlijke wandelingen enz.
We zijn "blij", dat we hem vandaag nog hebben gezien en voor de laatste keer geknuffeld.


Lieve dappere krullenbol, weet dat je baasjes alles (en meer) voor je gedaan hebben om je de laatste jaren stabiel te krijgen/houden, heel veel van je houden en je echt nooit zullen vergeten!
Je laat een grote leegte achter, maar ook ontelbare mooie herinneringen, die ze altijd bij zich zullen dragen en je hebt een heerlijk leven met hun samen gehad.
Rust zacht lieve Kadoes ... je was een bijzondere woef!

13 februari 2018

Vandaag is onze lieve Noa 14 jaar geworden en we zijn extra dankbaar, dat we dit met haar mogen beleven. Op 4 maanden na net zo oud als onze lieve Joy is geworden en waar je dan toch ook zeker wel bij stil staat.
's Middags lekker even naar het bos geweest bij Nijverdal (met tot onze verrassing nog best veel sneeuw) en een tussenstop gemaakt bij de dierenzaak voor een hele lekkere zak gedroogde witvisfilet.

Lieve woef, wat doe je het nog goed! Natuurlijk heb je wel wat ouderdomskwaaltjes, maar verder ben je nog steeds een lieve, mooie en kwieke dame. Hopelijk mogen we nog een hele tijd van je genieten!


Maart 2018

Een wandeling gemaakt over het landgoed bij Havezathe De Oosterhof in Rijssen ... zoveel dierbare herinneringen daar! Ondanks dat het er nog steeds prachtig is, heeft het ook veel aan glans verloren!
Onderstaande foto's zijn gemaakt op de brug voor de Havezathe.


4 april 2018

Liefde is ... alles samen delen!
Met Noa en Dana weer eens naar Froukje geweest. Afgelopen tijd heeft Noa een infectie gehad aan haar darmen, dus spugen, diarree enz. Na iets meer dan een week ging het wel beter, maar nog niet helemaal zoals het zou moeten zijn. Vandaar naar Wezuperbrug geweest voor een check-up en bioresonantie behandeling. Ze lag over het algemeen heerlijk rustig op de mat ... samen met Dana! Daarna nog even door Boswachterij Sleenerzand gewandeld, want je kunt bijna gelijk vanaf haar praktijk zo het bos in wandelen.


15 april 2018

Een heerlijk rondje gedaan over Landgoed Den Alerdinck (bij Heino/Laag Zuthem). Genoten van al het ontwakende groen, de schapen met hun lammetjes en de fluitende vogels. Daarna nog even bij Joy langs geweest ... weer een nieuw bloemenmandje gebracht.


April 2018

Heerlijk een midweekje er tussenuit geweest ... ook ter gelegenheid van een voor ons speciale dag ... 25 jaar getrouwd! Voor de derde keer naar het inmiddels vertrouwde plekje het Lunshofje in Geesbrug geweest (Drenthe).
De weersvooruitzichten waren niet echt super, maar het viel achteraf reuze mee.
Heerlijk gewandeld in Boswachterij Sleenerzand met aansluitend een paar uurtjes naar het dorp Orvelte geweest. Langs de monumentale boerderijen, musea, de schaapskooien en winkeltjes gewandeld en met de dames nog een rondje gedaan buiten het dorp tussen de weilanden door. Verder ook nog neergestreken bij restaurant de Schapendrift voor een late lunch en voor de dames natuurlijk een lekkere vissnack.


De tweede dag gewandeld bij de Mepperhooilanden, waar we ook nog een ree hebben gespot en later in de omgeving van het Lunshofje een rondje gedaan in Boswachterij Gees. Deze dagen ook veel ooievaars gezien.
De laatste dag waren er even flinke buien (met hagel), maar 's midddags kwam de zon door en hebben we een hele mooie korte route gelopen over de heide van de Hooge Stoep. Dit is ook om de hoek bij het huisje en gaan we de volgende keer zeker nog een keer doen, maar dan wel met werkende batterijen in onze digi.
Het was kort, maar wat hebben we weer genoten!


Mei 2018

Twee prachtige foto's gekregen van Noa's vader Spike. Op de sneeuwfoto kun je goed zien, dat ze ook veel van haar vader heeft. De foto van Spike in het gras is gemaakt op zijn 13e verjaardag en wat zag hij er ook nog goed uit!


Juni 2018

Zondag 24 juni een middagje op Siepi gepast. Deze heer is inmiddels flink gegroeid en niet echt een puppy meer te noemen ... op zijn ondeugende streken na dan. Onze dames maar even thuis gelaten, want die vinden hem nog maar een herrieschopper en wildebras.


2 juli 2018

's Middags met Noa naar de DA in Nijverdal geweest en uit voorzorg een bloedonderzoek laten doen. De uitslag kregen we later op de dag te horen en die was helaas niet goed. Beginnend nierfalen geconstateerd en het vermoeden, dat ze misschien ook de ziekte van Cushing zou hebben. Dat was behoorlijk schrikken ... Om daar achter te komen, moesten we 3 dagen achter elkaar ochtendurine opvangen, dus elke morgen even met onze grote soeplepel naar het speelveld ... daar plast ze toch iets makkelijker en sneller. Na het inleveren van de urine zou het opgestuurd worden en hoorden we 4 dagen later de uitslag. Gelukkig had ze geen Cushing, dus nu is het zaak om het nierfalen stabiel te krijgen.
We zijn begonnen met een middel van Virbac en homeopathie over haar eigen voer te doen, die ervoor moeten zorgen dat er minder eiwitten en fosfor worden opgenomen. Over 2 maanden dan weer een bloedonderzoek om te zien of het werkt. Anders moeten we iets anders proberen of toch op ander voer overstappen.
We hopen dat dit gaat werken en ze nog een tijdje goed mag gaan. Wordt vervolgd ...

19 juli 2018

Op 20 juli kregen we het hele verdrietige bericht, dat Blixem het zusje van Noa (en mama van Dana) onverwachts is overleden aan het begin van de avond op 19 juli.
Wat kwam dit in één keer binnen! We weten natuurlijk allemaal wel, dat op een leeftijd van ruim 14 jaar ze hondjes van alle dag kunnen zijn, maar het blijft gewoon heeeel moeilijk als het moment daar is. Zo lang deel uitgemaakt van het gezin en je leven ...

We wensen de baasjes van Blixem en ook Lydia heel veel sterkte toe met dit grote verlies ... wat zal ze gemist worden, maar nooit vergeten!
Ook voor Luna (dochter van Blixem) zal het moeilijk en vreemd zijn zo ineens zonder haar moeder en maatje verder te moeten.

Dag lieve mooie Blixem ... rust zacht!
We hadden je graag nog een keer gezien en geknuffeld, maar het mocht helaas niet zo zijn.
Ook wij zullen je niet vergeten!


"If there ever comes a day when we can't be together, keep me in your heart. I'll stay there forever."

23 juli 2018

Ook vanaf de bank hield Noa altijd alles goed in de gaten, zowel buiten als in huis. Dit was echt haar plekje!


8 augustus 2018

Vandaag familiebezoek gehad en weer even gezellig "live" bijgepraat.
Ons nichtje en neefje zouden heel graag zelf een hondje willen hebben, dus vinden ze het nog altijd leuk om met onze dames te gaan wandelen. Dus hebben we nog even een rondje gedaan over het speelveld, terwijl de mannen op pad waren om ons avondeten te halen.


10 augustus 2018

Onze twee "bankhangers".September 2018

In september zijn we weer naar het inmiddels voor ons zo vertrouwde plekje afgereisd buiten Geesbrug (Drenthe), waar we twee heerlijke vakantieweken hebben gehad. Super getroffen met het weer en zelfs in de tweede week nog een paar dagen rond de 25 Graden.

Elke dag wel ergens in de omgeving een heerlijke boswandeling gemaakt, maar wel aangepast aan Noa. Lange wandelingen zitten er niet meer in en deze keer hadden we voor haar ook de hondenbuggy ingeladen. Tijdens een paar wandelingen meegenomen en het viel ons niet tegen hoe ze reageerde en er best een tijdje in bleef zitten!


Ook nog twee keer naar het museumdorpje Orvelte geweest, waar de baas een korte workshop kniepertjes bakken (dunne wafeltjes) heeft gevolgd. Verder ook weer even naar Openluchtmuseum Ellert en Brammert geweest in Schoonoord.

Tijdens de eerste week van de vakantie zijn we ook nog bij Froukje in Wezuperbrug geweest met onze dames voor een nieuwe titerbepaling. Het was inmiddels 3 jaar geleden en we waren benieuwd of ze toch nog beschermd waren. Ze waren allebei mooi stabiel gebleven en hun paspoorten zijn voor nog eens 3 jaar afgetekend, dus dat is super! Noa nog even laten doormeten m.b.t. haar nieren en daar heeft ze nog een aantal fijne ondersteunende programma's voor gekregen.

Het was al met al weer genieten voor ons viertjes in Drenthe.
Volgend jaar zeker weer als het even kan!
Op de heen- en terugreis ook nog even bij Joytje langs geweest ... dit is eigenlijk een beetje traditie geworden als we die richting opgaan.


1 oktober 2018

Met Noa naar de dierenkliniek geweest voor haar tweede bloedonderzoek met betrekking tot haar beginnend nierfalen.
's Middags werden we al gebeld voor de uitslag en gelukkig was het niet slechter geworden ... zelfs een lichte verbetering. Dus voor nu gaan we door op de ingeslagen weg en hopelijk blijft het zo gaan de komende tijd. In ieder geval heel blij met deze uitslag!!
Daarna nog even heerlijk met de dames naar het speelbos geweest bij Nijverdal onder het motto ... eerst het mindere en dan wat leuks!
Lekker gesnuffeld en brokjes gezocht in het bos.

10 oktober 2018

Vandaag kwam het grote snuffelkussen binnen voor onze dames. Ze hebben met veel plezier naar de verstopte brokjes gezocht ... eerst samen, totdat Noa zoiets had van die is van mij. Daarna werd het apart zoeken.


13 oktober 2018

Met de dames een rondje Den Alerdinck/Colckhof gedaan (bij Laag Zuthem) en genoten van de beginnende herfst, maar wel met een hele aangename temperatuur erbij.


15 oktober 2018

's Middags met Agnes en Siepi weer eens naar Het Ravijn geweest bij Hellendoorn. Alle 3 los en dat ging prima.
Deze keer de buggy meegenomen voor Noa en ook nu heeft ze er een tijdje in gezeten. Het was ook prachtig weer en nog behoorlijk warm voor de tijd van het jaar!
Foto's zijn door Agnes gemaakt.


19 oktober 2018

Vroeg op pad met onze dames naar de trimsalon van Fatma Platenkamp in Hengelo. Lydia kon de week ervoor helaas door omstandigheden onze trimafspraak niet door laten gaan en voorlopig zit ze ook nog wel even in de lappenmand. Gelukkig dit adres van haar doorgekregen en vrij snel een afspraak kunnen maken met Fatma. Na kennismaking met Fatma en haar man, een kleine rondleiding door hun salon en wat tips voor hun wat betreft Noa en Dana zijn wij vertrokken naar de Intratuin in Almelo en daarna terug naar de Ikea in Hengelo. Voor ons echt wel even wennen zo, want bij Lydia blijven we er eigenlijk altijd bij, omdat dat voor ons veel handiger is ... zeker voor de baas. Het was behoorlijk vermoeiend voor hem, maar voor een keertje was het net te doen en we waren heeeel blij, dat ze getrimd waren. Half 2 mochten we ze weer ophalen ... wat waren ze weer mooi en opgeknapt! Al met al goed bevallen ... hele aardige mensen en mooi, goed getrimd! Echt heel fijn en lief, dat ze ons en Lydia wilden helpen, terwijl ze het zelf al zo druk hadden! Foto's zijn gemaakt door Fatma.


21 oktober 2018

Deze middag nog even lekker een rondje gedaan met de dames. Via de Oude Deventerweg naar Erve De Pas (Sprengenberg/Haarle) gewandeld. We waren hier al een tijdje niet geweest ... veel positieve veranderingen! Naast de Informatieschuur zijn er nu Herberg De Pas bijgekomen (voor de inwendige mens met terras), speelnatuur van Oerrr (ravotten voor de kids naast de Herberg) en ze zijn bezig met een nieuwe parkeerplaats. Het was weer genieten ...


28 oktober 2018

Op het laatst lag Noa soms diep te slapen op de bankleuning ...


9 november 2018

Deze week 3 keer met vriendje Siepi en Agnes naar Het Ravijn bij Hellendoorn geweest en heerlijk gewandeld in het prachtig verkleurende bos.


Jaarwisseling 2018

Rond de jaarwisseling zijn we nog 2 nachtjes naar B&B Vijverzicht in Marijenkampen geweest. Dit ligt vlakbij het Nationaal Park Weerribben-Wieden en daar hebben we de laatste dag van 2018 nog een heerlijke wandeling gemaakt. Het was er qua vuurwerk helaas niet echt rustig, maar de dames hadden er geen last van gelukkig.
Het gezellige knusse huisje staat in de achtertuin van de verhuurders, maar met genoeg privacy. Alles wat je nodig hebt, is er te vinden en wij vonden de aanwezigheid van de complete keuken een groot voordeel. Je bent dan niet genoodzaakt om buiten de deur te eten, zoals in veel B&B's wel het geval is. Ook fijn, dat het terras omheind is en onze dames toch ruimte hadden om even los naar buiten te kunnen. De verhuurders zijn heel vriendelijk en verzorgen indien gewenst een heerlijk ontbijt. Een heel fijn plekje in een mooie omgeving!


17 januari 2019

Samen brokjes zoeken in het snuffelkussen.


29 januari 2019

Soms lagen ze ook samen op de bankleuning ... Dana altijd achter Noa!


8 februari 2019

Met Noa naar de dierenkliniek in Den Ham geweest om te praten over haar gebit en het uitgroeisel aan haar tong ... eigenlijk een second opinion. Ze heeft er meer last van dan eerst, het is ook wat groter geworden sinds vorig jaar en het is pas ook al een keer wat gaan bloeden. Ook haar bloed nog laten checken om te kijken hoe haar nieren ervoor stonden. Dit was gelukkig niet verder achteruit gegaan. Tijdens het wachten op de bloeduitslagen hebben we nog een klein rondje in het naast de kliniek gelegen natuurgebied De Zandstuve gedaan.
Wordt vervolgd ...

13 februari 2019

Onze lieve grande dame Noa is vandaag 15 jaar geworden ... zooo bijzonder en wat zijn we er dankbaar voor!


Lieve mooie woef, van harte en we hopen nog een hele tijd van je te mogen genieten!
Hopelijk kunnen we met z'n viertjes nog een tijdje samen zijn en mooie momenten beleven, maar wel op jouw tempo en wakend over je gezondheid.
Dikke knuffels van ons en van je zus/partner in crime Daantje ...

14 februari 2019

Vandaag na lange tijd weer naar Lydia geweest voor de dames hun trimbeurt en het was zeker nodig na 4 maanden! Veel haren voor hun ogen waar niks meer mee te beginnen was enz. Gelukkig is Lydia weer zover opgeknapt, dat ze weer aan het werk is, maar nog wel in de opbouwende fase. Blij voor haar na al die maanden van rust houden en weinig kunnen beginnen en voor ons fijn, dat we weer terecht konden op ons vertrouwde stekkie.
De dames zijn weer prachtig geworden en mochten na hun schoonheidsbehandeling nog even mooi op de foto. Met flink wat snoepjes ging dat best goed!
Daarna nog even lekker naar het Puttense bos geweest met Lydia en haar brigade van 4.


20 februari 2019

Een hele spannende dag voor Noa en voor ons!
Om 8.30 uur waren we met Noa al bij dierenkliniek Den Ham voor haar hoognodige gebitsreiniging, maar vooral ook voor het verwijderen van het uitgegroeide "flapje" aan de zijkant van haar tong waar ze steeds meer last van kreeg. Gezien haar leeftijd en haar nierfalen hebben we lang getwijfeld, maar het vertrouwen bij dierenarts Peter was zoveel groter, dat we het toch gedaan hebben.
Na nog wat vragen over en weer, het plaatsen van het infuus plus slaapmiddel was ze zo onder zeil en mochten wij in de wachtkamer wachten tot ze klaar waren.
Ongeveer een half uur later kwam hij ons al halen ... alles was gelukkig goed gegaan. Geen bijzonderheden gevonden aan haar gebit, dus alleen schoongemaakt. Het flapje aan haar tong weggehaald en netjes dichtgemaakt.
Wat een ontzettende opluchting ... we hadden er vantevoren flink wat slechte nachten van gehad! Een narcose is tenslotte altijd een risico, maar onder deze omstandigheden helemaal.

We mochten mee naar de uitslaapruimte en daar lag ze lekker warm ingepakt in een dikke handdoek bij te komen en was al wat wakker. Omdat ze al zo "bij" was, mochten we bij haar blijven tot ze helemaal klaar was om weer mee naar huis te gaan. Ook heeft ze nog twee zakjes extra vocht toegediend gekregen voor ondersteuning van haar nieren ... eentje tijdens de behandeling en de andere erna.


Wat een groot verschil ook met 3,5 jaar geleden. Toen duurde het heel lang voor ze echt wakker was en ze was nog heel wiebelig toen we haar hadden opgehaald. Nu liep ze daar zelfs een klein stukje over het gras om te snuffelen en naar de auto. 's Middags lag ze alweer op de bank uit het raam te kijken ... wel onder supervisie natuurlijk!


Onze grote dank aan en complimenten voor dierenarts Peter en zijn assistente! Wat zijn ze daar meelevend en lief (en nemen alle tijd voor je) ... zowel voor de dieren als voor de baasjes!

27 maart 2019

Met onze dames naar Froukje geweest in Wezuperbrug. Noa weer eens laten checken met aansluitend een aantal bioresonantie-programma's ter ondersteuning van haar nieren. Ook ander natvoer laten testen, maar dat gaf helaas geen overtuigend resultaat, dus houden we het toch op het natvoer van Fish4Dogs. Meer natvoer voor meer vochtopname en minder brokjes. Verder heeft ze nu naast een homeopatisch middel voor haar nieren ook eentje erbij voor het niet goed op kunnen houden van haar plas.
Na de behandeling nog even een kort rondje buiten Schoonoord gedaan (bij hunebed De Papeloze Kerk/Sleenerzand) met als afsluiting een lekker vissnackje voor de dames. Op de terugreis ook nog even bij Joy langs geweest.


20 april 2019

Kort rondje Eelerberg gedaan, want het was met de Paasdagen behoorlijk warm.


24 april 2019

Tussen de bloemetjes op ons speelveld ... lekker rollen met als resultaat gele-stippen-hondjes.


3 mei 2019

's Middags lekker gewandeld met Agnes en vriendje Siepi over de Hellendoornse Berg. De hondenbuggy meenemen voor Noa is best wel een gedoe, dus de draagzak van Joy maar eens opgezocht. Dit was de derde poging en nu zat ze er voor het eerst redelijk goed in en relaxt te hangen. Eigenlijk horen haar voorpoten er ook in, maar deze manier vindt ze wel zo prettig en het vrouwtje ook. Hele stukken een hondje dragen van rond de 8 kg zonder enige steun is nl. niet zo heel fijn voor je rug.
Dus al met al iedereen blij!


8 mei 2019

Met Noa weer naar dierenkliniek Den Ham geweest. Al een week of twee was ze aan het klungelen met haar ontlasting. Langzaam werd het steeds slechter ondanks de homeopatische toevoegingen aan haar voer en tussendoor. Veel last van borreldarmen, stinkende slijmerige ontlasting, veel poepmomenten (ook 's nachts) en op het laatst ging ze ook slechter eten (wat zeker niks voor haar is!). Haar ontlasting ook nog laten checken op giardia en wormen (drie dagen achter elkaar), maar daar kwam gelukkig niets uit. Dus met de dames naar Den Ham voor een bezoekje aan dierenarts Peter. Dana gaat meestal mee voor support. Na onderzoek was de conclusie een ontsteking aan haar dikke darm. Met twee soorten medicijnen (pijnstiller en antibiotica) weer naar huis, maar natuurlijk niet voor we eerst nog even een klein rondje hadden gedaan in het naastgelegen bos de Zandstuve. Hopelijk gaat het de komende dagen weer de goede kant op met onze grande dame!

13 mei 2019

De medicijnen van Noa waren bijna op en er was wel verbetering, maar nog zeker niet zoals het zou moeten zijn. Dus de kliniek in Den Ham weer gebeld en besloten om eerst een echo te laten maken. Dit kon helaas niet bij hun op dat moment, dus zijn we 's middags naar de kliniek in Hellendoorn geweest. Ze heeft het goed gedaan, want het was een uitgebreide echo en duurde best wel even. Gelukkig geen rare dingen gevonden en ook gelijk haar nieren en lever bekeken. De volgende dag weer telefonisch overleg gehad met dierenarts Peter en besloten om nog een kort iets zwaarder kuurtje te geven.

14 mei 2019

Samen op de bankleuning ... Noa vond dit wel iets minder geslaagd van Dana.


20 mei 2019

Weer contact gehad met de kliniek in Den Ham ... medicijnen waren inmiddels achter de rug, maar haar ontlasting was nog steeds niet op orde (lange slierten en moeizaam eruit) en ook had ze nog last van borreldarmen. Voordat we dus op weg konden voor ons midweekje op ons vaste stekje in Geesbrug zijn we eerst langs de kliniek gereden om ISO-Gel op te halen. Dit is granulaat ter ondersteuning bij de behandeling van maagdarmkanaal problemen.

Mei 2019

Met onze dames heerlijk een midweek naar Het Lunshofje in Geesbrug geweest ... ook om nog een beetje te vieren, dat het vrouwtje 50 jaar is geworden. Inmiddels de vijfde keer, dat we hier zijn neergestreken en het voelt eigenlijk als thuis komen. Op de heenreis eerst nog even langs de kliniek in Den Ham gereden om granulaat voor Noa op te halen. Goed getroffen met het weer, dus lekker kunnen wandelen.
Gewandeld vlakbij het huisje langs de heide van de Hooge Stoep, waar sinds eind vorig jaar schapen en geiten lopen. Ook een nieuw rondje gedaan bij de Klinkenberg (Boswachterij Gees), waar Dana zich lekker kon uitleven in het hoge gras met het zoeken naar muisjes. Nog een mooie ooievaarsfamilie gezien daar op het nest in het natuurgebied ... prachtig om te zien!
Verder nog een paar uurtjes naar museumdorp Orvelte geweest ... een rondje gedaan door een gedeelte van het dorp met als afsluiting heerlijke verse appeltaart met slagroom in de tuin van 't Bakkershoes en voor de dames een vissnack en een grote bak vers water van de dame van de bakkerij.
Op de laatste dag gewandeld bij de Anne de Vries Hoek met mooi uitzicht op het natuurgebied de Mepperhooilanden.
Weer genoten en we kijken alweer uit naar september!


6 juni 2019

Deze middag weer met Noa naar dierenkliniek Den Ham geweest. Na ruim twee weken ISO-Gel door haar voer te hebben gedaan, was haar ontlasting nog behoorlijk wisselend. Haar temperatuur gemeten, haar darmen weer gevoeld en deze keer ook een kort anaal onderzoek. Geen bijzonderheden gevonden. Voorlopig nog even doorgaan met de ISO-Gel, maar dan iets meer per eetmoment toevoegen. Vermoedelijk is het ook gerelateerd aan haar leeftijd, dat haar darmen nu minder goed hun werk doen. Verder stond er ook nog bloedprikken op het programma om haar nierwaarden weer te controleren. Deze uitslagen horen we later.
Daarna natuurlijk weer even een lekker rondje door het bos gedaan naast de kliniek.

11 juni 2019

's Avonds werden we gebeld door dierenarts Bert (dierenkliniek Den Ham) voor de bloeduitslag van Noa. Helaas geen goed nieuws ... haar nier- en leverwaarden waren weer verder opgelopen. Eigenlijk kwam het er op neer, dat we rekening moesten houden met nog maar een paar maandjes! Na een flinke dip voor ons toch ook weer contact gezocht met Froukje om te kijken of we op dat gebied nog iets voor haar kunnen betekenen. We gaan verder, zoals we al deden, maar met toevoeging van homeopathie voor haar lever en mariadistel-extract. Beiden werken als ondersteuning voor de lever. Verder geven we haar meer vocht bij haar eten, zodat haar nieren ook minder hard hoeven te werken. Haar ontlasting is ook weer stukken verbeterd ... al is het niet meer zoals voorheen. Zolang ze nog goed te pas is (even op z'n Sallands), gaan we zo door. Ze eet nu nog goed (is daar heel alert op) en geniet nog van kleine dingetjes, korte wandelingen (met veel snuffelen en rollen).

18 juni 2019

Weer tijd voor de kapper en het was hard nodig! Bij Noa er zelfs voor gekozen om ook haar rokje eraf te halen. Doordat we nu om de vier maanden gaan en we het rokje niet helemaal goed doorgekamt hadden, was het eigenlijk geen doen om dat nog goed te krijgen. Dus Noa ziet er nu weer uit als in haar jonge jaren. Daarna nog even naar het Puttense bos geweest voor een korte wandeling.


23 juni 2019

Een warme dag, dus 's morgens op tijd een rondje over Den Alerdinck gedaan. Aansluitend ook nog bij Joytje langs geweest om haar plantjes water te geven. Sinds eind vorig jaar zijn ze bij de begraafplaats bezig om een parkje aan te leggen, waar je een rondje kunt wandelen langs de aangelegde vijver en kunt genieten van de prachtige veld- en wildbloemen. Er staat zelfs een rustbankje en een picknicktafel. Super mooi gedaan!


30 juli 2019

Deze avond opgepast op vriendje Siepi en de dames mochten ook mee. Het was heerlijk daar in de tuin en onder de veranda en de drie boeven hebben zich goed vermaakt. Ze hebben een tijdje lekker gespeeld en elkaar uitgedaagd. Ook had Dana al snel het grote bot van Siepi ingepikt wat in de tuin lag en Noa had in de keuken het eetbordje van hem gevonden en nog even grondig schoon gelikt. Het is echt een goedzak ... alles samen delen!


5 augustus 2019

Sinds het weekend van 3 en 4 augustus moest Noa ineens heeeel veel plassen en er zat op een gegeven moment ook bloed bij, dus contact gezocht met Froukje en dierenkliniek Den Ham. Besloten om maandagmorgen urine langs te brengen in Den Ham voor onderzoek en het weekend Puur Cranberry te geven en ook haar homeopatisch middel voor haar blaas extra in te zetten. Het verbeterde wel iets (met minder plasmomenten achter elkaar) en we zagen ook minder bloed op zondag en maandag. Het urineonderzoek gaf uiteindelijk toch een blaasontsteking aan, dus kreeg ze een kuurtje voor 8 dagen. Daarna moeten we weer urine laten onderzoeken om te zien of de ontsteking ook echt weg is.
Zondagmiddag van dat weekend ook nog een klein rondje over Den Alerdinck gedaan met de dames.


11 augustus 2019

Rondje gedaan met onze dames over de Noetselerberg (bij Nijverdal), waar de heide prachtig in bloei stond. Dat was vorig jaar wel anders!


12 augustus 2019

Deze morgen weer urine van Noa opgevangen en naar dierenkliniek Den Ham gebracht voor controle. Geen ontstekingen en bloed meer gevonden, dus gelukkig ook geen vervolgkuur. Wel gaan we nog even door met Puur Cranberry ter ondersteuning.

13 augustus 2019

Onverwachts naar Froukje geweest met de dames. Ze had gelukkig nog een plekje voor Noa, voordat ze met zwangerschapsverlof ging. Alles weer doorgenomen, middeltjes aangepast/toegevoegd en aansluitend weer een paar fijne bioresonantie-behandelingen voor Noa. Het blijft mooi om te zien, dat ze daar zo van geniet en dan zo heerlijk relaxt is! Ook Dana ligt dan rustig op een kleed in haar buurt ... net alsof ze ook mee doet. Daarna natuurlijk nog even een klein rondje door het Sleenerzand gedaan.


22 augustus 2019

Baasjes hadden een klusje te doen in Balkbrug en wij mochten mee. Eerst een rondje door het bos van natuurgebied Haardennen in het Reestdal en daarna een snack- en drinkpauze bij de picknickbank.


6 september 2019

Weer contact gehad met Froukje over de incontinentie van Noa ... ze liet steeds vaker plasjes lopen zowel overdag als 's nachts. Elke nacht moest ze ook wel een keer naar buiten. Besloten om toch een ander middel te gaan proberen, dus ook weer telefonisch overleg gehad hierover met dierenkliniek Den Ham en konden we 's middags nog net voor onze vakantie een nieuw doosje ophalen.
Wel hadden we ook al speciale hondenluiers aangeschaft, zodat ze op vakantie in ieder geval 's nachts droog zou blijven. Al snel merkten we, dat deze combinatie van medicijnen beter werkte en dat de luiers na een paar dagen in de tas konden blijven. Uiteraard wel op tijd naar buiten 's morgens en overdag natuurlijk ook regelmatig laten plassen. Verder moeten we wel gaan afbouwen de komende tijd als ze droog blijft.

September 2019

Twee weken op vakantie geweest naar ons vaste plekje Het Lunshofje in Geesbrug. Het weer viel niet tegen ... soms een beetje fris, maar altijd beter dan 30 Graden. Heerlijk gewandeld in de buurt (boswachterij Gees en de Hooge Stoep), maar ook een aantal nieuwe dingen ondernomen.

Twee keer naar het Bargerveen (natuurgebied Veenland) geweest. Rondje gewandeld bij de schaapskooi en terrasje gedaan bij restaurant Wollegras, waar we ook de schaapskudde met herder en zijn honden nog tegen kwamen. Prachtig om te zien! Later ook nog bij Bargerveen-Noord geweest. Daar naar een vogelkijkhut gewandeld en de dames konden op de terugweg nog lekker even pootjebaden in een waterplas.
Na eerst een korte wandeling nog een bezoekje gebracht aan de Jumper (de diersuper) in Hoogeveen, waar we een rond stoffen mandje voor de dames gescoord hebben.
Rondje gedaan over landgoed De Klencke (vlakbij Emmen). Ook naar het dorp Dalen (dorp tussen de molens bij Coevorden) geweest en de baas daar een rondleiding gedaan door museummolen Jan Pol ... het vrouwtje met Noa en Dana een gedeelte van de route Klompenpadtien gewandeld.


Natuurlijk ook weer een middagje naar Orvelte geweest ... blijft mooi daar en handig met bankjes voor de baas. Deze keer is hij op bezoek geweest bij Zoo Bizar. Dit is een mini-zoo opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij in het dorp en de kleinste Zoo van Nederland. Het vrouwtje was aan de wandel met de dames in en net buiten het dorp.
Het Dwingelderveld stond ook nog op ons lijstje, dus een gedeelte van het nog vrij nieuwe Familiepad (Noordenveld) gewandeld. Dit pad is vooral bedoeld voor rolstoelgebruikers, maar ook voor mensen die slecht ter been zijn. Heel veel bankjes onderweg en prachtig uitzicht over de heide. Ook de schaapskooi Achter 't Zaand nog bezocht met klein informatiecentrum van Natuurmonumenten.

Op de laatste dag van de vakantie nog naar Het Blauwe Meer geweest (natuurgebied Leggelderveld en ligt vlakbij Hoogersmilde). Al meerdere keren geweest tijdens onze eerdere vakanties in Drenthe, maar dit wilden we nog heel graag met Noa doen. Ze geniet daar altijd zo van het rondje door het bos om het prachtige meer heen en vooral van het water.

Ook deze twee weken zijn weer omgevlogen. Het was weer heerlijk ... tot de volgende keer!


30 september 2019

Met allebei de dames naar de kliniek in Den Ham geweest voor een check-up.
Voor Noa omdat ze tijdens/na onze vakantie meer ging likken (misselijkheid), minder uithoudingsvermogen had dan ervoor en een paar keer terughoudendheid liet zien wat haar eten betreft (met name 's avonds). Kwam wel kijken, maar liep weer weg of ging liggen om dan even later dan toch wel te komen eten. Dit is echt niets voor Noa, dus daar moest zeker naar gekeken worden.

Voor Dana omdat ze sinds een paar maanden trager is met wandelen, vaak achter aan loopt en ze ook hoestmomenten heeft. Eerst dachten we nog dat het met het warme weer te maken had, maar daarna veranderde er eigenlijk niet zo veel. Dus gevraagd of ze haar longen en hartje wilden beluisteren. Haar hart klonk prima, maar haar longen klonken helaas niet zoals het zou moeten. Binnenkort laten we longfoto's maken om te kijken hoe en wat ... wordt dus vervolgd.

Wat Noa betreft kwam het er eigenlijk op neer ... genieten van de tijd die we nog hebben en haar goed in de gaten houden. Ze heeft nu tabletjes tegen de misselijkheid, maar dat gaat op den duur ook niet meer werken. Zo moeilijk dit en sneu!! Ze is voor haar leeftijd nog zo stoer ... gaat nog graag mee naar het bos voor een aangepast korter rondje, springt nog zelf op de bankleuning enz. Haar koppie wil nog zo graag ...

11 oktober 2019

Heerlijk met Agnes en vriendje Siepi naar het bos geweest in Hellendoorn voor een aangepast rondje tussen de paddenstoelen. Noa genoot er ook nog van en als het te zwaar werd, dan droegen we haar gewoon een stukje.


14 oktober 2019

Vandaag hadden de dames weer hun trimafspraak bij Lydia.
Helaas kwamen we op weg naar Putten in de protestactie van de boeren terecht (tussen Raalte en Zwolle), waardoor we er 1 uur en 15 minuten langer over deden en dus veel te laat bij Lydia waren. Ondanks alles toch nog gelukt ... voor Noa een beetje bijwerken (plus een energiebehandeling) en voor Dana een tussenbeurt. Ze kunnen nu gelukkig alles weer goed zien.
Daarna nog even een kort rondje met Lydia en vier dames door het Speulder- en Sprielderbos gedaan. Noa mocht zelfs vies worden, maar deed het toen natuurlijk niet.


18 oktober 2019

Eindelijk de herinneringsdoosjes van de dames afgewerkt, die we een tijdje terug al bij Ikea hadden gekocht. Voor alle drie hun eigen memorybox gemaakt, waar later hun eigen spulletjes in komen en het staat nog leuk ook bovenop de kapstok in de gang. Gelukkig zijn er nog twee leeg!


26 oktober 2019

Rondje parochiebos met onze dames.


29 oktober 2019

Herfstwandeling met onze dames over landgoed Den Alerdinck en de Colckhof.


2 november 2019

Boswandeling over Het Reelaer bij Raalte.10 november 2019

Rondje over de Noetselerberg bij Nijverdal.


4 december 2019

Weer hoog tijd voor een check-up van Noa door Froukje.
Ongeveer een maand ervoor weer contact gezocht met haar, omdat het niet zo lekker liep met Noa. Het eten ging moeizamer ... de ene keer wilde ze geen brokjes ... de volgende keer geen natvoer en het leek erop dat ze ook alle toevoegingen en het water erbij zat was. Ook had ze regelmatig oprispingen en meer misselijkheid. Dus advies van Froukje om alle drie de homeopatische middelen te vernieuwen en te verhogen. Daarna zat er wel weer een stijgende lijn in, dus dat was mooi.
Na het doormeten viel het Froukje nog niet tegen wat er naar voren kwam.
Tijdens het doormeten en de daarop volgende behandelingen lag ze weer heerlijk rustig op de mat met Dana naast haar.
Ook Lydia had Noa in deze periode een aantal keer op afstand behandeld via Healing Touch for Animals (HTA).
Healing Touch voor Dieren is een energetische behandeling, die het lichaam ondersteunt en aanzet tot zelfheling. De technieken van Healing Touch voor Dieren zijn gebaseerd op lichte aanrakingen om het energiesysteem van het dier te zuiveren, in balans te brengen en te stabiliseren om zo gezondheid en welbevinden te bevorderen.

Dana is gelijk ook even door Froukje bekeken, omdat ze last had van haar linkerachterpoot en serieus hinkelde (sinds de dag ervoor). Ze had sinds het weekend al wat last en kwam dan na een tijdje in haar mandje gelegen te hebben met moeite er uit. Maar die dinsdagmiddag waren ze buiten brokjes aan het zoeken en kwam hun "grote vriend" langs de schuur gerend en moesten ze natuurlijk de boel bewaken en wegjagen. Toen ze weer uit de schuur kwam, was het mis en gebruikte ze haar achterpootje nauwelijks.
Voor Dana homeopatische (pijnstillende) middelen meegekregen om door haar voer te doen. Plus natuurlijk haar rustig houden, niet laten springen op de bank en geen lange rondjes.
Dus ging ze wel mee met een klein rondje, maar werd dan het grootste gedeelte gedragen.
Ook van Lydia de tip gekregen om de olie Panaway van Young Living te verdunnen en dat op haar pootje te smeren (ook pijnstillend). Na twee dagen helaas nog niet heel veel resultaat, dus besloten om toch ook maar een afspraak te maken bij Dierfysiotherapie Dominique Frohoff. Ze heeft haar praktijk in Enschede, maar één keer in de twee weken zit ze ook bij een aantal dierenklinieken in Twente. Zo ook in Hengelo, dus daar gaan we volgende week naar toe om te kijken hoe en wat.

7 december 2019

Aan het eind van de middag kwam Lydia bij ons thuis langs (ze was voor een cursus redelijk in onze buurt) om naar Dana te kijken en haar te behandelen via HTA. De avond ervoor was ze ook al op afstand met haar bezig geweest, maar haar achterpootje werkte niet echt mee. Duidelijk werd ook dat haar rug niet goed voelde, dus ook nu weer een tijd bezig geweest. Over het algemeen liet ze het heel goed toe.
Ook Noa kreeg nog een behandeling, maar die vond het in eerste instantie allemaal wel wat spannend.
Later vond ze het wel fijn, maar ze wilde daarbij niet meer worden aangeraakt, dus werkte Lydia vanaf korte afstand van haar.
Zo fijn ... mensen die meedenken en willen helpen! Onze dank is groot!

20 december 2019

Een prachtig herinneringstegeltje gekregen van Agnes ... door haar zelf bedacht en gemaakt van klei.
Noa had in de laatste drie maanden een paar keer een dip, waardoor we allemaal dachten dat het niet lang meer zou duren. Maar Noa dacht er dus anders over ...
Hierdoor klopte het tegeltje uiteindelijk niet meer en krijgen we nu later nog een nieuwe.
Dit tegeltje hebben we op de dag van haar begrafenis met Noa meegegeven!


25 december 2019

Voor de dames een verhoging gemaakt van tuinstoelkussens, zodat ze niet meer op de bank konden springen. Voor Noa omdat ze al een grande dame is ... voor Dana omdat ze door haar achterpootje niet meer mocht springen.


Jaarwisseling 2019

Deze jaarwisseling weer heerlijk naar ons "eigen" plekje geweest in Geesbrug. Nooit gedacht, dat we dit nog met ons viertjes mochten doen!
We hebben er nog een hele fijne week van gemaakt met kleine rondjes in het bos en over de heide in de buurt van ons huisje.
Dana ging qua lopen redelijk goed (af en toe een klein stukje gedragen), maar Noa wist ons nog zo te verbazen. Stukjes vooraan lopen, ondeugend omkijken om daarna weg te rennen.

Op 2 januari zijn we ook nog naar Lydia geweest met de dames voor hun trimbeurt. Bij allebei was hun haar echt onhandelbaar geworden en Noa leek op een kleine witte leeuw. We hebben gekeken wat voor Noa op dat moment haalbaar was en toen heeft Lydia haar in drie etappes gedaan, maar alles lukte. Deze keer is ze zo goed als helemaal met de tondeuse gedaan (dit gaat een stuk sneller dan met de schaar) ... een echte super seniorencoupe. Je kon echt merken, dat ze het heerlijk vond zonder al dat haar en ze zag er weer uit als in haar puppytijd!

Maandag 6 januari was het weer tijd om naar huis te gaan en vanaf dat moment ging Noa achteruit.
Voor ons voelt het als geen toeval, dat ze toen snel minder werd en dat we twee dagen later afscheid van haar moesten nemen. Alsof ze daar op "gewacht" had ...
Deze week zal voor ons altijd heel speciaal blijven!


8 januari 2020

En toen was daar dan toch die dag ...

Woensdag 8 januari hebben we helaas die hele moeilijke beslissing moeten nemen en hebben we met pijn in ons hart afscheid genomen van onze lieve stoere Noa.
Ze mocht 15 jaar en bijna 11 maanden worden.

We zijn heel dankbaar, dat ze zo lang bij ons mocht zijn en we zoveel mooie herinneringen mochten maken samen, maar wat is het nu leeg zonder haar.
De laatste 1,5 jaar alles gedaan wat in ons vermogen lag om haar stabiel te houden en te helpen met hulp van anderen. Bij deze dan ook onze speciale dank voor een aantal lieve mensen (Froukje, Lydia & Bettie en vriendin Agnes), die hieraan op hun eigen manier hebben bijgedragen.
Ook dierenarts Peter van dierenkliniek Den Ham, die Noa en ons zo meelevend en rustig heeft geholpen bij haar laatste reis. Helaas was het op zo'n korte termijn niet mogelijk om dit thuis te doen, maar we konden ook niet langer wachten ... ze ging heel snel achteruit.
Onze vriendin Agnes kwam aan het eind van de ochtend afscheid nemen en is allebei de dagen bij Dana gebleven, toen wij met Noa weg waren.
Heel erg bedankt voor al je lieve hulp en steun deze dagen!

Na onze thuiskomst met Noa heeft Dana op haar eigen manier afscheid genomen.
Aan het eind van de middag hebben we Noa in haar "laatste reis" mand naar de begraafplaats gebracht.

Donderdagmiddag 9 januari hebben we Noa naar haar laatste rustplaats gebracht bij Joytje en zijn ze nu weer samen.
Onze grote dank ook weer aan de familie Hulsman, die de begrafenis zo mooi hebben laten verlopen en we mede hierdoor Noa een mooi afscheid hebben kunnen geven.

* * * * * * * *

Dag lieve, mooie en stoere Nootje ...

Wat heb je jouw door ons gegeven stamboomnaam "Dolce-Vita" eer aangedaan, want wat heb je genoten in je leven samen met ons.
En wat was je stoer ... vanaf pup tot aan het allerlaatste moment!
Niemand geloofde dat je al zo op leeftijd was, want je was nog zo mooi en alert.
Je sprong ook nog steeds zelf op de bank voor het raam en onze kleine rondjes buiten liep je nog goed mee en genoot je duidelijk nog van.

We gaan je heel erg missen en al die kleine dingetjes, die alleen jij deed.
Geen op en neer gaande bamboe meer achter in de tuin, omdat je het zo heerlijk vond om met je rug er onder door te schuren.
Nooit geen tikje meer met je snuit tegen onze benen om te laten weten dat je in de buurt was.
Geen badkamerdeur die opeens open zal gaan ... soms om te zeggen vergeet je mij niet of je kwam lekker op het badmatje liggen.
Nooit meer je bijna altijd vieze snor afdoen als we van buiten kwamen. Ook geen hoopjes meer in de achtertuin ... als Dana geplast had, moest je haar plasje altijd bedekken met boomschors.
Geen overhoop gegooide kussens en kleedjes meer ... als ze weer netjes lagen, dan was je er als de kippen bij om ze weer op een hoop te vegen.
Zo kunnen we nog wel even doorgaan ...

We zijn dankbaar, dat je in ons leven was en dat we zo lang van je mochten genieten.
Rust nu maar lieve dappere woef ... we zullen je nooit vergeten en altijd van je houden!

Een liefdevolle laatste knuffel van ons en van Daantje ...

When tomorrow starts without me
Don't think we are far apart
For every time you think of me
I'm right here inside your heart ...


11 januari 2020

Kaartje ontvangen van Dierenkliniek Den Ham na het afscheid van Noa.


16 januari 2020

Voor het eerst zonder Noa naar het bos geweest in Hellendoorn met Agnes en Siepi.
Het was slikken ... ze genoot hier ook altijd zo van! Ook Siepi vond het maar vreemd, want hij ging haar bij aankomst zoeken ... om de auto heen en nog eens in de auto gekeken. Hij was ook rustiger dan anders naar Dana toe.
Voor Dana de eerste keer de buggy meegenomen, omdat ze geen lange stukken mag/kan lopen met haar achterpootje. Ze deed het echt super goed ... een paar keer eruit, zodat ze even lekker kon snuffelen en plassen. Ook voor haar was dit vreemd zo zonder Noa!

's Middags een mandje met viooltjes bij Joy en Noa gebracht. Zo onwerkelijk, dat ze er nu samen liggen! De omranding van hun plekje wordt later teruggeplaatst ... het moet eerst goed drogen en dan weer gelijmd worden. Binnenkort komen de twee foto's (eentje met tekst) van Noa er nog op, maar daar zijn we nog mee bezig.


25 januari 2020

Vandaag werden de gedenkplaatjes van Noa bezorgd, die we voor Joy toen ook hadden laten maken. Ook deze zijn weer prachtig geworden! 's Middags hebben we ze gelijk bij de begraafplaats afgegeven, zodat ze binnenkort op hun grafsteentje geplaatst kunnen worden.
Daarna nog even bij hun plekje gekeken ... het blijft onwerkelijk!


8 februari 2020

's Middags naar de begraafplaats geweest om te kijken naar het grafsteentje met de twee nieuwe gedenkplaatjes van Noa erop. Het is echt wel vreemd om er nu vier op te zien zitten! Ook de omranding, het grind en de plantjes hebben hun plek weer teruggekregen.
Het ziet er weer mooi en netjes uit ... alsof er niets anders is!


13 februari 2020

Vandaag had Noa 16 jaar geworden. Helaas mocht het niet zo zijn, maar we zullen haar met heel veel liefde gedenken.
Alsof het gisteren was, herinneren we de dag dat ze geboren werd. Op vrijdag de 13e werden we toen gebeld door Lydia, dat er vier prachtige, gezonde teefjes waren geboren. Het was zo mooi om alles van het begin zo mee te mogen maken.
Wat hebben we van haar genoten en van al onze avonturen door de jaren heen.
Dankbaar dat ze zo lang bij ons mocht zijn en voor alle mooie herinneringen die we samen mochten maken.

* * * * *

Lieve Nootje ...

Vijf weken geleden moesten we je met pijn in ons hart laten gaan ... het kan nog niet echt wennen je niet meer bij ons te hebben en nu met z'n drietjes te zijn.
We missen je en jouw vaste plekjes in huis blijven leeg.
Nu ervaren we ook pas hoe intensief het laatste jaar met jou was.
Het waken over je gezondheid, het blijven zoeken naar mogelijkheden om je te helpen en zo stabiel mogelijk te houden.
We weten, dat we alles wel gedaan hebben en dat er ook een punt zou komen, dat het niet meer zou gaan.
Wat gaf je dat moment duidelijk voor ons aan ... hoe verdrietig en onvergetelijk tegelijk!
Je was zo dapper en stoer ... zo was je heel je leven.
Voor jou nu geen ongemakken en pijn meer ... je hebt nu rust!

We branden zeker vandaag een kaarsje voor jou en zullen aan je denken in liefdevolle herinnering ... met een lach en een traan!

Dag lieve woef ...


22 juni 2020

's Avonds drie nieuwe plantenbakjes met vetplantjes bij Joy en Noa gebracht. We hadden deze gekregen van vriendin Agnes en is een laatste ultieme poging om te kijken of deze het er wel kunnen volhouden. Veel gevulde potjes en bakjes zijn er al gesneuveld in de afgelopen jaren, dus we zijn benieuwd.


8 juli 2020

Vandaag is het alweer 6 maanden geleden, dat we afscheid moesten nemen van onze lieve stoere Noa. Bizar hoe snel de tijd voorbij gaat!

We missen je hier bij ons, maar weten ook dat het jouw tijd was en je op het laatst ook niet "blij" was met je oude lijfje waardoor je niet meer kon doen wat jij graag wilde.
Nu heb je je welverdiende rust ...

Het kan nog altijd niet echt wennen zo alleen met Dana. Zeker ook als we lekker naar het bos gaan en al die andere dingen die we altijd samen deden. Je plekje leeg in de auto en later dit jaar op ons vaste vakantiestekje in Drenthe.
Voor Dana is het ook nog steeds niet altijd even gemakkelijk. We merken bij haar toch een aantal veranderingen sinds jij er niet meer bent, maar we maken er met z'n drietjes het beste van.

Onderstaande foto van jou is gemaakt tijdens onze vakantie in Zwitserland bij de Engstlensee en is één van onze favorieten.
Deze foto geeft precies weer zoals je was. Je vond poseren meestal maar niks, dus moesten we altijd snel zijn en hopen dat er een mooie foto tussen zat.
Je vond het altijd geweldig in de bergen, maar ook aan en in het water vond je het heerlijk.
Je hield echt van avontuur en actie en ging graag met ons overal mee naar toe.

Het waren prachtige jaren met jou ... om nooit te vergeten!
Samen met Joy ... voor altijd in ons hart!


19 augustus 2020

Op deze zonnige zomerdag hebben we 's middags toch nog onverwachts met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van onze lieve mooie Daantje.
Ze mocht 14 jaar en bijna 5 maanden worden.
Aan het begin van de avond hebben we haar begraven op de begraafplaats op haar nieuwe plekje vlakbij Joy en Noa. Net zeven maanden geleden stonden we hier ook om afscheid te nemen van Noa.
Onze laatste "musketier" is niet meer ... we zullen haar ontzettend missen en ook nooit vergeten!
Het voelt ook zo ontzettend dubbel ... niet alleen afscheid van Dana, maar ook afscheid van onze drie "musketiers" als geheel!
Het hele verhaal van Dana's afscheid is te vinden onder haar eigen levensverhaal.5 september 2020

Vandaag werden de herinneringsplaatjes voor Dana bezorgd, die we eerder in de week zelf ontworpen en besteld hadden. Ook deze zijn weer prachtig geworden en zullen op een later moment een mooi plekje krijgen bij Dana. Op het plaatje met Dana's tekst hebben we deze keer een bewuste keuze gemaakt voor deze symbolische foto, waar ze met z'n drietjes op staan. Gemaakt op het Texelse strand in 2013 ...
Aan de ene kant een geweldige herinnering, omdat ze alle drie helemaal "vrij en blij" wegrenden richting de zee ... op hun eigen zo kenmerkende manier.
Aan de andere kant het gevoel van op reis gaan ... de horizon tegemoet.
Wat missen we jullie ... onze drie geweldige "musketiers"!


September 2020

Het Lunshofje in Drenthe ...
Ruim 8 maanden geleden waren we hier nog met ons viertjes op ons fijne vaste stekje in Geesbrug. Voor half september hadden we weer een weekje gereserveerd, maar deze keer waren we helaas nog maar samen! Dat Noa er niet meer bij zou zijn, was natuurlijk geen grote verrassing, maar dat ook Dana er niet meer zou zijn, die hadden we niet aan zien komen. We hebben er zeker over nagedacht om niet te gaan, maar waar we ook zijn of gaan we missen ze overal! We zijn wel deze week bewust nergens op plaatsen geweest waar we altijd zo met hen genoten. Niet naar het bos of de heide, niet naar Orvelte enz. Het was uiteindelijk een week met ups en downs.
Ruim 20 jaar deelden we alles met onze lieverds, zo ook al onze vakanties ... altijd gingen ze mee!

Zaterdag 19 september was het weer tijd om naar huis te gaan en zoals altijd gaan we dan op de terugweg even langs de begraafplaats. Deze keer stond er ons een onverwachte verrassing te wachten ... Na een praatje met de familie Hulsman bleek, dat er een steentje van een ander grafje afgehaald ging worden en of wij er misschien interesse in hadden. We hadden na het afscheid van Dana laten weten, dat we op zoek waren naar een soortgelijk steentje als van Joy en Noa. Het is natuurlijk niet precies hetzelfde, maar het past heel mooi bij elkaar en we wisten het eigenlijk meteen ... deze hoort nu bij Dana! Na het weghalen van de namen van de vorige twee hondjes en een korte schoonmaakbeurt staat ie nu al op Dana's plekje. Binnenkort komen dan haar twee gedenkplaatjes erop en zijn we weer een stapje verder.

* * * * *

Lieve Nootje en Daantje ...

Wat was het moeilijk en dubbel om te gaan en om hier te zijn zonder jullie! Zoveel mooie herinneringen ... zowel in het huisje als in de omgeving. Jullie plekjes hier bleven net als thuis leeg! Geen kleed meer op de bank voor jullie, Noa niet meer op haar favoriete plekje onder het bed van het baasje, in de morgen geen trippelende pootjes in de slaapkamer als jullie vonden dat het tijd was om wakker te worden enz. Het voelde allemaal weer precies als thuis die eerste periode zonder jullie ... pijnlijk leeg! We zijn de week uiteindelijk doorgekomen ... de ene dag beter dan de andere, maar wat missen we jullie in ons leven!


22 september 2020

's Middags bij Mariska langs geweest om de eerder door haar gemaakte beschermengeltjes met haar van Noa en Dana een nieuwe bestemming te geven. Het waren toen vier engeltjes ... twee zijn er met Noa en Dana meegegaan in hun "laatste reis" mand. De andere twee lagen nog te wachten. Met hulp van Mariska besloten om ze iets in te korten en in twee kleine flesjes te hangen. Op de bodem liggen hele kleine schelpjes en aan de buitenkant hangt een kettinkje met hun naam eraan.
Heel erg bedankt weer Mariska voor het meedenken en voor het maken!
Deze flesjes gaan ook weer een mooi plekje krijgen!


4 oktober 2020

Dierendag 2020 ... het zou "onze" 20ste zijn geweest, maar werd de eerste zonder onze lieve dames!

Normaal gingen we die dag lekker naar het bos, kregen ze altijd iets extra's om te smikkelen enz.
Nog altijd is het stil en leeg ... alles nog steeds anders!
Ze waren zo'n belangrijk en groot deel van ons leven, dat gaat niet zomaar wennen!


Jaarwisseling 2020

Weer voor een paar dagen naar Het Lunshofje in Drenthe geweest.
Bij ons vertrek na de vorige jaarwisseling hadden we gelijk weer gereserveerd voor deze oud en nieuw.
Wetende, dat Noa er dan helaas niet meer bij zou zijn, maar toen nog echt geen vermoeden/gevoel, dat Dana er ook niet meer zou zijn!

Die laatste jaarwisseling met ons viertjes was heel speciaal en zullen we nooit vergeten!
Onze lieve, stoere en dappere grande dame Noa, die ons zo verbaasde in die laatste week ... nog naar Lydia geweest voor een trimbeurt en alles gedaan (hetzij in etappes), waar ze helemaal blij met een heel kort puppykapsel vandaan kwam.
De kleine aangepaste snuffelrondjes in het bos en op de heide, die ze nog heel goed mee liep.
Die laatste zondagmiddag trok ze nog een paar korte sprintjes en keek ze om met een blik van "Kijk eens, wat ik nog kan".
Daarna ging haar kaarsje langzaam uit ... om nog geen drie dagen later aan haar laatste reis te beginnen.
Bijna een jaar zonder haar ... zooo onvoorstelbaar!

En dan onze lieve knuffel "banaantje" Dana, die half augustus zo onverwachts en dusdanig last kreeg van haar andere achterpootje en waar we haar helaas niet meer mee konden helpen. Haar wereldje was die laatste tijd ook heel klein geworden, niet meer normaal kunnen lopen/rennen enz. Ze was ook niet echt happy meer en gaf aan, dat het voor haar genoeg was zo. Ook het zonder andere hondjes samen zijn, vond ze niet zo leuk. Wat logisch was, want ze was haar hele leventje nog nooit alleen geweest.
Ruim 4 maanden zijn we nu zonder haar ... wat een leegte is het elke dag weer!

Voor ons was het (net als afgelopen september) weer heel dubbel om hier te zijn!
Het jaar 2020 was sowieso een moeilijk en verdrietig jaar op veel vlakken, maar het afscheid van onze lieve Noa en Dana was echt wel het dieptepunt!
We hebben de eerste avond een kaarsje voor ze aangestoken daarbij terugdenkend aan ons speciale, mooie en lieve trio!


In de nabije toekomst zal er hopelijk wel weer een lieve kleine viervoeter ons tegemoet rennen en ons leven weer meer compleet maken.
Natuurlijk zijn onze drie "musketiers" niet te vervangen ... ze waren alle drie uniek en ze zullen nooit worden vergeten!
Maar wat zou het heerlijk zijn om weer te mogen zorgen, liefde te geven en veel plezier met zo'n kleine witte wervelwind te hebben!
We gaan zien wat het nieuwe jaar ons gaat brengen ...

8 januari 2021

Vandaag staan we stil bij het afscheid van onze lieve stoere Noa, die we alweer een jaar moeten missen.
Zo onvoorstelbaar, dat er al een jaar voorbij is gegaan! We weten nog als de dag van gisteren het moment, dat we beseften dat haar laatste uurtjes bij ons aangebroken waren en we alleen nog dat ene voor haar konden doen.
Haar laten gaan, want ook dat is houden van ... hoe zwaar ook!

Het was moeilijk om zonder haar verder te gaan na bijna 16 jaar alles gedeeld te hebben. Zeker ook na de laatste 1,5 jaar van haar leven met veel zorg en het blijven zoeken naar mogelijkheden om haar te helpen en stabiel te houden.
Het verder gaan met alleen Dana was voor ons alle drie niet makkelijk.
Dana was haar hele leven nog nooit alleen geweest, had moeite om haar draai weer te vinden en we merkten ook, dat ze Noa's steun miste in bepaalde situaties. Vooral buiten en met andere honden. Ook haar gezondheid was in die tussentijd minder geworden.
Voor ons ... het van twee hondjes naar één voelde zo vreemd en onnatuurlijk, zowel thuis als buiten. Ook als we ergens naar toe gingen ... naar het bos met of zonder vriendje, naar Lydia in de trimsalon of op familiebezoek.

We missen onze lieve Nootje en haar zo eigen unieke dingetjes nog elke dag!
Natuurlijk zijn we dankbaar, dat ze zo lang bij ons mocht zijn en voor alle mooie jaren en herinneringen, maar het blijft een lege plek in ons leven!

No time on earth is long enough to share with the animals we love,
or prepare our hearts to say goodbye.Februari 2021

Zondag 7 februari werden we wakker in een mooie witte wereld en die dag hadden we ook Code Rood in Nederland. Heel koud en een sneeuwstorm met als gevolg hoge sneeuwduinen. In de week erna kwamen de temperaturen zowel 's nachts als overdag niet meer boven de 0 Graden. Ook bij onze dames op de begraafplaats was het flink tekeer gegaan. Het grafje van Joy en Noa was nog net te zien ... Dana's grafje was helemaal verdwenen! Foto's zijn van een paar dagen later en gemaakt door de familie Hulsman.


Maart 2021

Na het afscheid van onze lieve Dana (augustus 2020) was het een extra moeilijke tijd ... het gemis, niets meer om voor te zorgen en het was zo ontzettend leeg en stil!
Een aantal maanden verder wisten we al, dat dit niet ging wennen en zijn we voorzichtig weer wat gaan rondkijken op verschillende websites. Heel wat mogelijkheden zijn ons de afgelopen maanden gepasseerd (van puppies, jongere herplaatsers tot oudere hondjes), maar het werd het dan toch uiteindelijk net niet. Ook werd het wel duidelijk, dat een Westie op korte termijn en om meerdere redenen niet zou gaan lukken en besloten we om ook naar andere Terriërs te kijken. Westies zullen altijd onze eerste liefde blijven, maar uiteindelijk zit liefde, geluk en plezier niet in het uiterlijk of een specifiek ras.

Op zaterdag 27 maart 2021 kwam er ineens een advertentie voorbij, dat er op 27 februari 2021 zeven prachtige puppies (kruising Cairn Terriër/Jack Russell) waren geboren en ter beschikking.
Het waren 3 reutjes en 4 teefjes en op dat moment 4 weken oud.

Zondag 28 maart zijn we 's middags naar het plaatsje Zandpol (Drenthe) gereden om kennis te maken met Albert, Marianne en hun hondjes. We hadden er al snel een goed gevoel bij en werden eerst uitbundig begroet door hun 3 lieve enthousiaste Terriërs. Na eerst wat gepraat te hebben en heerlijk met de puppies geknuffeld, viel het nog niet mee om gelijk en met hun leeftijd van 4 weken een keuze te maken uit de 3 nog beschikbare teefjes. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het teefje met de 4 witte pootjes. Zo grappig, het lijkt net of ze met haar pootjes in de melk of verf heeft "gedipt". Ook heeft ze een wit vlekje onder haar kin, een witte vlek op haar borst en een klein wit puntje aan haar staart. Dit vonden we wel toepasselijk in ons geval ... toch nog een beetje het wit van een Westie!
Aangezien we al een tijdje op zoek waren, hadden we al twee mooie namen uitgezocht.
We hebben uiteindelijk gekozen voor de naam INDY en het past ook echt bij haar.
Met voor ons als extra betekenis, dat de letters van onze drie "musketiers" erin terugkomen ... de N van Noa, de D van Dana en de Y van Joy.


Het moest op de terugweg en de dagen erna echt wel even "landen", dat er aan onze maandenlange zoektocht eindelijk een einde was gekomen.
Natuurlijk zullen we onze 3 lieve "musketiers" en onze geweldige jaren samen nooit vergeten en in ons hart bewaren!

2 juni 2021

's Avonds naar de begraafplaats geweest om de rustplekjes van Joy, Noa en Dana weer netjes te maken na de winter en het koude, natte voorjaar. Al hun spulletjes weer op hun plek, onkruid verwijderen, schoonmaken en nieuwe plantjes (Engels gras) geplaatst. Deze blijven mooi groen in de winter en bloeien lang door met hardroze en witte bloemetjes. Het ziet er weer prachtig en netjes uit!
Indy was ook mee en heeft zich mooi bezig gehouden met van alles en nog wat.

 

Copyright © 2002 - 2021 Onzewestie.nl | website realisatie: Design-Pure & Simple